User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 18

Pengalaman Kali Kelima ke MAPS, Kad Pass Perak Extended 31 Disember

MAPS Perak. Rasanya sudah masuk kali kelima kami ke MAPS Perak. Walaupun kami tinggal agak jauh dari Ipoh, kami tak mahu sia-siakan pembelian tiket Pass Perak. Dengan Pass Perak, kami boleh masuk tanpa had ke taman tema animasi pertama di Asia ini. Sah Laku Kad Pass Perak MAPS Ipoh Dilanjutkan Sehingga 31...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

PORT Unity Thru Art - Platform Belia Perak Ketengahkan Bakat Seni

Pernah tahu tak tentang kewujudan People Of Remarkable Talent atau PORT? Mereka ini adalah kumpulan yang terdiri daripada mereka yang mempunyai bakat besar terutama dalam seni. PORT telah wujud sejak 2011 dan merupakan inisiatif Kerajaan Negeri Perak. People Of Remarkable Talent - Kumpulkan Belia Perak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Gerbang Malam Ipoh Macam-Macam Ada

Gerbang Malam. Buat penduduk Ipoh, tempat menarik ini adalah antara lokasi yang diterjah untuk mencari macam-macam benda daripada pakaian, beg tangan, aksesori wanita, aksesori telefon, mainan kanak-kanak dan juga hiburan jalanan di waktu malam. Gerbang Malam ini terletak betul-betul di Jalan Tahwil Azhar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Kenyataan Rasmi Saman AES Batal Tidak Perlu Dibayar

Semua saman AES/AwAS yang dikeluarkan dari mula pelaksanaan sehingga 31 Ogos 2018 dibatalkan. Menteri Pengangkutan Loke Siew Fook membuat pengumuman ini pada sidang media di Putrajaya pada 17 Ogos 2018. Aha... satu berita gembira buat mereka yang tak puas hati dengan sistem saman AES, dan yang telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

43 Tempat Menarik Langkawi Untuk Percutian Seisi Famili

Pulau Langkawi. Merancang nak ke Pulau Langkawi musim cuti ni ke? Pulau Langkawi memang banyak tempat menarik untuk dilawati. Saya yang dah beberapa kali pergi pun belum habis melawat kebanyakkan tempat menarik yang ada di Langkawi tu. Saya pasti ramai yang Google mencari tempat menarik di Langkawi ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cara Nak Semak Bil Elektrik TNB Terdahulu Secara Online

Anda tertanya-tanya berapa bil elektrik TNB bulan ini? Anda nak tahu dan tengok bil-bil elektrik terdahulu? Tahukah anda bahawa anda boleh menyemak bil-bil elektrik TNB terkini dan yang sebelum ini secara online? Tak susah nak buat semakan. Yang penting anda perlu daftar sebagai pengguna laman web TNB.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Pertama Kali Menginap Hotel Syeun, The Premier Hotel, Ipoh

Baru-baru ini, saya dan keluarga berkesempatan untuk berada di Bandaraya Ipoh. Isteri saya menghadiri conference di situ, elok pulak tu lokasi conference bersebelahan dengan Hotel Syeun .. jadi, isteri saya pun tempahlah penginapan selama satu malam. Pengalaman Pertama Menginap Hotel Syeun, Hotel Premier di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Jadual, Tarikh Lokasi SUKMA Perak 2018

SUKMA 2018 atau Sukan Malaysia 2018 akan berlangsung di negeri Perak bermula dari 12 hingga 22 September, dengan perasmian akan berlangsung pada 11 September di Stadium Perak, Ipoh. Pastinya ramai yang nak tahu lokasi serta tarikh pertandingan SUKMA, yang melibatkan 31 jenis sukan. Jadual, Lokasi dan Tarikh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Tips Cara Nak Lulus Temuduga Kerja Jawatan Kosong SPA

Siapa yang tak nak lulus dalam sesi temuduga kerja, ye tak? Lagi-lagi kalau ia merupakan temuduga atau interview pertama kali. Dah tu pulak, kemasukan ke dalam sektor perkhidmatan awam atau kerja kerajaan.Ramai para lepasan IPT dan graduan yang memohon untuk masuk kerja kerajaan ni. Bila ada je iklan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Rahsia Buah Manggis Ramai Tak Tahu. Boleh Sebabkan Alahan!

