User Profile: ciktom

Show pings in: English | Malay | All

 

ciktom

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 20

Cara Buka Akaun Kedua Maybank Secara Online Untuk Asingkan Duit

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia Cik tom nak kongsikan 1 tutorial bergambar cara buka akaun kedua Maybank secara online untuk asingkan duit. Kalau letak duit untuk saving dalam satu akaun

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
28th November 2016 4:35pm

 

Tempahan Ikan Bilis Mata Biru Secara Online dengan Hasil Laut Jamilah

Assalamualaikum dan salam ceria Setiap hari antara menu wajib yang cik tom akan masak ialah ikan bilis mata biru pangkor kerana ianya menu kesukaan padin. Tak kisah la masak ikan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
28th November 2016 9:49am

 

Celebrate Birthday Sambil Ternak Lemak di Secret Recipe

Assalamualaikum dan salam ceria Pada 22 November ialah hari lahir cik tom yang ke tetttt tahun. haha.. So, malam tu suami cik tom ajak keluar jalan-jalan ke Angsana, Johor Bharu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
27th November 2016 9:23pm

 

Projek Ternak Lemak Di Boat Noodle, Sunway Putra Mall

Assalamualaikum dan salam sayang  Sebenarnya projek makan-makan di Boat Noodle, Sunway Putra Mall ini pada 19 Disember 2015 yang lepas. Dah lama benar tapi takpelah cik tom jenis tak update

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
21st November 2016 8:30pm

 

Review Penginapan Cik Tom di Mile 36 Lodge, Kundasang

Pada 27 September yang lepas, cik tom bersama suami pergi berbulan madu ke Kundasang dan Kota Kinabalu, Sabah selama 4 hari 3 malam. Padin yang sudah beberapa kali bercuti ke

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
18th November 2016 10:28pm

 

Resepi Mudah Cara Buat Coklat Chip Cookies M&M

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Resepi mudah cara buat coklat chip cookies MM kali ini dari air tangan adik cik tom, Ika. Cik tom jadi assistant je tolong sukat bahan-bahan untuk buat

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
18th November 2016 12:36pm

 

Promosi Cuti Akhir Tahun Hotel dan Penerbangan Sempena Cuti Sekolah

Bersempena cuti sekolah akhir tahun yang dah semakin hampir ni, mesti ramai ibu bapa mencari lokasi menarik di seluruh Malaysia atau luar negara untuk bercuti bersama anak-anak tersayang. Inilah waktu

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
17th November 2016 8:00am

 

Tawaran PTPTN Diskaun 10-15% Bayaran dari Bajet 2017

Assalamualaikum dan salam ceria.. Sebelum ini cik tom pernah kongsikan artikel mengenai cik tom berjaya bayar lumpsum baki pinjaman PTPTN dengan diskaun 20% mengunakan insentif bayaran balik dari Bajet 2015.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
15th November 2016 10:58pm

 

Resepi Mudah Cara Buat Puding Karamel

Assalamualaikum dan salam ceria.. Sesi memasak hari ini, cik tom nak kongsikan 1 resepi mudah cara buat puding karamel. Sebelum ini cik tom dah pernah kongsikan resepi puding karamel yang

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
14th November 2016 12:13am

 

Cara Rawat Kulit Berjerawat dan Akibat Produk Merkuri

Salam ceria Topik kali ini mengenai cara rawat kulit berjerawat dan akibat produk merkuri. Cik tom banyak juga dapat komen dan email pertanyaan mengenai masalah jerawat yang kebanyakan di alami

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
12th November 2016 2:04am

 

Resepi Lempeng Mini bersama Sambal Ikan Bilis Mudah dan Cepat

Assalamualaikum dan salam ceria Hari ini cik tom nak share resepi lempeng mini bersama sambal ikan bilis yang mudah dan cepat penyediaannya. Lempeng mini ini sesuai dijadikan sebagai menu minum

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
10th November 2016 4:46pm

 

Kelas Kek Style Hotel. Belajar Dari Rumah Rahsia Kek.

Cik Tom ada berita gembira untuk pengemar kek yang teringin nak buat sendiri kek harijadi untuk keluarga dan orang tersayang. Atau teringin nak buka perniagaan kek yang menguntungkan. Cik Tom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
7th November 2016 10:24pm

 

Pusat Membeli-belah Konsep Kontena, The Container Artbox di Da Men Mall

Sejak akhir-akhir ini, semakin ramai pengusaha pusat membeli belah berlumba-lumba mendekorasi dan mencipta kelainanan di dalam premis mereka dengan tujuan untuk menarik lebih ramai pengunjung. Salah satu konsep yang diketengahkan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
5th November 2016 12:01am

 

Percutian Bulan Madu 2H1M Santai di Pulau Kapas

Assalamualaikum dan salam ceria Selepas selesai majlis perkahwinan di rumah cik tom, ada gap seminggu lagi sebelum majlis di rumah suami, padin pulak. Jadi dari awal lagi kami dah rancang dalam tempoh

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
2nd November 2016 6:29pm

 

2 Cara Mudah Peram Buah Mangga Sampai Masak Manis

Assalamualaikum dan salam ceria Cik tom nak kongsikan 2 cara mudah peram buah mangga sampai masak manis rasanya. Tips peram buah mangga ni boleh juga digunakan untuk buah-buahan tempatan seperti

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
30th October 2016 10:38pm

 

Cincin Emas Corak Crown Hasil Sideincome Nuffnang

Assalamualaikum dan salam sayang Banyak kali jugak cik tom fikir patut ke tak patut buat entri kali ini. Tapi dah lepas banyak fikir ah lantak la. LHDN memang pun dah

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
29th October 2016 7:31am

 

DIY Hiasan Bilik Tidur Pengantin Baru Simple

Assalamualaikum dan salam ceria.. Kebanyakan persiapan majlis perkahwinan cik tom ialah buat sendiri termasuk makanan bagi doorgift, bunga tangan, dulang hantaran, meja beradat. Termasuklah juga DIY hiasan bilik tidur pengantin

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
29th October 2016 1:02am

 

Pengalaman Cik Tom Pajak Gadai Emas di Ar-Rahnu KPF

Assalamualaikum dan salam ceria selalu Jika sebelum ini cik tom pernah kongsikan pengalaman beli emas lelong iaitu emas yang telah dipajak gadai dan tak dibayar dalam tempoh 6 bulan. Kali ini

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
26th October 2016 12:04am

 

DIY Dulang Hantaran Barang Kahwin Simple

Assalamualaikum dan salam sejahtera Cik tom nak kongsikan pengalaman cik tom DIY dulang hantaran barang kahwin simple dan murah je bajetnya. Cik tom memang lebih sukakan dekorasi yang simple sebab

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
25th October 2016 12:02am

 

Projek Berjemaah Makan Spicy Ramen Samyang Pedas Giler

Assalamualaikum dan salam sayang.. Ini sebenarnya entri versi #throwback kerana kejadian sebenar waktu kitorang adik beradik buat projek berjemaah makan Spicy Ramen Samyang pedas giler ni bulan Ogos yang lepas.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
21st October 2016 10:26pm