User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 19

How To Own A House In Malaysia?

There are many properties for sale in Malaysia such as properties in Penang or properties in Kuala Lumpur. Buying a house can be quite a daunting experience especially for first timer. This article will guide you through the checklist that you need to know before buying a house in Malaysia. There is also a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

7 Tip Memilih Lokasi Menjual Air Balang Tepi Jalan

7 Tip Memilih Lokasi Menjual Air Balang Tepi Jalan. Menjual air tidak memerlukan kelulusan Diploma atau Ijazah, anda cuma perlu tahu bagaimana ambil hati orang lain, melayan pelanggan dengan baik dan mesra. Sebab itu bisnes air balang sangat mudah untuk dilakukan. Walaupun simple, tetapi margin keuntungan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Rujukan Niaga
7 months and 2 weeks ago.

 

Rahsia Jana RM7K Sebulan Jual Jus Buah-Buahan Dengan Bisnes Air Balang

Rahsia Jana RM7K Sebulan Jual Jus Buah-Buahan Dengan Bisnes Air Balang| Perniagaan mudah tapi untung sangat besar? Ya, jual air lah yang paling rendah modal dan kos penyediaannya tetapi hari-hari orang nak minum. Sedap air boleh menghilangkan dahaga apabila cuaca panas. Namun, orang akan minum tak kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Rujukan Niaga
7 months and 2 weeks ago.

 

5 Tip Memilih Produk Terbaik Untuk Dijual Secara Online

5 Tip Memilih Produk Terbaik Untuk Dijual Secara Online. Bagi anda yang baru nak belajar cara mulakan bisnes online, perkara pertama yang bermain difikiran anda adalah “nak jual produk apa?” dan kalau dah ada produk, “nak jual dimana?”. Siapa yang tak nak jadi peniaga pada masa sekarang ni?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Rujukan Niaga
7 months and 2 weeks ago.

 

Mee Tauhu Sumbat Sedap Yang Mesti Dicuba

Mee Tauhu Sumbat Sedap Yang Mesti Dicuba di Kota Kinabalu, Sabah. Jika anda berkunjung ke Sabah, salah satu tarikan pengunjung adalah makanan seafood (makanan laut) yang sangat segar. Anda boleh merasa keenakan masakan makanan laut yang memang luar biasa jika anda tahu dimana lokasi yang terbaik di Kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

6 Tip Memilih Produk Pasti Untung Untuk Dijual Secara Online

6 Tip Memilih Produk Pasti Untung Untuk Dijual Secara Online. Bagi anda yang baru nak belajar cara mulakan bisnes online, perkara pertama yang bermain difikiran anda adalah “nak jual produk apa?” dan kalau dah ada produk, “nak jual dimana?”. Siapa yang tak nak jadi peniaga pada masa sekarang ni?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

6 Cara Buat Duit Dengan Blog

Ramai yang nak menjana pendapatan sampingan. Namun, ramai yang tak tahu dimana lubuk terbaik yang sesuai dengan kepakaran dan minat yang anda miliki. Kini, terdapat banyak cara untuk mendapatkan pendapatan sampingan secara online. Antara cara yang biasa dibuat adalah menjual produk dropship atau jual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

5 Reasons Why Your Business Needs An Online Store

5 Reasons Why Your Business Needs An Online Store. Giving your small business an online presence means more than simply putting up a little website with your company's address and phone number. It means setting up a virtual version of your business, with a welcoming, informative website, a Facebook page and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 2 weeks ago.

 

5 Laman Web Jual Alat Pancing Murah Di Malaysia

Laman Web Jual Alat Pancing Murah Di Malaysia. Laman Web Jual Alat Pancing Murah Di Malaysia. Bagi anda yang gemar memancing, kelengkapan memancing adalah keperluan wajib untuk dibeli. Kalau tak beli, macam mana nak memancing ikan kan? Perambut boleh dibuat sendiri atau D.I.Y tetapi tali perambut perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

5 Sebab Kenapa Peniaga Online Perlukan Blog

Peniaga online memang sangat ramai, boleh jadi 50 peratus daripada rakan-rakan Facebook dan Instagram anda merupakan peniaga online. Mereka yang berniaga secara atas talian ini mungkin ‘product owner’ atau pemilik/pengasas produk. Mungkin juga ejen dropship, dan wakil jualan sesetengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 3 weeks ago.

