User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 27

Jadual Tarikh Cuti Penggal Sekolah Serta Cuti Perayaan 2019

Buat ibubapa seperti saya, takwim atau jadual cuti persekolahan adalah sesuatu yang penting dan wajib diketahui. Kalau ada buku planner, memang patut tandakan tarikh-tarikh cuti sekolah termasuklah cuti sekolah untuk perayaan macam Tahun Baru Cina, cuti Hari Raya dan juga yang lain-lain. Kalau anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Ujian Psikometrik Wajib Lulus Untuk Semua Jawatan SPA

Sejak Oktober - Disember tahun 2018, memang sangat banyak ujian Psikometrik. Kami pun agak terkejut bilamana ujian-ujian ni secara berterusan diadakan sepanjang dua tiga bulan terakhir pada 2018. Nampaknya pihak SPA serius nak tapis mereka yang mantap dari segi tingkah-laku ni.Tingkah-laku? Ya, ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months ago.

 

Tips Tanam Jaga Kaktus Untuk Hiasan Dalaman

Ada peminat kaktus yang baca blog saya ni tak? Sebelum ini, saya ada kongsi cerita mengenai kekaguman saya mengenai pokok berduri ini. Kaktus sememangnya pokok yang hebat dan ada kelebihannnya tersendiri. Walaupun ia pohon berduri, ramai yang menjadikan pokok atau tumbuhan kaktus sebagai tumbuhan penyeri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Cameron Highlands - 'Syurga' Pecinta Cactus

Pelik tak? Biasanya bila sebut pokok kaktus (cactus), kita akan ingat padang pasir dan ia banyak di kawasan panas. Tapi di Malaysia, pokok ini senang dan banyak didapati di kawasan yang 360 darjah berbeza dengan apa yang kita biasa fikirkan. Pokok kaktus mudah didapati di Cameron Highlands, kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Ebook Percuma - Cara Untuk Mula Bisnes di Shopee

Ramai yang teringin nak buat bisnes dan perniagaan sendiri... hmmm .. apakata anda bermula dengan berniaga di platform beli-belah yang semakin terkenal iaitu Shopee. Shopee punyai banyak kemudahan percuma untuk anda mula menjual produk di Shopee. Memiliki sebuah kedai online untuk menjual menjadi satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

3 Tips Elak Rasa Homesick Anak Baru Masuk Sekolah Asrama

Alhamdulillah, anak saya yang sulong iaitu Amri kini berada di tingkatan 3 di Sekolah Tahfiz Model Ulul Albab (TMUA), Nibong Tebal. Sekarang, Amri telah diberikan kepercayaan oleh pihak sekolah untuk memegang jawatan sebagai Pengawas Sekolah. Agak kurang nak percaya sebenarnya memandangkan di sekolah, Amri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Kotak Inspirasi 2019 Projek Iqra' - Beli Sambil Menyumbang Amal

Kotak Inspirasi 2019 daripada Projek Iqra'. Ada banyak cara untuk kita memberikan sumbangan kepada masyarakat, terutama yang memerlukan bantuan. Menerusi Projek Iqra', saya telah diberikan kesempatan untuk menyumbang sesuatu kepada asnaf dan juga kelestarian segala projek kebajikan yang dikelolakan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

TGLB Blog List Jan-Jun 2019

Lama tak join segmen blogger lain. Hari ini saya rasa nak join satu segmen - TGLB Blog List Jan-Jun 2019, kiranya nak support rakan blogger ni yang baharu sahaja kembali memeriahkan dunia blog Malaysia setelah agak lama menyepi. Lagipun, agak jarang saya nak jumpa blog berbahasa Inggeris ditulis oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Bagaimana Nak Jual dan Buat Iklan FB Terbaik?

Penat buat iklan di Facebook tetapi masih lagi tak hasilkan apa-apa? Atau kos buat iklan lebih banyak dikeluarkan dengan untung yang anda dapat bila menjual di Facebook? Mungkin anda buat silap di mana-mana atau ada skip sesuatu sehingga iklan Facebook anda kurang berjaya. Apakata kalau anda gali lagi ilmu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Berkunjung ke Taman Rama-Rama MARDI Agroteknologi Cameron Highlands

Mungkin ramai yang tak perasan, di dalam Taman Agroteknologi MARDI ada Taman Arnab dan juga Taman Rama-Rama. Kedua-dua taman ini terletak bersebelahan antara satu sama lain. Ia terletak di belakang padang taman permainan yang ada dalam Taman Agroteknologi MARDI. Kalau anda ke MARDI Cameron Highlands,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Kurma Telur

Resepi Kurma Telur. Masak Kurma adalah antara menu kegemaran saya. Kalau saya ada masa lapang dan teringin nak makan masak Kurma, antara yang paling mudah ialah menu Kurma Telur. Mudah sebab tak perlu nak cuci macam cuci ayam tu. Basuh telur je ... :) Menu ni sesuailah untuk orang bujang sebab ia mudah nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 2 weeks ago.

