User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 34

Taukey Bundle Dedah Cara Dapatkan Stok Lubuk Bundle Gred A

Ramai yang minat berniaga ni. Salah satu perniagaan yang berkembang biak kat Malaysia ini adalah perniagaan menjual pakaian bundle. Saya dapati ramai usahawan terutama usahawan Bumiputera yang menceburi bidang bisnes bundle ni. Ini adalah kerana permintaan kepada barangan bundle agak baik di Malaysia. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

15+ Gambar Percutian Menyusuri Sungai Melaka dengan Malacca River Cruise

Percutian di Melaka. Melaka memang destinasi yang seronok untuk bercuti bersama keluarga. Ada banyak tempat menarik yang boleh dilawati, samada yang percuma mahupun yang berbayar. Setiap tempat menarik ini pula ada keunikannya sendiri, yang mungkin tiada di tempat lain. Tahun 2019, saya berkesempatan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Erkk .. Harga Tauhu Sumbat Pasar Ramadan RM2 Seketul !!

Saya belum lagi pergi ke Pasar Ramadan (Param) tahun ni. Bulan puasa tahun ni belum rasa nak pergi lagi walaupun tahun sebelum ini saya ada pergi - itupun dah hujung-hujung bulan. Bukan apa, saya macam boleh agak je yang harga makanan dijual pasti akan melambung naik, mahal harga. Ramai juga merungut di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Peluang Jawab Survey Online Dapat Ganjaran Menerusi Your Voice

Satu lagi peluang best untuk dapat ganjaran secara percuma dengan menjawab survey online. Kali ini saya nak perkenalkan kepada anda, peluang yang serupa daripada Your Voice. Jika sebelum ini, saya dah perkenalkan beberapa laman web jawab survey online seperti PanelPlace, Toluna, Vase dan juga Gloviss ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Bonus Aidilfitri 2019 Untuk Penjawat Awam

Bonus khas dari Kerajaan untuk kakitangan awam sempena Aidilfitri 2019? Wahhh ini satu berita yang sangat baik dan bakal menggembirakan ramai orang, terutama sekali kepada 1.7 juta penjawat awam di Malaysia. Persoalan, "raya ni ada bonus tak dari kerajaan?" menjadi antara topik hangat dibincangkan sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Beli Beg Unisa dari Bag Station Hadiah Hari Ibu

Hari tu dok tengok-tengok la apa yang ada dalam Shopee. Al maklumlah, Shopee ni memang lubuk online nak cari barangan harga terbaik. Memang selalu saya dok shopping kat Shopee ni sejak ia wujud. Laman web Lazada dengan 11Street dah lama saya tinggalkan. Macam melekat pulak kat Shopee ni. Ada saka kot ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Shopping di Shopee - Borong Produk Follow-Me Dapat Periuk Eagle Free

Best .. memang best. Best sebab apa? Best sebab baru-baru ni wife saya shopping online di Shopee, borong produk Follow Me dan dapat sebijik periuk stainless steel Jepun jenama Eagle yang sah-sah berkualiti. Terasa berbaloi-baloi bershopping di Shopee. Ini bukan pertama kali kami shopping online di Shopee...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Cabaran Besar Tips Untuk Calon Dalam Peperiksaan Online PTD gred M41 Mei 2019

Pakej Rujukan berserta Contoh Soalan untuk Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41. Untuk makluman, peperiksaan online untuk jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41 telah dijadualkan akan berlangsung pada 16 Mei 2019 iaitu hari Khamis, bermula jam 10:00 pagi hingga jam 12:25 tghari. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Pakej Rujukan Beserta 100+ Contoh Soalan Exam PTD M41 - Versi 2019

Pakej Rujukan Terkini 2019 untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) telah dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya. Ia merupakan pakej rujukan bersandarkan format terkini peperiksaan PTD gred M41 yang diumumkan secara rasmi oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) awal bulan Mei 2019.Format...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months ago.

 

6 Formula Berdoa - Betulkan Yang Biasa, Biasakan Yang Betul

Pernah terfikir tak mengapa doa kita kadang tu seperti tak sampai? Rasa doa kita dah dimakbulkan, tetapi macam tak kekal lama. Kita berdoa sekian sekian.. tetapi kita rasa yang dimakbulkan pula sekian sekian .. macam sipi-sipi je dengan permintaan kita. Berdoa ini ada adabnya yang perlu diikuti. Selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Contoh Soalan Seksyen A PTD M41

Seksyen Pengetahuan Am adalah salah satu seksyen utama dalam peperiksaan online dikendalikan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia. Setiap jawatan yang memerlukan calon untuk lulus peperiksaan SPA ini, perlu menjawab lebih kurang 40 soalan pengetahuan am.Seksyen Pengetahuan Am juga terdapat di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months ago.

