User Profile: sedapmakan

Show pings in: English | Malay | All

 

sedapmakan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 6

Merasai keenakan masakan barat (western food) di restoran LeBOSS Sungai Petani Kedah

Dah 2-3 kali aku datang sini untuk makan western food. Antara restoran pilihan yang menyediakan hidangan western food ni di sebelah utara yang terletak di Sungai Petani, Kedah..sesuai untuk makan seisi keluarga..couple mengcouple pun sesuai gak dengan keadaan yang tenang je untuk menikmati makanan kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Pembentangan Bajet 2018 (Malaysia)

Saksikan pembentangan bajet 2018 secara langsung.........

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Makan Nasi Kandar Line Clear, George Town Pulau Pinang

Line Clear ni salah satu nasi kandar yang famous di Pulau Pinang ni...Kedai line clear ni bukan kedai yang proper...diorang guna lorong antara 2 kedai je...walaupun camtu, tetap ramai orang datang..nak ambil nasi pun kena beratur panjang....Arah line clear - tunjuk kat celah-celah lorongni dia lorong line...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Sarapan pagi di Bayview Hotel Batu Ferringhi, Pulau Pinang

Oleh sebab aku duduk kat hotel bayview ni, maka secara tak langsungnya, aku layak untuk breakfast kat hotel ni....hihihi...jangan marah ek...standard la makan kat hotel, chef-chef profesional yang masak...memang terbaik la rasa dia...paling aku suka omlet, dia letak cheese sikit, creamy-creamy sikit, pendak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 3 weeks ago.

 

Makan malam di restoran RIVER SIDE Batu Ferringhi, Pulau Pinang

Aku datang Batu Ferringhi ni saja jalan-jalan dengan famili. Kami duduk kat Hotel Bayview...Duduk hotel ni, mana boleh nak makan malam kat hotel ni..bukan hotel tak bagi, tapi aku la kopak nanti hahahahaha....So, nak makan kena keluar la cari makan...kebetulan kat depan Bayview ni, banyak kedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 4 weeks ago.

 

Famous Laksa Janggus Balik Pulau, Pulau Pinang

Laksa Janggus, Kampung Perlis, Balik Pulau, Pulau Pinang.....Jangan keliru dengan "Perlis" tu.....nama kampung kat situ memang Kampung Perlis, bukan negeri Perlis ek.......Laksa Janggus ni memang famous, orang sentiasa penuh walaupun ianya hanya buka dari pukul 3.30 petang hingga 7.45 malam sahaja...dibuka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 4 weeks ago.

 

Makan tengahari Di Seludang Mayang Corner, Taman Pauh Pulau Pinang

Salah satualternatif la untuk korang nak makan tengahari kat area Permatang Pauh ni....Kawasan Permatang Pauh ni, banyak pilihan kedai makan..mana-mana saja ada kedai makan...ada yang aku dah review dalam blog ni..korang boleh cari la dalam blog ni....Restoran Seludang Mayang Corner, Taman PauhAntara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 4 weeks ago.

 

Jom makan Char Koay Teow Sungai Dua, Pulau Pinang

Kalau datangPenang, makanan yang selalu disebut-sebut selain nasi kandar, salah satunya char koay teow....antara tempat yang famous yang selalu orang cakap adalah char koay teow Sungai Dua...memang sedap char koay teow ni..sos tu yang menjadi rahsia sedap ke tak sedap char koay teow ni...Kalau tengok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 4 weeks ago.

 

Mee Rebus Pak Ngah di food court EON BIG Seberang Jaya Pulau Pinang

Saja nak bagitau jeMee Rebus Pak Ngah Sungai Dua pun ada kat eon big ni...Yang Mee Rebus Pak Ngah yang kat Sungai Dua tu pun aku dah review...klik SINI kalau nak tengok yang kat Sungai Dua tu....Mee Rebus Pak Ngah Sungai Dua di Food Court EON BIG Seberang JayaSenarai menu dan hargaAku order mee goreng...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 4 weeks ago.

 

Makan laksa dalam tempurung - LAKSA TEMPURUNG, Kampung Suluk Bayan Lepas Pulau Pinang

Yang uniknya adalahtempurung tuyang digunakan sebagai gantian mangkuk yang biasanya kita guna. Keunikkan ni la kot yang aku rasa menjadi tarikan orang ramai untuk datang sini...Warung laksa tempurung ni terletak sebelah dengan pantai...sambil makan laksa, sambil menikmati suasana pantai...Kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
7 months and 4 weeks ago.