 

Lokasi Makan Yong Tau Fu Taiping Best

Biasa dengar Yong Tau Fu Taiping? Kalau sebelah tempat saya ni, 'jenama' ni memang terkenal. Pasar malam banyak yang jual Yong Tau Fu Taiping .. macam-macam nama diberikan. Nampak sama, tapi lain. Apa membezakannya? Memang ada banyak 'jenama' Yong Tau Fu Taiping diperkenalkan. Yang membezakannya ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Nak Mula Berniaga Shopee Tapi Tak Ada Produk?

Ini antara masalah ramai yang teringin nak jadi usahawan dan niaga di Shopee. Mereka tahu Shopee menyediakan platform cukup power untuk menjual produk, tetapi masalahnya ramai tak ada produk nak jual. Malah, mereka tak tahu nak jual produk apa yang akan laris di Shopee tu. Tak perlu risau. Sebenarnya dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

Tempahan Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) 2019 Dibuka !!

Jadual tarikh tempahan dibuka untuk Rumah Peranginan Persekutuan (RPP) tahun 2019. RPP adalah merupakan tempat penginapan berupa banglo, apartment, bilik dan juga dorm yang disediakan oleh kerajaan untuk disewakan khas buat kakitangan kerajaan Malaysia dan juga badan berkanun. Ia merupakan pilihan terbaik,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

RM1000 Baucer Sponsored Shopee Untuk Anda

RM1,000 Shopee Sponsored Vouchers !! Kepada sesiapa kaki shopping online, jangan lepaskan peluang untuk rebut baucer-baucer daripada penaja di Shopee sekarang... bernilai sehingga RM1000. Promosi khas ini bermula dari 24 Disember sehingga 27 Januari 2019. Saya memang kaki shopping, dan Shopee adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 3 weeks ago.

 

5 Rahsia Untuk Menjadi Usahawan Berjaya

Berniaga - satu perbuatan yang mudah kalau ikut definasi sebab ia libatkan dua perkara utama iaitu jual dan beli. Tetapi kan, cabaran nak berniaga ni bukan kecil. Banyak onak dan duri. Mereka yang berniaga dan menjadi usahawan berjaya memang bukan sebarangan orang. Mereka ada rahsia mereka sendiri. Saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and 4 weeks ago.

 

Bayaran Tiket Masuk Taman Agroteknologi Mardi, Cameron Highlands

Salah satu tempat menarik di Cameron Highlands adalah Taman Agroteknologi MARDI yang terletak di Tanah Rata. Ia boleh dikatakan destinasi wajib pergi kalau saya dan keluarga bercuti ke Cameron Highlands. Beberapa minggu sebelum cuti penggal persekolahan 2018 bermula, saya dan keluarga ada la pergi bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Bagaimana Nak Borong Tudung Murah dari China, Jual Guna Brand Sendiri Harga Tinggi?

Tahukah anda, bagaimana owner-owner tudung buat duit sehingga ada yang jadi kaya-raya malah menjadi jutawan? Salah satu rahsia mereka ialah mendapatkan tudung daripada negara China dan juga Vietnam. Mereka beli secara borong dan kemudian tambah aksesori sedikit sebelum letakkan jenama sendiri dan dijual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Top 10 Carian Google di Malaysia 2018

Google Trends dah keluarkan list atau senarai carian paling top sepanjang tahun 2018. Menerusi senarai terbaru ini, pihak Google Trends memaklumkan bahawa senarai yang tersedia ini adalah bersandarkan kepada "based on the search terms that had the highest spike this year as compared with last year". ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.

 

Pengguna Perlu Prihatin Soal Keselamatan Online

Kecoh pasal duit hilang dari akaun CIMB sehingga memaksa bank CIMB mengeluarkan kenyataan berkaitan ciri-ciri keselamatan yang terbaru di CIMBClicks. Ia bukan isu baharu, tetapi dah lama. Ia soal keselamatan akaun online yang sepatutnya pengguna ambil berat dan peduli sejak dahulu. Dari apa yang saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months ago.