User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 21

SERVIS CUCI TANGKI DAN PINDAH ALIH BARANG

hai assalammualaikumServis Cuci Tangki Air Dan Pindah Alih BarangDekat rumah bandar ni, masih lagi guna tangkki air warna hitam tu. Dah lama nad suruh mr mafia bersihkan tangki air tu, sebab kadang nampak macam ada Cik T lalu dekat tiang rumah, tak taula dia masuk ke tangki ke tak. Nad tak berapa pasti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 3 weeks ago.

 

TERPUKAU DENGAN KILAUAN PERMATA SWAROVSKI ZIRCONIA

hai assalammualaikumBarang Kemas Dan WanitaBaru-baru ni, nad pergi ke suatu majlis barang kemas di Hotel Istana Kuala Lumpur. Semua barang kemas yang dipamerkan , dilengkapi dengan permata Swarovski. Tak berkelip mata nad bila tengok. dari jauh dah nampak bersinarnya permata Swarovski Zirconia ni.Mata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 3 weeks ago.

 

PEMILIHAN BAJU UNTUK IBU MENYUSU

hai assalammualaikumPemilihan Baju Untuk Ibu MenyusuSejak ada anak ni, pemilihan baju amat nad titiberatkan.Kalau dekat rumah, memang tak kisahla pakai baju apa pun, tapi aklau tengah berjalan keluar, mestilah agak sukar nak menyusukan Fariza. Jadinya baju nad pakai, perlulah selesa, longgar dan mudah untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 3 weeks ago.

 

TNB CHINESE NEW YEAR 2017 : TABLE OF HARMONY

hai assalammualaikumWah, syok cuti nampak korang Chinese New Year ni. Ada pergi bercuti, ada pergi balik kampung. Ada juga yang duduk rumah je, macam nad..hehee. Tapi tu tak membosankan nad pun, sebab aktiviti nad dekat rumah, main dengan Fariza dan memasak untuk keluarga. Dengan memasak la kita boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 3 weeks ago.

 

MANFAAT BUAT AKTIVITI BERLARI

hai assalammualaikumSebut pasal berlari, mesti korang fikir penat, otot sakit, buang masa. Kalau korang nak tau, berlari merupakan salah satu aktiviti yang mudah dan boleh dilakukan pada bila-bila masa sahaja. Aktiviti berlari seeloknya dilakukan pada waktu pagi, tapi kalau tak sempat tu, balik dari kerja,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 3 weeks ago.

 

CARA MERAWAT PENYAKIT KULIT EKZEMA DAN PSORIASIS PADA BAYI

hai assalammualaikumSebelum ni, tak pernah pun ambil tahu dan tak pernah dengar pun berkenaan penyakit ekzema dan psoriasis. Biasalah, tak pernah terjadi dekat diri, keluarga dan anak buah. Bila ada anak ni, barula nak tau penyakit ni semua. Sebab, semuanya dengar dari kaum ibu dan bapa di perbualan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

KERABU MANGGA TERBAIK DI MEK TANJUNG SEAFOOD UKAY PERDANA

hai assalammualaikumHaritu, sehari nad dengan Fariza temankan mr mafia uruskan dia punya kerja. Urusan dari pagi sampai la ke petang. Bila dah petang, terasa lapar pulak. Masa tu ingat nak makan dekat-dekat kawasan rumah je, tapi mr mafia ada hal pulak dekat Ukay Perdana, Dia cadangkan, makan satu kedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

BACA BUKU PERPUSTAKAAN NEGARA MALAYSIA SECARA ONLINE

hai assalammualaikumBaca Buku Perpustakaan Negara Secara OnlineNad dapat info ni daripada group whatsup saudara. Korang yang suka baca buku, hah ni ada berita gembira. Kalau korang nak tau Perpustakaan Negara Malaysia telah melancarkan satu site di mana sesiapa sahaja boleh membaca buku secara online di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

BUAT PAGAR UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumFariza ni jenis suka ikut je mommynya pergi mana, kalau ke dapur, dapur la dia, kalau pergi bilik mandi, bilik mandila dia cari. Haishh..macam tak senang je nak buat kerja. Kalau siapa yang berkawan dengan nad dekat facebook dengan baca blog, mesti koranga da baca cerita ekstrem yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

CANTIKNYA LIPSTIK CADEAU PURE FLOWER EXTRACT LIP GLOW NI

hai assalammualaikum" Cantiknya lipstik Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow ni"..itulah kata pertama bila lipstik ni sampai di tangan. Kali pertama nampak lipstik yang unik dan cantik ni. Selalunya lipstik kita nampak, cuma warna sahaja, tapi kali ni, lipstik yang nad dapat berlainan sekali. Masa dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

