User Profile: sedapmakan

Show pings in: English | Malay | All

 

sedapmakan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 9

4 hari 3 malam percutian menarik di Pulau Langkawi

Kali ni akunakceritasikit percutian aku di Pulau Langkawi. Aku dan famili aku dah rancang percutian 4 hari 3 malam di pulau tersebut. Dah 3-4 kali jugak la aku datang bercuti kat sini. Dengan feri or dengan kapal terbang. Untuk posting aku kali ni, aku dah pilih mengunakan pengangkutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Malaysia (1) - Korea Selatan (2), Perlawanan suku akhir kejohanan AFC U23

Team Malaysia akhir nya terkandas di peringkat suku akhir AFC U23 di tangan Korea Selatan. Namun begitu Malaysia hampir membuat kejutan terhadap Korea Selatan. Jika dilihat pada stastitik perlawanan, kedua-dua pasukan agak seimbangan. Gol Korea Selatan pada minit pertama perlawaan (gol awal) telah menyentap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 4 weeks ago.

 

Makan malam di Medan Ikan Bakar, Simpang Empat Hutan Melintang Perak

Medan Ikan Bakar di Simpang Empat Hutan Melintang, Perak salah satu tempat makan malam yang korang kena datang dan makan..sangat sedap! Aku dah banyak kali datang cuma kali ni berkesempatan untuk nak selitkan dalam blog aku ni.....Medan selera ni berdekatan dengan simpang empat traffic light jalan besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months ago.

 

Malaysia layak ke suku akhir AFC U23 selepas menang dengan Arab Saudi

Selepas 3 perlawanan, kalah pada perlawanan pertama, kemudian seri, dan akhirnya menang pada perlawanan ketiga telah berjaya membawa Malaysia layak ke suku akhir kejuaraan konfederasi bola sepak Asia (AFC) U23 selaku naib juara kumpulan C dengan kutipan 4 mata keseluruhannya. Video di bawah adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months ago.

 

Restoran Nasi Kandar Hameediyah Jalan Baru Pulau Pinang

Selain nasi kandarHameediyah yang adadi Lebuh Campbell, George Town, ada satu lagi maybe cawangan diorang yang terletak di Jalan Baru, Perai, Pulau Pinang. Kat sini ada selesa sikit la dari segi parking. Kalau di belah pulau tu, agak susah untuk nak dapatkan parking.Restoran Nasi Kandar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months ago.

 

Makan malam di restoran Airport Corner, Langkawi

Malam last akukat langkawi, aku nak cuba pulak makan kat restoran Airport Corner ni. Restoran ni dekat je dengan Airport (lapangan terbang) Langkawi. Sebab tu la kot nama restoran ni di ambil sempena dengan nama Airport. Lokasi restoran bersebelahan dengan roundabout airport tu. Dari hari pertama aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and a week ago.

 

EE Burger Pekan Rabu, Kuah Langkawi

Dah Balik dariisland hopping petang tu, rasa lapar la pulak. Disebabkan jeti island hopping aku kat Pekan Rabu tu jer, jadi aku just round-round kat Pekan Rabu tu je nak cari makan petang. Then, terjumpa la dengan EE Burger ni...rasa cam nak makan burger je petang tu untuk alas perut sebelum nak makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 2 weeks ago.

 

Bersarapan pagi di medan selera berdekatan dengan dataran helang Langkawi

Pagi tuhujanlebat. Misi mencari tempat sarapan best agak terhad. Last-last jumpa dengan medan selera berdekatan dataran helang ni....so, bedal je la walaupun satu kedai je buka pagi tu..tapi sebab kedai yang satu tu ada roti canai, jadi ia telah menepati kreteria sebagai kedai untuk sarapan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 2 weeks ago.

 

Makan malam di restoran GM Burger di Kuah Langkawi

Malam first yang aku sampai Langkawi ni, ternampak restoran GM Burger ni masa aku n famili aku tengah on da way nak pi makan malam kat restoran medan selera nelayanBukit Malut. So aku decide malam kedua aku kat sini, nak makan burger kat GM Burger tu. Maka apabila tibanya malam kedua tu, aku dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 2 weeks ago.

 

Sarapan pagi di medan selera HIG, Kuah, Langkawi

Pusing punyapusing pekan Kuah, Langkawi ni nak cari kedai untuk sarapan pagi, last-last jumpa medan selera HIG ni....HIG tu apa???? HIG tu 'Haji Ismail Group'...medan selera ni betul-betul depan kompleks HIG yang orang suka shopping tu...Medan selera HIG ni aku tengok pagi-pagi tak banyak yang buka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 2 weeks ago.

