User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 33

Uniknya Sarang Art Hub - Kafe Hipster Mamat Khalid di Tanjung Malim

Sarang Art Hub - Uniknya kafe makanan berkonsepkan hipster milik Mamat Khalid ni. Anda dah pernah sampai ke kafe yang pernah memenangi anugerah Kafe Hypster Terbaik di Perak ini tak? Kalau pernah, saya fikir anda tentu bersetuju yang tempat makan ini memang ada tarikannya tersendiri selain menjadi hub seni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

5 Pesanan Prof Muhaya Elak Tertipu Dalam Rumahtangga

Kisah penceraian antara kisah hangat yang diperkatakan dua tiga menjak ni, apatah lagi ia melibatkan selebriti dan artis terkenal di Malaysia. Ia satu kisah yang sebenarnya tak elok untuk diperbesarkan kerana ada kebarangkalian ia akan membuka aib yang sepatutnya dirahsiakan dalam hubungan suami-isteri. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Puas Hati Beli Realme 2 Pro di Shopee - Smartphone Untuk Kaki Game

Mungkin ramai yang tak tahu, saya merupakan pengguna jenama smartphone Realme. Realme merupakan jenama telefon pintar untuk pengguna pertengahan, salah satu cabang daripada Oppo. Realme setakat post ini ditulis telah mengeluarkan 6 smartphone yang harganya cukup berbaloi untuk dimiliki iaitu Realme C1,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Maxis Raya 2019 - Deria Takbir Untuk OKU Pendengaran

Kisah seorang kanak-kanak bernama Faiz yang kurang upaya pendengaran memang menyentuh rasa. Buat kita yang lengkap pancaindera pasti akan terkesan dengan iklan Hari Raya 2019 daripada Maxis ini. Kisah hari raya Faiz dalam iklan Maxis Raya 2019, Deria Takbir. Video penuh Maxis Raya 2019 telahpun dimuat-naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Iklan Raya 2019 Daripada Tenaga Nasional Berhad (TNB) Memang Epik !!

Iklan Hari Raya kembali lagi. Kali ini, saya mulakan edisi iklan Raya 2019 dengan iklan dari Tenaga Nasional Berhad (TNB). Iklan Raya 2019 dari TNB sudah pun dimuatnaik ke laman rasmi YouTube TNB dua hari yang lalu (22 Mei). Sejak ia mula dimuat-naik, iklan Raya TNB 2019 bertajuk Konvoi Epik Fantastik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Bayaran Bantuan Sara Hidup II Dibayar 28 Mei

Berita gembira buat mereka yang layak menerima Bantuan Sara Hidup fasa kedua 2019. Bantuan Sara Hidup (BSH) 2019 fasa kedua dijangka akan dibayar kepada penerima yang layak mulai 28 Mei 2019. Sebelum ini, kerajaan turut umumkan bayaran khas sempena Aidilfitri untuk kakitangan awam sebanyak RM450 bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Panduan Rujukan Peperiksaan Online Pembantu Perhubungan Perusahaan S19

SPA dah panggil calon-calon berkelayakkan untuk hadiri peperiksaan online gred S19! Ada yang terlibat untuk peperiksaan online Pembantu Perhubungan Perusahaan gred S19? Ia dijadualkan dilakukan pada 29 Mei 2019 hari Rabu, bermula jam 2:00 petang dan berakhir jam 2:50 petang.Jika anda pernah mengisi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Keseronokan Percutian Melawat Petrosains KLCC - Sempena '20 Years of Wonder'

Petrosains. Tak sangka Petrosains di Suria KLCC ini sudah mencecah 20 tahun kewujudannya. Dalam tempoh 20 tahun tersebut, saya dan keluarga baru tiga kali rasanya menjejakkan kaki ke tempat tumpuan pelancong di ibukota ini. Yelah, jauh kot nak pergi... dari Parit Buntar nak ke KLCC .. uhh .. makan masa 6...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Shopping Dompet Raya Baharu di Shopee

Beg dompet dah uzur. Jadi, bila nampak laman web shopping online Shopee ada buat online sale kempen Raya Bersama Shopee, saya tak lepaskan peluang untuk cari beg dompet baharu sempena Raya tahun ini. Bila dah ada kempen Raya Bersama Shopee ni, pastilah akan ada bargain yang menarik. Namun, kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Syoknya Berendam Dalam Kolam Mini Waktu Bulan Ramadan

Ramadan bermaksud panas terik. Kata Ramadan berasal dari akar kata bahasa Arab ramiḍa atau ar-ramaḍ. Jadi, mengikut tahun dan musim tertentu, ada negara yang mengalami cuaca panas terik apabila tibanya bulan Ramadan ini. Di Malaysia juga tidak terkecuali. Musim panas yang terik dan kering sering bersama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Pertama Kali Masuk Melawat Muzium Kastam di Banda Hilir, Melaka

