User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 17

Cerita mengenai cincin dalam Drama Jangan Ikut Aku.

Cerita mengenai cincin dalam Drama Jangan Ikut Aku | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Dah baca cerita mengenai Apa itu rabies dan kesannya kepada manusia? Semoga kita semua akan dijauhkan dari segala perkara yang tidak kita semua ingini. Baik! Dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months ago.

 

Apa itu rabies dan kesannya kepada manusia.

Apa itu rabies dan kesannya kepada manusia | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk aku menulis. Dah baca cerita sebelum ini mengenai Jangan jadikan income Lynk.my sebagai income bulanan? Baiklah, hari ini aku nak kongsikan mengenai 1 wabak/situasi yang setakat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months ago.

 

Jangan jadikan income Lynk.my Sebagai income bulanan.

Jangan jadikan income Lynk.my Sebagai income bulanan | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah baca ke cerita mengenai #7 Tips berhenti kerja dan memulakan perniagaan sendiri? Kali ini aku nak kongsikan pula cerita mengenai salah satu cara buat duit online menggunakan Lynk.my. Mungkin ramai yang dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months ago.

 

#7 Tips berhenti kerja dan memulakan perniagaan sendiri. #3 Sangat penting!

#7 Tips berhenti kerja dan memulakan perniagaan sendiri. #3 Sangat penting! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Hari ini, aku nak menulis pula mengenai Tips Berhenti Bekerja Dan Berniaga. Sudah pasti mereka yang sudah lama makan gaji samada bekerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months ago.

 

Jana income USD dengan media sosial

Jana income USD dengan media sosial | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis di sini. Dah baca ke cerita mengenai seorang rakan blogger yang kekurangan dana untuk kes beliau? Semoga Alllah membantu beliau dalam semua hal yang diperlukan ya. Baiklah, hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and a week ago.

 

Hanya kerana dia kekurangan dana..

Hanya kerana dia kekurangan dana.. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah baca ke perkongsian cerita aku sewaktu kecil dulu, jika belum, boleh baca cerita mengenai Dapat upah lipat sejadah di masjid. Di waktu ini, aku nak kongsikan sedikit cerita mengenai seorang rakan blogger, yang telah di saman oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and a week ago.

 

Dapat upah lipat sejadah di masjid

Dapat upah lipat sejadah di masjid | Assalamualaikum dan selamat pagi. Alhamdulilah masih di berikan kesempatan untuk menulis. Kali ini aku nak ceritakan pengalaman aku sewaktu sekolah dulu. Waktu itu, memang tak rasa nak cari duit pun, Cuma suka-suka je. Tapi dapat RM3 waktu itu pun dah cukup seronok dah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and a week ago.

 

Kalau dulu 70jam sebulan, sekarang nak dapat 1 jam pun susah..

Kalau dulu 70jam sebulan, sekarang nak dapat 1 jam pun susah.. | Assalamualaikum dan selamat pagi. Alhamdulilah, hari ini diberikan kesempatan untuk menulis sedikit di blog mrejoy.com. Lama juga rasanya “bercuti” daripada menulis ni. Semuanya disebabkan kesibukan pada perniagaan online. Alhamdulilah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and a week ago.

 

Selepas viral gambar gadis shell ini dicabul, akhirnya..

Selepas viral gambar gadis shell ini dicabul, akhirnya.. | Kalau sebelum ini ramai yang update status di laman sosial mengenai gambar poster gadis shell yang dikatakan sering memeranjatkan pelangan shell, tapi kini, ianya menjadi viral sekali lagi, tapi bukan kerana terperanjat, sebaliknya dicabul! Ahha!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and 2 weeks ago.

 

Indahnya beraya di desa.

Indahnya beraya di desa | Bila sebut hari raya aidilfitri, sudah pastinya ianya amat terkesan pada anak-anak perantauan seperti aku. Maklumlah, aku hanya berkesempatan untuk pulang ke kampung waktu musim perayaan panjang macam cuti hari raya aidilfitri ni. Kalau nak balik hari-hari biasa rasa tak best pula...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and 2 weeks ago.

 

Kembali menulis di blog Mrejoy.com.

