User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 13

Penoreh Getah Ini Raih Pendapatan RM8,000 Sebulan

Penoreh Getah Ini Raih Pendapatan RM8,000 Sebulan | Dengar berita, harga getah semakin naik tahun ini. Ramai orang dikampung merasa gembira dengan kenaikkan harga ini walaupun tidak setinggi harga 3/4 tahun yang lepas.Beberapa tahun yang lepas, saya sendiri pernah merasa duit ribu-ribu hasil torehan getah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months ago.

 

Terima Komisen Affiliate Klikjer Januari 2017

Terima Komisen Affiliate Klikjer Januari 2017 | Fuh, rasanya ini adalah bulan ke-5 saya join program affiliate Klikjer.com. Blog ini juga dah berumur 7 bulan (sejak Jun 2016). Tak sangka tiap-tiap bulan boleh jana komisen melalui affiliate dan sedikit kerja-kerja review.Dan, bagi yang follow entry...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months ago.

 

Bahaya Muat Naik Gambar, Video Anak Di Media Sosial

Bahaya Muat Naik Gambar, Video Anak Di Media Sosial | Kemajuan dunia teknologi memang tidak dapat dinafikan lagi. Kanak-kanak 3 tahun pada masa sekarang ini pun sudah pandai bermain gajet. Pendidikan awal tentang penggunaan gajet dan media sosial perlu dititikberatkan kepada anak-anak kita. Tertagih dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Caj Rawatan Gigi Terkini Di Klinik Kerajaan Bagi Tahun 2017

Caj Rawatan Gigi Terkini Klinik Kerajaan Bagi Tahun 2017 | Beberapa hari ini, viral berkenaan kadar caj atau bayaran bagi rawatan gigi di klinik-klinik Kerajaan. Kenaikan ini amat memeranjatkan seluruh rakyat Malaysia, baru sebulan kadar kenaikan rawatan baru bagi hospital Kerajaan yang dinaikkan bermula 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Temuduga Terbuka JobsMalaysia Bulan Febuari 2017

Temuduga Terbuka Sektor Swasta Di Pusat JobsMalaysia Bulan Febuari 2017 | Sukacita dimaklumkan bahawa Jobsmalaysia akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong bagi beberapa syarikat swasta bagi menyandang jawatan kosong yang ditawarkan syarikat berkenaan.Individu yang berminat mendapatkan pekerjaan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Guru Terima RM170,037.20 Sumbangan Takaful SSPN-i Plus Selepas Isteri Meninggal Dunia

Guru Terima RM170,037.20 Sumbangan Takaful SSPN-i Plus Selepas Isteri Meninggal Dunia | Ajal, Jodoh dan Rezeki itu adalah ketentuan Tuhan. Kita sebagai manusia hanya mampu merancang perjalanan hidup kita, yang menentukan keputusan terbaik adalah Tuhan. Sebab itu, DOA adalah sumber kekuatan kita walau apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Blogger Irda Garmin - Sahabat Terbaik Alam Maya

Betullah kata orang, 'orang berbudi kita berbahasa' tapi ini lain pula ceritanya. Orang berbudi, kita pun turut berbudi tambah lagi dengan bahasa. Hidup saya dikelliling dengan orang yang macam ni, bersyukur sangat dengan anugerah Tuhan ditemukan dengan insan terbaik seperti mereka.Beberapa bulan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Kumoten Dropship Sesuai Untuk Berniaga Tanpa Modal

Bisnes Dropship Sesuai Untuk Berniaga Tanpa Modal| Dulu lain, sekarang lain. Sejak penurunan nilai mata wang ringgit, kenaikan harga barang dan ekonomi kurang stabil. Rakyat Malaysia disarankan mempunyai kerja ke-2 selain kerja hakiki mereka. Demi menyahut seruan Kerajaan, ramai yang berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Soft Aiskrim Gula Apong Kegemaran Anak Lelaki Saya

Soft Aiskrim Gula Apong | Hari ini adalah hari perayaan Chinese New Year bagi kaum Cina di seluruh dunia. Chinese New Year merupakan hari bermulanya tahun mengikut kalendar Cina. Kalau nak tahu, tahun 2017 adalah tahun ayam..orang Sarawak panggil Manok..setiap tahun dan binatang dalam kalendar Cina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

BR1M Akan Mula Diagihkan Bermula 18 Febuari 2017 - Perdana Menteri

Beberapa minggu ini, viral berkenaan agihan BR1M sebelum perayaan Chinese New Year. Ramai yang terpecaya dengan berita palsu yang diwar-warkan sehingga ada yang dah menyemak akaun masing-masing. Padahal, pada waktu artikel ini dibuat kebanyakkan permohonan BR1M yang telah dikemaskini dan permohonan baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and a week ago.

