User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 27

Proton Iriz 2019 Baharu, Tempahan Cuma RM9.99 Secara Online

Dah tengok versi terbaru Proton Iriz 2019 tak? Fuh .. memang bergaya habis weihhh ... modifikasi pada bentuk yang cukup mengiurkan pada pandangan saya. Saya fikir bodykit terbaru Proton Iriz 2019 memang memikat terutama untuk golongan muda bergaya. Model hatchback segmen-B ini telah diberikan nafas baharu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Makan Malam Bajet - Nasi Arab Tempayan di Nibong Tebal, Cuma RM6/Set

Saya dan keluarga sesekali akan pergi makan malam di luar, biasanya kalau nak ubah selera atau nak meraikan sesuatu perkara. Kalau makan malam di luar, menu yang menjadi sasaran pastilah menu western-food dan hidangan dari Timur Tengah. Ia menjadi pilihan disebabkan ianya sukar nak masak di rumah, selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Jam Tangan Curren Nampak Mewah Tetapi ...

Saya memang kaki beli jam. Macam-macam jam saya dah beli. Kebanyakkan tu saya beli secara online, dan laman web shopping online yang selalu saya gunakan adalah Shopee dan Lazada Malaysia. Paling mahal adalah jam tangan jenama terkenal dari Jepun, G-Shock dengan harga RM200. Kali ini, saya beli jam tangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Kerja Sambilan Sebagai Guru Tuisyen Memang Lumayan

Saya ada seorang kenalan, seorang gadis yang mempunyai ijazah, masters dan PHD dalam bidang kejuruteraan. Beliau ni, sejak dari ambil masters lagi sudah menjadi sebagai guru tuisyen secara sambilan. Menerusi pendapatan sampingan tersebut, beliau bukan sahaja boleh hidup selesa malah tak ada masalah hutang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Pertama Kali Menginap di Symphony Suites Hotel Ipoh, Hotel Terbersih Perak

Kalau anda ke Ipoh, keluar tol Simpang Pulai dari arah selatan pasti akan jumpa sebuah hotel baharu yang dikenali sebagai Symphony Suites Hotel. Kalau waktu malam, hotel ini sangat mudah dicam kerana ia berwarna-warni dengan lampu neon. Di waktu siang, memasuki sahaja bandaraya Ipoh, anda akan nampak sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Happy Birthday Zikri dan Maira

Selamat Hari Lahir kepada dua orang anak saya, Zikri dan Maira. Masing-masing lahir dalam minggu yang sama. Alhamdulillah, masing-masing dah jangkau umur 11 tahun dan 9 tahun. Saya dan isteri bersyukur, anak-anak kami ini telah membesar dengan sihat dan mendapat apa yang diperlukan sebagai seorang anak. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Simpan, Labur Menang - Kempen Amanah Hartanah Bumiputera (AHB)

Weihh ... ada peluang keemasan ni untuk rakan-rakan pelabur terutama mereka yang aktif dalam pelaburan hartanah. Errr .. kalau belum, rasanya masih belum terlewat untuk membuat pelaburan awal serendah RM100 dalam Amanah Hartanah Bumiputera (AHB). Ingin membuat pelaburan awal dalam AHB tak susah mana, malah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

4 Tips Rangsang Otak Bayi Ketika Mandi

Dah lama juga saya tak kongsikan tips berkaitan keibubapaan. Hmm .. walaupun saya ni bukannya pakar dalam bab ini, tetapi berdasarkan pengalaman dan juga pembacaan, tak salah kot nak berkongsi kepada pembaca blog saya. Lagipun, saya perasan masih ramai yang secara tak sengaja masuk ke blog saya untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Archer A6 Gigabit Router Untuk Pengguna Unifi

Anda pengguna Unifi? Ada masalah dengan kelajuan wifi di dalam rumah atau capaian wifi Unifi jadi terhad? Aha .. cubalah gunakan TP-Link AC1200 Wireless MU-MIMO Gigabit Router Archer A6 ini yang sekarang tengah sale di Lazada Malaysia. Ianya jualan online eksklusif TP-Link untuk pengguna di Malaysia. Harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

First Time Makan Western Food Atas Dulang

Anda pernah makan western food atas talam err atau dulang tak? Aha, ianya lebih kurang macam shell-out cuma kali ini bukan makanan laut, tetapi western-food terdiri dari lamb-chop, french-fries, chicken-chop dan juga steak. Saya dan famili baru je dapat merasa first-time makan western-food ni atas dulang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Panduan Lengkap Berniaga di Shopee

