User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 20

BELI LESEN EXPRESS!!! ITU BUKAN AKU

hai assalammualaikumLesen ExpressErmmm..kita punyala susah pergi bayar ambil exam, belajar kereta, ambil ujian JPJ, siap gagak lagi dekat bukit, kita usaha lagi sampai lulus semata-mata nak dapatkan lesen. Orang lain senang je jual lesen express ye. Mudah betul nak buat duit sekarang. Ada juga yang membeli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 3 weeks ago.

 

WAKTU CUTI BERKUMPUL BERSAMA KELUARGA

hai assalammualaikumMeluangkan Masa Bersama KeluargaNi kisah cuti haritu. Lupa pulak cuti sempena apa, adehla..Biasalah, bila tak kerja, tarikh, hari, cuti pun dah tak ingat.huhuhu. Memandangkan cuti haritu, mesti korang banyak pergi jalan-jalan kan. Macam nad, duduk rumah je dengan keluarga. Saat paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 3 weeks ago.

 

MAKEUP SIMPLE DENGAN ELMA INSPIRE BB CUSHION

hai assalammualaikumElma Cosmetic Inspire BB CushionMemang sebelum ni dah aim dengan satu produk makeup ni iaitu BB Cushion. Kebanyakan yang review mengatakan BB Cushion ni best dan mudah je nak digunakan. Akhirnya, tercapailah hasrat untuk memiliki BB Cushion ni. Elma Inspire BB Cushion keluaran Elma...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 3 weeks ago.

 

LANGKAH MUDAH KULIT CANTIK DAN LEMBUT DENGAN NICKELLSKIN

hai assalammualaikumProduk Nickellskin Dari Korea Jadikan Kulit Wajah Lembut Seperti Bayi.Siapa yang tak nak kulit cantik macam bayi kan? Kalaulah kulit kita ni gebu, cantik, mulus dari bayi sampai ke tua kan bagus. Ni tak, makin berusia, makin kasar kulit kita. Bila beli produk yang set lengkap ada toner,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

RESEPI TAUHU GORENG BERINTIKAN AYAM DAN UDANG

hai assalammualaikumTauhu Goreng Berintikan Ayam Dan UdangHah!!! harini cuti, korang buat apa??. Nad tengok ada yang pergi bercuti, ada yang duduk rumah je, ada juga yang balik kampung. Macam nad, harini semua keluarga berkumpul dekat rumah mak ayah. Apa lagi, main masak-masakla. Aktiviti macam ni memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

PENANGGAL MEKAP GARNIER JENIS AIR

hai assalammualaikumGarnier Micellar Cleansing WaterUntuk muka, nad memang ambil berat. Sebab sekarang muka nad dah beransur pulih dari jerawat. Jadi untuk elakkan muka naik jerawat, nad akan pastikan bahagian muka dibersihkan dengan betul. Selalunya, sebelum basuh muka dengan pencuci muka, nad akan lap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

FARIZA BUAT JANTUNG MOMMY BERDEBAR

hai assalammualaikumBila Anak Buat Perkara Di Luar JangkaanTak cukup, sebelum ni dia naik tangga seorang diri, dan semalam dia buat lagi perkara yang membuatkan jantung kita laju..Ada saje je budak ni nak buat bila dia seorang diri.Fariza ni memang suka kutip makanan, benda, tapi Kejadian semalam, memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

SUASANA BANJIR DI MERU KLANG, OH KAMPUNGKU

hai assalammualaikumBanjir Di Sekitar Jalan Meru, Setia Alam Dan Klang SentralPetang semalam memang hujan lebat betul dekat Meru. Kilat berdentum kuat. Nad masih berkampung dekat kampung. Petang tu adik ipar balik kerja, cakap " fuh meru jem giler sebab banjir "..Masa tu baru tau Meru banjir. Dapatlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

KENALI DIRI MENGIKUT JENIS RAMBUT

hai assalammualaikumKenali Diri Mengikut Jenis RambutSekarang ni, macam-macam kita boleh nampak perangai kita macam mana. Setiap anggota badan kita ni menunjukkam sifat diri kita. Bukan itu sahaja, malah peebuatan, cara pemakaian pun boleh dibaca macam mana kita ni kan!!!..Tapi, semua ni sekadar suka-suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

MAKAN MALAM DI CABIN MERU CAFE

hai assalammualaikumKedai Makan Cabin Meru CafeKedai makan ni dekat dengan rumah family nad di Jalan Paip Meru ni. Nad pergi kedai ni, jalan kaki je dengan anak buah..hehehe. Sebenarnya kedai makan ni beberapa bulan beroperasi. Tapi, baru kelmarin nad dapat makan dekat kedai makan ni sebab sebelum-sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

