User Profile: abahhfiy

Show pings in: English | Malay | All

 

abahhfiy

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 11

JUAL DIRI...LAMA TAK BUAT

Salam...Hari ini aku attend satu interview lepas dapat call invite untuk aku pi dua hari lepas.Kali pertama untuk tempoh 5 tahun kebelakangan ni aku pi jugak,walaupun sebelum ni aku tak pernah nak attend pun bila ada interview session nih.Masa dapat call hari tuh pemanggil kata dia dari bla...bla..bla dapat...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
14th July 2015 2:41pm

 

JUSTICE LEAGUE RUN PENANG ESOK LAST PENDAFTARAN

Salam...Perminat watak komik DC jangan lepaskan peluang untuk menyertai larian yang julung kalinya diadakan pada 30 Ogos ni di Penang.Esok merupakan hari terakhir pendaftaran dengan yuran pendaftaran sebanyak RM100.00.Pendaftaran boleh dibuat di SINI.Hangpa boleh pilih nak jadi sama ada nak jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
14th July 2015 12:38pm

 

#LOWYAT...PELUANG SEBENARNYA

Salam...Isu di Low Yat ni sebenarnya betul betul bagi kita peluang. Ditambah pulak dengan tajuk atau headline yang gempaq macam kat bawah ni...Mengejutkan Pergaduhan Besar...Cerita Sebenar Pergaduhan di Low YatSecretary dedah punca....Ini sebenarnya yang berlaku...Terbongkar....Ini kata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
13th July 2015 4:42pm

 

ETS ATAU NAIK KENDERAAN SENDIRI

Salam...Raya dah nak dekat...semua pakai dok planning nak balik ke kampung tak kiralah dimana sekali pun. Walaupun ada pakar kata nak jimat jangan balik kampung tapi rasanya setakat boleh "cakap" ja lah kan.Umum kita tau selain kenderaan sendiri,pengangkutan awam macam bas,teksi,keretapi dan juga kapal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th July 2015 3:23pm

 

MIDTOWN PERDA KUBANG MENERONG

Salam...Dekat hujung-hujung puasa nih baru aku dengar pasal Midtown Perda yang bertempat di Kubang Menerong Tasek. Gelugor.Sebelum ni cuma Uptown Perda di Bandar Perda,Uptown Bayan Baru dan juga Uptown Bayan Lepas ja yang sering jadi tumpuan menjelang musim raya.So carian pertama yang dibuat dah tentu kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
11th July 2015 2:48pm

 

KAMI DULU ...HANG PA KAMI TAK PERDULI

Salam...Nak cepat?Sakit Perut?Takut makanan kat bazar abis?Batal Posa kalau lambat sampai rumah?Typical Malaysian driver

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10th July 2015 2:30pm

 

PUNCA KESESAKAN DIJAMBATAN SEMALAM

Salam,Petang semalam berlaku kesesakan yang luar biasa di Penang Bridge dari pulau ke tanah besaq. Sepanjang bulan posa ni,yang ni lah kali pertama jadi sesak camni.Tapi dalam kepala otak aku dah dapat tangkap dah...mesti punya lah PDRM buat perlancaran Ops Selamat kat hujung bridge,kawasan bas kilang dok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10th July 2015 2:00pm

 

APA KESUDAHAN NI AGAKNYA...

Salam...Cerita petang semalam masa otw nak balik kerja.Bangla naik basikal nih tetiba ja nak potong selit masuk masa traffic light merah.So rasanya apa yang terjadi kat bangla nih..kat basikal dia...kat aku dan motor aku?Ok ushar clue sikit kat bawah nihAgak agak hang pa bangla ni makan tar tak?Tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
10th July 2015 11:11am

 

TRANSFORMERS KEMBALI MENYERANG

Salam...Hampir setahun yang lepas Optimus Prime dengan Bumblebee dah pun menyerang Penang,masa tu kat Gurney Plaza.Sempat juga lah kami anak beranak pi ke sana hari tu and ada jugak la entri sikit kat sini.Tahun ni katanya nak menyerang lagi,tapi bukan di Gurney Plaza tapi di Padang Kota. Dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
8th July 2015 6:35pm

 

BAZAR RAMADAN

Salam...Sampai setakat sekarang aku belum lagi jejak kaki ke mana-mana bazar ramadan untuk tahun nih.Dengan berbaki puasa ada dalam 10 hari lagi...rasanya memang tak singgah terus lah kut.Bukan apa tiap hari aku lalu ulang alik tepi bazar ramadhan Bayan Baru (belakang Masjid),aku tengok macam dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7th July 2015 3:14pm

 

TIPIS TAPI HARAPAN TETAP ADA

Salam...Semalam berakhirnya Liga Hoki Dunia di Antwerp. Kita tak bernasik baik bila kalah dengan Irelanda pasukan yang kita belasah masa grouping hari tu.Kalau tengok pada corak permainan,kita down pada suku pertama bila Ireland leading 2 gol. Walaupun possession kita pegang dari suku ke 2 sampai suku ke 4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
6th July 2015 4:24pm

 

KALAU BUKAN REZEKI KITA...

