User Profile: mediakedah

Show pings in: English | Malay | All

 

mediakedah

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 10

Penderitaan psikologi: Harga yang perlu dibayar usahawan ‘startup’

KUALA LUMPUR: Kisah kejayaan syarikat pemula atau startup seperti Grab dan iFlix, sering kali memberikan gambaran manis tanpa liku terhadap dunia keusahawanan. Namun, berdasarkan kajian Morneau Sheppel, situasi sebaliknya dengan hampir 72 peratus usahawan startup mengakui bimbang terhadap kesihatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Dipaksa Bekerja 13 jam, Peragawati 14 Tahun Maut

SEORANG peragawati muda berusia 14 tahun dari Rusia meninggal dunia selepas terbabit dalam satu pertunjukan fesyen yang mengambil masa selama 13 jam. Vlada Dzyuba, merupakan salah seorang peragawati utama dalam pertunjukan fesyen Shanghai Fashion Week, dan sudah tiga bulan berada di China atas urusan kerja.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara Buat Resipi Roti Golok Yang Viral

Resipi Roti Golok yang tengah hangat duk viral sekarang. Buat minum petang, memang sedap ni. Nak buat takde la susah mana. Bahan-bahan pun mudah dicari kat pasaraya berdekatan anda. Kalau nak tahu cara buat Roti Golok yang mudah, korang boleh tengok step dia kat bawah ni. Selamat mencuba. Resipi Roti Golok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Siri Cerita Motivasi : Kisah Tiga Orang Pemuda Disapa Pakcik Tua

Waktu tengahari. Matahari memancar terik. Di saat itu terdapat tiga orang pemuda sedang bekerja. Bekerja membina bangunan batu.Tiba-tiba seorang pakcik tua menghampiri mereka. Apa yang sedang kau kerjakan?, tanya orang tua itu kepada salah seorang dari mereka bertiga. Pekerja bangunan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

TERASA lapar tetapi terlalu sibuk untuk keluar? Terima Kasih UberEATS

TERASA lapar tetapi terlalu sibuk untuk keluar, cari tempat letak kereta dan beratur di restoran? Anda boleh menghela nafas lega apabila perkhidmatan penghantaran makanan di sekitar Kuala Lumpur kini tersedia kepada semua warga kota. Mulai 21 September 2017, jam 9 pagi, penggemar makanan di ibu kota boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Samsung versi lama mengatasi prestasi Iphone 8?

PENJUALAN produk terbaharu gergasi teknologi Apple Inc, Iphone 8 pada tahun ini dilaporkan agak kelam sambutannya berbanding pelancaran produk keluarannya sebelum ini. Dakwa pengkaji produk dari majalah ternama di Amerika Syarikat, Consumer Report, tiga jenis telefon bimbit versi lama keluaran Samsung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Mendayakan Bandar Hijau Fokus IGEM 2017

KUALA LUMPUR: Pembentukan bandar hijau berteraskan tenaga boleh perbaharui menjadi fokus penganjuran Pameran dan Persidangan Teknologi Hijau dan Produk Eko Antarabangsa Malaysia (IGEM) ke-8 tahun ini. Dengan tema Mendayakan Bandar Hijau, ia menonjolkan teknologi dan inovasi lima sektor utama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Pemandu Grabcar Murah Hati Belanja Air Minuman Untuk Penumpang

Seorang pemandu grabcar bukan sahaja membawa penumpang ke destinasi malah menyediakan pelbagai kemudahan lain kepada mereka sebagai satu nalai tambah kepada perkhidmatannya. Bagi Abu Talib Mohd Ali, perkhidmatan GrabCar yang ditawarkan turut menyediakan air minuman, gula-gula dan servis mengecas telefon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Kebenaran Akhir Hayat Pelakon Lagenda Ahmad Nisfu

“Apa? Kau bilang aku perompak? Aku Director Ahmad Nisfu!” – Ahmad Nisfu (Seniman Bujang Lapok, 1961) Siapa yang tidak kenal dengan Ahmad Nisfu? Beliau adalah antara pelakon filem Melayu klasik era 1950-an hingga awal 1970-an yang sangat popular di kalangan masyarakat Melayu khususnya. Populariti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

17 Manfaat Daun Pudina Untuk Penyakit Ringan

Daun Pudina merupakan sejenis herba yang berasal dari keluarga Labiatae dan ia tergolong dalam spesies mentha, Siapa sangka daun bergerigi dan berbau segar apabila dikunyah ini mempunyai manfaat yang besar mengubati beberapa jenis penyakit ringan.  Sebagai perangsang dan membantu proses penghadaman.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Ketahui Petua Kecantikan Untuk Merawat Dan Mengekalkan Kecantikan Wajah