 

Cara Semakan Senarai Hitam (Blacklist) PTPTN

Cara Semakan Senarai Hitam (Blacklist) PTPTN | Bagi graduan yang telah menamatkan pengajian dalam tempoh 6 bulan. Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) telah menetapkan tempoh itu sebagai masa yang diberikan untuk mendapatkan pekerjaan dan bermulanya jadual pembayaran balik pinjaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Pengeluaran Duit Di ATM Maybank Tanpa Kad (Cardless)

Pernah tak anda menghadapi masalah ketika membuat pengeluaran duit di ATM? masalah yang selalu dihadapi adalah Cip ATM Card rosak, tak boleh detect pulak. Ada pula orang keluar rumah terlupa bawa dompet, dah sampai ATM baru sedar dompet tak ada. Dah lah malam-malam buta, rumah pun agak jauh dari situ. Call...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Kedai Online Dengan Harga Serendah RM39 Sebulan

Cara Buat Kedai Online Dengan Harga Serendah RM39 Sebulan | Dengan ekonomi yang tidak berapa stabil sejak beberapa tahun ini. Ramai rakyat Malaysia berusaha mendapatkan sumber pendapatan kedua atau pendapatan sampingan walaupun bekerja secara sepenuh masa dengan kerajaan ataupun swasta. Niat bukan nak kaya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 2 weeks ago.

 

Rahsia Jana Pendapatan RM1000 Seminggu Dengan Uber

Rahsia Jana Pendapatan RM1000 Seminggu Dengan Uber | Sebagai pekerja sepenuh masa yang menghabiskan masa 8 jam di pejabat, mungkin terlintas difikiran untuk melakukan kerja sampingan bagi menambah pendapatan sampingan diri sendiri dan keluarga. Zaman sekarang ni ada banyak peluang untuk menjana pendapatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 3 weeks ago.

 

20 Jawatan Kosong Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19

Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong bagi Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) dalam jawatan Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19.Calon yang mempunyai ciri-ciri keperibadian berikut, mempunyai keterampilan yang baik, mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 3 weeks ago.

 

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Tahun Baru Cina sudah semakin dekat, tinggal seminggu lebih lagi masyarakat Cina diseluruh dunia akan meraihkan tahun baru yang mereka nanti-nantikan mengikut Chinese Calendar. Saya sendiri pun ternanti-nanti perayaan Chinese New Year ni sebabnya boleh bercuti pada hari tersebut. Sambil bercuti nanti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 3 weeks ago.

 

Pengalaman Bermalam Di Union Yes Retreat Training Centre Lundu, Sarawak

Pada Sabtu yang lepas, saya dan keluarga sempat bersama-sama rakan sepejabat memeriahkan Family Day di Union Yes Retreat Training Centre. Ini adalah aktiviti tahunan Jabatan kami untuk merapatkan hubungan silaturahim sesama pegawai. Banyak aktiviti yang kami jalankan disini yang melibatkan team work...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 3 weeks ago.

 

27 Jawatan Kosong Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19

27 Jawatan Kosong Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19 | Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong untuk Angkatan Pertahanan Awam.Jawatan kosong tersebut adalah..Kelulusan: SPM/SVM/SKMJawatan Kosong: Pembantu Pertahanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 3 weeks ago.

 

Bisnes Jual Air Tepi Jalan Memang Untung

Bisnes Jual Air Tepi Jalan Memang Untung | Dalam beberapa hari ini, saya terfikir nak buat bisnes jual air tepi jalan juga. Bukan apa, bila beli Coconut Shake di gerai brother ni mesti ada tinggal 3-5 cawan saja yang tinggal."Minta maaf bang, tinggal 2 cawan saja yang tinggal" katanya. Saya nak 3 cawan bro,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 4 weeks ago.

 

Software Grafik Suite Sesuai Untuk Peniaga Tanpa Upah Designer

Tahniah! Anda dihalaman yang betul. Sekiranya anda usahawan atau peniaga ataupun penyedia perkhidmatan editing Design Facebook Cover, Bisnes Card, eCover, dan Header Grafik maka baca artikel ini sehingga habis…baca dulu ya, maklumat ini mungkin boleh mengubah hidup anda!Cuba tanya diri sendiri, jika ada 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
10 months and 4 weeks ago.