 

Promenade Hotel Kota Kinabalu Celebrates The Season Of Giving In Its 'Operations Santa Jingle Belly'

Promenade Hotel Kota Kinabalu, Sabah...14th Disember 2017. Promenade Hotel Kota Kinabalu's 24/7 Operations Santa Jingle Belly kicked off with Santa trolling down the hotel's grand staircase (from the 1st Floor Foyer to the Ground Floor) while the Christmas Song 'Santa Claus is Coming to Town' was sang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
7 months and 4 weeks ago.

 

Lazada Online Revolution Blogger Contest

Lazada Online Revolution Blogger Contest. Esok adalah tarikh akhir penyertaan contest ni, nasib baiklah masih sempat buka email dan nampak email peringatan daripada Lazada tentang contest yang akan tamat 14 Disember 2017. Semakin ramai blogger join, semakin besar jumlah hadiah yang bakal diberikan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

13 Tip Dan Persediaan Penting Sebelum Aktiviti Mendaki Gunung

13 Tip Dan Persediaan Penting Sebelum Aktiviti Mendaki Gunung. Semakin ramai pula jejaka kacak dan wanita lawa-lawa bertukar hobi hiking ni. Kenapa tu, sukan atau aktiviti lain tak best kah? Yang ini bolehlah tepuk dada, tanya selera masing-masing. Ada kawan saya kata, dia terlebih minat dengan hiking ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

Cara Mudah Tukar Simkad Biasa Kepada 4G LTE

Cara Mudah Tukar Simkad Biasa Kepada 4G LTE. Siapa punya simkad yang masih 2G atau 3G? kalau masih dilevel 3G, apa kata upgrade ke 4G LTE sebabnya apa lah guna jika kawasan kita ada kelajuan internet yang tinggi tapi simkad masih ditahap itu ja. Kebanyakkan lokasi pada masa sekarang ni telah dinaik taraf ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

Cara Mohon Amanah Dana Anak Malaysia 2050 (ADAM50)

Cara Mohon Amanah Dana Anak Malaysia 2050 (ADAM50).Rakyat Malaysia pastinya mendengar perbentangan bajet 2018 yang lalu oleh Perdana Menteri Malaysia. Dalam ucapannya, PM telah mengumumkan program baru yang akan diperkenalkan Kerajaan hasil kerjasama dengan Permodalan Nasional Berhad (PNB) untuk bayi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

25 Homestay Murah Di Ranau Dan Kundasang Sabah

25 Homestay Murah Di Ranau Dan Kundasang Sabah. Musim cuti persekolahan sudah bermula. Bagi yang sudah merancang percutian bersama keluarga di hujung tahun ini mungkin maklumat tentang tiket murah dan senarai homestay murah tak perlu lagi.Walaubagaimanapun, sekiranya ada perancangan bercuti di Sabah pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

Cara Renew Lesen Memandu P, CDL Dan GDL Yang Tamat Tempoh

Cara Renew Lesen Memandu P, CDL, GDL Yang Tamat Tempoh. Wah, ramai betul yang hantar email dengan saya yang bertanya mengenai cara untuk renew atau memperbaharui lesen memandu yang sudah tamat tempoh sah. Untuk makluman, saya bukan kakitangan JPJ ya, saya cuma rajin membaca daripada korang saja,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

10 Broker Forex Terbaik Malaysia 2018

Mencari Broker Forex yang terbaik bukanlah satu kemestian kepada trader Forex yang baru nak bermula. Sekiranya terdapat mana-mana trader ataupun pemula yang percaya bahawa hanya sesetngah broker terbaik yang terpilih saja boleh berdagang pada platform yang dipercayai dan bagus, itu adalah satu tanggapan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

Jadual Gaji 2018 Penjawat Awam

Jadual Gaji 2018 Penjawat Awam. Seperti kebiasaanya pada setiap hujung tahun sebelumnya, Jabatan Akauntan Negara (JAN) akan mengeluarkan Surat Pekeliling Akauntan Negara bagi menentukan Tarikh Dan Peraturan Pembayaran Gaji.Bagi Penjawat Awam, ini adalah Surat Pekeliling yang dinanti-nantikan selain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months ago.

 

36 Jenis Penyakit Kritikal Dilindungi Takaful SSPN-i Plus

Ramai yang bertanya dengan saya, apa kelebihan simpanan SSPN-i Plus ni? Kalau simpan dengan PTPTN ni tak kena CCRIS juga kah kalua tak deposit setiap bulan untuk simpanan? Semua persoalan ini akan saya jelaskan dalam artikel kali ini. Termasuk 36 jenis penyakit kritikal yang dilindungi takaful tanpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
8 months and a week ago.