User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 6 of 20

BEREHAT DI KAMPUNG SEKEJAP, REVIEW PRODUK TETAP ADA

hai assalammualaikumPulang Ke Kampung Merehatkan MindaCuti banyak, jadinya kita pulang ke kampung atau bercuti untuk merehatkan minda. Eh, nad bila masa kau kerja ada cuti-cuti ni..Hello... walaupun suri rumah, nad lagi bekerja 24 jam tau..tidur pun dah ke laut..Setiap minit ada je kerja nak buatnya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

MACAM MACAM ADA DI MAHA 2016

hai assalammualaikumPelbagai Aktiviti Menarik Di Maha 2016 Maeps SerdangHah!! dulu sebelum ada anak nad pernah pergi MAHA ni..memang pusing habis waktu tu sebab belum ada anak..hahaha. Dan hari Khamis lepas, nad pergi lagi ke MAHA 2016 untuk kali kedua. Kali ni bawak Fariza Nafisah ni. Sambil nad kena buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

JUS QALBI AL EHSAN KURANGKAN KOLESTEROL

hai assalammualaikumJus Qalbi Bantu Kurangkan KolesterolPenyakit kolesterol sangat bahaya pada kesihatan. Lagi bahaya kalau kolesterol kita tinggi, boleh jadi penyakit jantung..Kolesterol tidak kira lelaki atau perempuan. Lagi satu, sebut kolesterol, mesti korang fikir, orang badan besar je ada, Oh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

PELAKON REEN RAHIM BULI BUDAK

hai assalammualaikumPelakon Reen Rahim Buli Budak Usia SetahunBudak tu tengah syok layan perasaan dia dengan jalan sana sini. Malas nak kacau urusan orang dewasa ni. Dia tak tau, dia duk merayau-rayau tu dia kacau kerja orang lain. Dia layan diri dia, dengan enjoy, apa dia nak buat. Sampaila pelakon Reen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

HONG KONG DESTINASI PERCUTIAN YANG DIIDAMKAN

hai assalammualaikum#MytravelokaEscapade : Hong Kong Destinasi Percutian Yang DiidamkanNad memang suka travel. Nad tak pernah merasa travel ni dengan keluarga, sebab keluarga nad jenis tak suka berjalan. jadi pendamkan jela. Waktu mohon Universiti, nad doa, dapat univeristi jauh. Akhirnya dimakbulkan, dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

MAJLIS SEPETANG BERSAMA REEN RAHIM DAN ASIANIC

hai assalammualaikumProduk Penjagaan Diri Halal Jenama Asianic.Hari Isnin haritu nad hadiri satu majlis Sepetang bersama Reen Rahim dan Asianic bertempat di Donates Coffee, Cake Bread di Jalan Kuchai Lama. Asianic ni bukan nama orang tau, tapi nama produk. Pertama kali nad diperkenalkan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

PENGALAMAN MENGGUNAKAN UBER PERTAMA KALI

hai assalammualaikumPengalaman Menggunakan Perkhidmatan UberMasa belajar dulu, kerap juga naik bas awam pergi sana sini. Tapi, itu sebab ada kawan. Naik LRT pun boleh dikira berapa kali je, sebab naik pun dengan pakwa dulu..hahahaa. Lepas tu dah tak naik LRT. Lama jugakla taknaik sampai dah kawin ni. Nad ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

TERIMA KASIH FARIZA

hai assalammualaikumFariza Anak Yang Baik, Buat Mommy BanggaNampak tak nad buat status dekat facebook. Siapa kawan dengan nad, perasanla status ni. Ye!!..Anak dara sorang ni, usianya dah setahun sebulan, dan masa ni la dia nak buat perkara extreme. Selalunya, dia akan naik tangga ni bila ada mommy dan daddy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

GLAMOROUS DEVOTION : KOLEKSI TERKINI ZACHEELA PENUH GAYA

hai assalammualaikumTergoda Dengan Koleksi Baju Baru Zacheela Yang Unik Dan CantikNi kali pertama nad pergi ke majlis Fashion Show. Memang dah lama teringin nak pergi majlis macam ni, tapi sebelum ni tak berkesempatan. Alhamdulillah, semalam, nad berpeluang menyaksikan acara Fashion Show ni depan mata.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

AZHARINA DINOBATKAN SEBAGAI PEMENANG GEGARVAGANZA 2016

hai assalammualaikumAZHARINA DINOBATKAN SEBAGAI PEMENANG GEGARVAGANZA 2016Semalam final Gegarvaganza 3. Harini nak update juga..hehee. Final konsert Gegar Vaganza 2016 berlangsung di Dewan Auditorium, Majlis Bandaraya Shah turut disiarkan secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (104) dan siaran serentak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

LUMINOUS SERUM KURANGKAN PARUT DAN KECUTKAN JERAWAT

hai assalammualaikumLuminous Serum Kurangkan Parut Dan Kecutkan JerawatMasalah utama nad sejak masuk kolej ialah jerawat. Entah macam mana, boleh muncul pulak jerawat sana sini. Mungkin sebab hormone atau perbezaan persekitaran. Masalah ni sampai la nad kawin. Memang banyak produk untuk jerawat ni nad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.

