User Profile: segalabenda

Show pings in: English | Malay | All

 

segalabenda

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 5

15 Idea Perniagaan Internet

Idea Perniagaan Internet Kali ini saya nak berkongsi 15 idea perniagaan internet yang boleh diceburi untuk menambah income anda. Sebahagianya saya sendiri mengaktifkan diri dan sebahgiannya hasil dari kajian dan pemerhatian terhadap perkembangan dunia internet marketer. Pernigaan internet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
18th March 2016 12:44am

 

Tips Temuduga

Tips Temuduga Untuk mendapatkan satu pekerjaan pasti kita akan menghadiri sesi temuduga yang dijalankan oleh syarikat, agensi atau pihak kerajaan sekalipun. Agak susah untuk mendapatkan pekerjaan tanpa sesi temuduga. Saya yakin sebahagian abang-abang dan kakak-kakak yang sudah masuk ke alam pekerjaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
17th March 2016 3:29am

 

Pelaburan Terbaik terkini

Pelaburan Terbaik untuk kita Andai anda seorang yang baru mula bekerja dan stabil dari segi kewangan, ada beberapa jenis pelaburan terbaik yang boleh anda fikirkan. Dalam dunia  yang semakin moden seseorang sepatutnya memiliki sekurang-kurangnya 4 jenis pelaburan. Pemilihan pelaburan mestilah pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
15th March 2016 2:03pm

 

Fanatik politik di FB

Fanatik politik di FB Aku sejak 2-3 minggu ni bila bukak FB takda benda lain lagi yang aku terbaca. Asyik-asyik cerita politik. Kebanyakan rerakan aku ni macam dah nak gila dengan parti politik depa. Kutuk sana kutuk sini, maki sana maki sini, hina sana hina sini dan macam-macam lagi sana sini. Asal aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
12th March 2016 9:36pm

 

Ibu bapa dahulu dengan ibu bapa sekarang

Ibu bapa dahulu ibu bapa sekarang Dah lebih seminggu aku tak posting apa-apa, sehingga la hari, apabila bila berlaku sesuatu siang tadi depan mata aku. Sesuatu tu bukanlah benda yang berat cuma mengingatkan aku yang zaman dah berubah dan semakin menghampiri kiamat. Manusia semakin lama sudah semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
7th March 2016 11:53pm

 

Teknik Mengumpul Emas

Teknik Mengumpul Emas Sejak penubuhan Public Gold, semakin ramai orang mula sedar akan satu lagi medium pelaburan yang menguntungkan iaitu pelaburan emas. Aku pun mula kenal tentang pelaburan emas sejak tertubuhnya public gold. Sebelum tu hanya beli emas bagi isteri pakai. Kalau ada terfikir pun hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
1st March 2016 9:49pm

 

Bersalaman dengan bukan muhrim?

Bersalaman dengan bukan muhrim Dua tiga hari yang lepas telah terviral pulak kes seorang berkedudukan tinggi yang bersalaman dengan bukan muhrim atau isteri orang atau anak dara orang atau sesape lagilah yang bukan muhrimnya. Banyak sungguh komen yang diterima di facebook, di blog dan mana-mana laman sosial...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
23rd February 2016 8:38pm

 

Kamera DSLR

Kamera DSLR Sejak 3-4 tahun ni kamera dslr dah semakin mendapat sambutan terutama dikalangan muda mudi. Kalau 10 tahun yang lepas, agak asing nak melihat individu memiliki dslr sendiri. Kalau ada pun dikalangan fotografer je atau budak-budak universiti yang ambil kos berkaitan. Itupun kengkadang ada yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
21st February 2016 11:09pm

 

Pendapatan Sampingan Aku

Pendapatan Sampingan Dengan dunia yang segalanya dah mahal ni, maka semakin gilalah manusia bekerja mencari rezeki. Siang kerja, malam kerja kadang-kadang tidur pun termimipikan kerja. Semua kerja tujuannya adalah untuk mencari rezeki. Nak tambah pendapatan untuk menangung kehidupan harian keluarga. Bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
19th February 2016 11:34pm

 

Sakit Gastrik Pengalaman Yang Menyeksakan

Sakit Gastrik Satu ketika dulu, aku menghidap sakit gastrik yang sangat teruk. Ketika tu aku berbadan besar (obesiti) seperti yang aku pernah post sebelum ini iaitu diet nak kuruskan badan. Sakit gastrik ni kebiasaanya berpunca dari mengambil pemakanan yang tidak seimbang, kurang makan, melambat-lambatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
14th February 2016 11:12pm

 

Zaman kanak-kanak dulu

Zaman kanak-kanak dulu Zaman kanak-kanak adalah zaman yang paling best. Zaman di mana keinginan hanya nak main. Jarang-jarang susah hati. Jarang-jarang bermasam muka. Jarang-jarang bersedih hati. Jarang-jarang boleh duduk diam. Hati sentiasa ceria. Inilah zaman badan paling best condition. Paling teruk pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
14th February 2016 5:37pm

 

Pejabat di rumah Small office home office

Pejabat Di Rumah Soho adalah singkatan kepada Small Office Home Office adalah semakin popular di kalangan rakyat Malaysia sekarang. Ada satu pejabat di rumah boleh di katakan keperluan terutama kepada mereka yang berkerja dirumah. Memiliki soho di rumah dapat menjimatkan banyak kos berbanding menyewa tapak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
10th February 2016 6:01pm

 

Theme premium OlaOli

Theme Premium OlaOli Akhirnya aku redha juga untuk mengeluar sedikit kos untuk mendapatkan satu theme premium olaoli self host blog pertama aku ni. Jenuh juga berfikir banyak kali, nak beli ke tak nak. Hati besar kata tak nak atas alasan, tak usah la membazir sebab kita ni  newbie lagi. Tapi hati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
8th February 2016 7:53pm

 

Makanan Frozen Food

Makanan Frozen Food Post kali ni aku nak sembang pasal makanan pulak ye. Bukan pasal makanan di hotel, Chef wan masak ka, makanan di pasar malam ka tapi pasal makan yang disejuk beku atau makanan frozen food. Frozen food dengan frozen throne war craft tak sama ye. Sekarang ni di hypermarket dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
7th February 2016 10:17pm

 

Kecemerlangan akademik atau siasah anak?

Kecemerlangan akademik atau siasah anak? Zaman sekarang semakin modern. Manusia semakin bijak dan pandai. Semua orang mengejar ilmu pengetahuan dan kecemerlangan akademik. Tapi adakah kemerlangan akademik yang di kejar oleh kita sekarang ni seiring dengan siasah keperibadian yang baik. Ramai orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
6th February 2016 9:04pm

 

Ciri-ciri pemimpin yang lemah

Ciri-ciri pemimpin yang lemah Kali ni aku nak menyenaraikan ciri-ciri pemimpin yang lemah untuk renungan kita bersama. Sebab ada antara kita ini sememangnya adalah pemimpin atau bakal pemimpin. Ketua keluarga juga adalah pemimpin. Bagi aku, pemimpin yang baik adalah pemimpin yang berjaya membawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
30th January 2016 7:35pm