User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 13

3 Jenis Insuran Kereta Dan Perbezaannya

3 Jenis Insuran Kereta Dan Perbezaannya | Bulan yang lepas, saya terlibat dengan kemalangan jalan raya. Rasa takut untuk keluar simpang masih ada, bukan fobia atau trauma tetapi rasa berhati-hati tu dah berubah menjadi 200%. Ingat ye, jika anda dilanggar kereta dari belakang disebabkan anda keluar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months ago.

 

Menang Artikel Terbaik (Saguhati) - Artikel Minyak Herba Asmak

Entahlah, blogger lain yang menang macam tak update pun benda ni. Walau macam mana sekalipun, saya kongsikan juga untuk rujukan saya dimasa akan datang, disamping itu bolehlah menambahkan lagi semangat blogging di thuan 2017 yang dijangka lebih mencabar dari tahun-tahun sebelumnya.November 2016 merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and a week ago.

 

Bisnes Jual Aiskrim Atas Motosikal

Tinggal di kawasan perumahan bandar memang banyak cabaran. Start enjin kereta saja dah guna duit, nak guna tandas pun perlu bayar, nak beli sayur pun parking kereta kena bayar. Orang kata, duit bukan segalanya tetapi segala-galanya memerlukan duit. Oleh itu, mengimbas kembali saranan kerajaan Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and a week ago.

 

Baju T-Shirt Hasil Tebus Mata Ganjaran Valued Opinions

Dua bulan menyertai Valued Opinions ni, akhirnya berjaya juga menebus mata ganjaran sebanyak RM30. Semua ganjaran ini adalah hasil daripada menjawab soalan-soalan survey atau kajian. Walaupun banyak email yang terlepas untuk menjawab soalan survey namun berjaya juga mencecah RM30.Nilai RM30 ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and a week ago.

 

Terima Komisen Affiliate Klikjer Disember 2016

Tahun 2016 telah melabuhkan tirainya, kini tahun 2017 menjelma, saya menjangkakan cabaran dunia blogging semakin banyak, kekangan masa dan sasaran kerja pada tahun 2017 ini memang lebih mencabar daripada tahun-tahun sebelumnya..Komisen kali ini merupakan komisen ke-5 bagi program affiliate klikjer.com...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and a week ago.

 

1867 Kekosongan Latihan Separa Perubatan Lulusan SPM Januari 2017

Dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia akan menjalankan urusan pengisian jawatan kososng untuk Kementerian Kesihatan Malaysia. Oleh itu, calon yang berminat menceburi bidang perubatan dialu-alukan memohon jawatan ini kerana temuduga akan dijalankan dalam bulan Januari 2017 jika anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and 2 weeks ago.

 

Semakan PLKN 2017 Secara Online

Semakan PLKN 2017 Secara Online | Inisiatif kerajaan Malaysia untuk memastikan kesejahteraan dan kemakmuran semua rakyatnya. Satu rogram yang dirangka khas demi untuk menigkatkan jati diri, memantapkan disiplin, dan berkeperibadian unggul bermula selepas sahaja pelajar menamatkan Sijil Pelajaran Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Tuntutan Insuran Kereta Akibat Kemalangan

Cara Buat Tuntutan Insuran Kereta Akibat Kemalangan | Mungkin sudah ramai yang tahu cara untuk claim Medical Card dan Insuran Perjalanan. Ramai juga yang renew insuran kereta mereka samada Polisi Insuran Comprehensive ataupun Third Party tetapi masalahnya bila berlaku kemalangan mereka kelam-kabut dan tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and 2 weeks ago.

 

Komisen Ketiga Involveasia Disember 2016

Komisen Ketiga Involveasia Disember 2016 | Tahun 2016 telahpun melabuhkan sayapnya semalam. Hari ini pula menjelma lembaran baru tahun 2017, ramai yang mempunyai azam baru tahun 2017 namun bagi saya azam tahun lepas masih diteruskan. Anak lelaki semakin membesar dan perlukan kawan bermain di rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and 2 weeks ago.

 

151 Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan Januari 2017

Dimaklumkan bahawa, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong pada bulan Januari 2017 bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan. Pelbagai jawatan kosong untuk calon yang mempunyai kelayakan atau lulusan SPM/SVM/SKM dan PMR/SRP/PT3. Calon yang berminat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and 2 weeks ago.

