User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 18

Harga Gula Turun 10 sen Mulai September 2018

Satu berita gembira untuk pengguna di Malaysia .. huhu ... harga gula turun sebanyak 10 sen bermula 1 September 2018. Ini menjadikan harga gula terkini adalah RM2.85 sekilo untuk gula pasir kasar, dan RM2.95 sekilo untuk gula pasir halus. Difahamkan harga terkini gula yang turun sebanyak 10 sen sekilogram...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Lubuk Trafik - Video Panduan SEO Untuk Tingkatkan Jualan Kedai Online

Anda dah baca tentang tips SEO yang saya kongsikan khas untuk pemilik kedai online tu tak? Jika belum, boleh baca di posting ini - Cara Dapatkan Trafik Organik Percuma (SEO) Untuk Kedai Online. Tips SEO yang diberikan juga sesuai untuk rakan blogger yang nak tahu cara mendapatkan trafik yang tinggi menerusi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Nak Kuruskan Diri Cantikkan Kulit Dengan Menu Diet

Siapa kata bila seorang wanita dah berkahwin, dah beranak-pinak tak boleh ada bentuk tubuh yang cantik, slim dan mempesonakan? Dah banyak bukti tunjukkan yang wanita yang dah berderet anak mampu untuk kekal langsing serta kekal memiliki kulit cantik seperti zaman anak dara. Nak kurus tak susah kalau betul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Merasa Beli Udang Galah Viral RM1 dari Terengganu di Parit Buntar

Heboh diperkatakan mengenai Udang Galah harga murah, cuma RM1 sahaja seekor. Dengan harga RM1 seekor, udang galah ini jadi viral di media sosial. Ia mencetuskan satu fenomena bila ramai orang mula mencari udang galah viral ni samada untuk tujuan nak menikmatinya, atau dengan tujuan berniaga. Saya pun tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

10 Kali Interview Semuanya Gagal!! Ikuti Tips Pengurus Sumber Manusia Ini

Dah 10 kali datang temuduga, tetapi semuanya gagal!! Anda tergolong dalam kategori begini tak? Dah banyak kali hadir temuduga, tetapi sehingga ke saat ini, satu jawatan pun tak lekat ... semua interview berstatus GAGAL!!Ok. Jangan cepat kecewa. Cuba ikuti pengalaman awek bernama IzzatiKamsani ini. Dah 10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and 3 weeks ago.

 

10 Soalan Temuduga Selalu Ditanya

Anda dipanggil temuduga kerja? Ok, kami nak kongsikan soalan-soalan temuduga yang paling famous dan paling kerap ditanya ketika temuduga. Soalan-soalan ini adalah berdasarkan pengalaman mereka yang telah hadiri sesi temuduga banyak kali.Ia bukan soalan bocor tetapi ia memang jenis soalan yang biasa akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Betul Simpan Daging Korban Supaya Tahan Lama

Selamat Hari Raya Qurban. Kawasan anda ada buat ibadah Qurban/Korban tak? Kalau ada, anda tentu nak tahu cara nak simpan daging korban tu untuk tempoh yang lama kan? Saya tahu mesti ada yang dapat daging berkilo-kilo sempena Hari Raya Qurban ini. Mustahil sekali kalau nak dijamu kesemuanya untuk keluarga.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

7 Cara Kenal Buah Cempedak Masak Banyak Ulas Isinya

Rasanya ketika saya menulis blog post ini, musim buah cempedak sedang berada di kemuncak. Banyak peniaga di pasar yang menjual buah cempedak ini dengan pelbagai harga. Di Pasar Awam Parit Buntar misalnya, buah cempedak masak dijual dengan harga serendah RM4-RM6 sekilogram. Jika di hari biasa, buah cempedak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Cara Dapatkan Trafik Organik (Percuma) Untuk Kedai Online Anda

Dalam post sebelum ini, saya ada beritahu secara ringkas Teknik Lubuk Trafik untuk laman web perniagaan. Teknik yang dimaksudkan ialah teknik SEO atau Search Engine Optimization. Menerusi teknik ini, laman web bisnes akan menerima trafik secara lebih tepat, dan paling bagus ianya secara organik - tanpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Teknik Lubuk Trafik Web Bisnes Tanpa Kos Iklan

Nak trafik percuma ke laman web bisnes anda tak? Jika selama ini anda banyak keluarkan kos untuk dapatkan trafik ke blog niaga serta laman web bisnes online anda, inilah masanya untuk anda ketahui rahsia untuk mendapatkan trafik ke laman web perniagaan anda tanpa sebarang kos. Rahsia Mendapatkan Trafik ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Harga Tiket MAS Bila SST Baharu 1 September

