User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 25

Blogpost Pertama Aku..

Ingat tak blogpost pertama korang kat blog? (dengan anggapan korang pun ada blog)Bila aku baca balik blogpost pertama aku masa mula-mula berblog rasa macam kelakar pun ade jugak..Mungkin 2 tahun akan datang bila aku baca balik blogpost ni aku akan rasa kelakar dengan gaya penulisan aku sekarang..Belajar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months ago.

 

Nah! Panduan Google Adsense Terkini..

Lebih kurang 60 minit aku membaca dengan penuh teliti isi kandungan Panduan Raja Adsense Revive ni. Akhirnya aku berjaya habiskan. Rasanya aku perlu buat bacaan ulangan untuk lebih fokus setiap point yang cuba disampaikan.Kenapa aku dapatkan Panduan Google Adsense walaupun dah dapat akaun Google...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months ago.

 

Cara Buat Duit Dengan Google Adsense

Saya baru sahaja habis baca ebook Raja Adsense Revive yang menceritakan langkah demi langkah cara untuk kita boleh buat duit dengan Google Adsense. Ini merupakan kali pertama saya membaca panduan yang formal berkaitan Google Adsense. Sebelum ini saya banyak menghabiskan masa untuk belajar sedikit demi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months ago.

 

Cara Mendidik Diri Khusyuk Dalam Solat

Khusyuk dalam solat adalah sesuatu yang sangat dituntut tetapi dalam masa yang sama tidak semua orang mampu untuk melakukannya. Dalam buku Panduan Lengkap Formula Solat Sempurna ada menyatakan bahawa khusyuk dalam solat itu terbahagi kepada dua jenis iaitu: Khusyuk HatiKhusyuk hati semasa solat adalah dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months ago.

 

Cara Menurunkan Bounce Rates Blog

Apa itu bounce rates? Secara mudahnya, bounce rates adalah peratusan pengunjung yang datang ke blog atau laman web yang kemudian meninggalkan blog tersebut tanpa melakukan sebarang tindakan lain seperti membaca artikel yang lain dalam blog tersebut atau tidak melakukan perkara yang dikehendaki laman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and a week ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Disember 2016

Nak tulis post untuk pendapatan blog aku bulan Disember 2016 asyik tak sempat aje. Banyak pula perkara yang perlu di buat di awal tahun ni. Sebelum aku terus terlupe, baik aku tulis hari ni. Untuk pengetahuan korang, aku tulis post ni guna app Blogger je. Aku banyak guna aplikasi Blogger ni untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and a week ago.

 

Cara Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Cara kerja dari rumah dengan iLancee. Menjadi trend zaman sekarang, kebanyakan orang lebih suka bekerja dari rumah. Bekerja dari rumah membolehkan kita bekerja mengikut waktu bekerja kita sendiri dan tidak terikat dengan masa yang tertentu. Sebelum ini saya pernah menceritakan cara bekerja tanpa modal di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and a week ago.

 

Cara Backup Blogpost ke Google Drive Secara Automatik

Jika kita perhatikan, dalam blogger sendiri ada pautan untuk kita membuat backup untuk blog kita iaitu di bahagian Setting. Disitu kita boleh Import dan Export backup fail ke dalam komputer kita. Jika anda nak tahu berkenaan cara import blog, saya ada kongsikan pada artikel ini: Cara Buat Backup Blog di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara Menguruskan Bisnes Instagram Secara Auto

Salah satu medium pemasaran terkini yang paling berkesan adalah dengan penggunaan Instagram. Instagram asalnya dicipta untuk perkongsian gambar kepada kawan-kawan tetapi kini dengan kekreatifan para usahawan, Instagram kini menjadi lubuk membuat duit bagi kebanyakan usahawan muda. Terutamanya mereka yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Ecommerce Menggunakan Shopify

Selain daripada buat duit secara online dengan blog, salah satu cara lain untuk menjana pendapatan secara online adalah dengan membuat laman web ecommerce atau edagang. Jika anda masih tidak faham apa itu laman web ecommerce, anda boleh pergi ke laman web Lazada, Zalora, 11Street dan lain-lain. Itulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 2 weeks ago.

 

Tingkatkan Pendapatan Blog Dengan Chitika?

