User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 25

Tips Hartanah 5 - Nak beli daripada siapa?

Tips Hartanah 5 - Nak beli daripada siapa? | Mari kita berkongsi maklumat.Directly from the ownerLagi bagus kalau dapat beli terus daripada owner, macam-macam boleh ditanya (dan diayat). Selalunya depa iklankan kat newspaper or online. Ada juga yang meinta bantuan ejen hartanah. Mungkin juga daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 week ago.

 

Seremban 2 City Park merah bercahaya sempena Chinese New Year

Seremban 2 City Park merah bercahaya sempena Chinese New Year | Taman ini menjadi kesukaan anak-anak di waktu petang kerana mereka lepas bebas beraktiviti. Sudah berkali-kali kami ke sini melayan "the Boys", set sekolah rendah. Set yang lagi satu dah remaja, tak mahu dah nampak berjalan dengan emak kecuali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week ago.

 

Tips Hartanah 4 - Jenis-jenis Hartanah

Tips Hartanah 4 - Type of property | Hang suka landed property ke apartment?1) Setinggan termasuk kategori landedHaa…jangan ingat aku perli pulak. Memang ada tokey rumah setinggan and if u wish to buy u can find one. But if u takut kena hambat dengan PBT lebih baik lupakan.Arwah datuk saudara aku pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 week and 4 days ago.

 

Thailand | Baan Rim Klong Homestay

Thailand | Baan Rim Klong Homestay | Hotel, hostel, guest house dan homestay adalah penginapan yang disediakan untuk tetamu. Homestay popular di Malaysia dengan kepelbagaian konsep dan tarikan di satu satu tempat. Bagaimana dengan homestay di Thailand? Adakah sama atau lebih menarik?Salah satu program inap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Tips hartanah 3 - Location! Location! Location!

Tips hartanah 3 - Location! Location! Location! | Tanyalah sesapa pun, perkara ini sangattttt perlu diambil berat. Kalau nak duduk sendiri macam yang aku dah bagi tau lah but if u wanna make it as a money machine, at least enough to pay the bank, lihat rumah tu daripada kacamata orang lain.Lagi satu, kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 week and 5 days ago.

 

Travel Risks | Pernah tak terfikir risiko ketika melancong?

Travel Risks | Pernah tak terfikir risiko ketika melancong? Bila Warda Rose Lily menulis tentang risiko melancong aku rasa aku patut share di sini. Sebelum ni pernah juga menulis tentang hal ini tapi bukan dibawah tajuk "risiko melancong/mengembara" tetapi lebih kepada menulis pengalaman dan dan taklah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

Tips Hartanah 1 | Nak beli rumah tak? Aku bagi tips sikit

Tips Hartanah | Nak beli rumah tak? Aku bagi tips sikit | Entry sebelum ni aku ada tunjukkan gambar rumah sewa aku yang tunggang-langgang dek penunggu yang hampeh! tapi bagi korang yang dah pasang angan-angan nak membeli harta dan menyewakannya janganlah takut pula. Itu namanya cabaran. Cabaran yg tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 weeks and 4 days ago.

 

Global Passport Power Rank 2017 | Passport Malaysia nombor berapa?

Global Passport Power Rank 2017 | Passport Malaysia nombor berapa? | Untuk ke luar negara bagi tujuan melancong, lawatan rasmi, bekerja dan belajar setiap warganegara perlu membawa passport. Biasanya pengecualian diberikan kepada penduduk yang tinggal di sempadan negara, mereka diberikan pas sempadan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 5 days ago.

 

Cambodia | Di mana nak shopping di Phonm Penh?

Cambodia | Di mana nak shopping di Phonm Penh? | Owh.. ini tajuk yang wanita-wanita Malaysia khususnya cari. Tak kira yang datang secara bajet atau makcik kayo, kita mesti nak beli juga serba sedikit kan? Hah, jangan tak mengaku pula.Di Cambodia atau kita biasa panggil Kemboja ada banyak lokasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks ago.

 

Motivasi | Jangan biarkan hati berjauhan...

