User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 16

Bagaimana menjadikan produk anda sangat laris di pasaran!

Bagaimana menjadikan produk anda sangat laris di pasaran! | Setiap jutawan tahu dan sedar bahawa, untuk membina kekayaan, mereka perlu membina nilai terlebih dahulu. Steve jobs contohnya, memiliki 2 syarikat yang bernilai berbilion dolar. Ketika mengasaskan Apple dan Pixar, dia meningkatkan nilai produknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 4 weeks ago.

 

Katanya ada pihak yang suruh.

Katanya ada pihak yang suruh | Rasanya semua dah tahu cerita mengenai Raja Bomoh malaysia yang sudahpun mengaku, segala macam perbuatan dia selama ini, samada menggunakan teropong buluh ataupun buah kelapa itu hanyalah lakonan semata-mata. Yang sebenarnya terlalu banyak persoalan yang timbul selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 4 weeks ago.

 

Naik turun minyak kini fenomena biasa!

Naik turun minyak kini fenomena biasa! | Kalau sebelum ni, kita akan terkesan selama sebulan samada minyak naik atau minyak turun, tapi sekarang ni kita akan terkesan selama seminggu! Kalau sebelum ni, katakan minyak turun 20sen, jadi selama sebulanlah kita rasa minyak turun tu. Tapi sekarang, lebih banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months ago.

 

Seronoknya buat duit dengan Lynk.my.

Seronoknya buat duit dengan Lynk.my | Alhamdulilah. Hari ini aku nak kongsikan 1 cabang buat duit dengan blog. Rasanya kalau disebut lynk.my ni ramai yang dah tahu. Tapi tak apalah, aku beritahu pada mereka yang belum tahu ya. Tapi, sebelum aku cerita lanjut, aku nak juga beritahu, lynk.my ini tidak sesuai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months ago.

 

Berapa nilai diri kita dalam kerjaya sekarang

Berapa nilai diri kita dalam kerjaya sekarang | Selepas beberapa keadaan yang aku lalui, sekarang aku nampak macam-macam benda terutamanya nilai diri kita di dalam sesuatu kerjaya tu. Maksud aku, kalau kita sekarang ni makan gaji, kita kena tahu, berapa nilai diri kita dalam syarikat tu. Aku dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months ago.

 

Dah tak sempat nak update blog!

Dah tak sempat nak update blog! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk terus membuat kebaikan di bumi Allah ini. Dah baca cerita mengenai Orang miskin pun tak terlepas dari hasad dengki manusia ? sesungguhnya, ianya pasti adalah ujian daripada yang maha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months ago.

 

Doa menghancurkan memusnahkan sihir pemisah suami isteri (rumahtangga)

Doa menghancurkan memusnahkan sihir pemisah suami isteri (rumahtangga) | Assalamualaikum salam sejahtera. Hari ini aku nak kongsikan cara perubatan islam iaitu dengan cara berdoa kepada Allah. Ianya bertujuan untuk memusnahkan sihir yang dihantar bagi tujuan memusnahkan atau memisahkan hubungan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months ago.

 

Orang miskin pun tak terlepas dari hasad dengki manusia!

Orang miskin pun tak terlepas dari hasad dengki manusia! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Lama juga aku tidak menulis di atas kesibukan kerja baru ni. Terlalu banyak yang melanda kehidupan aku dalam tahun 2017 ni. Dan ianya seperti tidak menampakkan akan berhenti. Bertalu-talu masalah yang menimpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and a week ago.

 

Apakah yang dimaksudkan dengan lifestyle blogger

Apakah yang dimaksudkan dengan lifestyle blogger | ahha! Petang-petang macam ni, MrEjoy nak menulis pasal kategori blogger pulak. Biasa tak orang tanya kita atau mungkin kita sendiri confuse, kita ni blogger dalam kategori yang mana? Ada banyak sebenarnya kategori blogger ni antaranya travel blogger, food...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and a week ago.

 

Ice cream Sandwich Vanilla Chocolate walls memang sedap!

Ice cream Sandwich Vanilla Chocolate walls memang sedap! | Ceritanya semalam nak belanja anak-anak aku makan aiskrim. Biasanya aku akan belikan mereka aiskrim dalam cup tu. Supaya baju mereka tak kotor kalau makan. Kemudian mesti perisa vanilla. Sebab vanilla kan bagus untuk sejukkan tekak. Eh? Yeker?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and a week ago.

