User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 11

DAH REZEKI DEPA

Cerita empat beranak ni berjaya mencuri perhatian jutaan rakyat Malaysia untuk Syawal tahun ni. Bukan depa mencari simpati atau belas ihsan tapi netizen Malaysia yang bagi viralkan kisah depa ni.Mata aku masuk habuk jugak la bila baca yang yang tertulis dalam paper termasuk yang terbaru semalam..."Saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
25th July 2015 4:16pm

 

MATA MASUK HABUK

“Tak perlulah susah payah sampai hendak kumpul duit belikan saya kereta kerana bukan niat saya untuk meraih simpati orang ramai dengan cara menunjukkan kesusahan hidup kami empat beranak.“Saya bukan hendak tolak rezeki, tetapi sejak gambar kami empat beranak menaiki sebuah motosikal ‘kapcai’ dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
24th July 2015 11:05am

 

SELAMAT TINGGAL RIO 2016

Sisa-sisa harapan yang ada untuk Speedy Tigers ke Sukan Olimpik nampak gayanya berkubur.Brazil dah meranapkan impian yang sekelumit tu bila berjaya melayakkan diri ke separuh akhir Pan Am Games malah berjaya juga berada dikelompok 4 terbaik (syarat FIH untuk Brazil sebagai tuan rumah sekurangnya ditangga ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
22nd July 2015 12:33pm

 

WADIAH TRADING PELUANG UNTUK LABUR DAN JANA

Salam...Mungkin ramai yang sedang mencari peluang untuk cover balik modal yang dikeluarkan semasa raya yang lepas.Aku sekadar nak kongsikan peluang dengan Wadiah Trading ni itupun kalau berminat lah kan...tak paksa pun.Kalau nak income pasif semata-mata pulangan setiap minggu selama 24 minggu pun boleh.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
22nd July 2015 12:01pm

 

SCRAMBLER DUCATI DARI NEXT BIKE

Selepas hampir sembilan bulan ia dipertontonkan secara umum kepada masyarakat tempatan, barulah Scrambler Ducati dilancarkan secara rasmi di negara ini.Harga ditawarkan Next Bike Sdn Bhd (Ducati Malaysia) selaku pengedar rasmi jenama Ducati di Malaysia boleh dianggap berbaloi bagi model yang sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
22nd July 2015 11:31am

 

OH MENTERI KU...

Salam...Kekadang tuh aku terpikiaq juga macam mana depa ni boleh menang piliharaya dan di lantik menjadi menteri kat Malaysia nih.Nak buat sebarang operasi kena masukkan dalam paper,kena panggil sidang media dan kena war-warkan kepada semua sebelum buat?Itu bab nak buat operasi...yang nih nak tangguh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
14th July 2015 4:10pm

 

JUAL DIRI...LAMA TAK BUAT

Salam...Hari ini aku attend satu interview lepas dapat call invite untuk aku pi dua hari lepas.Kali pertama untuk tempoh 5 tahun kebelakangan ni aku pi jugak,walaupun sebelum ni aku tak pernah nak attend pun bila ada interview session nih.Masa dapat call hari tuh pemanggil kata dia dari bla...bla..bla dapat...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
14th July 2015 2:41pm

 

JUSTICE LEAGUE RUN PENANG ESOK LAST PENDAFTARAN

Salam...Perminat watak komik DC jangan lepaskan peluang untuk menyertai larian yang julung kalinya diadakan pada 30 Ogos ni di Penang.Esok merupakan hari terakhir pendaftaran dengan yuran pendaftaran sebanyak RM100.00.Pendaftaran boleh dibuat di SINI.Hangpa boleh pilih nak jadi sama ada nak jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
14th July 2015 12:38pm

 

#LOWYAT...PELUANG SEBENARNYA

Salam...Isu di Low Yat ni sebenarnya betul betul bagi kita peluang. Ditambah pulak dengan tajuk atau headline yang gempaq macam kat bawah ni...Mengejutkan Pergaduhan Besar...Cerita Sebenar Pergaduhan di Low YatSecretary dedah punca....Ini sebenarnya yang berlaku...Terbongkar....Ini kata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
13th July 2015 4:42pm

 

ETS ATAU NAIK KENDERAAN SENDIRI

Salam...Raya dah nak dekat...semua pakai dok planning nak balik ke kampung tak kiralah dimana sekali pun. Walaupun ada pakar kata nak jimat jangan balik kampung tapi rasanya setakat boleh "cakap" ja lah kan.Umum kita tau selain kenderaan sendiri,pengangkutan awam macam bas,teksi,keretapi dan juga kapal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th July 2015 3:23pm

