User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 29

Aksi 'Rocket Raccoon' di Cameron Highlands

Salah satu tempat best nak singgah dan pergi apabila bercuti di Cameron Highlands ialah Taman Rama-Rama, berdekatan dengan Kea Farm. Ada dua taman rama-rama di situ, kami sekeluarga lebih suka taman yang berdekatan dengan Hotel Copthorne tu, iaitu yang pertama anda akan jumpa bila dalam perjalanan pulang ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Taman Mini Baharu di Kea Farm, Dibina dan Dihias Gunakan Bahan Terpakai

Anda tahu tak ada satu tempat baharu di Cameron Highlands yang cantik untuk bergambar. Ianya merupakan satu taman di dalam bangunan, berdekatan dengan sebuah hotel penginapan baharu di Kea Farm, Cameron Highlands. Ia agak terselindung daripada pandangan umum kerana lokasinya yang agak tersorok di Kea Farm. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan Khas Ujian Psikometrik Kemasukan Kerja Kerajaan

Ujian Psikometrik sudah menjadi ujian wajib untuk kemasukan perjawatan kerja kerajaan. Kepentingan untuk lulus ujian ini nampak semakin ketara apabila pihak SPA menyediakan laman web khas untuk para calon menjawab soalan-soalan ujian Psikometrik. Agak berbeza berbanding tahun-tahun sebelum ini.Ya, ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and 4 weeks ago.

 

Cari Homestay Apartment Dekat Pasar Malam Brinchang?

Adakah anda bercadang untuk bercuti ke Cameron Highlands sedikit masa lagi? Anda ingin mencari sebuah apartment atau homestay yang selesa, lengkap dengan perabot, kelengkapan dapur serta bersih dan cantik? Aha .. memang ada banyak pilihan terbaik kalau kriteria disebutkan itu menjadi keutamaan. Serius,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Senarai Ranking SMKA SABK Terbaik 2019 - Berdasarkan Keputusan SPM 2018

Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2018 telah pun diumumkan. Ramai pelajar dan ibu bapa yang terbabit telah meluahkan rasa gembira dan senang dengan keputusan yang telah diterima. Alhamdulillah, terdapat peningkatan yang baik dalam keputusan SPM 2018. Banyak sekolah yang telah mencatatkan peratusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Cara Mudah Jadikan Perabot Nampak Mewah

Kalau tanya orang perempuan, lagi-lagi mereka yang dah berumur lebih 40 tahun .... mereka amat suka barangan mewah. Ada yang sanggup berhabis duit untuk dapatkan barangan mewah. Namun, kalau ada barangan mewah yang dijual dengan harga murah, uhh lagilah suka. Selain pakaian, tas tangan, kasut, aksesori...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Facebook, Instagram dan WhatsApp Diserang Penggodam?

Sejak semalam, ramai yang hadapi masalah untuk akses ke laman web media sosial dimiliki oleh Facebook, termasuklah Instagram dan FB Mesengger. Malah, gangguan juga berlaku di aplikasi WhatsApp. Ia bukannya gangguan yang sekadar berlaku untuk pengguna di Malaysia, malah seluruh dunia. Akibatnya, ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Graduan Jana Pendapatan 45K Sebulan Jual Air Jagung

Berniaga air balang, berperisa jagung pun boleh buat duit sehingga RM45,000 sebulan! Itulah yang berlaku kepada dua rakan yang merupakan graduan lepasan ijazah dalam kejuruteraan. Ini bukan kisah dongeng dalam drama TV, tetapi realiti berkaitan peluang menjana pendapatan kalau tahu cara dan lubuknya.Di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Dipukul Dengan Tukul Kerana Gagal Dapat Kerja

Tekanan. Begitulah halnya apabila ada bapa yang sanggup pukul anaknya dengan tukul kerana gagal mendapat kerja. Apa nak jadi dengan keadaan zaman sekarang ni?Berita dari akhbar mengejutkan kami. Walaupun berkelulusan ijazah perakaunan, tetapi masih gagal mendapat kerja, walhal kerja kosong berkaitan latar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Buat Duit Saku Mudah Online Dengan Vase

Anda nak cari duit saku mudah tak? Saya ada satu cara untuk anda dapatkan duit saku mudah setiap hari menerusi laman web Vase. Anda cuma perlu daftar secara percuma di Vase untuk mula menjana duit dari RM1.00 sehingga RM100 sehari! Saya dah lama mendaftar dengan Vase. Ia merupakan sebuah laman web yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

