User Profile: juelizajamani

Show pings in: English | Malay | All

 

juelizajamani

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 11

Jom ke KidZania GO! Di Quill City Mall Kuala Lumpur

Korang minggu depan kan dah start cuti sekolah. Mesti anak-anak paling tak sabar nak bercuti dari sekolah kan. Bukan jer anak-anak tak sabar tapi mama pun tak sabar nak cuti jugak. Dah cuti sekolah pasti ibu bapa akan bawa anak-anak pergi bercuti kan. Bagi yang tidak pergi bercuti ke mana tu apa kata korang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months ago.

 

NARINAR T-Series | Minyak Terapi Bayi Yang Selamat Semulajadi

NARINAR T-Series | Minyak Terapi Bayi Yang Selamat Semulajadi - Anak-anak yang sihat memang satu kebahagiaan buat mama dan papa. Tapi sekali mereka tak sihat mulalah hati seorang ibu akan gundah gulana sampaikan mama sendiri tak akan tidur malam fikirkan kesihatan anak. Yang paling kerap anak kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months ago.

 

Laksaamana Damansara Uptown | Pelbagai Laksa Yang Menarik Harus Dicuba

Laksaamana Damansara Uptown | Pelbagai Laksa Yang Menarik Harus Dicuba - Laksa merupakan makanan paling popular bagi masyarakat Malaysia tidak kira kaum Melayu, Cina dan India. Oleh itu, dengan hanya menu Laksa sahaja boleh mengakrabkan kaum di Malaysia. Pasti nak tahu kan di mana yang boleh makan laksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months ago.

 

KAD PEDULI SIHAT | Rawatan Klinik Secara Percuma

KAD PEDULI SIHAT | Rawatan Klinik Secara Percuma - Mungkin ramai yang tahu pasal kad Peduli Sihat yang diperkenalkan oleh Kerajaan Negeri Selangor bagi meringankan beban kos sara hidup golongan berpendapatan rendah. Mama tahu dah lama dah pasal ni tapi masa tu mama kerja lagi dan memang tak layak untuk isi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and a week ago.

 

D'Vanda Weightless Essence Foundation | Menutup Cela Parut Di Wajah Dengan Sempurna

D'Vanda Weightless Essence Foundation | Menutup Cela Parut Di Wajah Dengan Sempurna- Foundation merupakan alas bedak yang berfungsi untuk menutup kekurangan kecil pada wajah dan di samping itu dapat meratakan tona kulit wajah dengan sempurna serta membuatkan kulit wajah glowing sepanjang hari.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and a week ago.

 

Majlis Pelancaran Pembukaan Restoran grEAT Di 1 Utama Shopping Centre Oleh Datuk Dr Chef Wan

Zaman sekarang sangat susah nak cari makanan "fast food" dalam kategori yang sihat. Tambah pula sekarang semua sibuk dengan arus kemodenan sehingga kita sebagai manusia tidak ada masa untuk masak makanan yang berkhasiat untuk diri sendiri dan juga keluarga. Korang tahu ada sebuah restoran yang menghidangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and a week ago.

 

Iqbal Patah Pergelangan Tangan

Pada Sabtu lepas mama ada event di Putrajaya. Sebelum pergi ke event mama hantar Qeisya kat papa dia di Bukit Mahkota sebab en papa ada biz aiskrim kat sana. Kiranya Qebal dengan Qeisya dengan papa dan Qeram dengan mama. Wehh kena la sesama jaga kan. kalo mama bagi tiga2 anak kat en papa mau tumbang dia nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and a week ago.

 

Aplikasi Permohonan Ke Tahun 1 Bagi Yang Lahir Tahun 2013 2014

Khas buat ibu bapa kepada anak-anak Warganegara Malaysia yang lahir pada tahun 2013, 2014 dan hari pertama 2015. Mulai esok 1 Mac 2018, ibu bapa dah boleh start apply online ya. Nasib mama takder anak yang lahir tahun tu. Sekarang ni ibu bapa tak perlu lagi isi borang kat kertas dah. Korang kena isi online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and 2 weeks ago.

 

Dutch Lady Terbukti Selamat dan Sahih

Dutch Lady Malaysia hari ini mengesahkan bahawa semua produknya adalah selamat dan memenuhi standard keselamatan makanan Malaysia dan antarabangsa. Hal ini telah disahkan oleh keputusan ujian rasmi yang dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hari ini.Keputusan makmal KKM adalah 100%...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and 2 weeks ago.

 

VHalia | Bijirin Dengan Keenakan Halia Buluh Yang Hangat Dan Enaknya

VHalia | Bijirin Dengan Keenakan Halia Buluh Yang Hangat Dan Enaknya - Sarapan pagi sangat penting untuk memulakan harian dengan penuh tenaga. Tapi kalau setiap pagi jika pengambilan makanan seperti berminyak, sejuk, berlemak akan memudaratkan kesihatan sehingga pemakanan tidak seimbang. Dengan itu, badan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and 2 weeks ago.