 

MIDTOWN PERDA KUBANG MENERONG

Salam...Dekat hujung-hujung puasa nih baru aku dengar pasal Midtown Perda yang bertempat di Kubang Menerong Tasek. Gelugor.Sebelum ni cuma Uptown Perda di Bandar Perda,Uptown Bayan Baru dan juga Uptown Bayan Lepas ja yang sering jadi tumpuan menjelang musim raya.So carian pertama yang dibuat dah tentu kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th July 2015 2:48pm

 

KAMI DULU ...HANG PA KAMI TAK PERDULI

Salam...Nak cepat?Sakit Perut?Takut makanan kat bazar abis?Batal Posa kalau lambat sampai rumah?Typical Malaysian driver

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10th July 2015 2:30pm

 

PUNCA KESESAKAN DIJAMBATAN SEMALAM

Salam,Petang semalam berlaku kesesakan yang luar biasa di Penang Bridge dari pulau ke tanah besaq. Sepanjang bulan posa ni,yang ni lah kali pertama jadi sesak camni.Tapi dalam kepala otak aku dah dapat tangkap dah...mesti punya lah PDRM buat perlancaran Ops Selamat kat hujung bridge,kawasan bas kilang dok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10th July 2015 2:00pm

 

APA KESUDAHAN NI AGAKNYA...

Salam...Cerita petang semalam masa otw nak balik kerja.Bangla naik basikal nih tetiba ja nak potong selit masuk masa traffic light merah.So rasanya apa yang terjadi kat bangla nih..kat basikal dia...kat aku dan motor aku?Ok ushar clue sikit kat bawah nihAgak agak hang pa bangla ni makan tar tak?Tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10th July 2015 11:11am

 

TRANSFORMERS KEMBALI MENYERANG

Salam...Hampir setahun yang lepas Optimus Prime dengan Bumblebee dah pun menyerang Penang,masa tu kat Gurney Plaza.Sempat juga lah kami anak beranak pi ke sana hari tu and ada jugak la entri sikit kat sini.Tahun ni katanya nak menyerang lagi,tapi bukan di Gurney Plaza tapi di Padang Kota. Dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
8th July 2015 6:35pm

 

BAZAR RAMADAN

Salam...Sampai setakat sekarang aku belum lagi jejak kaki ke mana-mana bazar ramadan untuk tahun nih.Dengan berbaki puasa ada dalam 10 hari lagi...rasanya memang tak singgah terus lah kut.Bukan apa tiap hari aku lalu ulang alik tepi bazar ramadhan Bayan Baru (belakang Masjid),aku tengok macam dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7th July 2015 3:14pm

 

TIPIS TAPI HARAPAN TETAP ADA

Salam...Semalam berakhirnya Liga Hoki Dunia di Antwerp. Kita tak bernasik baik bila kalah dengan Irelanda pasukan yang kita belasah masa grouping hari tu.Kalau tengok pada corak permainan,kita down pada suku pertama bila Ireland leading 2 gol. Walaupun possession kita pegang dari suku ke 2 sampai suku ke 4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6th July 2015 4:24pm

 

KALAU BUKAN REZEKI KITA...

Salam....Olimpik Rio 2016 dekat tapi jauh....Ok kita kalah dengan India yang juga juara Asia untuk merebut tiket ke separuh akhir liga hoki dunia dan tiket automatic ke Olimpik tahun depan.Relax...dunia belum berakhir, secara matematik kita masih berpeluang untuk mendapat tempat ke Olimpik TAPI terpaksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2nd July 2015 5:11pm

 

TOLONG DENGAQ NASIHAT NI

Salam, Pasukan Malaysia selangkah lagi untuk ke Sukan Olimpik Rio tahun depan. Untuk layak secara merit,kita kena kalahkan India esok.Andaikata tewas esok, secara matematik kita masih berpeluang tapi kita harus berada ditangga kelima keseluruhan.Tapi ini masih berisiko.So kenapa kena amik jalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1st July 2015 12:28am

 

PAK DIN MENGGANAS,MALAYSIA MENANG

Salam...Tahniah Malaysia!!! Tahniah Speedy Tigers!!! Tahniah The Malaysian Hockey Tigers (-yang ni, Bazli budak Astro Arena ja dok pakai).Peluang kita untuk ke Olimpik semakin cerah lepas berjaya kalahkan Ireland semalam. Sepatutnya kita bukan saja kalahkan tapi juga belasah Ireland dengan jumlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
26th June 2015 11:23am