3 Tips Selesaikan Bebaskan Diri Dari Hutang Riba

Dalam mencari ketenangan hidup, perkara paling penting ialah memastikan sumber rezeki kita adalah dari yang halal. Elakkan diri dari terbabit dari perkara seperti berhutang, lebih-lebih lagi jenis hutang yang mengamalkan riba. Islam sangat melarang penganutnya dari berhutang cara riba ini. Alhamdulillah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Khasiat Kelebihan Ketumpang Air, Juga Dikenali Sireh Cina

Pernah kenal dengan pokok herba yang dinamakan Ketumpang Air atau biasa dikenali sebagai Sireh Cina. Pokok ini sering tumbuh di tepian pokok lain di dalam pasu bunga. Ramai sebenarnya tak tahu kewujudan pokok ini, malah ada yang menganggapnya sebagai tumbuhan liar yang tiada gunanya. Aha, saya salah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Dana Pendidikan Elena Cooke Dibuka Untuk Permohonan Biasiswa SPM/STPM

Ada berita baik untuk pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi, khususnya untuk pelajar-pelajar SPM dan STPM. Pelajar SPM (Sijil Pelajaran Malaysia) and STPM (Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia) yang telah menerima keputusan peperiksaan mereka kini dijemput memohon kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Tarikh-Tarikh Penting Kalendar Islam 1440/1441H (2019)

Awal Ramadan dijangka pada 6 Mei 2019. Awal Ramadan adalah antara tarikh penting dalam kalendar Hijriah atau kalendar Islam untuk tahun 1440H atau 2019M. Ia menandakan permulaan umat Islam menunaikan ibadah rukun Islam iaitu berpuasa. Manakala tarikh-tarikh penting lain dalam kalendar Islam ialah tarikh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Matta Fair 2019 - Diskaun Traveloka Saleabration Buat Kaki Travel

Matta Fair kembali lagi. Pastinya ia satu waktu yang sangat best buat kaki travel dan kaki melancong. Waktu inilah, mereka yang suka bercuti mendapatkan harga diskaun kaw-kaw untuk penerbangan, hotel serta pakej-pakej percutian yang lain. Masa inilah untuk mendapatkan harga jimat dengan Matta Fair promo. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Tips Menyediakan Surat Perjanjian Pinjaman Sendiri - Supaya Senang Nak Tuntut di Mahkamah

Hutang perlu dibayar, tak boleh tidak. Ia satu kewajipan. Sebagai seorang Muslim, walaupun hutang itu cuma RM1, ia wajib dibayar .. kalau tidak segala amalan baik yang kita buat di dunia akan tergantung disebabkan hutang yang tidak berbayar ini. Itu sebab setiap kali kematian, waris atau wakil pihak si mati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Telekung Berjenama Hanya RM16 Sepasang Dijual di Lazada

Anda teringin memiliki telekung berjenama? Atau nak hadiahkan telekung berjenama kepada yang tersayang? Mengapa tidak mendapatkannya secara online di Lazada? Dengan jualan kilat (flash sale), anda boleh mendapatkan telekung berjenama dengan hanya RM16 sepasang! Harga yang memang cukup murah. Malah, sukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Muat Turun 176 Template Copywriting - Story Selling Untuk Lariskan Jualan

Anda ada masalah nak tarik pelanggan? Ada masalah untuk orang kenali produk dan bisnes anda? Tahu tak mengenai copy writing? Copy writing adalah salah satu teknik pemasaran yang telah lama dipraktikkan untuk membantu perniagaan terutama dalam meningkatkan kesedaran berkaitan kewujudan bisnes anda,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Proton Iriz 2019 Baharu, Tempahan Cuma RM9.99 Secara Online

Dah tengok versi terbaru Proton Iriz 2019 tak? Fuh .. memang bergaya habis weihhh ... modifikasi pada bentuk yang cukup mengiurkan pada pandangan saya. Saya fikir bodykit terbaru Proton Iriz 2019 memang memikat terutama untuk golongan muda bergaya. Model hatchback segmen-B ini telah diberikan nafas baharu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Makan Malam Bajet - Nasi Arab Tempayan di Nibong Tebal, Cuma RM6/Set

Saya dan keluarga sesekali akan pergi makan malam di luar, biasanya kalau nak ubah selera atau nak meraikan sesuatu perkara. Kalau makan malam di luar, menu yang menjadi sasaran pastilah menu western-food dan hidangan dari Timur Tengah. Ia menjadi pilihan disebabkan ianya sukar nak masak di rumah, selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.