 

Sumber Rujukan Ujian Psikometrik 2019

Mahu lulus ujian Psikometrik untuk kemasukan kerjaya dalam sektor Perkhidmatan Awam tahun ini? Jika anda dipanggil, anda bertuah kerana kami ada sumber rujukan untuk anda lakukan persediaan sebelum peperiksaan atau ujian Psikometrik sebenar.Anda perlukan rujukan, kerana Ujian Psikometrik bukan ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months ago.

 

Set 40 Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) M41

Set soalan peperiksaan online jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik gred M41 tahun 2017. Ada yang nak tahu? In Sha Allah, dalam post kali ini, anda boleh melihat set soalan peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) M41 bagi seksyen B - Daya Menyelesaikan Masalah yang telah dikeluarkan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months ago.

 

Info Kerjaya Pegawai Tadbir Diplomatik M41 - Peranan Sejarah PTD

Salah satu kerjaya dalam Perkhidmatan Awam yang popular dan menjadi dambaan ramai graduan dan lepasan IPT adalah kerjaya sebagai seorang Pegawai Tadbir Diplomatik. Ia merupakan perjawatan di bawah gred M41. Ini bermakna, mereka yang mahu menjawat jawatan ini mestilah mempunyai kelulusan akademik minima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.

 

Perangkap Soalan Ujian Psikometrik - Gunakan Rujukan Ini Untuk Sesi Mei 2019

Ramai calon kemasukan kerja kerajaan dipanggil untuk hadapi peperiksaan khas Ujian Psikometrik.Ujian ini telah menjadi ujian wajib untuk ke peringkat seterusnya dalam permohonan kerja dalam sektor perkhidmatan awam.Jika sebelum ini, Ujian Psikometrik menjadi sebahagian daripada seksyen peperiksaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months ago.

 

5 Idea Simple Cara Dapatkan Duit Poket Untuk Lepasan IPT

Saya fikir masih ramai lagi graduan dan lepasan IPT yang belum dapat kerja. Ramai yang dok termenung di rumah menunggu tawaran kerja dan panggilan temuduga. Hmm dari termenung tak buat apa-apa, apakata ikuti 3 idea simple ni untuk jana pendapatan sendiri. Paling tidak, adalah duit poket untuk berbelanja dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Info Jawatan Latihan Separa Perubatan Taraf Diploma

Pengumuman rasmi dan panggilan ke peperiksaan serta temuduga Latihan Separa Perubatan akan dibuat dari semasa ke semasa menerusi laman web SPA dan juga FB Rasmi SPA. Bagi calon yang layak, surat panggilan temu duga dan ujian akan diberi.Biasanya pengumuman dan info perjawatan ke Latihan Separa Perubatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and a week ago.

 

Denda Jika Guna Handphone, Jam Tangan dan Barang Kemas Berniaga di Bazar Ramadan

Woho ... tak pernah pula saya tahu, rupa-rupanya ada peraturan khas yang melarang peniaga di Bazar Ramadan untuk menggunakan telefon bimbit, memakai jam tangan dan barang kemas ketika berniaga. Kalau didapati melakukannya, boleh dikenakan denda di bawah Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Sedapnya Ayam Teriyaki - Juadah Berbuka Menyelerakan dari MamaPipie

Perghh.. sedapnya Ayam Teriyaki. Anda pernah makan tak? Ada rakan blogger kongsi resepi Ayam Teriyaki ni menerusi Segmen 'Blog Pilihan Menu Ramadan' .... Uhh ... nampak dan saya rasa sangat mudah nak dibuat. In Sha Allah, boleh jadi hidangan sedap di bulan Ramadan ketika berbuka puasa. Saya belum pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.

 

Buat Duit Dengan Bisnes Coklat Homemade

Salah satu bisnes best yang boleh dibuat di rumah ialah dengan membuat dan menjual coklat homemade. Ia satu bisnes yang cukup menguntungkan dengan modal yang rendah. Asalkan anda rajin dan komited melakukannya, bisnes menjual coklat homemade boleh jadi sumber income sampingan yang lumayan. Ramai surirumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months and a week ago.