User Profile: juelizajamani

Show pings in: English | Malay | All

 

juelizajamani

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 11

Enchanteur Perfumed Body Lotion | Melembapkan Wangi Sepanjang Hari

Sebut jer lotion mama memang suka pakai tapi botol lotion tu wajib kena ada di atas katil, atas meja, dalam dashboard kereta, dalam handbag dan dimana sahaja barulah mama rajin sapu kat tangan. Kalau tak der depan mata memang tak pakai lah. Hehehe. Memandangkan setiap malam mama tidur dalam aircond memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 2 weeks ago.

 

GOSHARELAH | Buat Duit Dengan Share Ke Social Media

GOSHARELAH | Buat Duit Dengan Share Ke Social Media - Semenjak tak kerja ni ada jer mama fikir macam mana nak cari duit sendiri. Yer mama jenis tak mintak kat en papa. Cukup lah dia tolong bayar hutang piutang mama tu dah syukur. So mama kalau nak beli apa2 selalu akan cari duit sendiri. Kalau nak menjual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 2 weeks ago.

 

Lazada Big Baby Fair 2018 | Dapatkan Diskaun Sehingga 80%

Setiap tahun Lazada memang suka buat sale giler-giler macam ni. Korang kalau nampak Lazada Big Baby Fair mesti semua tak sabar nak shopping online kan. Yer terutamanya mak-mak lah rasa tangan dah gatal dan tak sabar nak scroll website Lazada tu kan. Heheh time ni jer mak-mak nak shopping barangan baby...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 2 weeks ago.

 

Pertama Kali Buat Aduan Susu Masam Dutch Lady Strawberry

Fuhh selalu tengok orang jer update kat social media pasal beli susu basi la masam la. Sekali nahhhh mama sendiri terkena. En papa kata susu ni lain macam dan mama pun minum memang susu tu masam ok. Air susu tu jadi pekat likat macam nak jadi macam susu yogurt tu. Aduh memang blur apa nak buat. Tak kan la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 2 weeks ago.

 

Sesi Mama-Mama Penyayang DUGRO | Perkongsian Hidangan Sihat Yang Penuh Nutrisi Untuk Si Manja

Sesi Mama-Mama Penyayang DUGRO | Perkongsian Hidangan Sihat Yang Penuh Nutrisi Untuk Si Manja - Setiap seorang ibu sangat menitik berat mengenai pemakanan yang terbaik untuk si manja. Jadi sebagai ibu yang sangat prihatin akan setiasa terus belajar dan harus menjadi lebih kreatif untuk menyediakan makanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 2 weeks ago.

 

Simpan RM500 PERCUMA RM500 Dengan SSPN1M

Lagi 10 tahun akan datang, anak-anak mama akan bakal melanjutkan pelajaran ke universiti. Pada masa tu mesti banyak duit nak digunakan untuk membeli pelbagai buku dan barang keperluan mereka. Kekadang terfikir masa tu nak gunakan duit simpanan atau buat sahaja pinjaman. Ok memandangkan anak-anak mama masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 2 weeks ago.

 

STARBUCKS® BOTOL KOLEKSI TEH FRAPPUCCINO Boleh Didapati Di Malaysia

Starbucks Malaysia memperkenalkan dua Botol Frappuccino® minuman baharu yang berasaskan teh - Botol Matcha Tea Frappuccino® dan Botol Black Tea Frappuccino®. Minuman kategori ‘ready-to- go’ boleh didapati di bahagian botol minuman dalam pasar raya premium, petrol marts dan kedai serbaneka utama di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 2 weeks ago.

 

Dapatkan Kit Undi Negaraku

Tak lama lagi kita dah nak mengundi kan. Sejujurnya kali ni baru kali ke 2 mama nak mengundi. Rasanya mama pun dah lupa cara mengundi macam mana. Hahaha yer lah 5 tahun sekali kan macam-macam boleh lupa yer tak. Hehehe. Ok minggu lepas mama perasan blogger Marou Apple Hijau dia ada update pasal Kit Undi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Luangkan Cuti Sekolah Di KidZania Go! @ Quill City Mall Kuala Lumpur

Cuti sekolah kali ni memang mama takder planning pergi mana. Rasa macam nak habiskan cuti sekolah kat rumah jer. Sempena birthday Iqbal yang ke 9 tahun mama dah promise nak bawak dia pergi KidZania Go di Quill City Mall Kuala Lumpur. InsyaAllah satu hari nanti mama akan bawa anak-anak pergi ke KidZania yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Selamat Ulang Tahun Yang Ke 125 Johnson's Baby!

