User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 33

Henti Jaja Master dan PHD Palsu Untuk Menipu Orang Berniaga

Berhentilah menipu orang dengan menjaja sijil akademik palsu. Saya hairanlah, di sebalik isu sijil akademik palsu yang dibongkarkan banyak kali, masih ramai lagi di luar sana yang mudah tertipu dan diperdaya. Tak serik? Atau memang suka kena tipu berulang-kali? Sudah-sudahlah kena tipu, dan sudah-sudahlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Borong Kurma Bertangkai Tunisia dari Yusuf Taiyoob

Dah buat persediaan hadapi bulan Ramadan? Antara menu wajib masa bulan puasa pastilah buah Kurma. Ada banyak jenis buah kurma di pasaran dari pelbagai jenama. Antara dua syarikat terkenal di Malaysia yang menjadi pemborong pelbagai jenis buah Kurma ialah Syarikat Yusuf Taiyoob dan juga Syarikat Saudagar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Segmen 'Blog Pilihan Menu Ramadan'

Segmen untuk rakan blogger. Saya dah lama tak buat segmen khas untuk rakan blogger. Biasanya, saya akan buat segmen ini sebagai langkah dan cara untuk menambah backlinks dan juga bagi membantu blog lain berkongsi trafik dengan blog ini. Pun begitu, blog post seumpama ini tidak boleh dibuat selalu supaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Kuali Jadi Mangsa Pemain Beyblade Sebagai Gelanggang

Demam Beyblade kembali. Dulu, ia pernah menjadi satu fenomena di kalangan kanak-kanak. Rasanya lebih 5 tahun dulu permainan berbentuk gasing ini sudah menjadi popular. Malah, ketika itu ramai anak-anak sekolah yang bermain permainan ini. Kali ini, demam Beyblade kembali lagi. Malah, ia beri kesan lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

IPRO Ampang - Kedai Repair iPhone Pantas Murah di Ampang KL

Hari ini saya nak war-warkan satu lagi kedai repair iPhone yang bagus untuk rakan-rakan pengguna iPhone sekalian. Ada sebuah kedai repair iPhone di Ampang, KL yang menawarkan servis terbaik, dengan harga pembaikan yang lebih murah selain pantas dan cepat. Kedai yang menawarkan servis repair iPhone dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan Contoh Soalan Exam Penolong Pegawai Tadbir N29 Terengganu

Peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir gred N29 negeri Terengganu. Tahu tak? Ada yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online jawatan ini dijangka diadakan pada Mei 2019. Jika anda adalah calon yang dipanggil, kami syorkan anda buat persediaan rapi kerana peperiksaan ini bakal menyingkirkan ribuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan Bantu Calon Lulus Ujian Psikometrik 2019

Ujian Psikometrik untuk masuk ke perjawatan dalam kerjaya sektor Perkhidmatan Awam telah menjadi satu ujian wajib lulus untuk calon yang telah mengisi borang SPA8i. Hampir semua jawatan dalam perkhidmatan awam mewajibkan calon untuk mengambil peperiksaan atau ujian Psikometrik ini. Ia menjadi satu proses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Harga Smart TV Semahal Harga Kereta Perodua

Perghh .. memang mahal ke harga telivision (tv) baharu sekarang ni? Saya terkejut besar melihatkan harga tv yang mencecah puluhan ribu ringgit, malah ada tv yang dijual dengan harga semahal harga sebuah kereta jenama Perodua. Ada ke ehh yang beli tv semahal ini? Apa kelebihannya sampai dijual sehingga RM60K...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Contoh Soalan Matematik Ujian Psikometrik

Salah satu cabang dalam ujian Psikometrik terkini adalah adanya soalan penyelesaian matematik. Ujian Psikometrik bukan setakat ujian tingkah-laku dan psikologi, ia kini lebih kepada daya berfikir untuk menyelesaian satu-satu masalah. Ini merupakan format terbaharu yang dikenal-pasti melibatkan peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

Bentuk Soalan Pegawai Tadbir Gred N41

Bagaimana bentuk soalan untuk peperiksaan Pegawai Tadbir gred N41 ini? Baik. Dalam post kali ini, kami akan kongsikan beberapa tips berkaitan bentuk soalan-soalan yang akan ditanya bagi jawatan yang sememangnya mendapat perhatian daripada lepasan ijazah dan graduan.Dalam peperiksaan format terkini untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

