User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 19

7 Tempat Menarik Wajib Kunjungi Jika Bercuti ke Turki

Jika anda mencari pakej percutian ke Turki, pastikan 4 tempat ini berada dalam senarai itenari anda. Apakah 4 tempat yang best dan wajib untuk dilawati jika bercuti ke Turki ini? Aha, mari baca sedikit perkongsian saya mengenai tempat-tempat menarik di Turki yang wajib anda singgah andai bercuti ke Turki. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks ago.

 

Tak Jadi ke Tandas Sebab Ada Gajah Liar

Hari tu, ada heboh pasal seekor gajah jantan liar telah tersesat memasuki kawasan Hentian Rehat dan Rawat di Puncak Titiwangsa di Jalan Raya Timur-Barat, Grik. Memang hebohlah di media sosial, apabila ada yang berkongsi video kejadian menunjukkan gajah jantan itu seperti sedang mengamuk memusnahkan pagar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Gambar Menteri Kabinet Pakatan Harapan Angkat Sumpah

Tahniah kepada semua ahli Parlimen yang telah sah mengangkat sumpah jawatan sebagai Menteri Kabinet Kerajaan Pakatan Harapan yang pertama 2018. Alhamdulillah, majlis mengangkat sumpah jawatan dan setia serta sumpah simpan rahsia kerajaan telah diadakan di hadapan Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Banyak Mana 1 Trillion?

Ramai yang terkujat-kujat bila ditanya banyak mana jumlah yang dikatakan satu trillion tu? Apatah lagi bila ada laporan akhbar yang memetik pendedahan Tun Mahathir, Perdana Menteri Malaysia ketujuh yang mengatakan bahawa jumlah hutang negara menghampiri RM1 Trillion. Wahoooo ... banyak tau 1 trillion tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Geram Lihat Ikan Kelah Saiz Mega di Lubuk Tenor, Sungai Tahan

Kalau ke Taman Negara Pahang, tak sah kalau tak pergi ke Lubuk Tenor, Sungai Tahan. Di Lubuk Tenor inilah, anda dengan mudahnya boleh melihat secara dekat ikan Kelah Merah bersaiz mega yang kelihatan jinak. Bukan setakat ikan spesies termahal itu, malah ada beberapa spesies ikan air tawar lain seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Orang Kaya Je Untung Shopping GST Sifar Ni ...

Dah ada niat nak shopping raya? Simpan dulu keinginan tu sebelum tiba 1 Jun 2018. Aha, takkan tak tahu, ketika itu semua barang dan servis perkhidmatan dijual dan disediakan di Malaysia berada pada kadar sifar cukai GST. Kalau anda masih lagi tak sedar akan GST sifar ni, memang anda berada di planet Zuhal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and 2 days ago.

 

Akok 'Risda' Jalan Pasir Mas - Rantau Panjang Popular Hanya Di Bulan Ramadan

Kalau anda melalui Jalan Pasir Mas - Rantau Panjang, Kelantan .. pasti akan terlihatkan kedai menjual kuih Akok yang hanya nampak aktif pada bulan Ramadan. Kuih Akok yang dikenali ramai sebagai Akok Risda ini memang ramai peminatnya. Ia unik sebab hanya dijual pada bulan Ramadan sahaja. Ini menjadikan kuih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and 2 days ago.

 

3 Tips Simple Untuk Gantung Poster atau Hiasan Dinding di Belakang Sofa

Tips untuk gantung poster atau hiasan dinding di belakang sofa. Mungkin ada di antara anda sedang memikirkan cara dan mencari tips untuk menghias kediaman sempena ketibaan satu-satu perayaan. Antara ruang kediaman yang sering menjadi pilihan untuk perubahan dekorasi pastilah ruang tamu. Ia bahagian paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Domain .Blog Murah Cuma RM10 Setahun

Domain murah cuma RM10 untuk setahun! Anda ada blog tetapi masih menggunakan nama domain percuma seperti .blogspot atau .wordpress? Apakata anda ambil peluang memiliki nama domain sendiri, cuma dengan bayaran permulaan hanya RM10.00 setahun! Aha, ini satu tawaran yang bagi saya sukar nak jumpa .. andai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Beg Tangan Hermes Seakan Bungkusan Nasi Lemak Daun Pisang

Beg tangan Hermes seakan bungkusan Nasi Lemak daun pisang. Fuh! Siapa sangka, daun pisang yang dijadikan bungkusan Nasi Lemak di Malaysia jadi pilihan pereka fesyen untuk dijadikan sebagai salah satu koleksi beg tangan mewah terkenal dunia iaitu, Hermes. Beg Tangan Hermes Seakan Bungkusan Nasi Lemak Daun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