 

Ambassador Putrajaya | Pakej Perkahwinan Menarik Oleh Hanana Group

Ambassador Putrajaya | Pakej Perkahwinan Menarik Oleh Hanana Group - Bagi bakal pengantin yang ingin melangsungkan perkahwinan pasti mencari lokasi untuk melangsungkan perkahwinan yang diimpikan di sekitar Putrajaya. Pasti susah kalau nak mencari pakej perkahwinan yang menyediakan kelengkapan lengkap dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and 2 weeks ago.

 

SHOPEE | Jualan Kempen Hari Gaji Menikmati 18% Pulangan Tunai

Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji dari 26 hingga 28 Februari 2018 - satu inisiatif yang didorong oleh tabiat membeli-belah pengguna dalam tempoh penerimaan gaji. Pengguna Shopee boleh menikmati pelbagai tawaran hebat dan potongan harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and 3 weeks ago.

 

Pok Ya Cong Codei | Cerita Yang Menarik Untuk Di Layan

Korang dah tengok ker telemovie Pak Ya Cong Codei? Alaa Hotel Concorde dia panggil Cong Codei tu? Hahaha. Mama pun baru peluang tengok kemarin sebelum-sebelum ni tengok dekat FB jer yang orang share. Nampak nau mama ketinggalan keretapi kan. Heheheh tapi lawak la cerita ni. Memang best dan banyak pengajaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and 3 weeks ago.

 

Bandito Pocket Versi Mama Menggunakan Mission Wraps

Assalamualaikum. Fuhh hembus keyboard.. Perghh lamanya blog bercuti kang kalo buat tak tahu sure makin berabuk la blog ni. Since cuti raya cina terus blog mama pun bercuti. Ntah la untuk blogging makin down. Rasa macam takder semangat dah. Semangat untuk blogging tu macam tak lama lagi makin terkubur. Penat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and 3 weeks ago.

 

MEERACLE Memperkasa Wanita Dengan Keajaiban Batu Permata

Satu tren terkini dalam dunia kosmetik dan kecantikan iaitu batu permata berharga yang kian mendapat tempat dan digunakan dalam produk-produk kecantikan kulit kerana strukturnya yang kaya dengan mineral yang boleh menghasilkan kulit menjadi lebih berseri. Meeracle adalah jenama pertama di Asia yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months and 4 weeks ago.

 

Tips Mengekalkan Basikal Dalam Keadaan Baik Dengan Produk Basikal WD-40

Bagi pengemar yang menunggang basikal pasti ingin memperoleh basikal dalam keadaan baik dan lancar. Oleh itu, dalam penjagaan basikal ini kita jangan lupakan 3 perkara penting iaitu kebersihan, pelincir dan perlindungan. Ini kerana ia dapat memastikan basikal dalam keadaan yang terbaik. Dengan setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
10 months ago.

 

Kad Digital NGO Negaraku Diedarkan Secara Percuma Oleh Kelab Sahabat Persaudaraan

Pada Sabtu lepas di Dewan Perdana Felda, Kelab Sahabat Persaudaraan (KSP) menyediakan 30 ribu kad NGO Negaraku telah mengedarkan secara percuma kepada NGO dan Koperasi berdaftar dan buat peringkat permulaan 50 NGO yang hadir untuk menyertai Program Komuniti Digital NGO Negaraku. Ini merupakan satu inisiatif...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
10 months ago.

 

Bersih Dan Segar Di Mana Sahaja Dengan Tisu Lembap Antibakteria AIKEN

Tidak dapat dilihat dengan mata kasar namun tetap ia hadir itulah kuman dan bakteria yang sentiasa hidup di dalam dan disekeliling kita. Bakteria dan kuman membiak dengan cepat sehingga mampu menyebarkan pelbagai penyakit. Salah satu cara yang berkesan untuk mencegah kehadiran kuman adalah melalui penjagaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
10 months ago.

 

BEN 10 Needs Your Help To Save The World!

In the exciting build-up to the launch of brand-new episodes, Cartoon Network is bringing the world of Ben 10 to life across TV, online, and social media. We all know that 10-year- old Ben Tennyson turned from zero to hero when he chanced upon a paranormal wristwatch called the Omnitrix that crashed to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
10 months ago.

 

THYMOS | Membantu Mengurangkan Sinus Allergic Dengan Satu Semburan

Pernahkah korang mengalami gejala hidung tersumbat, kerap bersin pada setiap pagi, hidung berbau busuk dan kerap sakit kepala serta gatal-gatal muka? Yer inilah gejala masalah sinus atau lebih dikenali penyakit resdung. Mama akui mama kerap mengalami sinus ini ketika bangun pagi dan mama kerap sakit kepala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
10 months ago.