User Profile: ciktom

Show pings in: English | Malay | All

 

ciktom

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 19

Sweet Escape Ke South Korea Bersama Traveloka

Assalamualaikum dan salam ceria selalu Cik tom dapat satu email yang maklumkan sekarang tengah rancak berjalan satu contest yang sangat awesome! Cik tom kalau bab contest ni memang excited terlebih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
20th December 2016 11:48pm

 

Cara Mudah DIY Light Box aka Mini Studio

Cara Mudah DIY Light Box aka Mini Studio Assalamualaikum dan salam ceria Cik tom nak kongsikan satu projek DIY cik tom bersama suami, padin untuk buat Light Box atau

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
16th December 2016 5:28am

 

Pengalaman Booking Hotel Jimat Berganda di Traveloka

Assalamualaikum dan salam ceria.. Cik tom nak kongsikan satu pengalaman cik tom booking hotel jimat berganda di Traveloka. Kalau nak diikutkan semenjak cik tom mengenali searching site untuk hotel and flight

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
13th December 2016 3:34am

 

Resepi Diet Atkins: Agar-agar Atkins

Assalamualaikum dan salam ceria. Banyak koleksi resepi bagi pengamal diet atkins yang cik tom kumpul dari facebook Kelab Diet Atkins Malaysia (KDA) pada tahun 2014-2015. Cik tom pernah amalkan diet

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
9th December 2016 11:58pm

 

Projek DIY Bakul Sampah Simple Jer

Assalamualaikum dan salam ceria.. Nak kongsikan cik tom buat projek DIY bakul sampah simple jer dari barang terpakai sediaada di rumah. Amboi bunyi tajuk projek macam besar je. Padahal buat

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
9th December 2016 1:04am

 

Cara Mudah Buat Ayam Goreng Berempah Sedap

Assalamualaikum dan salam sayang.. Resepi ayam goreng berempah sedap kali ini hasil cik tom godek dari blog kak Azie Kitchen. Cik tom memang suka cuba resepi dari blog Kak Azie

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
7th December 2016 3:52pm

 

Memang Bahaya Pengaruh Go Shop dan CJ Wow Shop

Assalamualaikum dan salam ceria Beberapa hari yang lepas cik tom terbaca entri blog Cikgu Hazreen bertajuk; Bahaya CJ WOWShop dan Go Shop. Segala apa yang diperkatakan oleh cikgu didalam entri

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
4th December 2016 1:20am

 

Jalan-jalan Tengok Pemandangan di Forest City, Johor

Assalamualaikum dan salam ceria.. Minggu lepas cik tom bersama padin pergi jalan-jalan tengok pemandangan di Forest City, Johor. Memang cantik sangat pemandangan menghijau di Forest City ini. Seumpana hutan di

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
3rd December 2016 1:36am

 

Cara Mudah Buat Kuih Ketayap Inti Telur Hancur

Assalamualaikum dan salam ceria Hari ini cik tom nak share satu resepi mudah dan teramat senang nak buat iaitu resepi kuih ketayap inti telur hancur. Takde stok kelapa parut kat

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
29th November 2016 4:24pm

 

Cara Buka Akaun Kedua Maybank Secara Online Untuk Asingkan Duit

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia Cik tom nak kongsikan 1 tutorial bergambar cara buka akaun kedua Maybank secara online untuk asingkan duit. Kalau letak duit untuk saving dalam satu akaun

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
28th November 2016 4:35pm

 

Tempahan Ikan Bilis Mata Biru Secara Online dengan Hasil Laut Jamilah

Assalamualaikum dan salam ceria Setiap hari antara menu wajib yang cik tom akan masak ialah ikan bilis mata biru pangkor kerana ianya menu kesukaan padin. Tak kisah la masak ikan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
28th November 2016 9:49am

 

Celebrate Birthday Sambil Ternak Lemak di Secret Recipe

Assalamualaikum dan salam ceria Pada 22 November ialah hari lahir cik tom yang ke tetttt tahun. haha.. So, malam tu suami cik tom ajak keluar jalan-jalan ke Angsana, Johor Bharu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
27th November 2016 9:23pm

 

Projek Ternak Lemak Di Boat Noodle, Sunway Putra Mall

Assalamualaikum dan salam sayang  Sebenarnya projek makan-makan di Boat Noodle, Sunway Putra Mall ini pada 19 Disember 2015 yang lepas. Dah lama benar tapi takpelah cik tom jenis tak update

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
21st November 2016 8:30pm

 

Review Penginapan Cik Tom di Mile 36 Lodge, Kundasang

Pada 27 September yang lepas, cik tom bersama suami pergi berbulan madu ke Kundasang dan Kota Kinabalu, Sabah selama 4 hari 3 malam. Padin yang sudah beberapa kali bercuti ke

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
18th November 2016 10:28pm

 

Resepi Mudah Cara Buat Coklat Chip Cookies M&M

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Resepi mudah cara buat coklat chip cookies MM kali ini dari air tangan adik cik tom, Ika. Cik tom jadi assistant je tolong sukat bahan-bahan untuk buat

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
18th November 2016 12:36pm

 

Promosi Cuti Akhir Tahun Hotel dan Penerbangan Sempena Cuti Sekolah

Bersempena cuti sekolah akhir tahun yang dah semakin hampir ni, mesti ramai ibu bapa mencari lokasi menarik di seluruh Malaysia atau luar negara untuk bercuti bersama anak-anak tersayang. Inilah waktu

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
17th November 2016 8:00am

 

Tawaran PTPTN Diskaun 10-15% Bayaran dari Bajet 2017

Assalamualaikum dan salam ceria.. Sebelum ini cik tom pernah kongsikan artikel mengenai cik tom berjaya bayar lumpsum baki pinjaman PTPTN dengan diskaun 20% mengunakan insentif bayaran balik dari Bajet 2015.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
15th November 2016 10:58pm

 

Resepi Mudah Cara Buat Puding Karamel

Assalamualaikum dan salam ceria.. Sesi memasak hari ini, cik tom nak kongsikan 1 resepi mudah cara buat puding karamel. Sebelum ini cik tom dah pernah kongsikan resepi puding karamel yang

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
14th November 2016 12:13am

 

Cara Rawat Kulit Berjerawat dan Akibat Produk Merkuri

Salam ceria Topik kali ini mengenai cara rawat kulit berjerawat dan akibat produk merkuri. Cik tom banyak juga dapat komen dan email pertanyaan mengenai masalah jerawat yang kebanyakan di alami

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
12th November 2016 2:04am

 

Resepi Lempeng Mini bersama Sambal Ikan Bilis Mudah dan Cepat

Assalamualaikum dan salam ceria Hari ini cik tom nak share resepi lempeng mini bersama sambal ikan bilis yang mudah dan cepat penyediaannya. Lempeng mini ini sesuai dijadikan sebagai menu minum

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
10th November 2016 4:46pm