User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 18

5 Kelebihan Utama Berniaga di Shopee

Salah satu cara nak kerja di rumah secara part-time ialah dengan berniaga secara online. Zaman sekarang, dah tak susah nak berniaga online ini. Setup kedai online pun dah mudah, malah boleh dilakukan menerusi smartphone sahaja. Antara platform berniaga secara online yang semakin popular sekarang ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Test Gula Dalam Darah Dengan Gluco Dr.Auto

Siapa sini pengidap kencing manis? Jika anda salah seorang disahkan mengidap penyakit ini, maka saya sarankan agar sentiasa mengawal kadar gula atau glukos dalam darah. Cara terbaik untuk memastikan bahawa kadar gula adalah sentiasa stabil, kena buat test darah dengan kerap. Saya gunakan Gluco Dr.Auto, satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

8 Sebab Pilih Shopee Untuk Meniaga Online

Kenapa pilih Shopee untuk berniaga online? Apa kelebihan yang ada pada Shopee ini sampaikan ia menjadi antara pilihan top orang nak jual produk di internet? Kenapa tidak Lazada? Atau mungkin 11Street atau EZbuy? Dalam post ini, saya akan kongsikan mengenai sebab mengapa pilih platform Shopee untuk berniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Harga Terkini Perodua Axia, Alza, Myvi, Bezza Dengan SST

Sebelum ini, pihak Persatuan Automotif Malaysia (MMA) menjangkakan bahawa harga kereta baharu selepas diperkenalkan cukai SST mulai 1 September 2018 akan naik; tetapi apa yang berlaku adalah sebaliknya. Daripada beberapa laporan akhbar dan kenyataan pengeluar kereta, nampaknya banyak juga model kenderaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Jual Barang di Shopee

Hari ini saya nak berikan panduan dan cara nak berniaga online menggunakan platform Shopee. Tak susah sebenarnya gunakan Shopee ni. Semuanya dah dipermudahkan, anda hanya perlu ikut step diberikan sahaja. Bisnes di Shopee sangat sesuai buat mereka yang ada produk sendiri atau boleh juga untuk dropship. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Apa Itu Hosting? Nah .. Ini Dia Penjelasannya

Apakah anda sering membaca istilah hosting? Jika anda sering membaca blog di idwebhost.com, pasti sering sekali menemukan kata hosting ini. Mungkin ada sebahagian dari anda yang masih bingung sebenarnya apa itu hosting? Apa perbedaan hosting dan domain? Oleh karena itu, di artikel ini saya akan menjelaskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Home Tuition - 13 Kelebihan Kebaikan Tuisyen di Rumah

Home tuition atau tuisyen di rumah bukan perkara baharu, malah konsep ini sudah lama popular dan diterima dengan baik sekali oleh ibubapa terutama sekali di luar negara. Di Malaysia, konsep home tuition sudah mula diterima apabila impak positif serta kelebihannya sudah mula diperkatakan oleh ramai ibubapa. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

7 Tips Memilih Beli Ebook Bagus

Ebook, salah satu sumber pengetahuan yang mudah didapati di ruang maya. Ia merupakan electronic book yang merupakan buku maya yang tidak mempunyai cetakan keras (hardcopy). Selalunya ebook ditulis dalam bentuk PDF. Dalam format ini, ebook boleh dibaca dan dicetak, tetapi tidak boleh disunting. Malah, anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Rasai Percutian Best Dengan SEEngapore Traveloka Promotion

Cari tempat percutian menarik pada musim cuti sekolah akan datang? Apakata anda pilih Singapore sebagai destinasi pilihan menarik untuk percutian anda? Dan pastikan anda ambil peluang menerusi SEEngapore Traveloka promotion. Singapore memang banyak pilihan tempat menarik untuk anda lawati. Jadi, menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Photobook MYCYBERSALE - Potongan Hingga 90%

Promosi Photobook menarik, diskaun sehingga 90% dalam kempen MyCybersale. Wahh ini sudah bagus ni .. Pasti isteri saya akan borong sakan untuk buat album gambar Photobook. Memang banyak gambar kami sekeluarga yang belum di-photobook-kan. Kalau anda ada banyak gambar yang masih tersimpan dalam smartphone,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Misteri Menara Memorial Birch Ipoh, Ada Figura Nabi Muhammad?

