User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 34

10 Tempat Tarikan Semulajadi Menarik di Western Australia, Jom Cuti Dengan Promo Traveloka

Traveloka buat promo best lagi. Kali ini, anda berpeluang untuk terbang ke Barat Australia dan menikmati percutian di 10 tempat tarikan semulajadi yang ada di Barat Australia (Western Australia). Bahagian barat Australia memang banyak tempat menarik untuk dikunjungi. Buat yang tak arif soal geografi Barat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Jumlah Pageviews (PV) Mei 2019, Bakal Capai 30 Juta Hits Keseluruhan

Sudah hampir ke hujung bulan Jun 2019. Tiba masanya saya tunjukkan jumlah hits atau pageviews (PV) untuk bulan Mei 2019 bagi blog ini yang kini sudah mencecah usia 9 tahun. Uhh pejam celik .. pejam celik, dengan usaha untuk kekal konsisten ... trafik blog ini bakal mencapai jumlah keseluruhan 30 juta hits...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Tips Langkah Penting Menjalankan Bisnes Bundle Secara Online

Bundle bukan pakaian tidak bermutu, cuma kualitinya berkurang sedikit. Saya dan famili antara peminat pakaian bundle. Kami tak kesah memakai pakaian kategori pakaian bundle ini, apatah lagi bila ianya pakaian yang agak sukar ditemui di kedai dan pasaraya pakaian. Saya anggap selagi pakaian itu cantik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Tawaran Menarik Lazada - Xiaomi Mi 9T Hanya RM1099

Sejak awal pertengahan tahun 2019 ini, nampaknya banyak syarikat telefon terutama daripada China yang mengeluarkan smartphone flagship terbaru dengan ciri terkini. Antara yang menarik perhatian saya ialah jenama Xiaomi. Saya pernah merasai pengalaman menggunakan peranti smartphone Xiaomi ini. Ia satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Pengalaman Pertama Kali Beli PC Custom Build Kat Shopee

Saya memang dah lama pasang impian nak dapatkan sebuah komputer desktop baharu menggantikan komputer lama yang dah berusia lebih 10 tahun. Walaupun komputer lama dah banyak berjasa, namun sampai masa, ia perlu diganti untuk penuhi keperluan semasa. Sebenarnya, saya dah beberapa kali upgrade komputer lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Kerang Rebus Kuah Kacang - Menu Unik Bulan Ramadan

Salah satu keistimewaan bulan Ramadan di daerah Kerian, khasnya sekitar Parit Buntar adalah kewujudan menu unik Kerang Rebus dicicah dengan Kuah Kacang. Jika kebiasaannya kita makan kerang rebus bercicah kuah asam bersama cili api, tetapi lain pula bila tiba bulan Ramadan di sini. Setiap tahun, hanya dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1440H. Maaf Zahir Batin

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1440H (2019H). Alhamdulillah, kita sama-sama diberikan kesempatan untuk menyempurnakan sebulan berpuasa di bulan Ramadan tahun ini. Bukan semua orang mendapat nikmat tidak terhingga seperti kita. Jadi, mari sama-sama panjatkan kesyukuran tidak terhingga kepada Allah S.W.T. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Resepi Air Koktel Buah Naga, Laici, Mangga Paling Sedap

Hari Raya. Selain daripada juadah makanan yang sedap-sedap, hari raya juga ada banyak minuman yang sedap-sedap dan best. Antaranya ialah air koktel (cocktail) yang biasanya menjadi pilihan air minuman paling sedap di hari raya. Hidangan di luar kebiasaan, barulah raya .. ye tak? Takkan nak hidang ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

8 Gambar Cun Hannah Delisha Bertudung - Pelakon 30 Pesanan Suara

Pelakon Hannah Delisha semakin dikenali. Sejak muncul sebagai duta kepada satu jenama smartphone dan kerap berada dalam iklan TV terutama dalam Shopee, wajah pelakon cantik ini mudah untuk dikenali. Hannah Delisha. Nama asal gadis cantik ini ialah Hannah Adlina Blackburne Birch. Hannah dilahirkan pada 27...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Tonton Online Telefilem 'Wakaf Dosa' - Kisah Viral Yang Meruntuhkan Masyarakat Kita

Anda dah tengok telefilem Wakaf Dosa? Ia telefilem ditayangkan di hari raya keempat, 8 Jun 2019 Sabtu di TV3. Ia telefilem yang menyentuh rasa dan membawa pelbagai pengajaran berkisar kepada realiti kehidupan sekarang. Kalau anda belum tonton, boleh menontonnya di saluran YouTube rasmi DramaSangat atau TV3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Raya Lagi dan Lagi dan Lagi - Iklan Raya 2019 Boost