Kembali menulis di blog Mrejoy.com | Alhamdulilah. Setelah bercuti lebih kurang 11 hari atau lebih! Hari ini, aku berkesempatan menulis kembali di blog ini. Ramai juga bertanya pada aku (ramai ke? J) apa sudah jadi dengan blog sebelum ini, kenapa dah hilang dari radar? Jawapannya mudah sahaja, kerana ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and 2 weeks ago.

 

Makan-makan di Mee Tarik Warisan Asli, Mydin Pulau Sebang Melaka.

Makan-makan di Mee Tarik Warisan Asli, Mydin Pulau Sebang Melaka | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Tinggal beberapa hari sahaja lagi, bulan Ramadhan 2017 akan meninggalkan kita. Sesungguhnya ianya adalah berita yang menyedihkan bagi ramai umat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months ago.

 

3 Ciri-ciri kucing bengal yang asli.

3 Ciri-ciri kucing bengal yang asli | Baiklah, kali ini aku cuba untuk kongsikan dengan semua bagaimana untuk kenal pasti kucing Bengal yang asli. Bila sebut kucing Bengal yang asli ni, sudah pasti ramai yang berfikiran ada kucing yang tidak asli. Betul tak? jawapannya sudah pasti ada. Kerana ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Tamingsari Bengal
8 months and a week ago.

 

9 langkah yang kalau kita ikut, confirm jadi jutawan!

9 langkah yang kalau kita ikut, confirm jadi jutawan! | Lama juga tak menulis mengenai motivasi kewangan ini. Kalau sebelum ini, blog ini lebih banyak berkongsi tips-tips kewangan, tetapi sekarang lebih kepada cerita diri dan semasa. Ok lah, hari ini, aku nak kongsikan tips yang aku baca dari sebuah laman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months and a week ago.

 

Welcome to blog Bengal Malaysia

Sumber : googleHi all. Selamat datang ke blog Bengal Malaysia. 1 blog yang ditubuhkan kerana minat yang mendalam pemilik blog ini kepada kucing jenis bengal. Yang sebenarnya agak lama juga minat pada kucing bengal ini timbul cuma masa dan kewangan agak terbatas ketika itu. Alhamdulilah, kini, kucing bengal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Tamingsari Bengal
8 months and a week ago.

 

Line celcom bermasalah 13 June 2017!

Line celcom bermasalah 13 June 2017! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis lagi dalam blog mrejoy. Hari ini aku nak cerita pasal line celcom yang sentiasa bermasalah ni. Rasanya, celcom sebelum ni ok je memandangkan aku dah terlalu lama menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months and a week ago.

 

Cerita sebenar mengenai daging anjing yang dijual di bazaar Ramadhan.

Cerita sebenar mengenai daging anjing yang dijual di bazaar Ramadhan| Viral juga cerita ni selepas viral sekeping gambar yang dikatakan anjing atau kucing yang di jual di bazaar Ramadhan. Aku yang mulanya tengok pun rasa geli. Sungguh. Kalau aku ada dekat gerai tu, confirm aku rasa nak termuntah bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months and 2 weeks ago.

 

Kenapa aku Menyesal beli Oppo A37?

Kenapa aku Menyesal beli Oppo A37? | Assalamualaikum dan selamat pagi. Alhamdulilah, hari ini ada kesempatan untuk aku menulis lagi dalam blog Mrejoy. Sejak beralih tugas ni, sememangnya masa aku menjadi sangat terhad untuk menulis. Idea tu ada, Cuma bila aku terlalu banyak memikirkan benda lain, aku terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months and 2 weeks ago.

 

Bazaar Ramadhan : 1 lokasi pembaziran.

Bazaar Ramadhan : 1 lokasi pembaziran | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, dah masuk hari ke 6 semua umat islam berpuasa. Walaupun baru 6 hari, tapi dah banyak iklan raya dan jualan mercun tersebar di laman sosial. Dan aku, hari ini, bukanlah nak menyentuh mengenai hal itu, tetapi nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Air Soya mudah dan sedap!

Resepi Air Soya mudah dan sedap! | Air soya! Dapat minum waktu berbuka puasa, memang umpph! Kalau hari-hari dapat minum soya sejuk pun takpa. Cumanya, kalau hari-hari beli, boleh habis juga duit kita kan? hehehe. Hari ini aku nak kongsikan dengan semua, ada cara yang boleh buat korang dapat minum air soya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months and 3 weeks ago.