User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 19

Kadar Agihan Dividen ASB Tahun 2017

Bagi anda yang mempunyai simpanan pelaburan didalam Amanah Saham Bumiputera (ASB) dan Amanah Saham Nasional (ASN), pastinya pengumuman kadar agihan pendapatan atau dividen kepada anda sentiasa dinanti-nantikan pada setiap hujung tahun.Walaupun ASB menunjukkan perkembangan yang baik sejak 5 tahun yang lepas,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

Cara Semak Market Value Atau Harga Pasaran Kereta

Sejak beberapa hari ini, ada keyword ke blog ni yang cuba mencari market price atau market value semasa sesebuah kereta. Saya belum pernah buat artikel ini, tetapi berkaitan tuntutan insuran dan semakan NCD ada lah.Memandangkan perkara ini seringkali menjadi persoalan rakan-rakan dan mungkin kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

Cara Semak NCD Insuran Kereta Secara Online

Kereta tanpa insuran ibarat bunuh diri terjun bangunan tidak menggunakan payung terjun. Insuran kereta adalah jaminan kepada keselamatan anda dan memudahkan urusan membaiki kerosakkan jika terlibat dengan kemalangan jalan raya. Lagipun, tanpa insuran kenderaan, pihak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

20 Pinjaman Peribadi Koperasi Terbaik Malaysia

Sejak tahun 2009, Suruhanjaya Koperasi Malaysia telah mengeluarkan senarai 100 Koperasi terbaik yang menawarkan pinjaman peribadi, pinjaman perumahan, pinjaman pendidikan, saham koperasi dan pinjaman membeli barangan elektronik dan kenderaan.Selain menawarkan pinjaman peribadi, dan pinjaman perniagaan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

Tempah Lori Sewa Pindah Barang Rumah Dan Pejabat Online

Lori sewa pindah rumah atau pejabat memang banyak dah sekarang ni. Ada company yang memang dah establish ada juga yang baru nak menceburi bidang logistic ini. Memandangkan saya baru saja berpindah dari Kuching, Sarawak ke Kota Kinabalu, Sabah memang patutlah saya kongsikan pengalaman ketika urusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

Segmen Suai Kenal Bloggers Seluruh Malaysia

Jadi blogger ni memang menarik. Tengok muka saja pun macam dah kenal bertahun-tahun, padahal cuma kenal di alam maya saja. Itulah keunikan jadi blogger! Setakat kenal muka memanglah tak cukup, ada segmen suai kenal macam ni barulah mengeratkan hubungan silaturahim antara bloggers Malaysia. Sejujurnya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

Soalan Lazim Dan Tip Temuduga Kerja Kerajaan

Sememangnya, bekerja sebagai penjawat awam adalah merupakan impian kebanyakkan orang. Tak kiralah yang baru sahaja tamat belajar, yang sedang belajar, malah yang sudah bekerja pun masih mahu merebut peluang menjawat jawatan di sector kerajaan. Maklumlah, bekerja dengan kerajaan ini memang banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 3 weeks ago.

 

7 Cara Lebih Jimat Ketika Melancong Dalam Negara

7 Cara Mudah Lebih Jimat Ketika Melancong Dalam Negara. Dengan bebanan kos sara hidup yang semakin lama semakin meningkat, ramai yang kata melancong ini mahal. Tapi, tidak semestinya. Asalkan anda tahu bagaimana menguruskan percutian anda, pasti percutian anda lebih jimat dan berkualiti.Melancong Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week ago.

 

15 Peralatan Wajib Dibawa Ketika Mendaki Gunung

Peralatan wajib yang harus dibawa ketika mendaki gunung harus dibeli dan disediakan sebelum aktiviti mendaki dilakukan. Walaubagaimanapun, membawa kelengkapan selengkap yang mungkin memang sangat susah, susah untuk memikul semua barang tersebut memanjat gunung. Sebab itu, banyaknya peralatan yang dibawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and a day ago.

 

MYCYBERSALE 2017 Tawar Diskaun 50% Jam Tangan Massa Collections

Dengan usaha yang dilakukan oleh pihak Malaysia Digital Economy Digital atau lebih dikenali sebagai MDEC, Malaysia sekali lagi akan digegarkan dengan jualan singkat selama beberapa hari pada bulan Oktober ini. Lebih daripada 100 laman web ecommerce, services, travel, dan sebagainya menyertai MYCYBERSALE...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 5 days ago.

