User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 24

RESEPI AYAM BEREMPAH SAMBAL KICAP

hai assalammualaikumHah haritu peningla nak masak apa, sekali tengokla instagram kak Sue Izza ni, sekali nampak dia buat ayam berempah masak kicap. Jadi nad pun terfikir nak buat. Whatsup la kak Sue tanya resepi. Dia pun bagila link resepi tu. Nad tengok, ok mudah je, bahan pun semua ada, tapi nad tukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

SET WESTERN UNTUK SAMBUT BIRTHDAY DI FLORA KAFE AMPANG

hai assalammualaikumSebelum ni, nad dah cerita kan sambut birthday mr mafia dekat Flora Kafe Ampang. Masa tu nad terfikir nak sambut dekat mana la, tiba-tiba teringat dengan Flora Kafe. Lepas tu apa lagi, whatsup terus dekat nombor ni 012 2070166 (Mell). Bincang punya bincang, alhamdulillah settle. Semua si...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 4 weeks ago.

 

SAMBUT BIRTHDAY SUAMI DI FLORA KAFE AMPANG

hai assalammualaikumBaru sempat nak update berkenaan sambut birthday suami haritu. Almaklumla, anak ni memang tak suka kita duduk depan laptop ni. Jadinya, nak update tu terbekanglai sekejap. Birthday suami 12 Februari haritu, dan sambut secara romantik gitu. Ala sekali sekala, kang tahun depan, sambut ala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 4 weeks ago.

 

SKIINZ ADVANCED TRIPLE STEMCELL BB CUSHION BUAT MUKA JADI GLOWING

hai assalammualaikumSalah satu barang makeup nad yang paling nad suka, iaitu BB Cushion. Yup, sebelum ni nad pernah pakai BB Cushion, dan nad sukainya. Kali ni, nad tambah lagi koleksi BB Cushion daripada jenama Skiinz.Apa itu BB Cushion??BB Cushion ni berbentuk seperti bedak compact tapi dalam isinya bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

PORTAL PROJEK KAHWIN BANTU BAKAL PENGANTIN MENCARI PAKEJ PERKAHWINAN

hai assalammualaikumMencari Pakej PerkahwinanSiapa nak kahwin tu, hah!!, mesti korang tengah sibuk nak uruskan hal itu ini kan. Banyak sangat nak kena fikir untuk buat sesuatu majlis tu berjalan dengan lancar. Kalau boleh kita nak majlis kahwin tu menjadi suatu memori yang sangat indah. Kalau ada yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

KULIT JADI LEMBUT DENGAN DEEJA COSMETIC

hai assalammualaikumKeayuan Semulajadi Dengan Deeja CosmeticSejujurnya, nad katakan, nad ni bukanla sejenis orang yang suka pakai produk set lengkap ni. Sebabnya, pernah terjadi sebelum ni, pakai set lengkap satu jenama ni, habis muka naik jerawat. Sejak tu memang malas dah nak pakai skincare yang set...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

PLAYGROUND FARIZA

hai assalammualaikumKhemah Kanak-kanakSejak nad kemas rumah ni, ada la juga ruang khas tempat permainan Fariza ni. Kalau tak, dekat tilam je la tempat dia bermain. Bila ada ruang, mestila terfikir nak bubuh apa. Tiba-tiba terfikir untuk beli khemah kanak-kanak, sebab pertama, biar barang mainan dia masuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

BARANG KEMAS PERAK UKIR NAMA DARI ASIA SILVER SHOP MURAH DAN CANTIK PILIHAN WANITA

hai assalammualaikumBarang Kemas Perak Sadur EmasSebut je emas, tersenyum lebar kaum wanita ni kan..hehee. Dulu suka ikut mak pergi kedai emas. Tengok, pilih barang kemas, memang rambang mata. Tak kisah la rantai emas, gelang atau cincin. Nad ni jenis tak kisah tentang barang kemas, sama ada emas tulen atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

SUSUN ATUR : RAK MUDAH ALIH BERODA JIMAT RUANG DAPUR

hai asslammualaikumHah!!, nad ni dah macam pindah rumah je, walaupun rumah ni dah lengkap dengan semua, tapi disebabkan banyak barang sampai rasa sempit je rumah ni. Perasaan seorang perempuan yang suka nampak kemas, memang akan perhati je benda apa yang patut dan tak ptut ada. Lagi-lagi bahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

TAWARAN ISTIMEWA RM4999 , JELAJAH IRAN 4 MUSIM DALAM 1

hai assalammualaikumTawaran Diskaun Istimewa Jelajah IranNad suka tengok mereka kaki travel jalan sana sini. Selalunya orang tengok package yang murah untuk melancong. Waktu tu masih ada masa untuk simpan duit. Nad pun suka travel sebenarnya. Tapi, banyak benda penting lagi nak dibuat dengan duit sekarang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

