User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 39

Topeng Muka N95 - Topeng Untuk Lindungi Dari Udara Berjerubu

Musim Jerebu kembali. Awas! Ada peniaga yang ambil kesempatan di musim jerebu di Malaysia dengan menaikkan harga topeng muka, terutama jenis N95 yang disahkan paling sesuai dipakai untuk keadaan berjerebu sekarang ni. Ini bukan perkara baharu. Memang terdapat segelintir peniaga yang menjual topeng muka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and a week ago.

 

Cara Mudah Nak Semak Nilai IPU Tempat Anda Guna Smartphone

Ramai yang nak tahu mengenai Indeks Pencemaran Udara (IPU) di kawasan masing-masing, namun tak tahu cara paling mudah dan pantas untuk melakukannya. Sebenarnya, memang ada cara mudah untuk menyemak dan mengetahui kadar IPU di kawasan masing-masing. Sejak banyak tempat dan lokasi direkodkan menerima kadar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and a week ago.

 

Rujukan Terbaik Peperiksaan Online Perkhidmatan Awam (PSEE)

Anda adalah calon bertuah andai dipanggil oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk duduki Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) pada bulan ini! Daripada ribuan calon yang mengisi borang SPA8i memohon jawatan yang sama, anda yang menerima peluang ini.Tahniah. Syukur. Anda sememangnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and a week ago.

 

Rujukan Peperiksaan Online Perkhidmatan Awam (PSEE)

Terlibat dan dipanggil untuk jalani Peperiksaan Online Memasuki Perkhidmatan Awam (PSEE) tahun ini? Tak pasti dan masih tak tahu nak baca apa untuk peperiksaan tersebut? Tak pasti dengan bentuk soalan yang bakal ditanya? Ramai calon yang dipanggil oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) untuk PSEE...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and a week ago.

 

Mamee Monster Edisi Terhad Warna Biru-Hitam Gila Pedas

Mamee Monster Edisi Terhad. Viral di media sosial mengenai snek Mamee Monster dengan pek berwarna biru. Saya dah berpeluang untuk merasai rasa snek Mamee keluaran edisi terhad ini. Uhh gila .. siapa yang tak tahan pedas, memang tak digalakkan la untuk menikmati snek ini secara bersungguh-sungguh! Pek Mamee...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and a week ago.

 

5 Tips Untuk Memulakan Perniagaan Online Anda Sendiri

Trend berniaga secara atas talian atau online semakin berkembang dengan sangat baik. Ramai yang dah celik internet sehingga mampu mewujudkan kedai online sendiri. Ada yang bermula dengan blog, ada yang bermula dengan facebook, ada juga yang bermula berniaga online di Instagram. Ramai juga yang telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 2 weeks ago.

 

Cuckoo Water Filter Air Filter - Adakah Ia Pilihan Terbaik?

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, ramai rakyat Malaysia yang sudah menyedari akan kepentingan mendapatkan air dan udara yang bersih. Ia sangat berbeza dengan dahulu. Jika nak dibandingkan dengan zaman tok nenek kita dahulu, kualiti air dan udara memang tak sama dengan apa yang kita ada sekarang. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 2 weeks ago.

 

Free Nota Rujukan PSEE Juruaudit

Sedang mencari rujukan untuk persediaan peperiksaan online memasuki perkhidmatan awam (PSEE) juruaudit? Jika anda adalah salah seorang calon dipanggil oleh pihak SPA, kami ucapkan tahniah. Kami ingin membantu anda untuk lulus di dalam peperiksaan ini.Satu ebook free preview rujukan PSEE Juruaudit dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and 2 weeks ago.

 

10 Tips Bercuti ke Kundasang Sabah

Ramai yang suka bercuti kan? Saya dan famili pun suka bercuti. Alhamdulillah, dah banyak tempat menarik yang kami pergi di dalam Malaysia ni. Tetapi, dalam banyak tempat best untuk bercuti di Malaysia ni, kami masih belum berkesempatan untuk bercuti ke Sabah. Sabah adalah merupakan destinasi percutian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Tips Waktu Sesuai Ajar Anak Berenang

Berenang adalah satu aktiviti yang menyihatkan, malah ia merupakan salah satu aktiviti yang sangat dituntut dalam Islam. Nabi Muhammad S.A.W sendiri menganjurkan umatnya untuk belajar berenang selain menunggang kuda dan juga memanah. Sepertimana ibubapa lain, saya dan isteri juga ingin melihat semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Sedapnya Najmi Nikmati Sup Gearbox

