User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 7 of 21

FARIZA BUAT JANTUNG MOMMY BERDEBAR

hai assalammualaikumBila Anak Buat Perkara Di Luar JangkaanTak cukup, sebelum ni dia naik tangga seorang diri, dan semalam dia buat lagi perkara yang membuatkan jantung kita laju..Ada saje je budak ni nak buat bila dia seorang diri.Fariza ni memang suka kutip makanan, benda, tapi Kejadian semalam, memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

SUASANA BANJIR DI MERU KLANG, OH KAMPUNGKU

hai assalammualaikumBanjir Di Sekitar Jalan Meru, Setia Alam Dan Klang SentralPetang semalam memang hujan lebat betul dekat Meru. Kilat berdentum kuat. Nad masih berkampung dekat kampung. Petang tu adik ipar balik kerja, cakap " fuh meru jem giler sebab banjir "..Masa tu baru tau Meru banjir. Dapatlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

KENALI DIRI MENGIKUT JENIS RAMBUT

hai assalammualaikumKenali Diri Mengikut Jenis RambutSekarang ni, macam-macam kita boleh nampak perangai kita macam mana. Setiap anggota badan kita ni menunjukkam sifat diri kita. Bukan itu sahaja, malah peebuatan, cara pemakaian pun boleh dibaca macam mana kita ni kan!!!..Tapi, semua ni sekadar suka-suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

MAKAN MALAM DI CABIN MERU CAFE

hai assalammualaikumKedai Makan Cabin Meru CafeKedai makan ni dekat dengan rumah family nad di Jalan Paip Meru ni. Nad pergi kedai ni, jalan kaki je dengan anak buah..hehehe. Sebenarnya kedai makan ni beberapa bulan beroperasi. Tapi, baru kelmarin nad dapat makan dekat kedai makan ni sebab sebelum-sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

CEMBURU DENGAN ANAK SENDIRI

hai assalammualaikumCemburu Dengan Anak SendiriPergh tajuk, takleh tahan. Kalau cemburu dengan pakwa atau suami ade perempuan lain boleh la gak. Ni dengan anak pun nak cemburu..hahahha. Nak buat macam mana, sifat cemburu dah memang ada dalam diri manusia. Kalau takde sifat tu, maknanya tak sayang la orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months ago.

 

PETUA HILANGKAN SAKIT TEKAK ATAU BATUK

hai assalammualaikumTips Hilangkan Sakit Tekak Nak Demam Atau BatukHaritu ngadu dengan mak, sakit tekak macam nak demam. Biasalah, cuaca dekat kampung dahla sejuk, lepas tu hujan pulak. Macam mana tak rasa nak demam. Memang waktu tu tekka dah perit, badan dah nak panas. Tercari-cari gak ubat batuk, tapi tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

TAK SAMPAI 5 MINIT DAH TIDUR

hai assalammualaikumDekat Kampung Tidur Cepat Dan LenaUntuk pengetahuan korang, nad masih lagi bercuti dan berehat dekat kampung. Takpe lama-lama sikit dekat kampung..hehehe..Nanti dah balik bandar, rutin harian dah bertukar. Jadi kita rehat puas-puas.Sejak balik kampung, nad dah lama perasan, Fariza mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

BAWAK ANAK PERGI EVENT SEORANG DIRI BUKAN MUDAH

hai assalammualaikumBawak Anak Pergi EventSelalunya kalau pergi event, nad memang takut nak bawak Fariza sekali. Pertama, takut dia buat bising dan meragam. Kedua, takut tempat yang nak pergi event tu, tak boleh bawak budak, yela takut menganggu. Selalunya memang nad suruh mr mafia yang jaga. Tapi, haritu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

MAHA 2016 DAPAT SAMBUTAN HANGAT DARIPADA PENGUNJUNG

hai assalammualaikumMAHA 2016 Dapat Sambutan Hangat Daripada PengunjungMemang rugi siapa tak pergi Maha 2016 haritu. Nad sendiri rasa rugi, kenapa sedangkan nad pergi ke Maha 2016??? Sebab nad tak pusing habis apa yang ada dekat Maha Maeps Serdang waktu tu. MAHA 2016 telah melabuh tirainya pada 11 December...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

MAKEUP PANTAS DENGAN HANIE FOUNDATION

hai assalammualaikumHanie Foundation: Makeup Menjadi Mudah Dan PantasKelmarin nad dah terima barang yang di tunggu. Apa lagi, barang makeup la..hehehe..Memandangkan foundation nad dah nak habis, jadinya kenala cepat-cepat tambah stok. Foundation benda penting kena ada dalam koleksi makeup. Sebab dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

