User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 25

Kerja Tukang Cuci Gaji RM3500?

Mencari pekerjaan bukanlah suatu perkara yang mudah. Tetapi jangan pula mudah mengalah jika anda sukar untuk mendapatkan pekerjaan di syarikat tempatan ataupun dalam kerajaan. Ini adalah kerana anda masih ada 'lubang' lain yang boleh dicuba untuk mendapatkan pekerjaan yang halal.Pernah tak anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
4 months ago.

 

Cara Menyertai Lazada Malaysia Blogger Contest

Semua blogger di Malaysia dijemput untuk menyertaiLazada Malaysia Blogger Contest 2017 bersempena Ulangtahun ke 5 Lazada Malaysia. Untuk menyertai contest ini, anda hanya perlu untuk menjawab soalan-soalan berikut dalam bentuk blogpost dalam blog masing-masing. Soalan-soalan tersebut adalah:a.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months ago.

 

Cara Memilih Bengkel Repair Kereta

Memilih bengkel kereta yang dipercayai adalah sukar jika tidak tahu latar belakang bengkel tersebut. Banyak juga bengkel yang suka mengambil kesempatan atas pengguna yang datang dengan menawarkan pelbagai alat ganti baru yang sebenarnya masih belum diperlukan. Bengkel kereta yang terbaik adalah bengkel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Cara Mencari Kerja dan Bekerja di Singapura

Siapa Nak Belajar Cara Mencari Kerja dan Bekerja di Singapura?. Mencari pekerjaan bukanlah sesuatu yang mudah ketika ini terutamanya dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu. Ramai juga yang diberhentikan kerja kerana masalah ekonomi yang melanda. Sekiranya anda dah jenuh mencuba mencari pekerjaan di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Lazada Birthday Blogger Contest 2017 - Kenapa Aku Suka Lazada?

Lazada adalah tempat yang paling aku suka untuk membeli belah secara online. Bagi yang nak belajar membeli belah secara online, aku cadangkan mulakan dengan membeli di Lazada. Dah mula sekali rasanya pasti akan membeli berkali-kali. Hinggakan aku ada buat video khas cara nak beli dari Lazada 😉Terdapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and a week ago.

 

Cara Asas Penjagaan Kereta Yang Perlu Anda Tahu

Percaya tak jika saya katakan bahawa membeli kereta lebih mudah daripada menjaganya? Membeli kereta hanya memerlukan satu proses iaitu proses membeli. Tetapi menjaga kereta memerlukan proses yang berulang-ulang serta berubah-ubah mengikut situasi kereta tersebut. Bagi yang baru pertama kali mempunyai kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

5 Makanan Ruji Untuk Mereka Yang Nak Jimat Duit

Nak jimat duit tetapi nak perut penuh? Saya ada cadangan. Inilah 5 makanan ruji untuk mereka yang nak jimat duit.Nasi LemakNasi lemak adalah antara makanan yang murah dan mengenyangkan. Harga nasi lemak sekarang adalah dalam lingkungan RM2 hingga RM5 bergantung kepada lauk yang dipilih. Jika dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
4 months and a week ago.

 

Hasil Sertai Segmen Hasrul Hassan Trafik Mencanak!

Seperti yang dijanjikan oleh Bro Hasrul Hassan, trafik blog aku nampaknya dah mula naik melangit. Ohsem!Walau bagaimanapun aku juga tahu yang trafik ni tak berkekalan.Nak trafik yang berkekalan kene la berusaha dengan lebih gigih.Selain daripada itu perlukan strategi dan ilmu juga.Walau apa pun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and a week ago.

 

Bagaimana menyimpan 30 peratus gaji setiap bulan?

Bagaimana menyimpan 30 peratus gaji setiap bulan tanpa gagal? Anda sebenarnya mempunyai kebebesan untuk menyimpan berapa pun setiap bulan. Apa yang lebih penting adalah sikap itu perlu dilaksanakan setiap bulan tanpa alasan.Cara terbaik untuk menyimpan secara tetap setiap bulan adalah dengan membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
4 months and a week ago.

 

Dari Blogger Kepada Vlogger

Dulu aku turun gelanggang sebagai Blogger je. Setelah setahun lebih aku berblog, satu perkara baru yang aku belajar adalah, kita boleh menarik trafik ke blog dengan Youtube.Youtube adalah enjin carian kedua popular selepas Google. Walaupun hakikatnya kedua-duanya milik syarikat Google. Aku rasa dah tiba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and a week ago.