'Ratu Naga' Punca Sebenar Kerajaan BN Tumbang? Ramal PH Menang Dengan Bantuannya

Saya bukanlah seorang penulis blog yang menjurus untuk bercerita soal politik. Tetapi ada satu topik best yang ingin saya kongsikan kepada semua, terutama mereka yang mengaku sebagai penyokong tegar parti pembangkang di zaman pentadbiran kerajaan Barisan Nasional (BN) dibawah teraju Perdana Menteri keenam,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Pertama Kali Jejak Lubuk Kelah di Sungai Keniam, Taman Negara Pahang

Hari tu, saya ada beritahu mengenai percutian saya ke Taman Negara Pahang. Saya telah terbitkan dua post berkaitan percutian tersebut. Ianya merupakan percutian 3 hari 2 malam, dengan misi utama adalah untuk menjejak lubuk ikan Kelah di Sungai Keniam, Taman Negara Pahang. Buat kaki pancing, memang menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

8 Sebab Kenapa Saya Pilih Susu Segar Farm Fresh

Dalam banyak-banyak jenama susu segar yang ada dijual di pasaran Malaysia, saya lebih tertarik dan suka kepada susu keluaran Farm Fresh. Farm Fresh adalah merupakan antara jenama pengeluar susu segar Malaysia yang semakin dikenali, malah ia menjadi antara jenama susu segar yang dicari oleh kebanyakkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

11 Fakta Menarik Mengenai Barisan Kabinet Pakatan Harapan 2018

Tun Dr. Mahathir selaku Perdana Menteri Malaysia yang baharu sudah pun umumkan barisan kabinet yang terkandung 13 kementerian utama. Walaupun senarai nama menteri dan kementerian yang dikeluarkan bukan senarai penuh kabinet 2018, tetapi ia dianggap penting untuk memastikan Malaysia mempunyai sebuah kerajaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Tampung Kos Belajar, Jual Tudung 30,000 Helai Dengan Harga RM79

Hebat. Kagum. Inilah yang sepatutnya dilakukan oleh para belia di Malaysia, berusaha mencari pendapatan sendiri dengan berniaga. Jika anda seorang belia, bolehlah contohi Nur Azwani Saimi, seorang graduan mahasiswa UKM yang telah berjaya menjual sehingga 30,000 helai tudung dalam masa 3 tahun sehingga mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Wajah-Wajah Menteri Kabinet Kerajaan Pakatan Harapan

Ramai yang menantikan senarai lengkap kabinet baru di bawah Kerajaan Pakatan Harapan yang diterajui oleh Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohammad dan Timbalannya, Datuk Seri Dr. Wan Azizah. Sejak kerajaan Pakatan Harapan tertubuh selepas menang Pilihan Raya Umum 14, hanya beberapa nama diumumkan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Cara Keluarkan Duit Tanpa Kad ATM, Guna Maybank2u App di Smartphone Sahaja

Pernah tak hadapi situasi kad bank anda kena telan mesin ATM? Aha ... lagi haru bila ianya terjadi ketika bank dah tutup atau di mesin ATM yang bukan milik kad bank tersebut. Situasi ini dah pernah terjadi pada saya. Untuk itu, saya nak kongsikan kepada anda bagaimana nak keluarkan duit tanpa kad bank,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Senarai Harga Kereta Baru Bermula 1 Jun (GST Sifar)

Ramai yang ingin tahu adakah harga kenderaan baru akan berubah apabila kadar sifar GST diimplementasi mulai 1 Jun 2018. Dari segi logiknya, harga baru untuk kenderaan mulai 1 Jun 2018 pastinya akan turun memandangkan kadar GST dikenakan adalah sifar. Dengan kata lain, cukai 6% yang dikenakan sebelum ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Harga Petrol Terkini 2018 Kerajaan Pakatan Harapan

Anda masih ambil tahu mengenai harga petrol terkini tak? Atau dah redha je dengan apa jua harga ditetapkan untuk bahan api itu? Mungkin ada yang tak sedar, harga petrol terkini untuk petrol RON 95, RON 97 dan diesel telah kekal agak lama dalam linkungan tidak lebih dari RM2.20 seliter untuk RON 95, RM2.47...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Fazura Bertudung Setiap Kali Ramadan - 7 Gambar Cantik Fazura

Penampilan selebriti cantik ketika bulan Ramadan pasti akan mencuri perhatian. Ini adalah kerana kebanyakkan daripada selebriti wanita ini akan mengenakan tudung atau hijab sepanjang bulan Ramadan, terutama mereka yang tidak terlibat dengan sebarang aktiviti penggambaran. Salah seorang dari selebriti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.