User Profile: Leopluto

Show pings in: English | Malay | All

 

Leopluto

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 8 of 14

Nasi Lemak Malaysia dalam Top Healthy International Breakfast - TIME Magazine

Nasi Lemak mmg trademark Malaysia kan. Dah la sedap. Nyum nyum. Plus, nasi lemak Malaysia juga termasuk dalam senarai sarapan yg menyihatkan hasil daripada kajian majalah antarabangsa TIME. Menurut majalah tu, semua bahan yg terdapat di dalam nasi lemak cukup semua bahan yang menyihatkan seperti protein dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
5 months and 4 weeks ago.

 

TERKINI - Gerhana Bulan Penumbra 23 Mac 2016 Di Malaysia

Selepas gerhana matahari, lepas ni ada gerhana bulan penumbra lak. Ia akan berlaku esok dalam jam 7.21 malam sehingga 9.55 malam. Iollls pun google la gerhana bulan penumbra ni apa ya. Gerhana bulan penumbra ni gerhana bulan yg terjadi bila keseluruhan bulan berada dalam kawasan penumbra dan bulan masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
5 months and 4 weeks ago.

 

Rare . Kartun Klasik Disney Tahun 1929

Malaysia pun tak wujud lagi tahun 1929 ni. Ada video tarian tulang utk kartun disney tahun 1929. Maju kan dorg, Jom layan tarian tulang ni uolls. Lawak pun ada rasanya. hihi.Source: Google ImageCredit to eugenemotion You Tube Channel

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Chef Terkenal Dunia Gordon Ramsay masak Rendang Malaysia

Rasa bangga jugalah tgk Chef Selebriti Terkenal Dunia Gordon Ramsay belajar masak rendang versi Malaysia kat Malaysia. Rendang mmg peberet makanan time raya kan uolls. Chef Malaysia yg ajar tu bagitau Gordon yg dia masak guna konsep agak-agak jew bila masak. Hihi. Gitewww uollls.Source: Google...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Naib Juara Masterchef Australia masak Kari Nyonya Malaysia dan Roti Canai

Poh Ling Yeow ni sebenarnya anak kelahiran Malaysia. Dia ni asal org KL tp skang duk kat Australia. Pernah menang naib juara Masterchef Australia tahun 2009. Poh mmg selalu masak masakan Malaysia kt Australia. Iolls impress tgk dia masak kari nyonya dan buat roti canai. Makanan Malaysia sedap2x kan. hihi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Anak Kelahiran Malaysia Pertama Menang Masterchef Australia Season 2

Adam Liaw telah menang pertandingan Masterchef Australia Season 2. Adam adalah anak kelahiran Penang, Malaysia. Ayah dia org Malaysia dan mak dia org Singapore. Adam skang warganegara Australia. Dia menang pertandingan ini tahun 2010. Satu2x ayat iolls tulis kan. Hihi. Bangga jugalah ada anak kelahiran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Penyanyi Perancis Bersuara Seperti Burung Berkicauan Mengejutkan Juri The Voice Perancis

Iollls terkejut dengar suara Battista Acquaviva ni bila dia nyanyi. Semua juri The Voice Perancis terpegun dengar suara Battista. Terutama part whistle register dia macam bunyi seruling atau burung berkicauan guna nada panjang. Sgt merdu uolllss.Credit to Leag Gael You Tube Channel

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Chef Terkenal England masak Malay Chicken Rice

Mary Berry adalah food writer dan TV presenter yg sgt terkenal di England/UK. Iollss impress ngan dia coz dia ada wat video masak nasi goreng malay style. Kata Mary, hubby dia suka makan nasi goreng ayam malay style ni dan sebab tu dia belajar masak resepi ni. Sedap tgk dia masak. Hihi. Resepi ni ada dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Rakyat Eropah Post Video Tentang Keunikan Negara Malaysia

Negaraku Malaysia tercinta sememangnya dikenali di seluruh dunia. Pastinya ada hal menarik mengenai negara kita kan uolls. Rasa2x rakyat Malaysia tahu tak fakta2x kat bawah ni uolls. Hihi.Malaysia ada gua yg sgt sgt sgt besar di dunia yg terdapat di Sarawak. Ukurannya ialah 600 x 435 meter persegi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Fakta Menarik Negara Finland @ Nokia Phone @ Angry Bird

Kalu uolls selalu tgk mana-mana ranking negara kat dunia ni, Uolls mesti perasan kan negara Finland selalu duk top 30 terbaik dalam apa jua kategori negara terbaik dunia niey kan. Rupanya ada fakta menarik mengenai negara Finland ni uollls.Negara paling banyak minum kopi di dunia. Dianggarkan seorg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

TERBARU!! Pertandingan Realiti TV Baru - Gempak Superstars Gabungkan Pelakon Malaysia Berlawan...

