User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 39

Syok Ni Shopping Shopee 10-10, Boleh Beli Realme 5 Pro

Bermula tengah malam ini, iaitu tepat jam 00:00 am 10 Oktober 2019, akan berlangsungnya jualan yang sangat syok di Shopee. Mana taknya, buat kaki shopping online macam saya, ada tawaran harga sangat murah serendah RM10 untuk produk elektronik berjenama. Memang syok habis macam ni kalau dapat rebut tawaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Pemilik iPhone 11 Pertama di Malaysia

Apple iPhone 11 telah pun dilancarkan dan kini ia dijual dan boleh didapati di kebanyakkan online shopping mall, termasuklah Shopee. Ramai peminat telefon premium ini teruja dengan kehadiran Apple iPhone 11 ini. Apple Malaysia juga telah mula menjual telefon pintar terbaru mereka ini, iaitu iPhone 11, ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Utusan Melayu Sah Tutup 9 Oktober 2019

Berita yang rasanya telah ramai yang tahu. Ya, hari ini adalah hari terakhir Utusan Melayu (M) Berhad menjalankan operasi perniagaannya. Ia berikutan kegagalan syarikat tersebut untuk menjana keuntungan, selain kegagalan untuk membayar hutang syarikat serta gaji pekerjanya. Tahap kewangan syarikat Utusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Contoh Soalan PSEE Bahasa Inggeris

Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) 2019. Format peperiksaan online untuk kemasukan ke perkhidmatan awam melibatkan beberapa pecahan seksyen. Pecahan seksyen peperiksaan ini tidak sama mengikut permohonan jawatan.Berdasarkan daripada pengalaman kami, secara amnya dan kebanyakkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Mudah Panggang Ayam - Hanya Guna Air Fryer

Ayam Panggang - Menu masakan paling sempoi dan sedap dimakan dengan nasi panas. Yeahhh .. siapa yang tak suka ayam panggang kan? Anak-anak kecil pun suka makan ayam panggang. Dan menu masakan ayam panggang adalah antara yang paling mudah nak dibuat. Menu macam ni boleh dimasak dengan pelbagai cara. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Panduan Rujukan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Panduan Rujukan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Wah, nampaknya bulan ini penuh untuk panggilan temuduga pelbagai jawatan di dalam kerajaan. Saya dah semak di laman Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), ada beberapa panggilan temuduga untuk calon-calon yang berjaya lepasi tahap pertama, iaitu peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

9 Perkara Perlu Diketahui Untuk Ambil Anak Angkat

Setiap pasangan yang berkahwin pasti menginginkan zuriat sendiri. Namun begitu, bukan semua pasangan berkahwin itu akan dianugerahkan dengan anak sebaik sahaja mendirikan rumahtangga. Ada pasangan yang sudah lama bernikah, namun masih belum ada rezeki dikurniakan Allah untuk menimang cahayamata sendiri. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Semakan Syarat Kelayakan Program Subsidi Petrol (PSP)

Kerajaan Malaysia akan melaksanakan Program Subsidi Petrol (PSP) bermula 1 Januari 2020. Menerusi program ini, hanya mereka yang layak sahaja akan menerima subsidi petrol dalam bentuk wang tunai yang dikreditkan ke akaun penerima setiap 4 bulan sekali. Mereka yang layak untuk menerima subsidi petrol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Pakej Rujukan Khas Exam Pembantu Tadbir N19

Pakej rujukan khas Peperiksaan Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) Pembantu Tadbir gred N19 (Perkeranian/Operasi). Anda adalah calon peperiksaan online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19 untuk sesi Oktober 2019?Jika ya, tahniah daripada kami kerana anda merupakan ribuan calon yang telah berjaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Contoh-Contoh Soalan Seksyen Penyelesaian Masalah PSEE Pembantu Tadbir N19

Dah lakukan persiapan lengkap untuk hadapi peperiksaan online PSEE bagi jawatan Pembantu Tadbir gred N19 (Perkeranian/Operasi) untuk sesi Oktober 2019? Jika anda adalah calon, kami nak ingatkan bahawa format soalan peperiksaan untuk sesi ini ada sedikit perubahan.Maka, jika anda mencari rujukan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Senang Rupanya Nak Buat Corndog Viral Tu ...