 

KHASIAT TEMPE YANG PERLU ANDA TAHU

hai assalammualaikumTempe Banyak Khasiatnya - Siapa suka makan tempe ; sila baca ini. Tempe kalau makan panas-panas memang best dan sedap ! Biasanya tempe dijual di kedai runcit atau pasaraya dengan bersalut plastik ataupun suratkhabar. Goreng pun sedap, buat sambal tempe lagi sedap! Makanan ini sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

BIJAK ANAK AKU NI..TUNGGANG LANGGANG RUMAH NI

hai assalammualaikumRumah Bersepah Anak Bijak - Hah!!..sebelum ni selalu nampak quote ni dekat facebook. para ibu semua kongsi quote ni..hahaa..Maka para ibu mesti bangga rumah bersepah sebab anak bijak..hahaha. Tapi sememangnya anak kita dah bijak sejak dalam perut lagi. Sebab masa mengandung, kita dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

CARA KURUS DENGAN MUDAH, SIHAT DAN SELAMAT

hai assalammualaikumGula-Gula Mince Dan Gel Cool RoseSetiap hari asyik pandang cermin je, cek lemak sana sini. Tak kat perut, kat bawah dagu, tak pun bawah lengan, sampailah ke peha. Stress nampaknya..kalau boleh nak ramping, ada bentuk, dan boleh selit sana sini.. Setiap tahun, mesti korang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

NESTLE MILK DAN NESTLE SNEK CERELAC BUAT PERUT FARIZA KENYANG

hai assalammualaikumMuka Fariza Bila Kenyang - Anak nad sorang ni, memang jenis kuat makan, almaklumla, masa nad pregnant, kerjanya makan je..hahaha..dah turun ke anak. Apa kita makan, dia pun nak makan. Sekarang dah kena berkongsi dengan anak. Kadang dah bagi bubur pun nak makan lagi..Dasyat perut Fariza...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

NESCAFE WHITE COFFE RASA PANDAN..WOWW!!

hai assalammualaikumNescafe White Coffee Rasa Pandan - Alhamdulillah, dekat Kuala Lumpur sekarang tengah musim hujan. Hujan kadang pagi, kadang petang, kadang malam, kadang tu ada dari pagi sampai malam. Sukanya bila hujan dekat KL ni, sejuk je selalu. Bila dah sejuk, mulalah nak panaskan badan. Dapat minum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

SANDISK ULTRA DUAL DRIVE 3.0 64GB

hai assalammualaikumRuang Telefon Besar Dengan Adanya Sandisk Ultra Drive 3.0 64gb - Dah lama nak beli pandrive yang boleh cucuk dekat telefon. Paham-paham jela, perempuan dengan telefon mesti penuh dengan gambar..hahaha. Lepas tu mula la, space telefon tinggal sikit gara-gara gambar sahaja. Nak transfer ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

CARA HILANGKAN LEBAM, GELAP DAN HITAM BAWAH MATA

hai assalammualaikumAmeena KSK III - Setiap hari tengok mata dekat cermin. Ya Allah, teruknya mata, sebam , dah macam panda. Mana tak mata lebam, siang melayan anak, malam update blog. Kadang tidur lewat sebab nak siapkan kerja. tak cukup tidur pun ye. Macam ni la, rutin nad setiap hari. Maka muncullah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

KAMI BLOGGER BERJIRAN

hai assalammualaikumAku Jiran dengan Blogger Hebat - Nad pun tak sangka boleh berjiran dengan blogegr ni. Kenal denagn blogger ni pun lepas nad kawin dan pindah ke Kuala Lumpur. Tu pun lepas kawan dia dekat facebook. Nad ni memang jenis pemalu nak berkawan dengan blogger lelaki..hahahaha. Ntah tak ingat,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.

 

TEFAL MANUAL CHOPPER DARI LAZADA : MUDAHNYA CINCANG BAHAN

hai assalammualaikumTefal Manual Chopper 5 Saat - Bila bab-bab memasak ni, kalau boleh, nak masak tak sampai setengah jam. Cukupla amik masa 5 minit je. Nad ni bukanla jenis tangan chef yang laju je cincang bahan. Kalau nad buat macam tu, maunya terbilah tangan sendiri..hahaa. Sebab pernah terjadi,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 3 weeks ago.