CEMBURU DENGAN ANAK SENDIRI

hai assalammualaikumCemburu Dengan Anak SendiriPergh tajuk, takleh tahan. Kalau cemburu dengan pakwa atau suami ade perempuan lain boleh la gak. Ni dengan anak pun nak cemburu..hahahha. Nak buat macam mana, sifat cemburu dah memang ada dalam diri manusia. Kalau takde sifat tu, maknanya tak sayang la orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

PETUA HILANGKAN SAKIT TEKAK ATAU BATUK

hai assalammualaikumTips Hilangkan Sakit Tekak Nak Demam Atau BatukHaritu ngadu dengan mak, sakit tekak macam nak demam. Biasalah, cuaca dekat kampung dahla sejuk, lepas tu hujan pulak. Macam mana tak rasa nak demam. Memang waktu tu tekka dah perit, badan dah nak panas. Tercari-cari gak ubat batuk, tapi tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

TAK SAMPAI 5 MINIT DAH TIDUR

hai assalammualaikumDekat Kampung Tidur Cepat Dan LenaUntuk pengetahuan korang, nad masih lagi bercuti dan berehat dekat kampung. Takpe lama-lama sikit dekat kampung..hehehe..Nanti dah balik bandar, rutin harian dah bertukar. Jadi kita rehat puas-puas.Sejak balik kampung, nad dah lama perasan, Fariza mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

BAWAK ANAK PERGI EVENT SEORANG DIRI BUKAN MUDAH

hai assalammualaikumBawak Anak Pergi EventSelalunya kalau pergi event, nad memang takut nak bawak Fariza sekali. Pertama, takut dia buat bising dan meragam. Kedua, takut tempat yang nak pergi event tu, tak boleh bawak budak, yela takut menganggu. Selalunya memang nad suruh mr mafia yang jaga. Tapi, haritu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

MAHA 2016 DAPAT SAMBUTAN HANGAT DARIPADA PENGUNJUNG

hai assalammualaikumMAHA 2016 Dapat Sambutan Hangat Daripada PengunjungMemang rugi siapa tak pergi Maha 2016 haritu. Nad sendiri rasa rugi, kenapa sedangkan nad pergi ke Maha 2016??? Sebab nad tak pusing habis apa yang ada dekat Maha Maeps Serdang waktu tu. MAHA 2016 telah melabuh tirainya pada 11 December...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

MAKEUP PANTAS DENGAN HANIE FOUNDATION

hai assalammualaikumHanie Foundation: Makeup Menjadi Mudah Dan PantasKelmarin nad dah terima barang yang di tunggu. Apa lagi, barang makeup la..hehehe..Memandangkan foundation nad dah nak habis, jadinya kenala cepat-cepat tambah stok. Foundation benda penting kena ada dalam koleksi makeup. Sebab dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

MENU DI OWLERY CAFE MENGIURKAN

hai assalammualaikumOwlery Cafe, Sambil Makan Sambil SantaiHaritu nad teringin sangat makan spageti. Dah lama sangat tak makan western ni. Kalau dah teringin, memang nak sangat, kadang boleh bawak sampai mimpi..hahaha..melampau sangat kan. Sebenarnya dah lama teringin nak makan dekat satu cafe ni. Tengok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

DIGI PREPAID PENYELAMAT AKU DI KAMPUNG

hai assalammualaikumDigi Prepaid Best Pek Permulaan InternetMasalah nad bila balik kampung, mestila asyik fikir pasal internet. Kalau boleh nak pelan internet yang murah, sebab nad pun jarang balik kampung. Jadi pakai mobile data pun sekali sekala. Jadi kalau boleh nak cari internet yang untuk sebulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

GEMUK DEKAT KAMPUNG

hai assalammualaikumMasakan Mak Memang SedapBalik kampung bukan setakat nak rehatkan minda, tapi rindu dengan masakan mak. Dari kecik dah kita rasa masakan mak. Bila tak dapat makan rasa macam ermm..Masak sendiri rasa lain..hahaha..Nad orang jawa, suami pulak orang melayu. Memang lain sangat makanan orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

ALHAMDULILLAH..YANG KE 13 DAH SELAMAT LAHIR KE DUNIA

hai assalammualaikumAnak Buah Yang Ke 13 Selamat DilahirkanEh, Fariza dah ade adik ke??.. Bila nad mengandung..hahaha..tidakla..Fariza nak ada adik tunggu dia 2 tahun lebih. Boleh dengar arahan mommy dia ni.. Sekarang tunjuk baby pun buat tak tau je..hahah. Masih merap dengan mommy lagi hah. mr mafia duk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.