Selamat Ulang Tahun Yang Ke 125 Johnson's Baby! | Ramai yang dapat surprise dari Johnson's Malaysia. Tapi mama tak dapat pun huhuhu sedih ingatkan tak tersenarai. Petang selasa dapat panggilan tanya ada kat rumah ker tak. Sekali surprise dari Johnson's Malaysia. Wowww terus tersenyum tengok nama mama dekat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

UV Porcelain+ SOS | Penyelesaian Kulit Kusam Dari Sinaran UV

UV Porcelain+ SOS | Penyelesaian Kulit Kusam Dari Sinaran UV - Untuk memiliki kulit yang cerah memang menjadi idaman bagi wanita di luar sana. Tapi bukanlah cerah putih sangat cuma kalau dapat cerah dari parut jerawat pun syukur sangat tau. Memang untuk merawat parut hitam yang degil memang mengambil masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Pengalaman Spa Di Rumah Dengan Lulur ScrubTerbaru dari ASIANIC

Bila kali terakhir mama Lulur Scrub di SPA? Hahh memang lama dah tak pergi SPA buat scrub ni memang takder masa. Almaklum la ada anak ni lagilah tak sempat nak ke SPA. Teringin juga sebenarnya nak rasa orang scrubkan badan mama. Tapi demi anak-anak tak apa lah mama scrub jer kat rumah sendiri. Korang tau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

EUCERIN Pro Acne Solution | Kulit Bebas Jerawat Dalam Masa 14 Hari

Berhadapan masalah dengan jerawat ni bukan masalah lagi bagi kaum wanita sahaja malah kaum lelaki pun punyai masalah yang sama, Oleh itu, mama sendiri akan mencuba pelbagai produk untuk menghapuskannya. Tapi kalau salah produk boleh mengakibatkan kulit menjadi kering dan gatal. Bagi mengatasi masalah ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Yogurt FERNLEAF | Sarapan Sihat Yang Rendah Lemak Kurang Manis

Mulakan hari anda dengan sihat dan ceria bersama Yogurt Fernleaf baharu, diperbuat daripada 100% susu dari New Zealand untuk memberikan kebaikan tenusu kepada warga Malaysia yang sentiasa sibuk pada waktu pagi!Yogurt Fernleaf merupakan keluaran terbaharu dari jenama tenusu ini, yang mempunyai warisan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Nugget Nasi Ayam

Dalam family mama ada sorang anak bertuah yang tak makan nasi. Mama is haru jugak la. Orang lain makan nasi tapi dia tak makan nasi. Bikin ribut nak bagi dia besar. Tapi dia makan jer benda lain macam western food macam tu. Nak buat macam mana kan Allah nak bagi anak yang tak makan nasi. Hahaha.. mama is...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Funmaii Lancarkan Kedai Serbaneka Tanpa Tunai

Funmaii, sebuah kedai serbaneka urusniaga tanpa tunai, hari ini secara rasminya mengumumkan pelancarannya ke arah menjadi salah satu daripada peneraju utama dalam ekosistem peruncitan tanpa tunai. Pengumuman ini dibuat sempena pembukaan kedai Funmaii di Bandar Puteri, Puchong pada 18 Mac iaitu kedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Guardian Malaysia Perkenal HELLO KITTY HELLO CONFIDENCE! Sempena Hari Wanita Sedunia

Koleksi aksesori edisi terhad Hello Kitty yang bergaya – beg tote, beg makan tengah hari, beg kosmetik dan sarung komputer riba, kini menjadi bualan hangat para pelanggan Guardian dan peminat kucing paling comel di dunia!Boleh didapati dalam warna ceria ungu dan merah jambu, koleksi itu membawa mesej...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Masak Lemak Cili Padi Ikan Sardin

Resepi Masak Lemak Cili Padi Ikan Sardin | Hari tu duk nampak Dato Siti Nurhaliza dia mengidam tempoh hari nak makan masak lemak cili padi sardin yang dimasak oleh Kak Long anak Zahid Hamidi kot. Hahah kot sebab mama tak kenai. Tengok macam sedap pulak. yer lah tak pernah buat kan. Padahal kita masak sardin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 3 weeks ago.

 

Penyelamat Tayar Pancit Kereta Dengan KRONOS FlatNoMore Tyre Sealant Inflator

Penyelamat Tayar Pancit Kereta Dengan KRONOS FlatNoMore Tyre Sealant Inflator - Selama ni kalau tayar kereta pancit jer mama mesti nagis kat tepi jalan. Kofkofkof.. giler sebab nak suruh mama tukar tayar spare memang tak reti!. nak pulas screw pun boleh nagis. Dah la tayar spare kat bawah kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
8 months and 4 weeks ago.

 

Samsonite Malaysia Making Wishes Come True

Samsonite (Malaysia) Sdn. Bhd., the world's largest and most recognised designers and distributors in the luggage industry is collaborating with Make-A- Wish Malaysia to create life- changing wishes come true for children with critical illnesses through its “Luggage Trade-In Programme”happening from 15...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
9 months ago.