Seorang alim berjalan dengan para muridnya. Mereka melihat ada sebuah keluarga yang sedang bertengkar dan saling berteriak.Orang alim tersebut berpaling kepada muridnya dan bertanya, "Mengapa orang saling berteriak jika mereka sedang marah?"Salah seorang murid menjawab, "Kerana kehilangan sabar sebab itulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Pengalaman travel | 6 Kisah rakan sebilik

Pengalaman travel | Kisah rakan sebilik | Januari tahun lepas aku ke Kunming, China. Best woihhh... sejuk, berasap mulut! Dapat juga naik cable car open air seperti di Bukit Nenas KL masa aku kekecik dulu. Cuba tengok balik post yang lepas. Januari tahun ni tak kemana, mereput kat sini hahahah... aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar

Negeri Sembilan | Koleksi peribadi Yang Dipertuan Besar di Galeri Di-Raja Tuanku Ja'afar | Sebagai rakyat jelata yang sederhana kadangkala teringin juga kita melihat kehidupan sebenar keluarga diraja. Bagaimana kehidupan seharian mereka, bahasa pertuturan mereka di istana, apa yang mereka santap hari hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

MUD KL | Malaysia's longest running musical!

MUD KL | Malaysia's longest running musical! Aku menonton teater muzikal ini tanpa apa-apa persediaan, takde google apa pun. Tahulah teater muzikal tu bagaimana tapi takde apa apa expectation. Jiwa kosong gituh. Tak sangka ia sehebat tu.Sewaktu menonton aku memang ada rasa kagum dengan props, kawalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

JAGA kad debit/kredit baru anda dengan baik. Wang dicuri semudah ABC!

JAGA kad debit/kredit baru anda dengan baik. Wang dicuri semudah ABC!Semasa orang dok kecoh tukar kad ATM kepada jenis paywave yang baru ni, aku ada tengok video bagaimana mudahnya data dicuri hanya dengan mendekatkan satu alat elektronik kepada poket seluar atau beg tangan kita. Video tu dibuat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Jadual Program Sempena Hari Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Yang Ke-69

Jadual Program Sempena Hari Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan Yang Ke-69 | Tahun ini merupakan tahun ke sembilan pemerintahan DYMM Tuanku Muhriz di Negeri Sembilan. Baginda dilantik sebagai yang Di-Pertuan Besar ke-11 pada 29 Disember 2008 menggantikan bapa saudara baginda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Perginya seorang kawan pada 12 Januari 2017

Pagi Khamis dapat whatapps dari Burn."Aku dengar Awie dah meninggal"Ya Allah. Terdiam.Terus ingatan terimbau sewaktu kami masih belajar bersama di SEMESTI terutama di tingkatan 5. Fyi aku masuk ke sekolah tu masa tingkatan 4, bulan April rasanya. Ingat lagi masa tu student tengah exam ke sit for monthly...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

People’s Committee Building | Bangunan lama berciri Peranchis di Ho Chi Minh City

People’s Committee Building | Bangunan lama berciri Peranchis di Ho Chi Minh City | Sejak kebelakangan ini ramai yang mencari informasi mengenai Ho Chi Minh City di blog ini. Sebenarnya masih banyak gambar yang belum disiarkan kerana masih memikirkan tajuk-tajuk yang sesuai. Ada cadangan nak menulis topik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

MITA Travel Fair 2017 | Go Asian Go Domestic! Negara sendiri pun cantik uols...

MITA Travel Fair | Go Asian Go Domestic! Demi menyemarakkan pelancongan dan menjana ekonomi Malaysia satu "Travel Fair" akan diadakan dalam masa terdekat ini. Kerjasama strategik ini melibatkan pihak MITA serta para penggiat industri bagi menjayakan MITA Tourism Fair yang akan berlansung di...Mines...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala...

WTS | Winter wear - jaket, mafla, segala... | Rasanya ramai yang akan bercuti di tempat sejuk tahun ni kan? Beijing, Kunming dan banyak negara masih mengalami cuaca sejuk sehingga bulan Mac nanti. Eh Cameron Highland, Genting Highland dan Fraser Hills sejuk juga pepagi. Aku pernah tengok someone buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.