User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 11

15 Bank Menawarkan Pinjaman Kereta Terbaik Di Malaysia

15 Bank Menawarkan Pinjaman Kereta Terbaik Di Malaysia | Kereta adalah satu aset penting dalam kehidupan kita. Tanpa kereta, kita akan sukar bergerak dari satu tempat ke tempat lain untuk menjalankan sebarang urusan kerja dan pelbagai tujuan lain.Selesai saja menamatkan pengajian di IPTA/IPTS, anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months ago.

 

Cara Masukkan File PDF Dalam Postingan Blog

Cara Masukkan File PDF Dalam Postingan Blog | Menghasilkan artikel yang kemas dan lengkap beserta ayat menggunakan kunci keyword yang mesra seo akan mempercepatkan ranking sesebuah artikel diindex oleh enjin carian. Artikel yang lengkap dengan informasi pastinya memberi faedah kepada pengunjung blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months ago.

 

Kalendar Cuti Umum Cuti Persekolahan Malaysia Bagi Tahun 2017

Kalendar Cuti Umum Cuti Persekolahan Malaysia Bagi Tahun 2017 | Tahun 2016 hampir dipenghujungnya, bagi anda yang bekerja di perantauan Kalendar Cuti Umum, Cuti Negeri dan Cuti Persekolahan Malaysia Tahun 2017 ini akan menjadi panduan untuk menetapkan tarikh bercuti.Mungkin ada juga diantara anda yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and a week ago.

 

Teks Penuh Intipati Dan Ucapan Pembentangan Bajet 2017

Teks Penuh Initipati Dan Ucapan Pembentangan Bajet 2017 | Ucapan Pembentangan Bajet Tahun 2017 baru sahaja selesai sebentar tadi. Banyak penambahbaikan, peruntukkan, dan perbelanjaan yang menjurus kepada kemajuan negara dan kesejahteraan rakyat Malaysia.Teks Ucapan Pembentangan Bajet 2017Bagi memudahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and a week ago.

 

Sejarah Pemberian Bonus Penjawat Awam Sejak 1993-2016. Bonus 2017?

Sejarah Pemberian Bonus Penjawat Awam Sejak 1993-2016| Jika dilihat berdasarkan sejarah pemberian bonus penjawat awam, pemberian bonus setiap tahun ini bermula ketika Tun Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri Malaysia.Nilai RM400 pada tahun 1993 amat jauh berbeza dengan nilai wang pada masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and a week ago.

 

Tarikh Pembayaran Bonus Penjawat Awam 2017

Tarikh Pembayaran Bonus Penjawat Awam 2017 | Bajet 2017 akan dibentangkan pada 21 Oktober 2016 ini. Tema "Mensejahtera Kehidupan Rakyat" adalah menjadi fokus bajet belanjawan kali ini. Apakah fokus kerajaan untuk kesejahteraan rakyat? semua ini kita akan dengar semasa perbentangan Bajet 2017 nanti.Pastinya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and a week ago.

 

Ucapan Bajet 2017

Bajet 2017 yang dinanti-nantikan oleh seluruh rakyat Malaysia akan dibentangkan di Dewan Rakyat Parlimen pada hari jumaat, 21 Oktober 2016. Ucapan Bajet 2017 ini akan disampaikan oleh Perdana Menteri YAB Dato' Sri Mohd. Najib Bin Tun Haji Abdul Razak yang juga merangkap Menteri Kewangan Malaysia.Bajet 2017...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and a week ago.

 

Cara Memohon Program Matrikulasi KPM Sesi 2017/2018

Cara Memohon Program Matrikulasi KPM Sesi 2017/2018 |Program Matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia merupakan program persediaan bagi pelajar bumiputera lulusan Sijil Pelajaran Malaysia untuk melayakkan mereka mengikuti kursus peringkat ijazah dalam bidang sains, teknologi dan sastera ikhtisas di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and a week ago.

 

10 Keistimewaan SSPN-i Plus

10 Keistimewaan SSPN-i Plus | Sebagai Ejen Pemasaran Online (EPO) SSPN-i Plus, saya akan terangkan sekali lagi, dan mungkin berulang-ulang kali tentang kelebihan dan keistimewaan menabung dengan SSPN-i Plus ini.Saya percaya, ramai ibubapa yang sudah memahami konsep simpanan pendidikan dan perlindungan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 2 weeks ago.

