User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 17

Ingin travel ke Iceland? Baca perkongsian ini.

Ingin travel ke Iceland? Baca perkongsian ini. | Bila sebut Iceland, perkara pertama yang muncul di dalam minda kita sudah pastinya negara beku! Negara yang penuh dengan ais! Tapi tahukah korang, yang ada beberapa lokasi di sana berwarna hijau dan bukannya biru (merujuk kepada warna ais). Kali ini aku nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

Melaka tengah di landa banjir!

Melaka tengah di landa banjir! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nampaknya dalam seminggu ni, negeri Melaka hari-hari hujan. Bermula awal pagi hingga ada yang membawa ke petang. Dan hari ini, dapat perkongsian melalui aplikasi whatsapp yang daerah Melaka tengah di landa banjir! Dan air juga turut naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

Kenapa mesti 3000 tahun dan bukannya seumur hidup?

Kenapa mesti 3000 tahun dan bukannya seumur hidup | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Sekarang ni agak kecoh juga berita mengenai seorang bapa durjana yang berdepan hukuman penjara selama 3000 tahun berhubung dakwaan meliwat dan merogol anak kandung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

Resepi air mangga susu sedap

Resepi air mangga susu sedap. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Petang-petang macam ni, kalau dapat minum air buah, memang best kan? Kena pula kalau dapat minum Air mangga susu! Wah! Memang mengancam habis! Tapi dalam waktu-waktu macam ni, memang agak susah nak dapat air buah ni. Cara yang paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

7 lokasi hiking buat mereka yang baru ingin bermula

7 lokasi hiking buat mereka yang baru ingin bermula. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Dah baca cerita mengenai 12 lokasi wajib kunjung jika datang ke Lombok, Indonesia. Kali ini Mrejoy nak kongsikan dengan korang yang suka memanjat bukit/gunung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

12 lokasi wajib kunjung jika datang ke Lombok, Indonesia

12 lokasi wajib kunjung jika datang ke Lombok, Indonesia | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah baca cerita mengenai Lokasi-lokasi menarik jika anda berkunjung ke Yogyakarta? Hari ini aku nak sambung pula mengenai satu lagi lokasi yang agak top juga, yang sering menjadi pilihan pelancong iaitu Lombok!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 2 weeks ago.

 

11 lokasi menarik jika anda berkunjung ke Yogyakarta, Indonesia

11 lokasi menarik jika anda berkunjung ke Yogyakarta, Indonesia | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, kali ini aku ingin meneruskan penulisan mengenai lokasi percutian menarik di Indonesia iaitu Yogyakarta. Jika sebelum ini, jika sebut negara Indonesia, aku lebih memikirkan mengenai bali,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 2 weeks ago.

 

3 Idea buat duit online 2017

3 Idea buat duit online 2017 | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis lagi di blog Mrejoy. Dah baca cerita mengenai Cara paling mudah untuk dapatkan RM1,000,000 dalam masa 5 tahun? Hari ini aku nak kongsikan pula beberapa idea buat duit online 2017 yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara mudah tukarkan Sijil SSP BSN kepada wang tunai.

Cara mudah tukarkan Sijil SSP BSN kepada wang tunai | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Dah baca cerita mengenai Cara paling mudah untuk dapatkan RM1,000,000 dalam masa 5 tahun? Yang sebenarnya, apa pun perkara di dalam dunia ini, jika kita melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara paling mudah tukar template blog.

Cara paling mudah tukar template blog | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah. Hari ini nak kongsikan di antara perkara paling kerap para blogger buat dekat blog mereka. Tukar template blog! Ahha! Ada blogger yang sebulan 2-3 kali tukar template. Harus di ingat juga ya, kerap bertukar template...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara paling mudah untuk dapatkan RM1,000,000 dalam masa 5 tahun.