Kereta Sewa Kuala Terengganu - Best Car Rental in Town

Jika anda buat carian kereta sewa Kuala Terengganu atau car rental in Kuala Terengganu, memang banyak pilihan terbaik yang boleh anda jumpa. Semuanya menawarkan pakej sewa kereta yang menarik dengan harga berpatutan. Namun, salah satu car rental paling best ialah dari Kereta Sewa Kuala Terengganu (KSKT). ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Pre-Ramadan Shopping di Shopee - Harga Serendah Dari RM1

Shopping di Shopee. Dah ada mood untuk bershopping sempena kedatangan Ramadan? Bukan apa, Shopee ada banyak produk yang boleh anda cari dan beli untuk persediaan bulan Ramadan, khasnya untuk mereka yang rajin cari income tambahan dengan berniaga kuih-muih serta biskut. Kempen Raya Sale 2019, dengan promosi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Wife Shopping 'Sakan' Telekung Tudung Cantik di Vietnam

Huaaa... saya kena tinggal!! Isteri dan anak bongsu saya nuh terbang ke Vietnam. Saya tak pernah lagi ke Vietnam, rasa cemburu juga sebab isteri saya terbang ke Vietnam bersama Najmi. Sakan tu, sebab isteri saya excited nak tengok tudung dan telekung murah yang banyak dijual di Vietnam. Vietnam dah memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Senarai Blog untuk Bloglist Ramadan Raya 2019

Alhamdulillah, tidak lama lagi akan menjelma bulan penuh keberkatan buat umat Islam sedunia. Ia adalah bulan mulia untuk memperbaiki diri dalam setiap aspek. Bulan ramadan adalah bulan pengampunan dan bulan untuk mendapatkan limpahan pahala serta rahmat Allah S.W.T. Banyak sejarah hebat berlaku di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Peluang Kerja Kerajaan Jawatan Gred 41

Peluang untuk bekerja di agensi kerajaan dan sektor awam gred 41. Baru-baru ini semakin banyak peluang masuk ke Jabatan Kerajaan diiklankan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), antara yang terbaru adalah untuk jawatan gred 41.Jawatan gred 41 yang diiklankan oleh pihak SPA melibatkan beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan Exam N41 Negeri Perak

Anda dipanggil untuk hadapi peperiksaan gred N41, jawatan Pegawai Tadbir Negeri Perak? Jika ya, anda memang bertuah kerana anda diberikan peluang untuk menjawat jawatan ini. Anda cuma perlu pastikan anda lulus di dalam peperiksaan Pegawai Tadbir N41 itu nanti.Kami difahamkan peperiksaan untuk jawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

Panduan Exam Pegawai Tadbir N41 Perak

Dengarnya pihak Kerajaan Negeri Perak akan mengadakan satu peperiksaan bertulis untuk jawatan Pegawai Tadbir N41 yang dijadualkan pada 4 Mei 2019. Peperiksaan atau exam jawatan Pegawai Tadbir N41 ini akan berlangsung di Dewan Sekolah Izzudin Shah, Ipoh. Buat pertama kalinya, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

10 Foto Muzium Kapal Selam - Rupa Bahagian Dalam Kapal Selam Quessant

Jika post sebelum ini, saya berkongsi kisah pengalaman pertama berkunjung ke Muzium Kapal Selam di Pantai Klebang, Melaka .. kali ini, saya nak kongsikan beberapa gambar bahagian dalam kapal selam bernama Quessant ini. Kapal Selam Quessant adalah dari Kelas Agosta 70 dari Peranchis. Sebelum ianya dijadikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Muzium Kapal Selam Melaka - Pengalaman Pertama Berada Dalam FS Quessant Agosta 70

Muzium Kapal Selam. Sebenarnya memang dah lama dalam perancangan untuk pergi ke Muzium Kapal Selam yang terletak di Melaka ni, cuma tiada kesempatan sahaja. Alhamdulillah, semasa cuti pendek penggal sekolah hari tu, saya dapat juga akhirnya bawa keluarga ke muzium ini yang terletak di Pantai Klebang,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Repair iPhone Pantas Murah Area Kajang, Bangi serta Semenyih

Nak cari kedai repair dan jual iPhone area Kajang yang memberikan servis terbaik dengan harga murah berpatutan? Jika anda merupakan peminat dan pengguna iPhone, pastikan iPro Kajang menjadi pilihan utama anda. IPro Kajang sudah tiga tahun beroperasi dan menjadi kedai repair iPhone terbaik di area Kajang,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.