 

Nasi Kandar Hameediyah Lebuh Campbell, George Town, Pulau Pinang

korang layan dulu video Nasi Kandar Hameediyah ni....sempoi!!!Kalau datangPulau Pinang, kena pi cari gak Nasi Kandar Hameediyah ni...Lokasi kat Lebuh Campbell, George Town, Pulau Pinang. Tapi korang kena bersabar sikit la nak cari parking yer...Parking memang susah..ikut nasib kalau boleh parking...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months ago.

 

Makan tengahari sedap di Anjung Keli Perlis

Anjung Keli ni memang famous la...dah banyak kali dah masuk TV...sekarang ni masuk blog aku plak, akan menambahkan lagi kefamousan Anjung Keli ni..hahhahahaha..Manusia punya la ramai datang sini, korang mesti terkejut tengok...parking yang luas yang Anjung Keli sediakan penuh dengan kereta yang nak datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months ago.

 

Sarapan pagi di Hotel Putra Regency,Kangar Perlis

Masa akupergijalan-jalan kat Perlis, aku duduk kat hotel ni..landmark hotel ni senang je, dekat dengan roundabot(bulatan) Kangar. Satu-satunya hotel yang ada breakfast kat kangar, aku rasa la....sebab yang lain semua hotel bajet..hotel bajet mana ada breakfast..Time aku datang sini, Perlis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months ago.

 

Bendang Kitchen, makan malam sambil tengok bintang di Alor Setar Kedah

Pasai apatajuklain macam? siaptengok bintang? Sebabnya kedai makan ni berkonsep santai tak ada bumbung, so korang akan nampak bintang direct terus...tapi kalau hujan, sendiri mau ingat la..hihihihi....bagi aku konsep ni unik la sikit...boring la kalau kedai makan tak ada konsep...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months ago.

 

Makan tengahari di Restoran Selera Pokok Pisang, Alor Setar Kedah

Sebagai salah satupilihanuntuk makan tengahari, boleh la jenguk-jenguk restoran selera pokok pisang ni. Ada di sediakan gulai ikan semilang , gulai ikan termenung, bawal goreng...semuanya dihidangkan panas-panas.bahagian hadapan restoran selera pokok pisang, Alor Setar, KedahRestoran Selera...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and a week ago.

 

Jom pekena pulut durian di Awi Pulut Durian, Alor Setar Kedah

Memang terbaik bro...tapimasa aku datang sini, bukan musim durian, makanya tak dapat la nak rasa pulut durian tu...tapi apapun, supaya tidak menghampakan aku dan famili aku, kami pun try la order pulut mangga...perghh, terbaik lah...untuk pengetahuan korang, bukan pulut durian je yang ada kat sini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and a week ago.

 

Kopitiam Ukir Mall, Alor Setar, Kedah.....paling meletop, tempat terbaik untuk sarapan pagi

Ni kopitiam yang paling besar yang aku pernah pergi...apa taknya...kopitiam ni sekali pandang dah macam tempat food court aka medan selera....macam-macam gerai makanan ada...tapi jangan tersilap, tempat ni ada lah kopitian bukan medan selera...Kopitiam ukir mall, Alor setar Kedahsenarai harga minuman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 2 weeks ago.

 

Restoran Nasi Lemak Cinta Sayang Sungai Petani, Kedah

Terletak di Sungai Petani Kedah...kalau korang nak breakfast nasi lemak sempoi, macam-macam lauk dok ada, sila la datang ke Restoran Nasi Lemak Cinta Sayang ni. Restoran ni jual nasi lemak je..Sambal pun sedap...Senang nak cari restoran ni, sebab bersebelahan je dengan nasi kandar nasmir dan kat tingkat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 2 weeks ago.

 

makan tengahari di kedai makan Hajah Rahmah di Bukit Katil, Melaka

Kedai makanHajah Rahmah ni sentiasa penuh bila waktu tengahari. Kebanyakan yang datang adalah pekerja-pekerja swasta or kerajaan yang keluar lunch..memang full, silap-silap tak dapat tempat duduk...Kedai makan Hajah Rahmah ni terletak di Bukit Katil, Melaka..Senang nak cari sebab terletak di tepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 2 weeks ago.

 

Rasai keenakan dan kepedasan Asam Pedas Power Abang Piee di Melaka

Kalau kitake negeri-negeriselatan, makan yang jadi makan trademark di sini salah satunya adalah asam pedas...asam pedas selatan berbeza dengan asam pedas utara......kalau kat sebelah utara tu, nama je asam pedas, tapi tak pedas pun...kuah pun agak cair sikit....tapi itu adalah cara masak asam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
8 months and 2 weeks ago.