User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 12

4 Trend Hartanah di Malaysia

Empat (4) Trend Hartanah di Malaysia. Jika anda seorang pelabur hartanah yang baru, tentu mahu lihat dan ketahui trend-trend hartanah terkini di Malaysia. Disebabkan beberapa faktor terutama dari segi perlaksanaan cukai GST, kedudukan nilai ringgit, permohonan pinjaman berkaitan hartanah yang semakin ketat,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
3 months and a week ago.

 

Kekosongan Latihan Separa Perubatan bertaraf Diploma 2018

Berita baik untuk lepasan SPM yang sedang mencari peluang untuk menjawat jawatan dalam sektor awam. Peluang kini dibuka untuk mana-mana individu lepasan SPM yang mempunyai ketrampilan yang baik, semangat tinggi dalam kerja berkumpulan, ada bakat kepimpinan, dan mempunyai jati diri cemerlang untuk mengisi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Kerja Sampingan Untuk Lepasan Graduan

Kerja Sampingan Untuk Lepasan Graduan. Baru lepas graduate dari IPT? Sedang menunggu panggilan temuduga kerja? Bosan berada di rumah? Apakata anda mendapatkan kerja sampingan sebagai salah satu cara untuk mempunyai pendapatan sementara sebelum mendapat kerjaya impian.Kerja sampingan yag dimaksudkan ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

4 Peringkat Prosedur Untuk Jadi PTD

Ramai yang mahu bekerja sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD). Ia merupakan salah satu daripada ribuan kerja yang ditawarkan dalam sektor awam, malah kerjaya PTD menjadi antara pilihan utama ramai pencari kerja terutama graduan dan lepasan IPT.Kerjaya sebagai seorang PTD sememangnya ada banyak kelebihan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 months and 2 weeks ago.

 

Contoh Soalan Temuduga Kerjaya Kerajaan Part 1

Anda dipanggil hadir temuduga kerja dalam sektor awam? Dah buat persediaan untuk temuduga tu nanti tak? Bulan ini nampaknya ada banyak temuduga kerja dalam perjawatan kerjaya kerajaan. Jika anda salah seorang calon yang dipanggil, pastikan anda lulus kerana persaingan untuk jawatan dalam kerja kerajaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Contoh Soalan Pengetahuan Am Peperiksaan Akauntan WA41

Mencari contoh-contoh soalan untuk peperiksaan online Akauntan WA41? Ok. Anda bernasib baik, iKerjayaGraduan ada sediakan beberapa contoh soalan untuk anda. Ia mungkin bukan soalan sebenar dalam peperiksaan online itu nanti, tetapi ia setidaknya akan membantu anda mengetahui bentuk dan corak soalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Rahsia Lulus Temuduga Kerja Gomen

Anda dipanggil temuduga oleh pihak SPA? Dah buat persediaan ke? Err tak tahu nak buat persediaan apa? Apakata kami beritahu anda, bahawa terdapat rujukan dan panduan yang akan memberitahu anda bagaimana untuk lulus dalam temuduga kerja kerajaan atau gomen ini?Jika anda mahu lulus temuduga kerja kerajaan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Pakej Rujukan Exam Akauntan WA41

Mencari rujukan untuk peperiksaan online Akauntan WA41 pada 10 November 2017? Usah bimbang, pihak iKerjayaGraduan bersama Tim Infokerjaya ada rujukan sesuai untuk anda. Rujukan ini adalah untuk membantu anda persiapkan diri dengan peperiksaan online pada 10 November ini, khusus untuk jawatan Akauntan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and 2 weeks ago.

 

Dapatkan Contoh Soalan Terkini Exam PTD 2017

Adakah anda masih lagi merujuk kepada bahan-bahan rujukan peperiksaan PTD yang lama? Jangan buang masa anda dengan nota-nota yang sudah pun tidak boleh diguna-pakai. Anda seharusnya tahu bahawa kerjaya seorang PTD memerlukan anda siap-siaga dengan fakta dan maklumat terkini untuk lulus peperiksaan online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Terkini Exam PTD 2017

Berita gembira untuk mereka yang bakal menghadapi peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik edisi November 2017. Pakej rujukan terbaik dan terkini untuk peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) kini sudah boleh didapati daripada Tim Infokerjaya.Pakej rujukan ini yang disertakan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and 3 weeks ago.

 

Mahu Rujukan Peperiksaan PTD 2017?