Cara paling mudah untuk dapatkan RM1,000,000 dalam masa 5 tahun | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesihatan dan kesempatan untuk terus menulis di sini. Alhamdulilah. Baiklah, hari ini, kita bukak cerita mengenai kewangan. Siapa yang nak jadi jutawan? Dah pasti 90% akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Percutian gaya mewah di Anantara Uluwatu Bali Resort.

Percutian gaya mewah di Anantara Uluwatu Bali Resort | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ahha! Bali, Indonesia. Di antara salah satu lokasi idaman aku. Dah lama merancang untuk bercuti di sini yang dikatakan antara lokasi percutian paling popular di dunia. Dalam pada melihat lokasi percutian yang ada di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Anak Pantang letak? Asyik menangis? Baca 7 Tips Ini!

Anak Pantang letak? Asyik menangis? Baca 7 Tips Ini! | Assalamualaikum salam sejahtera. Syukur alhamdulilah, masih dikurniakan kesihatan yang baik dan boleh menulis. Alhamdulilah. Tajuk hari ini berkaitan kekeluargaan. Yang sebenarnya, ada sebabnya aku nak menulis mengenai anak yang pantang letak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Benarkah lelaki yang berambut panjang tidak boleh ikat rambut?

Benarkah lelaki yang berambut panjang tidak boleh ikat rambut? | Assalamualaikum dan selamat petang. Kali ini nak sentuh topik lelaki berambut panjang pula. Sebab ada rakan yang beritahu, lelaki yang berambut panjang tak boleh ikat rambut dia. Persoalannya sekarang, Benarkah lelaki yang berambut panjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Idea kreatif Dekorasi Pejabat Di Rumah

Idea kreatif Dekorasi Pejabat Di Rumah | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dah baca cerita mengenai Mangsa ragut masuk lokap langgar peragut sampai mati? Kali ini kita ubah suasana pula. Aku nak kongsikan beberapa dekorasi pejabat di rumah. Yang sebenarnya, aku dah sediakan bilik khas dirumah aku tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Mangsa ragut masuk lokap langgar peragut sampai mati!

Mangsa ragut masuk lokap langgar peragut sampai mati! | Assalamualaikum dan selamat pagi. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis hari ini. Dah baca tips untuk elakkan demam selepas cabut gigi geraham? Oklah, hari ini nak menulis mengenai Mangsa ragut yang masuk lokap selepas melanggar mati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

#6 Tips Confirm Tak demam lepas cabut gigi geraham bongsu!

#6 Tips Confirm Tak demam lepas cabut gigi geraham bongsu! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. 2-3 hari lepas aku melalui pengalaman yang mungkin mengerikan buat sesetengah orang. Cabut gigi geraham bongsu!! Waa! Tak kiralah lelaki atau perempuan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

HANYA UNTUK MEREKA YANG BERANI! KFC ZINGER DOUBLE DOWN!

HANYA UNTUK MEREKA YANG BERANI! KFC ZINGER DOUBLE DOWN! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Semalam aku berkesempatan untuk mencuba menu terbaru daripada KFC Malaysia, KFC DOUBLE DOWN! Sebagai seorang peminat “tegar” KFC daripada aku kecik, bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 4 weeks ago.

 

6 Fakta Menarik mengenai kucing Bengal.

Sumber google6 Fakta Menarik mengenai kucing Bengal | Kucing Bengal tidak seperti kebanyakkan kucing lain. Ini adalah kerana, kucing ini termasuk di dalam kategori haiwan istimewa. Dan atas alasan itulah, kenapa ramai yang mencari baka kucing dari jenis Bengal. Spesis ini juga termasuk di dalam senarai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Tamingsari Bengal
7 months ago.

 

Main buih sabun di Pantai klebang, Melaka

Main buih sabun di Pantai klebang, Melaka | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah masih diberikan kesempatan untuk menulis lagi. Dah baca ke cerita mengenai cincin dalam drama Seramedi terbaru TV3, Jangan Ikut Aku? Baiklah, hari ini aku nak cerita sedikit mengenai aktiviti hujung minggu aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months ago.