User Profile: mahamahu

Show pings in: English | Malay | All

 

mahamahu

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 74

Antabax Perkenal Kempen Tangan Bersih Hidup Sihat Elak Jangkitan Covid-19

Antabax telah menjalin kerjasama dengan Kementerian Kesihatan dan Kementerian Pendidikan untuk melancarkan kempen Tangan Bersih Hidup Sihat. Ia bagi meningkatkan kesedaran dalam kalangan murid-murid sekolah untuk mengurangkan risiko jangkitan penyakit berjangkit seperti Novel Covid-19 dan Influenza di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
3 months and 2 weeks ago.

 

BOSS… MAMA KIRIM SALAM Drama Patuh Syariah Pertama Di Malaysia

Buat julung kalinya TV AlHijrah memecah tradisi penyiaran dunia Islam apabila stesen berkonsepkan gaya hidup Islam ini berjaya menerbitkan sendiri sebuah drama yang memberi penekanan kepada susun atur plot, tatacara serta adab pembikinan drama yang bersesuaian dengan imej TV Islam.Drama berjudul BOSS…...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
3 months and 2 weeks ago.

 

YOLO Eats Menyediakan 25 Tarikan Menarik Di Philea Mines Beach Resort

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Maha tak tahu pun yang di area The Mines tu ada satu hotel yang mempunyai pantainya sendiri. Memang pelikkan tapi itu yang ada kat sana korang boleh merasai seperti menginap di sebuah beach resort tepi pantai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
3 months and 2 weeks ago.

 

'7 Nasihat' Terbaru Dari Dato' Sri Siti Nurhaliza Kembalikan Rentak Asli

Siapa yang rindu akan lagi asli atau juga lebih dikenali lagu tradisional boleh dengarkan kembali dinyanyikan oleh penyanyi no.1 negara siapa lagi kalau bukan Dato' Sri Siti Nurhaliza. Lagu bertajuk '7 Nasihat' ini adalah ciptaan anak muda iaituKmy Kmo Luca Sickta. Mungkin ramai tidak mengenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
3 months and 2 weeks ago.

 

Resipi Istimewa Dari Chef Florence Tan Menggunakan Mentega Anchor Dalam Tin

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Anchor Food Professionalsbahagian perkhidmatan makanan Fonterrabersama chef selebriti MalaysiaFlorence Tan, hari ini memperkenalkan tiga resipi yang direka khas untuk para peminat pembuat kek dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
3 months and 2 weeks ago.

 

ShopBack Malaysia Mencatat Rekod Melebihi 200% Pertumbuhan Pada Tahun 2019

ShopBack hari ini menyatakan bahawa ia terus mengalami pertumbuhan yang lebih tinggi di Malaysia, dengan data yang menunjukkan pertumbuhan lebih daripada 200% dalam jualan (didayakan melalui ShopBack Malaysia) tahun lepas berbanding tahun 2018.Membawa momentum dari 2019, jualan e-dagang yang dibolehkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
3 months and 2 weeks ago.

 

Pembukaan Tahun Yang Gemilang Al Fateh Meraikan Anak Yatim Dalam Majlis Meet Greet

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Ramai orang kat luar sana yang mula mengenali dan menikmati kebaikan produk Al-Fateh, atau ada yang masih tak tahu apa itu Al-Fateh? Maha pun sebenarnya baru juga tahu tentang produk keluaran Al-Fateh Alami Sdn...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
3 months and 2 weeks ago.

 

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie Friends

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie Friends. Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai joinGiveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie Friends.Giveaway Wang Tunai RM 1000 Mamapipie ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
3 months and 3 weeks ago.

 

Malaysia Burger On 16 Tersenarai Top 50 Best Burger In Asia

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Makanan burger di Kuala Lumpur telah berkembang dengan cepat dari gerai-gerai jalanan ke restoran-restoran dengan pelbagai resipi burger baru. Pilihan telah banyak dari kedai makanan segera seperti Burger King...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
3 months and 3 weeks ago.

 

Akhirnya Dato Seri Siti Nurhaliza Muncul Semula Antara Kontroversi Dalam AJL34

Majlis anugerah yang setiap tahun dinantikan oleh semua peminat dan juga pecinta muzik tempatan telah berlangsung dengan meriah dan penuh kontroversi. Tak sah lah kalau program live kat tv tiada drama dan kontroversi tak meriah betul kan. Mungkin sehingga sebulan semua ini akan diperkatakan oleh netizen dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
3 months and 3 weeks ago.