Harga tiket Malaysia Airlines (MAS) dijangka tidak akan terkesan dengan adanya sistem cukai SST baharu berkuat-kuasa 1 September 2018. Menurut laporan akhbar, harga tiket MAS tidak akan mengalami perubahan ketara (jika ada) dengan adanya SST. Harga Tiket MAS Apabila SST Baharu Dikuat-kuasa 1 September 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Mudah Masak Tom Yam Asli Original

Saya memang suka memasak. Apabila ada kelapangan di rumah, saya akan masak beberapa resepi kegemaran saya. Antara menu resepi kegemaran paling mudah untuk dilakukan di rumah adalah resepi Tum Yam atau Tom Yam. Cara Mudah Masak Resepi Tom Yam Asli dan Original Thai Menu resepi Tom Yam tak macam dulu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Buku Skrap Sayangi Malaysiaku oleh Zikri

Sempena Hari Kemerdekaan Malaysia ke-51, anak saya Zikri telah dengan kreatifnya menghasilkan sebuah buku skrap 'Sayangi Malaysiaku'. Buku skrap ini adalah merupakan kerja sekolah yang perlu disiapkan sebelum bermulanya cuti penggal/cuti Hari Raya Aidiladha. Buku Skrap Sayangi Malaysiaku Sempena Hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

10 Gambar Khaleeda Mohin - Wanita Cantik Model Iklan MAS

Ada pernah tengok iklan raya Malaysia Airlines (MAS) tak? Perasan tak dalam iklan MAS tu ada seorang wanita cantik? Aha .. beliau ialah Cik Khaleeda Mohin. Wanita cantik ini yang juga seorang pramugari MAS memang sering muncul dalam iklan-iklan MAS. Dalam iklan Adsense pun, ada wajah Cik Khaleeda....woot...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

Flower Chimp Terima Pelaburan RM 6 Juta Atas Prestasi Cemerlang di Asia Tenggara

“Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

Kong Heng Square Lokasi Cari Cenderahati Unik di Ipoh

Jika anda merupakan pelancong ke Bandaraya Ipoh, jangan lupa untuk singgah di Kong Heng Square atau Arena Kong Heng yang terletak di Jalan Panglima, Ipoh. Di sini ada banyak kraf custom-made yang cukup unik, yang boleh dijadikan cenderahati untuk dibawa pulang. Kong Heng Square Artisan Market, Ipoh - Lokasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

Pengalaman Nikmati Ais Kepal Bits Bobs di Arena Kong Heng, Ipoh

Ais Kepal Bits Bobs Ipoh. Saja nak tambah tentang kisah percutian kami di Ipoh... hehe. Dah pernah rasa ais kepal yang tular iaitu Bits Bobs terletak di Arena Kong Heng (Kong Heng Square) di Ipoh tak? Baru-baru ni kami berkesempatan untuk jejaki ais kepal ini. Ramai kata ais kepal di situ best.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Resepi Cempedak Goreng Rangup

Dah lama rasanya saya tak kongsikan resepi kegemaran. Al maklumlah, sejak emak saya tinggal dengan saya ni, memang dah jarang saya memasak di rumah. Cuma bila ada permintaan dari emak atau isteri saya, baru saya akan memasak. Ala .. lagipun resepi saya resepi biasa-biasa je, bukan seorang chef dan tak ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Apa Rakyat Dapat Lepas 100 Hari PH Tadbir?

Apa rakyat dapat selepas 100 hari Kerajaan Pakatan Harapan mentadbir Malaysia? Satu persoalan yang ramai rakyat Malaysia tanya dan teringin nak tahu jawapan. Saya sendiri yang telah mengundi dalam PRU14 juga nak tahu apa yang telah saya terima sebagai rakyat Malaysia dalam tempoh 100 hari Kerajaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Starbucks Pertama di Kelantan Dibuka di Tesco Mall Kota Bharu

Saya bukanlah penggemar kopi 'jenama' Starbucks ini. Malah, tak pernah tau pun apa rasa kopi yang dijual di Starbucks walaupun Starbucks dah berada di Malaysia selama lebih 20 tahun. Pelik? Aha .. janganlah rasa pelik. Starbucks Pertama di Kelantan Kini Dibuka!Tapi ini mungkin fakta yang pelik untuk anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.