 

10 Idea Abadikan Kenangan Bersama Orang Tersayang

10 Idea Abadikan Kenangan Bersama Orang Tersayang. Kenangan bersama orang tersayang merupakan memori terindah dalam kehidupan kita. Detik-detik bermakna ini mungkin sukar dilupakan seisi keluarga atau orang yang kita sayangi. Kenangan yang indah tidak harus dilupakan begitu saja, ini kerana ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 4 days ago.

 

18 Jenis Surat Perjanjian Yang Popular Cariannya Di Malaysia

18 Jenis Surat Perjanjian Yang Popular Cariannya Di Malaysia. Seringkali kita mendengar atau membaca berita di media massa tentang kes-kes penipuan yang berlaku pada masa sekarang. Bukan hanya berlaku kepada mereka yang berniaga tetapi banyak juga berlaku terhadap kita yang seringkali bersikap 'terlalu baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 5 days ago.

 

Blog Kini 1 Juta Pageviews

Blog Kini 1 Juta Pageviews. Akhirnya, saya bergelar jootawan! bukan jutawan duit ya, tapi jutawan pageviews blog saja, harap jangan salah faham..nanti ada yang datang siasat pulak dari mana duit sejuta tu kan, haha..Ya, cukup setahun dan 3 bulan blog ini sudah pun mencapai pageviews 1 juta. Tapi, apalah nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 2 days ago.

 

Jenis-Jenis Ikan Bilis Yang Terkenal Di Sabah

Jenis-Jenis Ikan Bilis Yang Terkenal Di Sabah. Pengunjung yang datang di Sabah pastinya akan mencari buah tangan atau sesuatu yang popular di negeri Sabah. Kalau datang di Sarawak, kek lapis dan ikan terubuk yang dicari. Begitulah kebiasaanya apabila kita pergi bercuti atau melawat tempat lain.Setiap negeri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Semak Kawasan Liputan Siaran MYTV Di Malaysia

Semak Kawasan Liputan Siaran MYTV Di Malaysia. Sejak dekoder percuma MYTV Broadcasting mula diedarkan yang bermula pada tahun 2016, ramai yang mengharapkan nama mereka tersenarai sebagai penerima dekoder percuma ini. Malangnya, bukan semua penerima BR1M tersenarai, ramai yang rasa kecewa.Namun, MYTV...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Cara Mudah Promosi Produk Affiliate InvolveAsia

Cara Mudah Promosi Produk Affiliate InvolveAsia. Sejak beberapa hari ini, saya menerima banyak email, mesej di Facebook dan whatsapp (bagi yang mengenali saya) mengenai cara untuk promosikan link affiliate InvolveAsia. Saya minta maaf jika ada yang tidak sempat membalas pertanyaan korang ya..Jadi, untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Nikmati Diskaun Harga Sehingga 85% Di Lazada Sempena Malaysia Day

Nikmati Diskaun Harga Sehingga 85% Di Lazada Sempena Malaysia Day. Beberapa hari lagi Sambutan Hari Malaysia akan tiba. Sambutan ini adalah bagi memperingati lahirnya nama negara Malaysia hasil gabungan Tanah Melayu (Malaya), Sabah dan Sarawak. Hari Malaysia jatuh pada hari sabtu ini, 16 September...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Jana Pendapatan Sehingga 5 Angka Dengan Involveasia

Jana Pendapatan Sehingga 5 Angka Dengan Involveasia. Kecanggihan kemudahan teknologi pada masa kini banyak kelebihan dan manfaatnya kepada pemilik laman sosial facebook, instagram, twitter, google plus dan blog. Peluang untuk menjana pendapatan sampingan kini boleh diperolehi dengan mudah memandangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Cara Buat Duit Online Melalui Instagram, Youtube Atau Blog

Cara Buat Duit Online Melalui Instagram, Youtube Atau Blog | Nak buat duit online? ada bermacam-macam cara di zaman teknologi canggih sekarang ini. Persoalannya, nak atau tak nak buat saja!Anda ada diblog saya ni sebab anda benar-benar nak tahu cara buat duit online. Jika kena pada caranya, anda boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Semak Insurans Dan Roadtax Kereta Secara Online

Cara Semak Insurans Dan Roadtax Kereta Secara Online. Kadang-kadang tarikh lahir sendiri pun boleh terlupa, apatah lagi tarikh tamat tempoh insurans dan roadtax kereta. Kalau sebuah kereta mungkin boleh ingat lagi, tapi kalau ada 2 atau 3 buah kereta, tambah pulak dengan beberapa buah motosikal lagi, macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.