 

Menikmati makan malam hasil laut fresh di Medan Selera Nelayan, Bukit Malut, Kuah, Langkawi

Tempat ni agaktersoroksikit, tapibila dah sampai tengok orang penuh dalam kedai tu...parking pun penuh. Parking takde parking yang spesifik, korang kena pandai-pandai la ejas...Bila korang dah berjaya menikmati hidangan yang korang order, korang akan merasa sangat-sangat puas...tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 3 weeks ago.

 

Ed burger Jalan Permatang Pauh (since 1986)

Kepada yang dok cariburger sempoi, ni aku rekomen kat korang Ed burger kat Jalan Permatang Pauh Pulau Pinang. Diorang berniaga dah lama, sampai tapak berniaga diorang tu dah jadi permenant kat situ maklum la depa habaq berniaga since 1986....Macam-macam burger ada..kena ambil nombor kalau nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Makan tengahari di Kampung Baru Kuala Lumpur (restoran gerak 21)

Masa aku kat KL, akutercari-carikat mana tempat makan tengahari best yang ala-ala kampung kat KL ni. So, aku jalan punya jalan punya jalan, ending aku sampai kat Kampung Baru ni....Ternampak la satu signboard kedai makan yang tulis 'SELAMAT DATANG KE GERAI PAK LANG IKAN BAKAR - MASAKAN ALA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Wan Hashim Seafood, Simpang Ampat Pulau Pinang

Jika korangberadadi area Simpang Ampat, Pulau Pinang, ada satu restoran masakan ala thai, seafood yang boleh korang cuba try tengok....Aku balik dari Jusco Bukit Mertajam, kebetulan lalu kat depan restoran ni, so aku pun singgah la sebab tengok signboard 'Wan Hashim Seafood' besar gabak kat tepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Makan tengahari di medan selera Taman Siakap, Seberang Jaya

Jalan punyajalancari makan, tertiba ternampak medan selera Taman Siakap ni kat area Seberang Jaya betul-betul bertentangan dengan bangunan ARENA. Medan Selera ni parking agak terhad jugak la, tapi takde la susah sangat nak dapat parking. Banyak gerai makan dalam ni, waktu tengahari orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Makan tengahari Nasi Campur Pokok Nyok Bukit Mertajam

Makan tengaharidi Nasi Campur Pokok Nyok di Bukit Mertajam feeling-feeling macam makan nasi kandar...kiranya nasi kandar melayu la ni...Banyak juga lauk kat sini...gulai pun sedap-sedap...Restoran ni guna bangunan baru, sebelum ni diorang berniaga dekat bangunan lama..Nasi Campur Pokok Nyokbahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Makan-makan di food court GM Klang lepas shopping sakan

GM klangdah memangterkenalkat Malaysia ni sebagai tempat memborong barang-barang murah..kiranya gedung membeli belah la...ada macam-macam barang yang ada di sini. Setiap tingkat ada tema barang yang dijual. Nak beli untuk diri sendiri pakai atau pun nak beli untuk nak berniaga...Kalau nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Restoran makanan pantai Timur Anggerik Desa Seberang Jaya kini berwajah baru

Aku pernah buat posting pasal restoranni..boleh check kat posting Anggerik Desa..Dulu restoran ni kecil je, sekarang dah besar dan lebih cantik. Sekarang diorang renovate dua kedai jadi satu kedai yang lebih luas dan selesa...Orang yang datang sentiasa penuh, sampai kena tunggu mejo kosong untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Jom pergi makan bihun sup di Pak Mat Bihun Sup Lahar Kepar, Kepala Batas Pulau Pinang

Jalan-jalancarimakanditeruskanlagi...Biasanya petang-petang kita nak makan makanan yang santai-santai, yang relax-relax...Kebiasannya selain goreng pisang, kita juga boleh makan makanan yang bersup..makan dengan itu, aku terpaksa bawa korang ke satu tempat di Lahar Kepar, Kepala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.

 

Makan nasi kandar pelita di Jalan Padang Lalang, Bukit Mertajam (BM)

Peminat-peminat nasi kandar, mai nak habaq kat hampa semua, ni diaaaaaa nasi kandar pelita Bukit Mertajam...sempoi taktau nak habaq lagu mana....Restoran nasi kandar pelita ni banyak cawangan, merata dok ada satu penang ni...depa ni sdn bhd...tapi makanan depa sempoi walaupun depa banyak cawangan....aku dok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
9 months ago.