 

42 Jenis Karenah Suami Dan Cara Menanganinya

42 Jenis Karenah Suami Dan Cara Menanganinya | Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu pada masa sekarang ini, pastinya tekanan kehidupan bertambah. Lebih-lebih lagi mereka yang sudah berumahtangga, dulu masa bujang semuanya mencukupi namun bila dah berkeluarga semuanya berkali-kali ganda keperluan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
9 months and 2 weeks ago.

 

Terima Komisen Kedua Affiliate Tim Infokerjaya

Terima Komisen Kedua Affiliate Tim Infokerjaya | Selepas komisen pertama Affiliate Infokerjaya ini, kini datang lagi komisen yang seterusnya. Bagi blogger newbie dalam bidang affiliate, saya rasa agak malu nak tunjuk komisen yang tak seberapa. RM30 je pun, bayar bil air sebulan punya lepaslah kot haha..Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months ago.

 

Tarikh Akhir Penukaran Kad ATM/DEBIT Bank Di Malaysia

Tarikh Akhir Penukaran Kad ATM/DEBIT Bank Di Malaysia | Dengan bercirikan keselamatan terbaru kad ATM atau DEBIT. Bank-bank di Malaysia mengarahkan penukaran kad tersebut sebelum akhir tahun 2016 ini. Ia bertujuan untuk menaiktaraf ciri keselamatan sedia ada dengan sistem keselamatan pin untuk urusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months ago.

 

24 Jawatan Kosong Pembantu Pendaftaran Gred KP19 Disember 2016

Jawatan Kosong Pembantu Pendaftaran Gred KP19 | Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia sedang mencari individu untuk menyertai perkhidmatan awam yang mempunyai ciri-ciri seperti berketrampilan, boleh bekerja secara berpasukan, bakat kepimpinan, mempunyai jati diri yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months ago.

 

Cara Borong Barang Murah Dari China

Cara Borong Barang Murah Dari China | Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu, Perdana Menteri Malaysia pada ucapan pembentangan Bajet 2017 lalu menyarankan rakyat Malaysia agar menyertai Uber dan baru-baru ini mengiktiraf Usahawan Internet supaya lebih berdaya saing dan menghargai usaha mereka.Rakyat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months ago.

 

Kursus Penternakan Kambing Dan Potensi Keuntungan

Kursus Penternakan Kambing Dan Potensi Keuntungan| Penternakan kambing bukan lagi tanda tanya pada masa sekarang ini. Selalu kita bertandang ke restoran, hidangan masakan daging kambing pastinya ada. Jika anda ke restoran Mamak, hidangan wajib adalah daging kambing. So, penternakan kambing memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

10 Idea Perniagaan Modal Rendah Dengan Keuntungan Lumayan

10 Idea Perniagaan Modal Rendah Dengan Keuntungan Lumayan| Banyak peluang perniagaan terbentang luas diluar sana. Perniagaan modal rendah dan mempunyai pulangan keuntungan lumayan ini boleh saja dimulakan oleh..Seorang mahasiswaPelajar sekolah (dengan bantuan mak ayah)Mereka yang dibuang kerjaLepasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Panduan Penting Temuduga SPA

Panduan Penting Temuduga SPA | Tahun 2017 nanti dijangkakan akan banyak lagi temuduga dan peperiksaan online yang akan dijalankan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Sungguhpun begitu, ramai juga graduan yang akan menamatkan pengajian, ini bermakna persaingan semakin bertambah.Berkhidmat dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Keputusan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29

Keputusan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 | Tahniah dan syabas! buat anda yang telah berjaya dipanggil menduduki peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29 yang lepas. Bagi yang tak sempat menduduki peperiksaan online tu, jangan risau kerana tahun 2017 mungkin akan ada lagi peperiksaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Jadual Peperiksaan MUET 2017

Jadual Peperiksaan Dan Pendaftaran MUET 2017 | Dimaklumkan bahawa Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) telah mengeluarkan Jadual atau Kalendar MUET bagi tahun 2017. Bagi anda yang berada di Tingkatan 6, mengambil MUET adalah wajib jika anda mahu meneruskan pelajaran di Universiti atau IPTA/IPTS.Jadual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.