User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 20

PANDAI BETUL BUDAK NI MAKEUP

hai assalammualaikumBudak Kecil Pandai Makeup - Baya-baya macam ni, nad dulu selekeh. Main pondok-pondok, main gelang getah, main permainan tradisional. Macam-macam la. bab-bab mekup memang tak pernah amik tau. Dulu pakai bedak Johnson je..hahaha. Yela dulu internet takda. Jadi permainan kita macam tu la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

MANNEQUIN CHALLENGE ADA DI MANA-MANA

hai assalammualaikumApa tu Mannequin Challenge ?? - Sebelum ni, nad ada perasan la satu photographer ni buat video orang tak bergerak tu dengan macam-macam ragam. Memang unik dan menarik bila tengok. Yang nad tau, orang panggil tu video freeze..hahaa. Dan kali pertama nad buat video beku ni adalah masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

THE COVETS MAJALAH ONLINE TENTANG KECANTIKAN

hai assalammualaikumThe Covets Online Beauty Magazine - Cakap je pasal kecantikan, penjagaan dan makeup, memang perempuan suka sangat. Perempuan ni suka jaga penampilan untuk sentiasa nampak cantik dan yakin. Perempuan ni memang suka baca bab-bab tips kecantikan, tak kisah dekat youtube, majalah, blog atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 4 weeks ago.

 

GEGARVAGANZA 2016 SEPARUH AKHIR MALAM NI SEMUA HEBAT KECUALI NORA

hai assalammualaikumGegarvaganza Separuh Akhir - Malam ni Gegarvaganza, keseluruhannya bagi nad memang menakjubkan. Setiap peserta menyanyikan dua lagu. Satu lagu nyanyi solo dan satu lagi berduet dengan artis. Nad semestinya sokong Siti Sarah..ahaha..bukan sebab dia kecik macam nad atau ramping macam nad,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 4 weeks ago.

 

FARIZA TUMBUH GIGI DAH!!!

hai assalammualaikumFariza Tumbuh Gigi - Perkembangan Fariza nad tengok dengan mata sendiri, alhamdulillah, syukur sangat. Memang nad impikan dari dulu, sebelum kawin lagi, kalau ada anak, nak jaga anak sendiri. Taknak bagi orang lain jaga, sebab ibu bapa jaga lain, orang lain jaga anak kita lain.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 4 weeks ago.

 

BILA GUARD RAMPAS TELEFON AYDA JEBAT, LEE KWANG SOO BAIK HATI AMBIL SEMULA TELEFON

hai assalammualaikumLee Kwang Soo Di Paradigm Mall - Korang yang minat giler dengan Lee Kwang Soo mesti tau kan harini dia dekat Paradigm Mall sempena Running Man Challenge 100 plus yang nad pernah war-warkan dekat blog sebelum ni. Tak dapat la nak pergi sebab tau mesti ramai orang giler. Siapa tak minat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 4 weeks ago.

 

UPIN DAN IPIN JENG JENG JENG!!

hai assalammualaikumUpin Dan Ipin Jeng Jeng Jeng - Lama sangat tak tengok wayang. Sekarang bila ada anak ni, tengok wayang kena ikut cerita budak-budak pulak. Baru la best sikit. Walaupun dia masih tak paham, tapi Fariza kenal kartun kesukaan dia. macam Upin dan Ipin ni la. Selalu tengok dekat tv, sekarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 4 weeks ago.

 

PERCUTIAN JIMAT DENGAN TOURISTGUIDE.COM.MY

hai assalammualaikumMajlis Pelancaran Laman Web Touristguide.com.my - Jom bercuti!!..Yeahh..Tapi mesti akan ada masalah, iaitu bajet tak cukup. Masalah yang selalu dihadapi kalau nak travel. Tapi jangan risau,lepas ni, korang boleh bercuti ke mana sahaja dengan bajet yang murah. Silap-silap dapat bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

LAPAN KELEBIHAN LOGITECH X100 WIRELESS SPEAKER

hai assalammualaikumLogitech X100 Wireless Speaker - Tempoh hari, nad ada terima Box Of Joy dari Lazada. Salah satu barang yang nad terima dan membuatkan nad teruja dan suka sangat sebab pertama kali jumpa produk ni..heehhe iaitu Logitech x100 Wireless Speaker. Selalunya bab speaker ni, nad cuma tau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

OHARA MATSURI DI CITTA MALL, RASAI SUASANA DI JEPUN

hai assalammualaikumJom Ke Jepun Sempena Ohara Matsuri - Bila kau teringin nak pergi Jepun, tapi tengok duit poket tak cukup, tapi kau nak rasa juga macam berada di Jepun, hah ini la masanya..hehehe. Masa ni la korang kena bergambar sebanyak yang boleh, sebab dua hari je korang dapat rasa berada di Jepun.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