Ni kira berita fresh hot daripada Astro Awani iaitu pertandingan baru realiti TV iaitu Gempak Superstars. Rancangan ni rasanya bakal jadi fenomena coz gabungkan pelakon Malaysia yg bukan penyanyi untuk bertanding menyanyi antara satu sama lain. Pengacara rancangan ini ialah Scha Al Yahya dan Sharnaaz Ahmad.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Keropok Lekor Paling Sedap Adalah Keropok Lekor Terengganu

Ioolls dah rasa macam2x keropok dari negeri lain, tapi keropok lekor terengganu paling sedap sekali. Dengan kuah cicah lada dia yg sedap. Mmg tiada tandingan. Boleh rasa perbezaan yg sgt ketara antara kepok lekor tganu dengan kepok lekor negeri lain. Sama gak ngan kuah lada dia. Mmg sodap. Kete gete trganu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Fan Bingbing Selebriti No.1 Di China, Hong Kong, Taiwan.

Fan Bingbing pegang takhta No.1 utk semua kategori selebriti cina sejak tahun 2013 sehinggalah tahun lepas 2015. Sebelum tu, Fan adalah aktres No.1 China tahun 2012 dan berada dalam Top 10 Selebriti Paling Popular dari tahun 2006 sampai tahun 2011. Iolls kenal Fan sebab dia pernah berlakon drama cina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Pernah Dengar Lagu Itali? Lagu Ni Best.

Kumpulan Il Volo ni kumpulan vokal popera daripada Itali yang mempunyai vokal yg sgt hebat. Maksud Il Volo ialah The Flight. Diorg bawa konsep Operatic Pop macam Il Divo. Single pengenalan diorg bertajuk O'sole mio atau maksudnya My Sunshine mmg hebat kerana berjaya menonjolkan vokal baritone dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Britney Spears Is The Most Search Celebrity sejak Internet Wujud di Planet Bumi, Galaksi Alam...

Yup. Britney Spears masih pegang rekod The Most Searched Celebrity kat internet di planet muka bumi ini. Plus, Britney juga pegang rekod the most searched person in internet sepanjang dekad 2000an. Britney juga penyanyi pertama pegang no.1 utk carta Forbes Celebrity tahun 2002. Sebab tu Britney dilabel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Britney Spears Is The Real Queen Of Instagram

Mmg Selena Gomez pegang rekod the most followers kat Instagram skang. But, kalu dari segi posting picture insta dan sentiasa mendapat perhatian peminat seluruh dunia, jawapannya ialah ada pada Instagram Britney Spears. Ini semua coz Britney tak macam selebriti Hollywood lain bila post pic kat insta. Britney...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Lagu Opera Rusia Yang Best.Vokal Setinggi Tinggi Langit !!

Iolls tahu lagu ni masa tgk penyanyi Taiwan Terry Lin nyanyi lagu tajuk Opera guna suara ala ala soprano/tenor whatsoever tu. Lagu ni takde lirik. Tapi mmg best lagu ni coz bila dengar macam lagu misteri gitewww. Penyanyi asal lagu ni ialah Vitas daripada Rusia dan tajuk lagu ni Opera#2. Lagu ni rasanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Album Kesan Terbukti Slam tahun 1995 pencetus fenomena kumpulan Slam

Iolls dulu selalu dgr Radio Muzik, Pilihan Bersama Radio Muzik zaman 90 an dulu. Lagu Slam antara lagu paling banyak diputarkan tahun 1995. Album kedua Slam bertajuk Kesan Terbukti telah meletop dengan terjual hampir 300k unit dan banyak lagu jadi top hits seperti Kembali Terjalin, Tak Mungkin Berpaling,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Flashback !! Britney Spears Christina Aguilera sama2x introduce Whitney Houston

Rare. Britney Christina mmg sgt rare kalu duk pentas bersama. Rasanya sejak tahun 1999 sampai la ni, juz dua kali jew theyolls duk pentas bersama. Satu perform lagu ngan Madonna VMA 2003 dan satu lagi jadi presenter award kat VMA 2000. Apabila legend introduce legend. Hebat kan uolls.Source: Google...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.

 

Lagu Pencetus Fenomena Irama Malaysia Awalla Dondang Noraniza Idris

Walaupun Ghazal Untuk Rabiah menang AJL tahun 1997. Tapi bagi iollls, yg menjadi pencetus fenomena irama traditional niey ialah disebabkan album Ala Dondang Noraniza Idris yg diterbitkan ahun 1997. Album ni ada 10 lagu baru irama Pop Etnik. Selain lagu Awalla Dondang, lagu Rindu dan Semalu Rimba juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via Blog Leo Pluto
6 months ago.