User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 12

Ketahui 6 Langkah dan Cara Padam Blog Secara Kekal

Cara nak padam (delete) blog secara kekal. Bagaimana nak delete blog yang mungkin sudah tidak berupdate atau sudah tidak mahu lagi ditonjolkan di dalam dunia blog Malaysia? Ok. Tak susah sebenarnya, sama seperti anda pertama kali mahu buat blog sendiri. Cuma mungkin saya nak tambah beberapa perkara lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 4 weeks ago.

 

Bela Jelawat Dalam Akuarium

Pertama kali saya bela ikan Jelawat dalam akuarium. Setelah ikan Kelisa saya mati tempoh hari, ruang akuarium saya agak kosong, cuma ada seekor ikan Puyu. Kerana tak mahu nampak akuarium dibazirkan dengan ruang kosong bersama seekor Puyu, maka saya ambil keputusan untuk bela ikan baru, salah satu jenis ikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and 4 weeks ago.

 

Kelebihan Mandi Laut

Mandi laut memang bagus dan ia ada kelebihan tersendiri untuk manfaat kesihatan manusia. Namun begitu, kena waspada .. kawasan laut juga boleh memudaratkan andai tidak berhati-hati. Bila cakap pasal mandi laut, maka sudah pasti ia tidak lari dari pantai. Bila sebut nak mandi laut, mesti akan cakap nak mandi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months ago.

 

Pakej Celcom Menarik Percuma Handphone Best

Dah tengok pakej-pakej plan menarik dari PakejCelcom.com? Jika anda teringin mahu bertukar telco atau mungkin mahu mendapatkan handphone best secara percuma, bolehlah langgan pakej plan Celcom yang kena dengan gaya hidup anda menerusi laman web PakejCelcom.com. Saya dah tengok pakej-pakej Celcom yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months ago.

 

Senarai Tempat Reload Touch n Go dan Plusmiles Tanpa Fee

Ramai yang mula gelisah apabila pihak Touch n Go mengumumkan bahawa semua lorong tambah nilai perkhidmatan Touch n Go di lebuhraya akan ditutup sempena cuti perayaan. Daripada laporan akhbar, lorong tambah nilai kad PlusMiles dan Touch 'n Go di Lebuh Raya Utara-Selatan tidak akan beroperasi dalam tempoh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months ago.

 

Kesempatan Bertemu Raja Muda Perak - Raja Muda Ja'afar

Negeri Perak Darul Ridzuan sememangnya terkenal kerana mempunyai satu sistem yang digelar Raja-Raja Bergelar dan ianya merupakan sistem di raja paling unik yang diamalkan di Malaysia dan hanya di negeri Perak Darul Ridzuan. Setelah kemangkatan Almarhum Sultan Azlan Shah Ibni Almarhum Sultan Yussuf Izzuddin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months ago.

 

Ingin Mati Ketika Berdakwah - Azmil Mustapha

Takziah. Saya baru dapat tahu bahawa Azmil Mustapha, pelakon yang popular di zaman remaja saya telah kembali ke rahmatullah akibat sakit jantung di rumahnya. Azmil Mustapha meninggal dunia ketika tidur pada jam 1 petang 14 Februari 2018 di usia 65 tahun. Azmil Mustapha meninggalkan dua bekas isteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months ago.

 

Dah Semak SSPN1M Geran RM500? Dapat Tak?

Alhamdulillah, dua orang anak saya dah terima geran sepadan RM500 yang dijanjikan dalam Skim Simpanan Pendidikan Nasional 1Malaysia (SSPN1M). Saya dah buat semakan secara online untuk lihat samada geran sepadan RM500 yang dijanjikan menerusi Bajet 2018 dikreditkan ke dalam akaun SSPN1M anak-anak saya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months ago.

 

Peluang Jana Income - EzBuy Blogger Recruitment

Berminat nak jana income bersama EzBuy tak? Tapi sebelum tu, anda kena daftar dulu dengan platform Involve Asia. Pendaftaran adalah percuma, maka inilah peluang terbaik untuk jana income sampingan dengan blog tanpa sebarang modal. Apabila dah daftar dengan jayanya bersama Involve Asia, barulah anda memohon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months ago.

 

Kadar Dividen KWSP (EPF) 2017

Kadar dividen KWSP terkini untuk tahun kewangan 2017. Berita gembira dinantikan para pencarum dan pelabur dalam KWSP. Pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), dengan kelulusan Menteri Kewangan, telah mengisytiharkan kadar dividen untuk dua jenis simpanannya, iaitu Simpanan Konvensional dan juga Simpanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months ago.

 

Sedapnya Biskut Wafer Cheese Nabati Ni ...

