User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 21

Saya Anak Malaysia

Saya anak Malaysia. Bangga jadi anak Malaysia. Anak Malaysia hebat. Macam-macam dah kejayaan anak-anak Malaysia buat, samada di dalam negara mahupun di peringkat antarabangsa. Nama anak Malaysia disebut-sebut merata-rata. Namun, tak disangkal .. ada juga anak Malaysia yang memberikan nama buruk kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Ramai Calon Gagal Exam SPA Sebab Tak Ambil Kisah

Tahukah anda bahawa pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ada keluarkan satu tips untuk mereka yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online SPA? Jika anda terlibat atau dipanggil oleh SPA untuk jalani peperiksaan online untuk perjawatan dalam kerajaan, maka kena ambil kisah mengenai tips yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Contoh Soalan Psikometrik Format 2018

Ramai yang mencari contoh-contoh soalan untuk ujian Psikometrik, khususnya yang menepati format terkini tahun 2018. Malah, ada calon yang dipanggil untuk ujian ini tidak tahu pun bagaimana format soalan, dan bentuk soalan yang akan ditanya dalam ujian Psikometrik.Kami nak bantu. Ada rujukan khas untuk ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

11 Tips Menjadi Guru Home Tuition Untuk Dapat Income Sampingan

Tahukah anda kerja sambilan atau sampingan sebagai guru tuition menjanjikan pendapatan yang lumayan? Apatah lagi jika anda menjadi guru home tuition tanpa perlu anda menyewa bangunan atau mewujudkan pusat tuisyen. Tambahan lagi permintaan untuk home tuition terutama di Lembah Klang, Putrajaya, Johor Bharu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

13 Foto Hannah Hashim, Dikenali Sebagai Gadis Shopee Malaysia

Jualan besar Shopping Day 9.9 Shopee dah berakhir. Sakan betul Shopee Malaysia buat iklan tv komersil. Siap viral lagi lagu Shopee yang diadun dan diolah daripada lagu Baby Shark, yang dipopularkan semula Pinkfong, sebuah syarikat berkaitan pendidikan kanak-kanak dari Korea. Daripada iklan Shopee Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Bahaya Cas Telefon Tanpa Pengawasan

Bahaya kalau mengecas telefon dan dibiarkan tanpa pengawasan. Lagi bahaya jika meletakkan telefon yang dicas itu berdekatan atau di atas tempat/benda yang mudah terbakar. Bukan apa, kadang kita tak sedar telefon kita dicas secara berlebihan sehingga menghasilkan haba yang boleh mencetuskan kebakaran. Kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Singgah Makan Nasi Ayam Mafia di Sepang

Merasa Nasi Ayam Mafia by Chef Joe at The Dangau. Semasa on the way ke Port Dickson untuk bercuti baru-baru ini, saya sekeluarga telah singgah makan tengahari di sebuah kedai di tepi jalan area Sepang. Waktu itu, saya tak sedar pun kedai makan yang disinggahi itu pernah viral dengan menu nasi ayam yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Seronok Betul Najmi Main Belon Buih di Waterfront Port Dickson

Yeay... akhirnya kami sampai juga ke Port Dickson. Lama betul kami tak bercuti ke Port Dickson ni. Kami sedar bila belek gambar-gambar lama yang ada dalam Photobook yang dah isteri saya buat. Akhirnya, kami ambil keputusan untuk pergi ke Port Dickson bersama dengan keluarga ipar yang ada rumah percutian di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Dipanggil Temuduga SPA? Ini Rujukan Untuk Bantu Jawab Soalan Temuduga

Hadapi masalah untuk mendapatkan rujukan persediaan bagi menghadapi temuduga kerja dipanggil oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)? Nak tahu format dan bentuk soalan yang biasa ditanya dalam temuduga kerja jawatan perkhidmatan awam? Nak tips untuk lulus dalam temuduga sektor awam? SPA Panggil Temuduga?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Rahsia Lulus ke Latihan Separa Perubatan

Anda ada memohon untuk mengikuti Latihan Separa Perubatan menerusi SPA atau Kementerian Kesihatan tak? Jika ya, anda tentu nak tahu bagaimana calon-calon terdahulu berjaya lulus dalam pengambilan ke Latihan Separa Perubatan ini.Apa rahsia calon sebelum ini berjaya melepasi peperiksaan online Separa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