 

Cara Terbaik Menyediakan Dana Persaraan

Bilakah masanya anda memikirkan tentang dana persaraan anda? Ketika berumur 50 tahun? Atau ketika anda mula melangkah ke dalam dunia pekerjaan?Dana persaraan adalah salah satu perkara yang perlu difikirkan seawal yang mungkin apabila kita melangkah ke dalam dunia pekerjaan. Tiada siapa yang mahu bekerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and a week ago.

 

Google Adsense Invalid Traffic. Perlu Risau ke Tak?

Dah lama aku perhatikan akaun Google Adsense aku.Setiap bulan mesti ade sedikit nilai yang ditolak kerana INVALID TRAFFIC. Nilai yang ditolak biasanya kurang daripada 5% daripada total apa yang aku dapat pada bulan tersebut. Ianya bukan sekali, hampir setiap bulan mesti ada nilai yang ditolak.Ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and a week ago.

 

Segmen Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket

Sebelum ni aku ade kongsikan berkenaan ikon blogger Hasrul Hassan. Kali Hasrul Hassan ade buat segmenHasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket.Aku rasa aku perlu sertai segmen ni untuk pertumbuhan yang lebih positif untuk blog aku ni.Siapa yang tak nak trafik ke blog banyak kan? Macam-macam blogger buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and a week ago.

 

Cara Buat Duit Dengan Aplikasi Android di Malaysia

Cara Buat Duit Dengan Aplikasi Androiddi Malaysia. Pelbagai cara boleh dilakukan untuk mendapatkan pendapatan sampingan. Salah satunya adalah dengan menggunakan aplikasi Whaff Reward. Jika anda mempunyai telefon pintar android, anda boleh menyertainya. Apa yang lebih menarik adalah aplikasi ini boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Mengurus Masa Dengan Lebih Bijak

Masa tidak dapat dikawal oleh sesiapa pun. Masa tidak dapat dikawal tetapi masa boleh diuruskan dengan baik. Masa akan terus bergerak walaupun kita tidak berbuat apa-apa. Setiap saat yang terlepas tidak akan dapat diambil kembali. Jadi, kita perlu menguruskan masa kita dengan baik supaya setiap saat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 2 weeks ago.

 

Pendapatan Blog Bulan Februari 2017

Sekejap je dah masuk bulan Mac 2017. Kehidupan sebagai seorang blogger awal tahun ni agak mencabar untuk aku. Ini kerana Allah baru saje mengurniakan aku insan baru dalam keluarga aku pada 26.1.2017 lepas. Alhamdulillah kini keluarga kecik aku dah ada 5 orang ahlinya. Nur 'Afiah, itu nama yang aku berikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
4 months and 2 weeks ago.

 

8 Jenis REZEKI Yang Anda Perlu Tahu

Semua perlu YAKIN bahawa rezeki itu datangnya daripada Allah S.W.T. Walau bagaimanapun, kita semua diminta untuk berusaha mencari rezeki dan bukannya duduk menuggu rezeki datang. Saya tertarik dengan satu slot Motivasi Pagi dalam radio IKIM FM yang diberikan oleh Ustaz Muhadir bin Jol berkenaan 8 jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Kira BMI dan Kesannya Kepada Kesihatan

Salah satu penanda aras dalam menentukan kadar kesihatan seseorang adalah dengan membuat pengiraan BMI. Apa itu BMI?. BMI adalah singkatan bagi Body Mass Index atau dalam bahasa Malaysia dikenali sebagai Indeks Jisim Badan. Secara ringkasnya, Indeks Jisim Badan adalah bertujuan untuk menentukan nisbah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara Bekerja Sebagai Mystery Shopper di Malaysia

Siapa suka pergi membeli belah atau pun window shopping? Jika anda suka lakukan 2 perkara ini, nampaknya anda sesuai untuk menjadi seorang Mystery Shopper.Mystery Shopping adalah keadaan di mana syarikat-syarikat mengupah orang awam untuk laksanakan 'lakonan' bagi senario tertentu bertujuan untuk mengetahui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 2 weeks ago.

 

Cara SAH Buat Duit Dengan Online Survey

Saya pasti ramai yang menganggap bahawa buat duit dengan online survey adalah scam. Saya juga berpendapat begitu pada awalnya. Tetapi setelah beberapa tahun menyertai program online survey, saya dah dapat bezakan mana satu yang scam dan mana satu yang betul dan boleh buat duit.Sebelum saya meneruskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months and 3 weeks ago.