User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 29

Thailand | Ada yang pernah ke San Kampaeng Hot Springs, Chiang Mai?

Thailand | Ada yang pernah ke San Kampaeng Hot Springs, Chiang Mai? Sebenarnya pada hari ketiga aku sepatutnya ke Mai Lam Museum selepas lawatan ke Mae Khampong Village dan Giant Coffee, tetapi dalam perjalanan tu ada nampak papan tanda ke kolam air panas. Hari sebelumnya pun my tour guide ada bertanya, nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
10 months and 4 weeks ago.

 

Pilihanraya ke-14 dah dekat

Pilihanraya ke-14 dah dekat | Mungkin semua rakyat Malaysia yang dewasa tahu bahawa tidak lama lagi pilihanraya ke-14 bakal berlansung. Mengikut pengalaman lalu Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak akan melengkapkan penggal pemerintahannya sebelum pemilihan baru.Bagaimana kita boleh perasan kempen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
11 months ago.

 

Thailand | 5 Tempat menarik di Doi Inthanon National Park yang harus anda kunjungi

Thailand | 5 Tempat menarik di Doi Inthanon National Park yang harus anda kunjungi | Hari kedua di Chiang Mai aku ke puncak tertinggi di Thailand. Cerita hari pertama ke Royal Park Rajapruek belum ditulis lagi tapi gambar dan video boleh tengok di instragram Ruggedmom. Jika merancang ke Chiang Mai sila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months ago.

 

Kemasukan ke Thailand | Cukupkah wang anda?

Kemasukan ke Thailand | Cukupkah wang anda? | Akhbar The Sun hari ini menyiarkan tentang pihak berkuasa Thai sedang menguatkuasakan peraturan dimana warga Malaysia yang ingin memasuki negara itu perlu membawa sekurang-kurangnya THB10,000 (RM1,240).Undang-undang tersebut telah dibuat berdekad lalu tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months ago.

 

Thai Cooking Made Easy | 4 Resipi Makanan Popular Dan Sedap di Thailand

Thai Cooking Made Easy | 4 Resipi Makanan Popular di Thailand | "Amazing Thailand" ialah slogan menyeluruh untuk promosi pelancongan negara utara semenanjung Malaysia. Kempen tersebut bukan sahaja mengenai tempat malahan budaya, hospitaliti dan makanan. Kagum, terpegun, teruja, seronok... itulah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months ago.

 

Thailand | 6D 5N Winter Trip In Chiang Mai. Sejukkk...

Thailand | 6D 5N Winter Trip In Chiang Mai. Sejukkk... | Disember 2017 seperti juga tahun sebelumnya dipenuhi dengan undangan perkahwinan setiap minggu. Tidak dapat mengelak lansung kerana yang diraikan ahli keluarga terdekat. Kata seorang saudara, orang Melayu ni asal cuti je buat kenduri hehehe....

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months and a week ago.

 

Selangor | Paragliding di Bukit Jugra

Paragliding di Bukit Jugra | The day when I receive an invitation from Tourism Selangor to join basic paragliding course, omg... suka sangat! Tahun 2017 memang tahun yang best kerana dapat terlibat dalam sukan/aktiviti yang agak ekstrim.Kursus bakal dijalankan di Banting. Aku pula tak pernah ke Banting...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
11 months and a week ago.

 

Itinerary percutian keluarga 4 hari 3 malam di Kuching, Sarawak

Itinerary percutian keluarga 4 hari 3 malam di Kuching, Sarawak | Seperti tahun lalu setiap hujung minggu kami di bulan Disember dipenuhi dengan undangan perkahwinan. Tahun ini keempat-empat minggu kenduri kahwin melibatkan ahli keluarga jadi percutian keluarga sendiri terpaksa diawalkan seminggu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Menara Kuala Lumpur @ KL Tower yang masih relevan dalam industri pelancongan

Menara Kuala Lumpur @ KL Tower yang masih relevan dalam industri pelancongan | Dalam program Eat.Travel.Write Doodle ft Citrawarna 2017 anjuran Gaya Travel, Menara Kuala Lumpur turut menjadi salah satu destinasi lawatan kami selepas menyaksikan larian kanak-kanak Kids Eco Dash.Pelancaran program Eat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 3 days ago.

 

Sarawak | Anda memerlukan van sewa di Kuching?