Semua orang impikan wajah yang cantik dan  menawan, Petua kecantikan ini boleh diamalkan oleh sesiapa sama ada lelaki atau perempuan untuk merawat dan mengekalkan kecantikan muka anda, di bawah saya kongsikan 11 tips dan petua untuk mengekalkan kecantikan wajah anda! 1. Menghilangkan Lebam di Bibir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Pemandu GrabCar/Uber Diganggu ‘Hantu Bibir Besar’

PETALING JAYA: Kecoh apabila kumpulan pemandu GrabCar dan Uber baru-baru ini mendakwa mereka sering diganggu oleh hantu berbibir besar. Dalam satu posting di Facebook, seorang pemandu GrabCar yang menggunakan nama Nizal Cool telah berkongsi pengalamannya yang dihubungi hantu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Bayar Murah, Tak Kan Nak Jemput Naik Kereta Mewah?

PETALING JAYA: Seorang pengguna Grab yang kisahnya tular kerana mengeluh tidak selesa menaiki sebuah kereta yang ditempah menerusi perkhidmatan ‘e-hailing’ tampil membuat permohonan maaf. “Saya mohon maaf maaf kepada sesiapa yang tersinggung dengan kenyataan saya di Twitter, pemandu Grab dan mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Siri Cerita Teladan : Kisah Dua Batang Kayu Dan Pemahat

Alkisah seorang tukang pahat yang ingin menghasilkan sebuah karya pahat yang mempunyai kesenian yang tinggi dari sebatang kayu jati. Sambil menghalakan mata pisau tatahnya sang pemahat berkata,” Wahai, batang kayu, izinkanlah aku memahatmu menjadi sebuah benda seni.” Batang kayu pun menjawab,”Silakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Sajian Nasi Goreng Cina Menyelerakan Dan Seimbang, Jom Cuba

Sebelum ini kami di MediaKedah pernah berkongsi resepi nasi goreng kampung, pada hari ini kami hendak kongsikan resepi nasi goreng cina sedap dan seimbang. Terima kasih kepada Maggi Malaysia kerana sudi berkongsi sajian yang sungguh enak ini. Sebenarnya bahan yang digunakan dalam hampir semua nasi goreng...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Jom ke Kafe Ikhwan, Makan Ikut Suka, Bayar Ikut Rasa

SEBUAH  kedai makan di Bandar Utama, Segamat mengamalkan konsep ‘makan ikut suka, bayar ikut rasa’ kepada setiap pelanggan yang datang ke kedai makan tersebut setiap Jumaat. Jangan pula yang ada tersilap hari nanti. Penyelia Kafe Ikhwan, Razak Othman, 49, berkata, konsep itu diperkenalkan sejak kafe...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Keluhan Seorang Kaya

Apa sahaja yang kita buka; televisyen, akbar, majalah, malah mata dan telinga, jarang memungkinkan kita terlepas daripada mendengar keluh kisah orang-orang yang dianggap tak bernasib baik. Yang miskin. Yang fakir. Yang tak cukup makan dan juga yang tak bertukar pakaian.Apa sahaja yang kita buka; televisyen,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Kisah Pekerja Jurutera. Simpan duit banyak-banyak buat apa?

Bila Kerja Jurutera, Orang Ingat Kita Hidup Mewah, Tetapi Saya grad tahun lepas dan sudah bekerja selama 10 bulan sebagai engineer di sebuah syarikat di Kuala Lumpur. Dalam tempoh 10 bulan ini, saya mahu berkongsi sedikit sebanyak apa yang telah saya lalui sebagai engineer. Bukan nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Kelebihan Istighfar dan Kisah Pembuat Roti Bertemu Imam Ahmad Bin Hanbal

Kisah-Kisah Istighfar – Hasan Al-Basri Al-Qurtubi riwayatkan cerita dari Ibnu Shabih. Pada suatu hari ada seorang datang mengadu kepada Hasan al-Basri tentang masa kemarau. Hasan berkata kepadanya “Beristighfarlah kepada Allah” Ada pula lelaki lain mengadu akan kemiskinannya. Beliau juga berkata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.

 

Hidangan Enak Memikat Selera Nasi Goreng Kampung, Mudah dan Menyelerakan!

Menu nasi goreng kampung memang tidak asing bagi rakyat Malaysia. Sedap dan ringkas untuk disediakan. Nasi goreng kampung juga enak di hidang bersama sambal belacan bagi menambahkan lagi kick. Kalau mahukan nasi goreng kampung ini lebih pedas boleh tambahkan juga cili padi. Kami di MediaKedah ingin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
2 months and 3 weeks ago.