Salam....Olimpik Rio 2016 dekat tapi jauh....Ok kita kalah dengan India yang juga juara Asia untuk merebut tiket ke separuh akhir liga hoki dunia dan tiket automatic ke Olimpik tahun depan.Relax...dunia belum berakhir, secara matematik kita masih berpeluang untuk mendapat tempat ke Olimpik TAPI terpaksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2nd July 2015 5:11pm

 

TOLONG DENGAQ NASIHAT NI

Salam, Pasukan Malaysia selangkah lagi untuk ke Sukan Olimpik Rio tahun depan. Untuk layak secara merit,kita kena kalahkan India esok.Andaikata tewas esok, secara matematik kita masih berpeluang tapi kita harus berada ditangga kelima keseluruhan.Tapi ini masih berisiko.So kenapa kena amik jalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1st July 2015 12:28am

 

PAK DIN MENGGANAS,MALAYSIA MENANG

Salam...Tahniah Malaysia!!! Tahniah Speedy Tigers!!! Tahniah The Malaysian Hockey Tigers (-yang ni, Bazli budak Astro Arena ja dok pakai).Peluang kita untuk ke Olimpik semakin cerah lepas berjaya kalahkan Ireland semalam. Sepatutnya kita bukan saja kalahkan tapi juga belasah Ireland dengan jumlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
26th June 2015 11:23am

 

GREEN MACHINE vs SPEEDY TIGERS

Salam...Malam ni sebaik saja kita di Malaysia lepas berbuka dan solat maghrib, pasukan hoki kita akan bertemu dengan pencabar yang boleh meranapkan impian awal kita untuk beraksi di Olimpik Rio.Walau pun kita masih ada lagi dua games ditangan,lawan Great Britain dan Belgium tapi kalau kita ambik kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
25th June 2015 4:37pm

 

MEMANG TAK MENGEJUTKAN

Salam...Kalau ada yang terbaca hari ni dalam paper jangan lah terkejut. Jangan pula kata membazir buat Jambatan Kedua (JSAHMS) tuh. Dari segi logik memang akan ambil masa untuk JSAHMS bagi menjuarai "pertandingan" ini.Dari segi logik akal,memang JSAHMS tidak mampu untuk menyelesaikan masalah kesesakan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
25th June 2015 12:43pm

 

HANTAR PASUKAN NI UNTUK TERUSKAN PERJUANGAN

Salam...Ramai diantara kita yang mengeluh dan kecewa tahap persembahan pasukan Malaysia baik di Sukan Sea mahupun untuk kelayakan Piala Dunia.Apa kata satu perubahan drastik dibuat oleh FAM dengan hanya menghantar pasukan yang rata-rataya pemain berumur bawah 15 tahun untuk bermain pada baki perlawanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
23rd June 2015 4:08pm

 

LIGA HOKI DUNIA..MALAYSIA MENANG SEMALAM TAPI

Salam...Pertama sekali tahniah kepada pasukan Malaysia pasal berjaya menewaskan China pada perlawanan pertama di Liga Hoki Dunia semalam.Syabas sekali lagi pasal dedikasikan kemenangan kepada S. Kumar yang terpaksa bergegas pulang ke Malaysia kerana kehilangan anak bongsunya hanya dua hari sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
22nd June 2015 3:21pm

 

DUA NAK MASUK TIGA

Salam...Hari kedua puasa dan bakal masuk ke hari yang ke tiga...cepat jugak masa berlalu.Setakat hari ni aku belum lagi singgah memana bazar ramadhan yang ada di sepanjang jalan dari office nak ke rumah.Walaupun ada juga la mengidam, nak kata favourite dibulan puasa pun tak juga coz makanan tuh semua dijual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th June 2015 4:34pm

 

TAKZIAH KUMAR ATAS KEHILANGAN

Salam...Peminat sukan hoki terutama yang pasti terkejut dengan berita S.Kumar kehilangan anak bongsunya semalam.Ramai diantara kita tahu yang Kumar dah pun berada di Antwerp Belanda bersama skuad hoki menjelang Liga Hoki Dunia Sabtu ini.Difahamkan Kumar bergegas pulang ke Malaysia untuk bersama keluarga dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
19th June 2015 2:43pm