Anak-anak saya beberapa kali minta isteri saya untuk buatkan resepi Corndog yang viral tu. Kata mereka Corndog tu sedap sebab ada cheese meleleh. Lagipun, anak-anak saya memang suka makan sosej dan juga cheese ni. Atas sebab itu, isteri saya pun berusahalah cari resepi untuk buat Corndog. Rupanya, walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Tips Mudah Untuk Tingkatkan Capaian Wifi Unifi Di Rumah

Bagaimana nak tingkatkan capaian atau signal Unifi Wifi di dalam rumah? Saya baru sahaja bertukar pakej internet daripada 8GB Streamyx menjadi 100Mbps Unifi. Alhamdulillah, saya dapat tawaran penukaran pakej Turbo 100Mbps secara percuma ini setelah agak lama juga menunggu untuk sampai ke kawasan saya. Saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Pembantu Tadbir N19

Panggilan untuk hadiri peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam (PSEE) untuk jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19 telah diumumkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Jawatan ini adalah antara jawatan popular yang dipohon oleh ramai calon lepasan SPM dan Sijil Kemahiran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Borong Online Produk Unilever Murah-Murah ..

Pantang keluar iklan promosi barang kat Shopee ni. Mesti saya akan terbeli .. lagi-lagi bila komisen jual produk affiliate dah masuk akaun. Iklan Shopee tu tau je saya ada duit sikit, mulalah menjerat menggunakan kempen promosi beli barang harga murah. Baru-baru ini, saya memang dalam bajet untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Info dan Maklumat Perjawatan Pembantu Tadbir Gred N19

Maklumat dan info perjawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19. Antara jawatan popular yang dipohon menerusi laman web SPA8i adalah jawatan Pembantu Tadbir gred N19. Dulu, jawatan ini lebih popular dikenali sebagai kerani pejabat kerajaan.Sebelum Merdeka, Pembantu Tadbir merupakan jawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Elakkan Gigi Berkarat Kerana Minum Kopi

Tips elakkan gigi berkarat kerana minum kopi!! Ok. Saya penggemar kopi. Saya biasanya akan ambil minuman berkafein ini pada waktu pagi dan juga malam. Kopi pekat hitam kurang gula adalah kegemaran saya. Dulu, saya suka minum kopi segera tiga dalam satu, tetapi setelah masalah diabetes saya nampaknya makin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

15 Contoh Soalan PSEE Latihan Separa Perubatan (Taraf Diploma)

Masih lagi tak ada contoh-contoh soalan untuk rujukan peperiksaan online kemasukan Latihan Separa Perubatan (taraf diploma)? Jika anda adalah salah seorang calon yang dipanggil exam online Separa Perubatan Oktober ini, pastikan anda buat persediaan awal dengan lakukan latih-tubi soalan-soalan exam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 3 weeks ago.

 

Projek Demo Teknologi 5G di Malaysia Bermula Oktober

Malaysia bakal menyaksikan demonstrasi bagi kes-kes kegunaan 5G bermula Oktober 2019 ini dengan anggaran pelaburan berjumlah RM116 juta daripada lapan (8) syarikat, sejajar dengan aspirasi Kerajaan untuk mempercepatkan pelaksanaan 5G untuk perniagaan merentasi pelbagai industri seperti pelancongan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Beli Sejadah Gebu Sebagai Hadiah Untuk Emak

Sekarang ni, macam-macam benda boleh beli secara online, hatta benda yang agak rare dan sukar nak dicari. Ada permintaan, maka adalah penawaran. Dek kerana inilah, industri bisnes online dan platform jual-beli online tumbuh merata .. ada yang jenis marketplace bebas, dan ada yang jenis marketplace bertumpu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.

 

Tips dan Panduan Persediaan Untuk Menunaikan Haji atau Umrah

Anda merancang untuk pergi menunaikan umrah tahun ini? Alhamdulillah dan tahniah kerana anda terpilih. Bukan semua orang mempunyai kemampuan untuk pergi menunaikan umrah. Menunaikan ibadah haji adalah merupakan rukun Islam kelima. Ia merupakan ibadah yang wajib bagi setiap umat Islam yang mampu dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 3 weeks ago.