Jika korang masih belum dapat akaun Google Adsense, Chitika adalah antara alternatif terbaik untuk anda selain daripada Nuffnang dan lain-lain. Aku sendiri sekarang ini sedang cuba untuk menggunakan Chitika pada blog aku tu.Tapi dari pemantauan aku setakat ini, bagi blog bahasa melayu yang trafik tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and 2 weeks ago.

 

Pengalaman Aku Guna Google Adsense dan Ezoic

Bila aku dah dapat akaun penuh Google Adsense, perkara seterusnya yang bermain dalam fikiran adalah - bagaimana nak tingkatkan lagi pendapatan dengan Google Adsense? Setakat ini aku dah dapat 2 kali payout daripada Google Adsense, tapi lepas tu pendapatan Google Adsense aku menjunam ke bawah. Aku pun tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Jimat Duit Tahun 2017

Setuju tak jika saya katakan tahun 2017 kita perlu berjimat cermat? Mungkin ada yang tidak bersetuju tetapi hakikatnya ekonomi yang tidak menentu menyebabkan kita perlu berhati hati dalam menguruskan kewangan kita. Pada kali ini saya akan kongsikan cara jimat duit yang boleh kita amalkan bermula tahun 2017...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mendapatkan Rebat Tunai Semasa Shopping Online

Cara Mendapatkan Rebat Semasa Shopping Online. Online Shopping kini bukanlah sesuatu yang luar biasa. Kini hampir semua orang pernah membeli secara atas talian tidak kiralah melalui Facebook, Instagram atau laman-laman web e-dagang seperti Lazada, Ebay dan lain-lain lagi. Salah satu sebab kenapa orang suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Paling Mudah Buat Video Youtube

Nak buat duit dengan Youtube tapi tak tahu nak buat video? Rasanya semua orang tahu bahawa kita boleh buat duit dengan Youtube. Tapi kita tidak akan dapat buat duit dengan Youtube tanpa video!. Walaupun ramai yang tahu, tapi tidak banyak yang cuba secara serius untuk buat duit dengan Youtube. Sebab utamanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
6 months and 4 weeks ago.

 

Cara Permohonan dan Kemaskini BR1M serta Jadual Pembayaran BR1M

Peringatan kepada semua yang yang mempunyai isi rumah berpendapatan isi rumah RM4000 dan ke bawah, tarikh permohonan dan kemaskini BR1M 2017 bermula dari 5 Disember - 31 Disember 2016. Permohonan baru dan kemaskini BR1M boleh dilakukan secara atas talian ataupun secara manual di pejabat Lembaga Hasil Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months ago.

 

Cara Terbaik Untuk Menetapkan Matlamat

Setiap orang ada matlamat. Tidak kira matlamat anda besar atau kecil, setiap orang akan ada matlamat. Tetapi tidak semua orang dapat mencapai matlamat yang diimpikan. Saya pasti ramai yang beranggapan bahawa menetapkan matlamat itu mudah, tetapi untuk mencapainya adalah sesuatu yang sukar. Sebenarnya, cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months ago.

 

Blog Sebenarnye Tak Perlukan SEO

Aku perhatikan banyak jugak blog yang terkenal dengan ranking Alexa yang baik sebenarnye tidak menitik beratkan berkenaan SEO. Tapi jika tanpa SEO bagaimana mereka boleh dapat pageview beribu dalam satu hari dan mempunyai ranking yang baik dalam Google mahupun Alexa.Ada 4 perkara yang aku dapat dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
7 months ago.

 

Pendapatan Blog Bulan November

Pendapatan blog aku dalam bulan November memang aku dah jangkakan akan menurun. Tetapi ada beberapa sumbangan pendapatan yang aku sendiri tak jangkakan. Aku akan cube ceritakan setiap satunya..Pendapatan berkurang kerana..Bulan ni aku tak capai minimum payout untuk Google Adsense. Dalam masa yang sama aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
7 months ago.

 

Cara Jadi Agen Topup dan Pembayaran Bil

Jika anda mencari sumber pendapatan tambahan, menjadi agen topup atau agen pembayaran bil adalah satu pilihan yang baik. Perniagaan ini boleh dimulakan hanya dari rumah serta dengan kos pendaftaran yang sangat minimum. Selain itu, bisnes ini tidak memerlukan strategi yang terlalu rumit kerana topup dan bil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
7 months ago.