Sarawak | Anda memerlukan van sewa di Kuching? | Minggu lepas kami sekeluarga bercuti ke Kuching, Sarawak. Kali terakhir bersama keluarga ke bumi Kenyalang ialah pada 10 tahun yang lalu ketika anak keempat berusia dua tahun. Aku sendiri dua kali lagi ke sana selepas itu.Kuching istimewa di hati. Bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Motivasi | Melihat yang positif

For beautiful eyes, look for the good in othersfor beautiful lips, speak only words of kindness;and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.Audrey Hepburn#SisCubaSaya belum mandi... tak tun tuang tak tun tuang...😄😄

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Indonesia | Pengalaman pertama ke ladang epal di Batu

Pengalaman pertama ke ladang epal di Batu | Salah satu lokasi yang termasuk dalam itinenary kami dalam trip Surabaya-Bromo-Malang/Batu ialah lawatan ke ladang epal. Nak pergi yang di Australia tu jauh, nilai RM pula lebih rendah berbanding Australian Dollar... belum mampu lagi dik.Objek wisata (tarikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Indonesia | Uniknya Kampung Warna Warni Jodipan!

Uniknya Kampung Warna Warni Jodipan! | Sejak keseluruhan sebuah kampung di Juzcar, Spain, dicat biru sempena penggambaran filem Smurf, ia telah berjaya menarik kedatanagn pelancong dari seluruh dunia. Dari kampung yang sunyi sejauh 113km dari Malaga, kini ia merupakan kampung yang paling terkenal di Spain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Malaysia to host sports medicine congress

Malaysia to host sports medicine congress |Setakat manakah pengetahuan kita tentang perubatan dalam sukan dan latihan? Sekadar fisioterapi?Ia lebih daripada itu.Sebenarnya latihan fizikal adalah ubat. Aktiviti fizikal yang dilakukan secara betul, tetap dan teratur akan mampu mencapai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Citrawarna 2017 | The Sunrise, The Green and The Echo Within

Citrawarna 2017 berlansung dengan gahnya! Semenjak diperkenalkan pada tahun 1999, program Citrawarna menjadi acara tahunan dalam kalendar pelancongan negara. Tahun ini ia kembali dengan hasil terbaik membuktikan budaya dan warna ada perkaitannya.Citrawarna@Kuala Lumpur 2017 mengambil inspirasi tema...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Indonesia | Bergambar separa ekstrim di Coban Rais

Bergambar separa ekstrim di Coban Rais | Bisnes pelancongan tidak boleh stagnant. Pihak berkuasa dan pelabur mesti bekerjasama memikirkan idea-idea baru yang menarik serta tidak menelan kos yang terlalu tinggi untuk menarik kedatangan pengunjung.Jika di Malaysia, negeri Melaka sangat proaktif dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Indonesia | Percutian anda ke Surabaya tidak lengkap tanpa kunjungan ke Gunung Bromo

Percutian anda ke Surabaya tidak lengkap tanpa kunjungan ke Gunung Bromo | Sampai juga hajat untuk ke Surabaya sekali lagi. The happiest moment was bila dapat bermalam di Gunung Bromo dan menikmati keindahan taman negaranya yang sangat luas itu. Lima tahun dulu ke sini dengan kawan. Bila dia bersiap keluar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Nantikan Ekspo Taiwan Terbesar November ini !

Nantikan Ekspo Taiwan Terbesar November ini ! Selepas Indonesia, Vietnam dan Filipina, Kuala Lumpur dipilih untuk menjadi penutup kepada jelajah ekspo terbesar Taiwan yang akan membawakan 5,000 produk berteknologi tinggi dari Taiwan.Malaysia yang menjadi rakan dagang ke-8 terbesar, akan dipersembahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Hotel Review | The Royal Paradise Hotel Spa, Patong Beach

Hotel Review | The Royal Paradise Hotel Spa, Patong Beach | Hello everyone! Dah seminggu lebih tak update blog, asyik buka tutup buka tutup laptop je kerjanya. Actually sangkut kat satu blog post tu... dah banyak kali try tapi susah betul nak continue walhal info semua ada. Entah kenapalah eh? Dahlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Thailand | Mudahnya mendapatkan makanan halal di Phuket

Mudahnya mendapatkan makanan halal di Phuket | Ogos lalu aku ke Phuket tetapi tak explore mencari restoran makanan halal di sana. Oktober sekali lagi ke sana dan kali ini puaslah juga berjalan mendapatkan lebih banyak maklumat untuk dikongsi bersama.Base kami di Patong Beach kerana malam yang lebih lively...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.