TIPS MENJAGA KESIHATAN TUBUH BADAN WANITA

hai assalammualaikumTips Menjaga Kesihatan Tubuh Badan Wanita -Penjagaan badan dan kesihatan bagi wanita adalah sesuatu yang penting. Walaupun ada sesetengah wanita yang sanggup menghabiskan duit untuk dan mengambil masa yang lama, ia sudah menjadi keperluan para kaum hawa dalam menjaga tubuhnya agar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

SUSUN ATUR : MENGEMAS BEG TANGAN, BARANG HANTARAN DAN LUASKAN BILIK

hai assalammualaikumMengemas Beg Tangan, Barang Hantaran dan Luaskan Bilik - Sikit-sikit bilik nampak kemas. Kalau sebelum ni, masyallah, penin kepala tengok. Penuh dengan barang. Rasa sempit je ruang bilik tu. sebab banyak sangat benda disumbat dekat bilik. Jadinya kena la ada alternatif lain untuk susun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

WATERMARK SIMPLE , CANTIK DAN NAMPAK PRO

hai assalammualaikumWatermark Simple - Teringin sangat nak ada watermark sendiri yang ada nama nad dan link blog nad. Selalu tengok orang punya, lawa betul, siap ada corak, bagai bentuk dan tulisan yang lawa. Selalunya untuk gambar, nad buat watermark dengan tulis link je guna picsart. Memang tak lawa, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

BISKUT HOMEMADE BABY UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumBiskut Homemade Baby Untuk Fariza - Sebelum ni, nad ada belikan Fariza biskut kudapan dekat Tesco, entry ada dekat SINI. Fariza memang suka biskut tu, dia boleh makan dua ketul sekali, tak pun tiga ketul. Tak tau sedapnya dekat mana, hahaa..sebab nad rasa pun tawar je. Tulis dekat kotak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

NI ANAK SAYA, BUKAN CUCU SAYA!!!

hai assalammualaikumBila Laki Berusia Dukung Budak - Shoping dekat Tesco, macam biasa mr mafia yang akan dukung Fariza. Tangan lelaki lagi gagah dan sado bila dukung anak, nad dah tak larat nak dukung Fariza..hahha. Nad dahla kurus, Fariza pula berat makin bertambah. Memang lenguh nak dukung dia selalu. Kan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

3 JUARA TAMPIL KELAINAN, WUJUDKAN SEMULA GENRE IRAMA MALAYSIA

hai assalammualaikum3 Juara Tampil Kelainan - Siapa layan 3 Juara?? Angkat tangan, sebab kita sama..ehhee..Tau tak ramai tengok 3 Juara ni sebab sibuk layan Gegarvaganza, Nad layan juga Gegarvaganza, tapi nad record, sebab nak cepatkan iklan tu ha..hehee. Jadi setiap hari Ahad, pukul 9 malam, nad layan 3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

BARU SETAHUN DAH PANDAI NAK BERGAYA

hai assalammualaikumBaru Setahun Dah Pandai Bergaya - Selalu tengok anak orang digayakan, sekarang bila ada anak, memang nad gayakan cukup-cukup..Tak kisah anak artis atau anak orang biasa, kalau digayakan memang budak nampak comel dan lawa je. Lagi-lagi macam anak Rozita Che Wan, Aaisyah Dhia Rana. Suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

ANUGERAH SKRIN 2016 KURANG MENARIK KERANA PENGACARA

hai assalaammualaikumAnugerah Skrin 2016 Kurang Menarik Kerana Pengacara - Pengacara diibaratkan sebagai nadi sesebuah majlis atau rancangan. Tanpa pengacara, sesebuah majlis atau rancangan menjadi hambar. Hal ini kerana fungsi utama seorang pengacara adalah untuk menghidupkan sesuatu majlis atau rancangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

PERCUTIAN PERTAMA FARIZA KE LEGOLAND DI USIA 11 BULAN

hai assalammualaikumPercutian Pertama Fariza Usia 11 Bulan - Dalam entry ni banyak gambar Fariza semasa bercuti di Legoland. Saje nad letak dalam ni sebagai kenangan. Ni la kali pertama Fariza jalan bercuti. Memang seronok bila ada anak, nak berjalan tu lebih semangat. Lagi-lagi Legoland ni memang sesuai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

PROGRAM CUTI SEKOLAH SMART SOLAT LIL CAMP 2016 : ROAD TO JANNAH

hai assalammualaikumProgram Cuti Sekolah Lil Camp 2016 - Hah cuti sekolah dah nak dekat, selain pergi bercuti, mak bapa bolehlah hantar anak-anak ke satu program yang bermanfaat untuk anak mereka. Daripada anak membuang masa, baik hantar untuk mempelajari agama. Pelajari agama dengan cara yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.