 

Coconut Shake Terbaik Di Matang Jaya, Kuching

Coconut Shake Terbaik Di Matang Jaya, Kuching | Hampir setiap hari saya akan membeli di gerai Coconut Shake ini. Hinggakan kalau saya sampai saja, abang baju hitam ni dah tau apa yang saya nak beli.."Boss, Coconut Shake berapa cup?" selalunya saya pesan 3 cup untuk anak dan isteri di rumah. Kadang-kadang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 2 weeks ago.

 

Name Card Elih Japahar By Pixajoy

Name Card Elih Japahar By Pixajoy | Terlebih dahulu, saya mengucapkan terima kasih kepada blogger Lea Azleeya kerana sudi kongsikan entry berkaitan Name Card FREE ini. Saya sebenarnya agak segan nak tunjuk Name Card ni, maklumlah blog baru 4 bulan. Masih terlalu awal agaknya saya mempunyai Name Card ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 2 weeks ago.

 

57 Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Gred N19 Di JPA Malaysia

57 Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Gred N19 Di JPA Malaysia | Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan menjalankan pengisian kekosongan jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19 di Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia dan akan ditempatkan di Jabatan Kerajaan di seluruh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara Daftar i-Akaun KWSP Secara Online

Cara Daftar i-Akaun KWSP Secara Online | Bagi memudahkan pencarum EPF/KWSP menyemak penyata bulanan atau tahunan, melihat sejarah pengeluaran, dan membuat e-pengeluaran. Pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah memperkenalkan pendaftaran i-Akaun online KWSP.Kemudahan Yang Terdapat Pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 2 weeks ago.

 

10 Faktor Kenapa Masih Gagal Dalam Bisnes

10 Faktor Kenapa Masih Gagal Dalam Bisnes | Sejak menyertai Hero Borneo Team (HBT), saya banyak membaca mengenai strategi perniagaan. Memandangkan salah satu tugasan kami adalah mem'viral'kan produk dan perniagaan pelanggan yang mahu mendapatkan perkhidmatan kami. Mungkin salah satunya boleh dicuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 2 weeks ago.

 

Jawab Survey Dapat Baucer Percuma

Jawab Survey Dapat Baucer Percuma | Jika anda menghabiskan masa dihadapan laptop 5-8 jam sehari, mungkin kerja-kerja menjawab survey ini amat sesuai untuk anda. Pada masa sekarang ni, ada banyak laman web survey yang menawarkan ganjaran berupa baucer dan tunai.Kali ini, saya ingin berkongsikan dengan anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 2 weeks ago.

 

5 Gambar Pembentukan Awan Aneh Di Seluruh Sarawak

5 Gambar Pembentukan Awan Aneh Di Seluruh Sarawak | Dikatakan gambar ini diambil semalam (8/10/2016) di Sarawak. Kiriman pengguna facebook di Fan Page I Love Sarawak mengatakan fenomena awan aneh ini berlaku sebelum kejadian hujan lebat melanda kawasan sekitar Bandaraya Kuching.Gambar dibawah ini pula,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

ShopBack Memang Gila !

Pertama kali terbaca entry tentang ShopBack ini di blog Cik Akak, dan saya hampir tak percaya yang beli barang online pun ada website yang bagi duit tunai balik dengan kita. Sudahlah diberikan Voucher potongan harga, ditambah lagi dengan cashback sehingga 15% daripada harga pembelian.Malas nak cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Lelong Buku Online Diskaun Sehingga 60%, DVD Percuma

Lelong Buku Online Diskaun Sehingga 60%, DVD Percuma | Perhatian untuk 'ulat-ulat buku' dan penggemar bacaan buku Novel Fiksyen, laman web Kedai Buku Online Bookcafe.com.my akan mengadakan jualan lelong buku online dengan diskaun sehingga 60% dan memberikan anda DVD masakan PERCUMA bagi setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Urgent! Tolong Tuntut Hadiah Giveaway Anda

Hampir 2 minggu Giveaway telah berlalu, namun ada beberapa orang blogger lagi yang belum menuntut hadiah kemenangan. Ada juga yang telah diberi tetapi tiada maklumbalas samada sudah menerima atau belum. Rasa serba salah pula jadinyaa..Untuk makluman, senarai penuh pemenang telah saya postkan di entry INI...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.

 

Senarai Pinjaman Perumahan Ditawarkan 22 Bank Di Malaysia

Senarai Pinjaman Perumahan Ditawarkan 22 Bank Di Malaysia | Rumah adalah aset paling penting dalam kehidupan kita, kerana rumahlah tempat kita berlindung daripada panas, hujan dan tempat selesa untuk hidup bersama keluarga tercinta. Aset utama harus dimiliki oleh setiap rakyat Malaysia adalah rumah.Adakah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
6 months and 3 weeks ago.