Ipoh memang banyak struktur bangunan unik era pemerintahan British. Kekayaan negeri Perak dengan hasil perlombongan bijih timah telah menjadikan bandaraya Ipoh pesat berkembang dan moden ketika itu. Malah, banyak perkara pertama telah bermula dari negeri Perak, antaranya jalan keretapi pertama, muzium...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Tudung Turki Import Square Scarf Kini di Lazada Mybazar

Square Scarf Enterprise, pengimport produk tudung Turki dan aksesori, sedang merangka strategi pemasaran produk importnya pada tahun ini bagi mengukuhkan semula kedudukan jenama Square Scarf di pasaran. Pengusahanya, Najibah Sahari berkata, jika tahun sebelum ini, Square Scarf kurang aktif dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Tutorial Bergambar 13 Gaya Pakai Tudung atau Shawl

Saya tahu ramai pembaca blog saya ini adalah terdiri daripada golongan wanita yang suka berfesyen. Rata-rata yang baca blog saya adalah mereka yang dah berumur lebih 30 tahun ke atas, dan memang gemar menggayakan tudung serta shawl ni .. hehe. Jadi, sebagai salah satu cara nak hargai kesudian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Ai Trades.Co - Era Baharu Industri Cryptocurrency

Siapa sini merupakan pemain Bitcoin? Bagaimana kalau saya sebut pasal matawangkrypto atau criptocurrency? Aha .. ia merupakan salah satu cara untuk menambah income sampingan yang semakin popular di internet. Beberapa rakan saya juga sedang bergiat aktif dalam perlombongan Bitcoin atau matawangkriypto...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Tut Pokok Tin dan Tips Tanam Dalam Pasu

Pokok Tin (Ficus carica) nampaknya semakin popular untuk ditanam di dalam pasu. Baru-baru ni, saya ada tanya harga sepokok pokok Tin, harganya dalam RM30 sepokok - dah siap ada putik buah. Jika dulu, harganya jauh lebih mahal sehingga mencecah RM50-70 sepokok ikut jenis. Harga pokok Tin mungkin dah semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Insourin - Minuman Khusus Untuk Pengidap Diabetes Turunkan Kadar Gula Dalam Darah

Minuman untuk turunkan kadar gula dalam darah. Anda seorang pengidap diabetes atau kencing manis macam saya? Jika ya, anda mungkin nak tahu bagaimana cara mudah saya menurunkan kadar gula dalam darah dengan hanya minum secawan Insourin. Aha .. apa itu Insourin? Ia merupakan sejenis minuman untuk kesihatan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Sempoi Layan Tempoyak Mentah

Anda penggemar tempoyak? Kalau orang Perak memang tak menjadi orang Perak la kalau tak menyukai tempoyak...hehe .. kesian pun ada memandangkan tempoyak memang dah sinonim dengan masakan orang Perak. Tempoyak tak susah dicari. Setiap kali abis musim buah durian, tempoyak agak senang nak didapati. Namun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Mudah Masak Lemang di Rumah

Siapa suka makan lemang? Aha .. tau tak yang sekarang dah ada cara mudah nak masak lemang di rumah? Tak perlu lagi nak pergi cari buluh lemang dan kayu api. Cara nak masak pun senang. Semasa sambutan Hari Raya Aidiladha baru-baru ini, isteri saya telah jumpa cara paling mudah nak masak dan menikmati lemang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Saya Seorang Pengidap Kencing Manis

Saya merupakan salah seorang daripada ribuan rakyat Malaysia yang mengidap Diabetes atau penyakit Kencing Manis. Saya telah disahkan mengidap penyakit ini sejak tahun 2017, dan telah mula mengambil ubat sejak dari itu. Saya Seorang Pengidap Diabetes (Kencing Manis) Jika diikutkan simptom-simptom berkaitan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Innity Menyokong Ads.txt - Cara Letak Kod Ini Dalam Blogspot

Saya pasti ramai rakan blogger yang menggunakan Innity sebagai medium pengiklanan di blog telah maklum akan Ads.txt. Platform pengiklanan Innity kini menyokong Ads.txt. Jadi, ia satu kelebihan yang bagus untuk meningkatkan lagi income blog menerusi Innity. Dengan adanya Ads.txt ini, blog yang gunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.