SINGGAH SEBENTAR DI AEON SHAH ALAM

hai assalammualaikumHaritu masa nak balik ke Kuala Lumpur, nad ajak mr mafia singgah ke Aeon Shah Alam. Ni pertama kali nad jejak Aeon Shah Alam. Nak tengok apa yang menarik dekat Aeon Shah Alam ni. Dah alang-alang kan, mr mafia pun ok je, sebab dia pun tak pernah datang sini. Jadinya sebelum balik Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

SUKA BETUL DENGAN LAGU AIMAN TINO

hai assalammualaikumAsal dengar lagu Aiman Tino, Ku Rela Dibenci, dekat televisyen, mesti dia akan berhenti buat sesuatu, lepas tu bangun mengadap tv, lepas tu joget, tak pun dia akan kaku sekejap..hahaa. Tu la perangai Fariza bila dengan lagu Aiman Tino. Suak betul dia dengan lagu Ku Rela Dibenci tu. Mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

LES' COPAQUE PRODUCTION MENERIMA GOLD SILVER PLAY BUTTON DARI YOUTUBE

hai assalammualaikumTahniah dan Syabas nad ucapkan kepada Les' Copaque Production kerana menerima Gold Silver Play Button dari YouTube untuk pencapaian jumlah subscriber seramai 1 Juta (Gold) dan 100, 000 (Silver) di YouTube Channel Les' Copaque !Les' Copaque Production baru saja menerima Gold ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

CHINESE NEW YEAR MEGASALES @ www.nile.com.my

hai assalammualaikumMacam baru haritu sambut 2017,baru je masuk tahun baru, tup-tup dah nak masuk bulan 2. Bulan dua, bulan mereka yang berbangsa cina nak sambut Tahun Baru Cina. Benda paling best bila sambut ni ialah dapat angpow..hehee..Harapla tahun ni, tahun bertuah nad. Nak join giveaway yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

ANMUM LACTA MELANCARKAN BILIK PENYUSUAN PERTAMA DI PEJABAT

hai assalammualaikumBukan mudah menjadi ibu yang bekerja, pada waktu yang sama perlu mengepam susu untuk anak mereka. Selalu nad baca status kawan, benda paling strunggle diaorang nak buat ialah pam susu. Nad walaupun tak pernah pam susu, sebab tak bekerja, tapi bila baca kawan punya, nampak kesusahan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

ANAK BUAH SERBA BOLEH

hai assalammualaikumBila anak buah semakin membesar, bolehla mintak tolong itu ini. Lagi-lagi anak buah perempuan, dapatla tolong kita buat banyak perkara. Macam anak buah nad ni, perempuan tingkatan dua, memang kalau nad balik rumah mak, dia jela nad cari mintak tolong..hahaa. Biasalah, anak buah serba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

APAKAH CIRI HARD DISK TERBAIK?

hai assalammualaikumMemory Card telefon penuh, laptop pulak lambat loading. Mana taknya, penuh dengan gambar dan video. Sebagai seorang blogger, seorang yang suka selfie, nad memang suka ambil gambar, ambil video sebagai kenangan. Lagi sekarang dah ada anak, lagi suka ambil gambar dia je. Yela kenangan dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

ENJOY KARAOKE DI K SONG FAMILY KTV KLANG PARADE

hai assalammualaikumPusat Karaoke Terbaik Di Ksong Family KTV Klang ParadeDah bertahun rasanya tak pergi pusat karaoke. Bila ada kawan ajak pergi karaoke, pergh bukan main laju kita cakap " nak "..hahaha..Gian nak pegang mikrofon, gian nak menyumbangkan suara ni, walaupun tak sedap, ada nad kisah..hahaa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

RAMBUT NIPIS JE, TAK LEBAT, BILA NAK PANJANG FARIZA OII!!!

hai assalammualaikumMasa lahir, memang Fariza ni rambut nipis je, tak berapa nak lebat. Dalam keluarga belah nad, nad tengok pun, semua anak buah nad pun jenis rambut nipis, tak lebat. Belah mr mafia pun sama, nipis je. Kita pun fikirla, mungkin sebab keturunan. Punya puas masa ngandungkan dia, tengok.baby...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

PROMOSI BELI KERETA ONLINE DI TOOKAR SEMPENA TAHUN BARU CINA

hai assalammualaikumBeli Kereta Secara Online Hanya Di TookarKorang ada bercadang nak beli kereta?? Atau nak tukar kereta baru?? Hah!! apa kata korang beli kereta secara online. Korang duduk dengan relaks, pastu pilih kereta idaman korang hanya di hujung jari sahaja. Jimat masa, jimat tenaga dan jimat duit.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and 2 weeks ago.