Pernah dengar mengenai Muzium Kastam? Muzium ini terletak di Jalan Merdeka, Banda Hilir Melaka. Lebih tepat lagi, ia betul-betul berhadapan dengan terminal atau jeti Malacca River Cruise. Pintu masuk utamanya adalah di bahagian sisi bangunan kolonial yang telah dibina sekitar awal tahun 1890an. Muzium...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Tips Ulama Cara Mencari Malam Lailatul Qadar

Tips Ulama Mencari Malam Lailatul Qadar. Kalau difikirkan, agak malang umat Islam zaman masa kini sebab nyawa dan umur amat pendek jika nak dibandingkan dengan umat-umat zaman terdahulu. Umat akhir zaman, seperti pernah dinyatakan Rasulullah S.A.W, rata-rata mempunyai umur sehingga 60-70 tahun. Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Mengapa Ayat Al-Qadr Diturunkan? Hikmah Lailatul Qadar Di Penghujung Ramadhan

Kenapa Ayat Al-Qadr Diturunkan?. Hari ini, saya nak kongsikan sedikit ilmu dan pengetahuan yang dipinjamkan kepada saya. Apabila berada di dalam bulan Ramadhan, terdapat satu malam yang dicari oleh seluruh umat Islam di dunia. Tak kira di mana anda berada, Lailatul Qadar dicari. Dan Allah S.W.T telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Taukey Bundle Dedah Cara Dapatkan Stok Lubuk Bundle Gred A

Ramai yang minat berniaga ni. Salah satu perniagaan yang berkembang biak kat Malaysia ini adalah perniagaan menjual pakaian bundle. Saya dapati ramai usahawan terutama usahawan Bumiputera yang menceburi bidang bisnes bundle ni. Ini adalah kerana permintaan kepada barangan bundle agak baik di Malaysia. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

15+ Gambar Percutian Menyusuri Sungai Melaka dengan Malacca River Cruise

Percutian di Melaka. Melaka memang destinasi yang seronok untuk bercuti bersama keluarga. Ada banyak tempat menarik yang boleh dilawati, samada yang percuma mahupun yang berbayar. Setiap tempat menarik ini pula ada keunikannya sendiri, yang mungkin tiada di tempat lain. Tahun 2019, saya berkesempatan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Erkk .. Harga Tauhu Sumbat Pasar Ramadan RM2 Seketul !!

Saya belum lagi pergi ke Pasar Ramadan (Param) tahun ni. Bulan puasa tahun ni belum rasa nak pergi lagi walaupun tahun sebelum ini saya ada pergi - itupun dah hujung-hujung bulan. Bukan apa, saya macam boleh agak je yang harga makanan dijual pasti akan melambung naik, mahal harga. Ramai juga merungut di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Peluang Jawab Survey Online Dapat Ganjaran Menerusi Your Voice

Satu lagi peluang best untuk dapat ganjaran secara percuma dengan menjawab survey online. Kali ini saya nak perkenalkan kepada anda, peluang yang serupa daripada Your Voice. Jika sebelum ini, saya dah perkenalkan beberapa laman web jawab survey online seperti PanelPlace, Toluna, Vase dan juga Gloviss ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Bonus Aidilfitri 2019 Untuk Penjawat Awam

Bonus khas dari Kerajaan untuk kakitangan awam sempena Aidilfitri 2019? Wahhh ini satu berita yang sangat baik dan bakal menggembirakan ramai orang, terutama sekali kepada 1.7 juta penjawat awam di Malaysia. Persoalan, "raya ni ada bonus tak dari kerajaan?" menjadi antara topik hangat dibincangkan sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Beli Beg Unisa dari Bag Station Hadiah Hari Ibu

Hari tu dok tengok-tengok la apa yang ada dalam Shopee. Al maklumlah, Shopee ni memang lubuk online nak cari barangan harga terbaik. Memang selalu saya dok shopping kat Shopee ni sejak ia wujud. Laman web Lazada dengan 11Street dah lama saya tinggalkan. Macam melekat pulak kat Shopee ni. Ada saka kot ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Shopping di Shopee - Borong Produk Follow-Me Dapat Periuk Eagle Free

Best .. memang best. Best sebab apa? Best sebab baru-baru ni wife saya shopping online di Shopee, borong produk Follow Me dan dapat sebijik periuk stainless steel Jepun jenama Eagle yang sah-sah berkualiti. Terasa berbaloi-baloi bershopping di Shopee. Ini bukan pertama kali kami shopping online di Shopee...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.