Uhh tak sangka anak-anak saya cukup suka dengan biskut Wafer Cheese dari jenama Nabati ni. Baru je beli, tak sempat saya jamah .. dah abis. Anak sulong saya, si Amri yang minta beli biskut Wafer Nabati ni. Rasa dia sedap, lebih sedap dari wafer lain. Saya sebelum ini tak pernah tahu pun kewujudan jenama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and a week ago.

 

Buah Bidara, Buah Banyak Manfaat, Daunnya Diguna Ketika Urus Jenazah

Tentu ramai yang dah tahu mengenai buah Bidara ini. Ia antara buah yang punyai banyak khasiat dan ada disebut dalam pepatah Melayu lama. Kalau yang belum tahu mengenai buah Bidara, ia adalah buah yang boleh disifatkan mempunyai sifat yang hampir sama dengan buah Epal. Bezanya, ia bersaiz lebih kecil. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and a week ago.

 

Roti Bakar Telur Goyang

Mak saya baru tahu akan kewujudan Roti Bakar Telur Goyang. Walhal, saya dulu semasa menunggu masa untuk sambung belajar di Matrikulasi, dah berniaga menu ni di Medan Gopeng, Ipoh. Menu lama tetapi jadi popular balik dek kuasa media sosial. Siapa suka Roti Bakar Telur Goyang? Menu ini semakin popular untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and a week ago.

 

Kaedah Unik Panggil Kambing Masuk Kandang

Arwah abah saya dulunya adalah seorang pengembala kambing. Kambing milik orang, cuma ambil upah menjaganya sahaja. Bukan mudah nak menjaga kambing, apatah lagi menternaknya. Cabaran terhebat ialah untuk memastikan kambing-kambing ini masuk ke dalam kandang pada waktunya. Baru-baru ini, viral tentang seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and a week ago.

 

4 Tips Menjadi Personaliti Popular Berpengaruh di Instagram

Kemaskini gambar terkini di Instagram sudah menjadi satu budaya harian kebanyakan rakyat Malaysia yang celik IT. Hampir semua orang yang tahu menggunakan komputer dan smartphone pasti kenal dan tahu mengenai salah satu cabang media sosial ini. Namun, bukan semua orang tahu menggunakannya dengan baik, apatah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
2 months and a week ago.

 

Perkara Patut Anda Tanya Ketika Temuduga

Tentu anda nak tahu, apakah bentuk soalan yang patut anda tanya semasa dalam temuduga. Bukan semua perkara yang terlintas di fikiran anda boleh ditanya ketika temuduga ini. Dalam apa jua temuduga, semestinya ada benda yang sangat sensitif untuk ditanya. Misalnya anda bertanyakan soalan-soalan yang mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 months and a week ago.

 

Rujukan Peperiksaan Penerbit Rancangan

Adakah anda salah seorang daripada calon yang dipanggil untuk menghadapi peperiksaan online bagi jawatan Penerbit Rancangan Januari 2018? Jika anda mencari rujukan peperiksaan untuk persediaan anda, maka pastikan anda tidak melepaskan peluang mendapatkan pakej rujukan peperiksaan Penerbit Rancangan daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

20 Contoh Soalan Temuduga Kerja Jawatan Kerajaan

Ramai calon yang dipanggil temuduga kerja kerajaan gagal kerana mereka kurang bersedia dengan soalan-soalan yang diberikan oleh penemuduga. Sepatutnya, calon-calon yang mahu lulus dalam temuduga kerja kerajaan, mesti mencari contoh-contoh soalan temuduga sebagai persediaan untuk berhadapan dengan penemuduga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Senarai Syarikat Terkenal Pasaran Saham di Bursa Malaysia

Senarai Syarikat Terkenal Pasaran Saham Bursa Malaysia. Jika anda punyai ilmu, pasti Bursa Malaysia akan menjadi lubuk anda jana pendapatan tambahan setiap hari. Anda boleh buat duit menerusi pelaburan saham di Bursa Malaysia. Malah, ramai surirumah dan mereka yang bekerja sendiri di rumah menggunakan cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
3 months and a week ago.

 

5 Points Industri Hartanah Bakal Merudum Pada Tahun 2018

Industri Hartanah di Malaysia Dikatakan Bakal Merudum di Tahun 2018? Setelah kerajaan menyatakan beberapa polisi baru berkaitan hartanah terutama selepas Bajet 2018 dibentangkan di Parlimen Malaysia, ramai pakar samada bertauliah atau tidak, berkata bahawa pasaran hartanah di Malaysia bakal menguncup, dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via TABOONG - Belajar Simpan dan Pelaburan
3 months and a week ago.