SENTUHAN KASIH SAYANG BERSAMA ALOEVERA FRESH SOOTHING MOISTURISING GEL

hai assalammualaikumAloevera Fresh Soothing Moisturising GelSememangnya kita tau tumbuhan Aloevera banyak kebaikannya. Hampir 100% pokok Aloevera mengandungi air. Bahagian pelepahnya mengandungi gel yang mempunyai banyak kegunaan dan khasiat dari segi kecantikan dan kesihatan. Jayaone Cosmetic...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

DAH PANDAI MERAJUK DAH

hai assalammualaikumDah Pandai Merajuk DahDah lama dia tunjuk perangai merajuk dia ni sebenarnya. Harini baru dapt cerita. Biasalah, budak, kalau tak dapat apa dia nak, memang merajukla. Merajuk bukan setakat nangis, tapi dia akan baring dekat lantai, menangis dan tolak-tolak badan dia..Kadang tu, baring...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

KEMBAR BUDAK CINA PELAKON KUNGFU

hai assalammualaikumBila dia dapat cermin mata dia, mesti dia akan mula bergaya. Sekali sekala je nak bergaya, bukan selalu pakai cermin mata ni. Kalau pergi bercuti ke, pergi mana-mana ke, baru pakai. Ni la namanya Gaya, Mutu dan Keunggulan..hahahhaa. Ni beli pun untuk suka-suka je. saje nak gayakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

KALAU FARIZA MINAT PHOTOGRAPHER

hai assalammualaikumTiap kali nampak kamera daddynya, mesti dia nak tekan sana sini. Dia akan perhati apa daddy buat. nanti mula la menyibuk nak join sekali. Bila nad perhati, dia memang tak suka ambil gamabr dengan kamera, tapi dia lebih suka diambil gambar dengan kamera dslr siap lampu. Mungkin sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

SHAPEE SASSY NURSING BRA BERI KESELESAAN KETIKA PENYUSUAN

hai assalammualaikumSelalu bercerita pasal baju nursing je kan, hah!!, ni nak cerita salah satu pakaian khas untuk ibu menyusu yang wajib korang ada, iaitu bra nursing atau nursing bra. Sebelum ni, nad tak tau pun nursing bra ni penting, sampaila nad rasa kan sendiri bila ada anak ni, baru tau payahnya bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

IBU BAPA BERPERANAN UNTUK KAWAL ANAK BERMAIN GADGET

hai assalammualaikumBila tengok satu iklan di tv, seorang budak asalnya tanya dekat mak dia satu soalan, tapi mak sibuk, lepas tu dibaginya gadget, lama-kelamaan anak dengan gadget 24 jam tanpa henti. Tengok iklan tu memang menakutkan, sebab anak obses dengan gadget. Gadget ni tak salah pun, sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

KOLEKSI BAJU MENYUSU #SELAMBERSELAK DI BUTIK FEEDMILK CANTIK DAN TRENDY

hai assalammualaikumBaju Menyusu / Nursing Wear FriendlyKalau bab pemilihan baju, mestilah nad pilih jenis nursing friendly. Paham-paham jela, sejak jadi mommy, anak pulak masih menyusu badan. Jadinya kena pilih baju yang memudahkan untuk nad menyusukan anak tanpa segan silu. Kalau sebelum ni nad pilih baju...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

SERVIS CUCI TANGKI DAN PINDAH ALIH BARANG

hai assalammualaikumServis Cuci Tangki Air Dan Pindah Alih BarangDekat rumah bandar ni, masih lagi guna tangkki air warna hitam tu. Dah lama nad suruh mr mafia bersihkan tangki air tu, sebab kadang nampak macam ada Cik T lalu dekat tiang rumah, tak taula dia masuk ke tangki ke tak. Nad tak berapa pasti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

TERPUKAU DENGAN KILAUAN PERMATA SWAROVSKI ZIRCONIA

hai assalammualaikumBarang Kemas Dan WanitaBaru-baru ni, nad pergi ke suatu majlis barang kemas di Hotel Istana Kuala Lumpur. Semua barang kemas yang dipamerkan , dilengkapi dengan permata Swarovski. Tak berkelip mata nad bila tengok. dari jauh dah nampak bersinarnya permata Swarovski Zirconia ni.Mata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

PEMILIHAN BAJU UNTUK IBU MENYUSU

hai assalammualaikumPemilihan Baju Untuk Ibu MenyusuSejak ada anak ni, pemilihan baju amat nad titiberatkan.Kalau dekat rumah, memang tak kisahla pakai baju apa pun, tapi aklau tengah berjalan keluar, mestilah agak sukar nak menyusukan Fariza. Jadinya baju nad pakai, perlulah selesa, longgar dan mudah untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.