MENU DI OWLERY CAFE MENGIURKAN

hai assalammualaikumOwlery Cafe, Sambil Makan Sambil SantaiHaritu nad teringin sangat makan spageti. Dah lama sangat tak makan western ni. Kalau dah teringin, memang nak sangat, kadang boleh bawak sampai mimpi..hahaha..melampau sangat kan. Sebenarnya dah lama teringin nak makan dekat satu cafe ni. Tengok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

DIGI PREPAID PENYELAMAT AKU DI KAMPUNG

hai assalammualaikumDigi Prepaid Best Pek Permulaan InternetMasalah nad bila balik kampung, mestila asyik fikir pasal internet. Kalau boleh nak pelan internet yang murah, sebab nad pun jarang balik kampung. Jadi pakai mobile data pun sekali sekala. Jadi kalau boleh nak cari internet yang untuk sebulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

GEMUK DEKAT KAMPUNG

hai assalammualaikumMasakan Mak Memang SedapBalik kampung bukan setakat nak rehatkan minda, tapi rindu dengan masakan mak. Dari kecik dah kita rasa masakan mak. Bila tak dapat makan rasa macam ermm..Masak sendiri rasa lain..hahaha..Nad orang jawa, suami pulak orang melayu. Memang lain sangat makanan orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and a week ago.

 

ALHAMDULILLAH..YANG KE 13 DAH SELAMAT LAHIR KE DUNIA

hai assalammualaikumAnak Buah Yang Ke 13 Selamat DilahirkanEh, Fariza dah ade adik ke??.. Bila nad mengandung..hahaha..tidakla..Fariza nak ada adik tunggu dia 2 tahun lebih. Boleh dengar arahan mommy dia ni.. Sekarang tunjuk baby pun buat tak tau je..hahah. Masih merap dengan mommy lagi hah. mr mafia duk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

BEREHAT DI KAMPUNG SEKEJAP, REVIEW PRODUK TETAP ADA

hai assalammualaikumPulang Ke Kampung Merehatkan MindaCuti banyak, jadinya kita pulang ke kampung atau bercuti untuk merehatkan minda. Eh, nad bila masa kau kerja ada cuti-cuti ni..Hello... walaupun suri rumah, nad lagi bekerja 24 jam tau..tidur pun dah ke laut..Setiap minit ada je kerja nak buatnya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

MACAM MACAM ADA DI MAHA 2016

hai assalammualaikumPelbagai Aktiviti Menarik Di Maha 2016 Maeps SerdangHah!! dulu sebelum ada anak nad pernah pergi MAHA ni..memang pusing habis waktu tu sebab belum ada anak..hahaha. Dan hari Khamis lepas, nad pergi lagi ke MAHA 2016 untuk kali kedua. Kali ni bawak Fariza Nafisah ni. Sambil nad kena buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

JUS QALBI AL EHSAN KURANGKAN KOLESTEROL

hai assalammualaikumJus Qalbi Bantu Kurangkan KolesterolPenyakit kolesterol sangat bahaya pada kesihatan. Lagi bahaya kalau kolesterol kita tinggi, boleh jadi penyakit jantung..Kolesterol tidak kira lelaki atau perempuan. Lagi satu, sebut kolesterol, mesti korang fikir, orang badan besar je ada, Oh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

PELAKON REEN RAHIM BULI BUDAK

hai assalammualaikumPelakon Reen Rahim Buli Budak Usia SetahunBudak tu tengah syok layan perasaan dia dengan jalan sana sini. Malas nak kacau urusan orang dewasa ni. Dia tak tau, dia duk merayau-rayau tu dia kacau kerja orang lain. Dia layan diri dia, dengan enjoy, apa dia nak buat. Sampaila pelakon Reen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

HONG KONG DESTINASI PERCUTIAN YANG DIIDAMKAN

hai assalammualaikum#MytravelokaEscapade : Hong Kong Destinasi Percutian Yang DiidamkanNad memang suka travel. Nad tak pernah merasa travel ni dengan keluarga, sebab keluarga nad jenis tak suka berjalan. jadi pendamkan jela. Waktu mohon Universiti, nad doa, dapat univeristi jauh. Akhirnya dimakbulkan, dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.

 

MAJLIS SEPETANG BERSAMA REEN RAHIM DAN ASIANIC

hai assalammualaikumProduk Penjagaan Diri Halal Jenama Asianic.Hari Isnin haritu nad hadiri satu majlis Sepetang bersama Reen Rahim dan Asianic bertempat di Donates Coffee, Cake Bread di Jalan Kuchai Lama. Asianic ni bukan nama orang tau, tapi nama produk. Pertama kali nad diperkenalkan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 months and 2 weeks ago.