Anda sedang berusaha untuk mencari rujukan terbaik sebagai persediaan untuk peperiksaan PTD 2017? Jika ya, anda mungkin berada di laman web yang betul. Inilah peluang anda untuk mendapatkan rujukan, selain mengetahui format terkini, bentuk soalan, serta contoh soalan peperiksaan online bagi jawatan Pegawai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and 3 weeks ago.

 

Cari Soalan Latihan Untuk Exam Online Pegawai Eksekutif Gred 41?

Adakah anda mencari contoh soalan untuk dijadikan latihan sebelum peperiksaan online sebenar jawatan Pegawai Eksekutif gred 41 pada 20 September 2017 ini? Jika ya, anda berada di laman yang betul, kerana anda boleh mendapatkan contoh-contoh soalan ini menerusi Pakej Rujukan Khas Pegawai Eksekutif gred...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
7 months ago.

 

Jual Aiskrim Part-Time, Dapat RM2K Sebulan

Jual aiskrim secara part-time pun boleh dapat RM 2,000 sebulan. Betul! Zaman sekarang ni, jual aiskrim secara parttime pun boleh jana antara RM 2,000 hingga RM 5,000 sebulan. Kalau usaha lebih lagi.. kami percaya lepasan graduan seperti anda pun boleh dapat lebih daripada itu..Buat part time ni, maksudnya..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
7 months and 3 weeks ago.

 

Graduan Kerja Jual Aiskrim

Susah nak dapatkan kerja? Kenapa tidak ceburi bidang perniagaan? Ramai juga lepasan graduan IPT yang buat bisnes sendiri. Ada banyak bisnes yang boleh dilakukan. Ada bisnes tanpa modal, ada bisnes modal kecil, dan ada bisnes modal besar.Pun begitu, ia satu alternatif untuk lepasan IPT mendapatkan kerja. Tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
8 months and a week ago.

 

Nak Lulus Permohonan Jururawat Lepasan SPM?

Adakah anda mencari tips atau panduan yang boleh membantu anda untuk lulus temuduga atau permohonan sebagai jururawat? Apatah lagi andai anda hanya berkelulusan SPM sahaja. Jika ya, anda berada di laman yang akan bantu anda untuk mencapai hasrat anda tersebut.Pihak kami ingin berkongsi kepada anda, peluang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
9 months and 2 weeks ago.

 

Cara Mencari Dan Dapatkan Kerja Dari Rumah

Cara mencari dan mendapatkan kerja dari rumah secara online. Salah satu portal yang boleh membantu anda mencari dan mendapatkan kerja dari rumah secara online ialah laman web Jobdirumah. Jobdirumah adalah panduan mencari dan mendapatkan kerja-kerja online di rumah yang telah ada sejak 2011...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
10 months and 3 weeks ago.

 

Mahu Contoh Soalan Temuduga Penguasa Kastam?

Jika anda dipanggil untuk hadir temuduga untuk jawatan Penguasa Kastam, maka anda perlu bersedia. Bagaimana nak bersedia? Anda perlu tahu corak dan jenis soalan-soalan yang bakal ditanya semasa temuduga Penguasa Kastam itu nanti.Andai tak prepare, anda mungkin akan sukar untuk lulus dalam temuduga Penguasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
11 months and 3 weeks ago.

 

Ketahui 7 Punca Masalah Graduan Menganggur

Ramai majikan memberitahu bahawa masalah graduan yang dihadapi masa kini kebanyakkan sama sahaja rentaknya. Anda perlu mengetahui masalah dan realiti yang berlaku pada hari ini untuk memastikan anda tidak tergolong di dalam golongan yang dinyatakan di bawah ini.7 Punca Utama Graduan MenganggurIni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
11 months and 4 weeks ago.

 

Peluang Kerja di Singapura

Mahu kerja di Singapura? Jika anda merupakan lepasan IPT atau kolej, maka ketahuilah bahawa peluang untuk anda bekerja di Singapura terbuka luas andai anda tahu cara nak memohon dan mendapatkan kerja di sana.Seronoknya kerja di Singapura kerana gajinya dibayar 3 kali ganda malah lebih jika dibandingkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 days and 20 hours ago.

 

Contoh Soalan Peperiksaan Penerangan S41

CariContoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Penerangan S41? Usah risau, jika anda mencari persediaan perlu untuk hadapi peperiksaan online untuk Pegawai Penerangan gred S41; anda berada di laman web sepatutnya.Anda tentu mahu lulus dalam peperiksaan online untuk jawatan gred S41 ini bukan? Setelah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week ago.