20 Gambar Semasa Lawatan ke Kompleks Nasyrul Quran Putrajaya

Kompleks Nasyrul Quran. Kompleks ini terletak di Presint 14 Putrajaya. Baru-baru ini, saya sekeluarga telah pergi ke kompleks ini semasa singgah di Putrajaya sebelum bercuti ke Port Dickson. Kompleks ini yang menghimpun pelbagai nashkah mushaf Al Quran seluruh dunia turut merupakan tempat kajian, pameran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Penangan 9.9 Shopee, Wife Borong PetPet Murah

Pantang ada sale, lepas tu memang ada bajet... aha, apalagi ... nah kau .. penangan 9.9 Shopee Sale hari tu. Saya tak jangka pun akan terima barang dari Shopee sebesar anak saya Najmi .. haha. Kotak besar sampai rumah. Isteri Saya Borong, Penangan 9.9 Shopping Day ShopeeBagus ada banyak sale online ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Contoh Soalan Peperiksaan Separa Perubatan 2018 Terkini

Ramai juga dipanggil untuk peperiksaan online Separa Perubatan edisi 2018. Sesi peperiksaan online pastinya menjadi penentu awal kejayaan untuk diserap ke Latihan Separa Perubatan di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).Jika tidak lulus dalam peperiksaan ini, calon peperiksaan Separa Perubatan 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

Tempah Online Tiket KLIA Ekspress / ERL Guna BOT

Anda biasa dengan laman web BusOnlineTicket tak? Aha ... ia lebih dikenali sebagai BOT. Dan sekarang, menerusi BOT anda boleh buat tempahan untuk tiketExpress Rail Link Sdn Bhd atau ERL. Ini akan memudahkan anda, dan menjimatkan masa. Kalau ada yang masih belum tahu, BOT merupakan laman web tempahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Dapatkan Rujukan Ujian Psikometrik Terkini 2018

Ujian Psikometrik adalah salah satu ujian penting dalam peperiksaan online kemasukan ke jawatan kerja kerajaan. Kebanyakan jawatan dalam kerajaan memerlukan calon yang memohon untuk lulus di dalam ujian ini.Ujian ini samada dijalankan secara berasingan atau disekalikan dalam ujian atau peperiksaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 4 weeks ago.

 

Melihat Sendiri Proses Cetak Quran Mushaf Malaysia di Nasyrul Quran

Anda pernah lihat dari dekat bagaimana kitab suci umat Islam, iaitu Al-Quran dicetak tak? Aha, kalau belum pernah, dan teringin mahu melihat sendiri proses percetakan Al-Quran itu dilakukan, bolehlah berkunjung ke Nasyrul Quran yang terletak di Putrajaya. Nasyrul Quran adalah merupakan sebuah kompleks yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Kontest Home Tuition Tawar Hadiah iPhone

Anda nak menang sebuah telefon baharu iPhone tak? Aha, jika anda dah lama mengidam untuk pakai smartphone Apple iPhone, bolehlah join satu kontest ni, yang menawarkan hadiah utama sebuah iPhone. Ia merupakan satu kontest untuk mereka yang mempunyai blog sahaja. Dengan kata lain, siapa sahaja ada blog,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Magic World Penang Tarikan Best di Pulau Pinang

Saya dan keluarga bukanlah kaki jalan sangat. Ada duit, in Sha Allah .. kami akan bawa anak-anak berjalan di tempat-tempat dan destinasi menarik yang ada di Malaysia. Nak bawa jenjalan ke luar negara, memang di luar kemampuan. Pernah melancong ke Bandung, itupun 'tumpang' dengan rombongan orang lain. Apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Restoran Nasi Kandar Ali Popular di Parit Buntar

Setiap tempat mesti ada senarai kedai atau restoran yang best untuk makan-makan. Kalau sebelah utara ni, ramai akan cari restoran nasi kandar yang best dan sedap. Di tempat saya, iaitu Parit Buntar .. restoran nasi kandar yang paling popular dan best ialah Restoran Nasi Kandar Ali. Restoran Nasi Kandar Ali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.

 

Guide to Boost Your House Rental Value

Do you have empty property and thinking of renting your house out to earn some extra monies? There are many properties in Singapore for rent, such as properties located near UE Square Shopping Mall. This article will guide you some inexpensive and useful tips to boost your house rental value and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 4 weeks ago.