Nak tahu rahsia yang ada pada buah Manggis tak? Kali ini, saya nak kongsikan kepada anda fakta hangat mengenai Ratu Buah di Nusantara ini, selain beberapa khasiat hebat dan kebaikan kepada kesihatan manusia. Kita ambil tahu dahulu mengenai beberapa info am mengenai buah Manggis ini yang biasanya akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Rahsia Persiapan Temuduga Kerja Sektor Perkhidmatan Awam

Siapa yang tak nak kerja kerajaan kan? Ada macam-macam kelebihan kalau dapat kerja kerajaan ini. Kalau anda masih bujang, eloklah cuba mendapatkan kerja kerajaan atau masuk kerja di sektor awam ini. Jika anda mahu berkahwin, carilah pasangan yang dah bekerjaya di sektor awam atau paling tidak sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Rugi Beli Buah Manggis 3 Kilo RM10

Anak-anak saya cukup suka dengan buah Manggis. Maira, anak perempuan saya memang hantu buah Manggis. Maira boleh habiskan 3-4 kilo buah Manggis sekali hadap dia seorang. Buah Manggis ni buah bermusim, dan biasanya akan ada bila buah Durian juga ada. Kata orang lama, jika buah Durian itu adalah Raja Buah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Video Panduan Jawab Peperiksaan Online SPA

Syabas dan tahniah andai anda dipanggil oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk duduki peperiksaan online. Ini bermakna anda layak untuk menjalani tapisan pertama dalam permohonan kerja di dalam sektor kerajaan.Info Berkaitan Peperiksaan Online SPATapisan pertama ini adalah bersandarkan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

Harga Tiket Wayang GSC TGV Dah Murah!

Wah .. nampaknya suka benarlah kaki wayang ekk. Harga tiket wayang terutama panggung GSC dan juga TGV dah murah sejak awal Ogos lalu. Jika dulu harga tiket wayang cecah sehingga RM12, kini kedua-dua panggung wayang ternama ini menawarkan harga tiket wayang serendah RM10 untuk dewasa. Harga Tiket Wayang Dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Nota Ringkas Pengetahuan Am Serta Contoh Soalan Matematik Peperiksaan Online SPA

Anda calon peperiksaan Pegawai Tadbir N29 pada Ogos 2018? Sudah buat persediaan untuk peperiksaan online bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 tak? Ok. Jika belum, baik anda lakukan sekarang! Ramai yang mohon jawatan ini suda buat persediaan awal.Setakat semalam (13 Ogos) sudah1,247 orang calon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months ago.

 

RFID Touch ‘n Go - Daftar Sebagai Pengguna Terawal

Saya baru sahaja buat pendaftaran percuma untuk memohon menjadi pengguna terawal menggunakan teknologi Radio Frequency Identification (RFID) yang bakal menggantikan sistem SmartTAG Touch ‘n Go. Sistem ini merupakan teknologi terkini untuk sistem pembayaran tol elektronik. Pendaftaran untuk menjadi antara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Perhentian Islands - Experience the Best Parts of Beach Escape

Perhentian Islands - go and experience all the best parts of a beach escape! For someone who has managed to avoid a beach holiday for the past three years or so, Perhentian was definitely a pleasant surprise. It’s not that I don’t enjoy a stroll along the beach or lazing around under some shade with a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Tips Panduan Ringkas Semasa Menduduki Peperiksaan Online SPA

Terlibat dan dipanggil untuk duduki Peperiksaan Online SPA? Ikuti panduan ringkas ini untuk bantu anda sebagai calon menduduki peperiksaan ini dengan jayanya. Sebarkan kepada rakan-rakan anda yang terlibat dengan mana-mana peperiksaan online samada jawatan di peringkat persekutuan mahupun negeri.PanduanTips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

Adsense 106 - Permohonan Tak Lepas Sebab 'Insufficient Content'?

Lagi tips berkaitan Adsense. Saya harap anda tak jemu nak membaca dan timba sedikit sebanyak ilmu berkaitan Google Adsense ni. Sebelum ini, saya dah bercerita tentang beberapa perkara mengenai Adsense, paling mendapat perhatian ialah mengenai cara nak block iklan yang nampak lucah pada pandangan kita. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Syoknya Najmi Makan Buah Durian

Musim durian tahun ini dah nak sampai ke penghujung. Dah tak banyak orang berniaga jual buah durian dengan harga longgok dan murah. Yang ada sekarang, semuanya menjual buah durian sehingga RM8 sekilogram (durian kampung). Kalau jumpa yang jual murah, mungkin sebab samada ia berdekatan dengan dusun buah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.