 

Jangan sombong dengan kuasa yang ada.

Jangan sombong dengan kuasa yang ada | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk terus menulis. Ok, hari baik, penghulu segala hari ni, aku nak luahkan sedikit rasa hati, yang mungkin sama dengan cerita atau pengalaman korang. Rasanya korang pun dah boleh agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and a week ago.

 

Cara mudah buat sitemap blogspot.

Cara mudah buat sitemap blogspot | Ok. Tengahari ni, rasa macam nak kongsikan cara mudah buat sitemap dekat blogspot. Penting ke sitemap dekat blog ni? Kalau tak ada, tak boleh ke? Yang sebenarnya, sitemap ni berikan kelebihan pada sesebuah blog. Di sinilah, pembaca boleh tengok semua hasil penulisan kita.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and a week ago.

 

Anak MrEjoy tiba-tiba takut tengok iklan Misteri Wan Peah.

Anak MrEjoy tiba-tiba takut tengok iklan Misteri Wan Peah | Entah kenapa, sejak 2-3 hari ni, anak kedua aku (yang kini berusia 2 tahun) akan menangis semahu-mahunya, dalam keadaan takut terjerit-jerit bila iklan Misteri Wan Peah keluar dekat TV3. Sebelum ni, dia dengan abang dia lah (yang kini berusia 4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and a week ago.

 

#7 perkara yang anda perlu buat sebelum berhenti kerja makan gaji. #3 paling penting!

#7 perkara yang anda perlu buat sebelum berhenti kerja makan gaji. #3 paling penting! | Hari ini MrEjoy nak bercerita pula pasal berhenti kerja. Macam biasalah, ayat ini banyak digunakan oleh mereka yang makan gaji. Samada mereka sudah lama memendam rasa, terkilan dengan bahasa-bahasa “kesat” bos,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and a week ago.

 

Teknik Rahsia yang digunakan manusia terkaya dunia untuk terus kaya!

Teknik Rahsia yang digunakan manusia terkaya dunia untuk terus kaya! | Bagi kebanyakan orang, membina kekayaan adalah suatu perkara yang sangat susah! Ramai daripada kita yang hidup dalam angan-angan. Mengimpikan banyak perkara namun tiada usaha untuk menjadi manusia terkaya. Tapi korang nak tahu tak, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 2 weeks ago.

 

#1 Giveaway by The Aaisy

Jom join segmen mudah dengan click pada banner di atas ya!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Biodata Elvina Mohamad pelakon Drama SHH... I LOVE YOU.

Biodata Elvina Mohamad pelakon Drama SHH... I LOVE YOU | Nama Elvina Mohamad mula menyerlah selepas lakonannya dalam drama Cinta Si Wedding Planner. Nama awek cantik ni sebelum ini adalah Elvina Teylv. Tapi disebabkan nama tu macam tak berapa “melayu” sangat, jadi dia pun tukarlah nama dia ke Elvina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Selepas tanam, kastam gali semula kepak ayam dan pindahkan ke tempat lain

Selepas tanam, kastam gali semula kepak ayam dan pindahkan ke tempat lain | Selepas berita mengenai pesta mencari kepak ayam yang ditanam menjadi viral, kastam Sarawak membuat keputusan untuk mengali semula kepak ayam yang telah di tanam dan memindahkan ke lokasi yang baru. Sebelum ini, kecoh apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Nak tahu bagaimana cara nak jadi usahawan sambilan dan membina empayar peniagaan sendiri? Baca ni.

Nak tahu bagaimana cara nak jadi usahawan sambilan dan membina empayar peniagaan sendiri? Baca ni| Setiap daripada kita sudah pastinya menginginkan empayar perniagaan sendiri. Namun, masa dan ketakutan untuk melangkah ke alam perniagaan sudah pastinya menjadi halangan besar kepada impian tersebut. Jika anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 2 weeks ago.

 

“Susah ke tulis blog?”

“Susah ke tulis blog?” | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih lagi diberi kesempatan untuk menulis hari ini. syukur. Baiklah, pernah tak dapat soalan macam ni, susah atau tidak tulis blog ni? MrEjoy pernah ditanya dengan soalan ini. Dan Jawapan MrEjoy mudah je, susah kalau kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 2 weeks ago.