 

Masa Untuk Undi Finalist Anugerah Juara Lagu ke 34 Dengan SETEL

Beberapa hari sahaja lagi untuk majlis anugerah yang berprestij di nantikan oleh semua peminat muzik tanah air. Anugerah Juara Lagu 34 bakal berlangsung pada 9 Feb 2020 secara langsung di Arena Axiata Bukit Jalil dan TV3. Siapakah bakal bergelar juara dan membawa pulang hadiah utama. 12 lagu bakal berentap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
3 months and 4 weeks ago.

 

Abang dan Kakak Domino Berkeliaran Di Stesen Sentral Dan TBS

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Semangat Tahun Baru Cina terus diraikan apabila pasukan Domino menyebarkan rasa bersemangat dengan mengedarkan pizza di KTM KL Sentral dan Terminal Bersepadu Selatan (TBS), merawat rasa lapar sepanjang perjalanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
4 months ago.

 

Zaman 2020 Kenapa Isi Minyak Cara Lama Guna SETEL Sahaja

Anda masih lagi ker keluar kereta dan berbaris panjang untuk membayar minyak di stesen minyak. Kalau masih macam tu anda masih tidak di zaman 2020 kerana sekarang pembayaran minyak semudah klik dan juga boleh terus boleh pam. Tapi hanya untuk stesen minyak Petrona di seluruh Lembah Klang sahaja.Aplikasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
4 months ago.

 

Peralatan Dapur Yang Membantu Menyediakan Makanan Sihat Dan Mudah

Makan sihat mempunyai banyak faedah. Cara terbaik untuk makan sihat adalah dengan tentu menyediakan makanan anda sendiri. Ada cara anda boleh mengurangkan masa dan usaha, menggunakan kaedah dan alat tertentu. Barang-barang yang betul dapat membuat persiapan makanan yang sihat yang menyenangkan bukannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
4 months ago.

 

Balik Kampung Pergi Makan Mykori Dessert Cafe Dengan Family

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Balik kampung baru-baru ini sebab cuti yang panjang empat hari jadi habiskan masa sepenuhnya kat kampung dengan family. Jarang dapat balik bila balik ni memang bawa mereka pergi mana-mana sahaja nak jalan.Kebetulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
4 months and a week ago.

 

Korang Mampu Tahan Kepedasan Tahap 15 Sambal Embe Di Geprek Bensu

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Korang rasa korang cukup kuat untuk makan sambal yang pedas tahap gaban. Kalau korang rasa korang mampu tahan tidak mengalami sakit perut cirit-birit lepas makan pedas dan tidak berpeluh korang kena cuba satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
4 months and a week ago.

 

Jenama Monstr Bermula Dengan Suka Makan Brownies Kini Menjadi Empayar

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Ramai usahawan yang berjaya sekarang ini adalah bermula dengan minat dan juga suka kepada sesuatu seperti memasak akhirnya membuka perniagaan kedai makan. Ada juga yang minat makan akhirnya menjadi blogger makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
4 months and a week ago.

 

Rancangan Assalamualaikum TV ALHijrah Bersiaran Secara Langsung Di CHINA TOWN

TV AlHijrah sememangnya telah mempunyai tempat tersendiri di hati penonton setianya. Ini kerana, bukan hanya terkenal sebagai pendidik di kaca televisyen, malahan kebelakangan ini, TV AlHijrah turut berani bereksperimentasi dengan pelbagai corak, gaya serta konsep baru yang trending dan releven di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
4 months and a week ago.

 

eCurve Raikan Warga Emas dalam Sambutan Penuh Makna Sempena Tahun Baru Cina

Dalam kemeriahan sambutan Tahun Baru Cina yang disemai dengan semangat berkongsi dan mengeratkan silaturrahim antara ahli keluarga, eCurve telah membawa warga emas dari Persatuan Rumah Amal Murni, Kajang untuk merasai suasana kempen 'Blossoms of Spring' yang berwarna-warni dan meriah di eCurve baru-baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
4 months and a week ago.

 

Terbaru Dari Marrybrown 'Fortune Burger' Sempena Perayaan Tahun Baru Cina

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Maha suka pergi makan kat Marrybrown ini sebab apa kerana mereka sentiasa membawa pembaharuan dalam menu-menu mereka apabila tiba musim perayaan. Macam sekarang ini untuk Tahun Baru Cina yang tak lama lagi ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
4 months and 2 weeks ago.