Siapa sini penggemar Gearbox? Gearbox adalah bahagian lutut atau sendi lembu/kambing. Biasanya menu masakan yang sedap untuk memasak gearbox ini adalah sup. Boleh disediakan sebagai sup berempah atau sup biasa. Memang ramai penggemar sup gearbox di Malaysia. Saya tak pasti samada gearbox juga popular di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Tutup Kedai Makan, Buat Bisnes Ternak Kambing Peroleh RM9000 Sebulan

Penternakan kambing adalah perniagaan. Ia merupakan satu bidang usaha yang boleh mendatangkan keuntungan lumayan sekiranya ia dijalankan secara terancang, sistematik dan berterusan. Setiap komponen kambing mempunyai nilai pasaran tersendiri. Seorang penternak kambing boleh menjual kambing sebagai haiwan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Dari Simpan Kenangan Dalam Phone Baik Cetak Guna Photobook

Siapa sini suka ambil gambar guna smartphone? Tentu dah ada beratus dan beribu-ribu gambar yang dah anda ambil atau tangkap guna smartphone kan? Mana anda simpan? Masih lagi terperok dalam smartphone atau dalam memori kad? Apakata ... dari anda biarkan ia 'mereput' dalam smartphone atau SD card anda, baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Pertama Kali Makan Tomyam Dalam Kelapa Muda

Dah lama teringin nak mencuba menu masakan tomyam dalam kelapa muda ni, tapi tak jumpa tempat makan yang sediakan. Alhamdulillah, baru-baru ni saya dan keluarga berkesempatan ke sebuah restoran terkenal di Ipoh, iaitu Restoran Miker. Restoran Miker terletak di Padang Ipoh. Tak susah nak cari sebab dah ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

20 Contoh Soalan Penyelesaian Masalah Seksyen A Exam Juruaudit W41/W29

Semakin ramai yang mencari contoh soalan terkini untuk peperiksaan online Juruaudit dan Penolong Juruaudit dijadualkan September 2019. Sebelum ini, kami dah kongsikan kepada anda beberapa contoh soalan Seksyen A untuk Juruaudit W41/W29, kali ini kami akan kongsikan beberapa lagi contoh soalan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and 3 weeks ago.

 

Sewa Rumah DBKL Serendah RM100 Dibuka Untuk Pendaftaran

Sewa penginapan di Kuala Lumpur serendah RM100!. Ini tentunya satu berita gembira untuk mereka yang mencari kediaman di ibukota, khasnya untuk golongan bujang. Ramai yang dah sedia maklum yang harga sewa rumah di ibukota seperti Kuala Lumpur memang mahal, malah ada yang mencecah ribuan ringgit. Pihak DBKL...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris Juruaudit W41/W29

Mencari contoh soalan kefahaman Bahasa Inggeris untuk peperiksaan online Juruaudit W41 dan Penolong Juruaudit W29? Menerusi blog ini, kami sediakan secara percuma contoh soalan tersebut untuk panduan dan rujukan awal calon-calon yang terlibat dengan peperiksaan ini.Ianya adalah contoh soalan dan bukannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Hal Ehwal Islam Terkini 2019

Ada calon yang bertanyakan mengenai rujukan dan panduan untuk peperiksaan online Pegawai Hal Ehwal Islam - Sarawak yang dijangka pada 7 September 2019. Malah, ramai yang inginkan bantuan mendapatkan contoh-contoh soalan peperiksaan ini sebagai persediaan awal menghadapinya.Untuk makluman, peperiksaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and 3 weeks ago.

 

Rujukan dan Contoh Soalan Peperiksaan Online Juruaudit / Penolong Juruaudit

Juruaudit dan Penolong Juruaudit adalah antara jawatan yang menjadi perhatian ramai lepasan ijazah dan juga diploma. Ia adalah kerjaya dalam perkhidmatan awam yang mempunyai laluan kerjaya yang agak baik. Ini adalah kerana jawatan ini diperlukan hampir di semua kementerian mahupun jabatan dalam perkhidmatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 months and 3 weeks ago.

 

Contoh Soalan Seksyen A Peperiksaan Online Juruaudit W41

Dah semak portal e-Semakan untuk panggilan peperiksaan online bagi jawatan Juruaudit W41 dan Penolong Juruaudit W29 yang dijadualkan pada 13 September 2019? Jika anda pernah memohon untuk jawatan ini, boleh buat semakan segera menerusi laman web rasmi SPA.Sepertimana peperiksaan yang lain, peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
6 months and 4 weeks ago.