Setiap kali tiba Syawal mesti ada banyak iklan Hari Raya yang best-best. Iklan begini memang unik kerana ia ada mesej untuk disampaikan, berbeza dengan iklan biasa yang sering kita lihat. Malah, ada iklan yang berbentuk cerita dan filem pendek. Sebelum ini, saya dah cuba senaraikan sebanyak mungkin iklan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Rujukan Untuk Calon Nak Lulus Psikometrik Penguasa Kastam WK41

Ujian Psikometrik. Ujian ini sudah menjadi antara kekangan awal untuk calon-calon yang memohon masuk kerja jawatan dalam kerajaan. Ujian Psikometrik sudah menjadi ujian wajib lulus. Calon yang gagal di dalam tapisan awal ini, mungkin tidak akan berkesempatan untuk ke peringkat seterusnya kelak.Salah satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Menikmati Snek Istimewa Ramadan, Kerang Rebus Kuah Kacang di Gerai Tarbus

Layan Kerang Rebus Kuah Kacang di bulan Ramadan di Parit Buntar adalah perkara tradisi setiap tahun. Buat mereka yang tak tahu, setiap kali Ramadan tiba, daerah Kerian, khasnya yang berdekatan dengan Parit Buntar akan penuh dengan gerai yang menjual snek ini, iaitu Kerang Rebus yang dicicah dengan Kuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Senarai 30+ Video Iklan Raya Aidilfitri Terkini 2019

Tahun ni, memang banyak iklan Hari Raya yang best-best. Banyak iklan pilihan Hari Raya 2019 yang tidak mengecewakan. Iklan Raya tahun ni dari yang berdurasi 2 minit sehinggalah 14 minit. Ada yang iklan pendek ... dan ada yang dah jadi macam telefilem raya lak. Banyak syarikat besar termasuklah Telekom,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

3 Tanda Malam Lailatul Qadar Telah Berlaku

Apabila tiba 10 malam terakhir bulan Ramadan, maka berlumba-lumbalah ramai umat Islam untuk beribadah lebih hebat daripada kebiasaan. Tujuannya adalah satu, iaitu untuk mendapat keberkatan dan kelebihan yang ada pada malam yang disebutkan sebagai Malam Lailatul Qadar (Al-Qadr). Ada banyak pendapat ulama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

The Roots Eco-Resort Untuk Mereka Yang Mahu Percutian Ala Desa

The Roots Eco-Resort. Jika mahu mencari dan merasai pengalaman percutian suasana desa, maka tempat ini adalah destinasi penginapan yang sesuai untuk anda. Lokasinya terletak di pinggiran bandaraya Ipoh, berdekatan Chemor jauh daripada kesibukan serta kebisingan. Tempat ini antara lokasi percutian yang agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Seringgit - Iklan Raya 2019 Terbaru dari Samsung

Ini best. Video iklan terbaru Hari Raya 2019 dari Samsung bertajuk Seringgit ni memang antara iklan raya tahun ni yang syok untuk ditonton berulang kali, sama seperti iklan raya 2019 daripada Petronas. Iklan raya dari Samsung ini berdurasi 6 minit 20 saat ini boleh dikategorikan sebagai filem pendek Raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

7 Kelebihan Software Hasilkan Video Marketing - Vidclassio Xpress

Video sangat berguna untuk kempen marketing. Sejak tahun 2012, video memainkan peranan penting untuk membuatkan prospek membuat keputusan membeli suatu produk. Menurut statistik, 80% pelanggan menyatakan mereka membeli produk atas bantuan video. Walaupun berlaku peningkatan yang tinggi dalam penggunaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Iklan Raya 2019 Domino's Pizza Malaysia

Iklan Raya 2019 terbaru daripada Domino's Pizza Malaysia. Anda dah tonton? Iklan raya daripada Domino's Pizza ini agak menarik. Kalau anda belum tonton sepenuhnya iklan raya terbaru ini, boleh tonton di akhir post ini. Sejak 15 Ramadan, dah banyak iklan hari raya yang muncul. Ada iklan yang sedih, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

Terima Pembayaran Komisen Ketiga dari Program Affiliate Involve Asia

Alhamdulillah, saya dah selamat terima income ketiga dari Involve Asia. Pembayaran kali ketiga ini agak memuaskan berbanding dengan bayaran-bayaran komisen sebelum ini. Untuk yang tak berapa tahu tu, program affiliate Involve Asia adalah salah satu cara nak buat bisnes tanpa modal secara online. Saya tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.