Income 4 angka seminggu berniaga di Shopee !! Ramai peniaga online yang inginkan pendapatan dan jualan sehingga 4 angka seminggu, namun gagal mencapainya. Sebab utama ialah mereka terus berniaga tanpa memiliki panduan yang lengkap untuk mereka ikuti dan contohi. Itu sebab jualan 4 angka terasa bagaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

2.5 Juta - Jumlah Pageviews 2018

Tahun 2018 dah berlalu, malah sudah hampir 2 bulan ianya menjadi sejarah dalam kehidupan. Dalam kesempatan ini, saya sudi nak berkongsi jumlah trafik atau pageviews yang telah diperoleh blog ini dalam tahun tersebut. Ia mungkin agak basi untuk diceritakan, tetapi .. well ... ini kan blog personal saya ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Percutian Seronok di Taman Air Mini Swiss-Garden Golf Resort Spa, Damai Laut

Antara banyak hotel atau resort percutian yang ada di Perak, Swiss-Garden Hotel Beach Resort adalah antara yang seronok untuk kami sekeluarga menginap. Ia merupakan tempat percutian yang memenuhi aktiviti sekeluarga, dan berdekatan dengan beberapa tempat tarikan yang lain seperti Lumut, Pulau Pangkor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Senarai Pelepasan Cukai 2018 E-Filing 2019 LHDN

Masa untuk buat declaration mengenai pendapatan bercukai kepada LHDN! Anda dah dapatkan nombor fail cukai pendapatan anda tak? Kalau belum, bolehlah buat segera menerusi e-filing atau pergi ke mana-mana pejabat LHDN terdekat. Buat mereka yang belum lagi ada pengetahuan berkaitan cukai pendapatan LHDN ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Cara Jimat Cepat Belajar Cara Buat Google Ads

Usahawan online tumbuh bagai cendawan dari hari ke hari. Ada yang menjadi usahawan dan menjual produk di Facebook serta Instagram. Ada pula yang menggunakan platform seperti Easystore dan Shopify untuk bina kedai online sendiri secara percuma. Dan ada juga yang gunakan platform marketplace seperti Lazada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Anak Kecil Memang Suka Main Tembak-Tembak, Tahu Sebabnya?

Seingat sayalah, cuma anak perempuan saya yang tidak betul-betul minat dengan permainan tembak-tembak semasa dia masih kecil. Bila dah besar ni je ada nampak kecenderungan bermain permainan tembak-tembak, samada permainan video arked atau permainan online di smartphone contohnya PUBG dan juga Mobile...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Jalan Untuk Bebaskan Diri Dari Hutang

Dah masuk bulan kedua tahun 2019 ketika saya menulis post ini. Ia bukan post biasa-biasa tetapi satu entri blog yang mahu mengajak anda untuk menjadi seorang yang bebas hutang! Ya, seorang yang tidak terbeban dengan hutang, walaupun secara realitinya, di dunia sekarang .. agak sukar untuk elakkan diri dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Sayangi Kenderaan Anda - Tukarlah Minyak Enjin Ikut Jadual!

Siapa sini biasa tukar minyak enjin kereta sendiri? Jika ada, syabas dan tahniah. Memang agak rare nak jumpa seseorang sebegitu kecuali anda seorang mekanik. Saya sendiri pun tak pernah tukar minyak enjin sendiri. Namun, alhamdulillah, saya tahu kepentingan untuk menukar minyak enjin atau minyak hitam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

10 Tempat Makan Terbaik di Ipoh

Nak tahu mengenai 10 pilihan tempat makan terbaik di Ipoh, Perak? Lagi best, anda boleh menikmati segala hidangan lazat ini dengan pengalaman pembayaran tanpa tunai menerusi aplikasi e-dompet homegrown Boost. Pernah dengar kan pasal aplikasi Boost ini? Saya pernah ceritakan sebelum ini, di mana sistem ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Tips Jawab Soalan Psikometrik SPA

Ada yang tanya saya, bagaimana cara nak jawab atau berikan jawapan yang betul bagi setiap soalan dalam ujian Psikometrik kemasukan kerja kerajaan bawah kendalian Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)? Hmm .. secara am, kalau tengok contoh-contoh soalan ujian Psikometrik sebelum ini, soalan-soalan ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 months ago.