User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 25

Cara Meminjam Ebook Dari Perpustakaan Negara Malaysia

Bila kali terakhir anda penjejakkan kaki ke perpustakaan? Perkembangan teknologi menyebabkan orang semakin kurang menjejakkan kaki ke perpustakaan. Semakin banyak juga buku disediakan dalam bentuk ebook untuk memudahkan para peminat buku membaca dengan lebih mudah.Kelebihan EbookPada saya ebook sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 months and 2 weeks ago.

 

15 Kelebihan Kerja Kerajaan Yang Anda Perlu Tahu

Kerja kerajaan adalah antara pekerjaan yang dipandang tinggi. Bukan hanya kerana gajinya yang tinggi, tetapi juga kerana kelebihan-kelebihan kerja kerajaan itu sendiri. Jika dahulu orang ramai menganggap menjadi penjawat awam adalah satu pekerjaan yang kurang popular, kini dengan peningkatan gaji yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
2 months and 3 weeks ago.

 

Tip Menulis Resume Yang Padat Dan Menarik

Resume adalah suatu bentuk kenyataan yang disediakan oleh seseorang berkaitan latar belakang pendidikan, pencapaian dan pengalaman kerja yang bertujuan untuk memperkenalkan diri kepada bakal majikan supaya diberikan peluang untuk menghadiri sesi temuduga jawatan tertentu. Ramai juga yang salah faham...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Tips Interview Kerja
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara Tingkatkan Pendapatan Google Adsense Secara Automatik

Perhatian. Artikel ini hanya untuk mereka yang dah mula menjana pendapatan dari Google Adsense (atau ads network lain). Jika anda baru sahaja mula berblog, artikel ini mungkin hanya sekadar informasi untuk anda. Artikel ini juga untuk mereka yang nak meningkatkan pendapatan blog seiring dengan penggunaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara Penjagaan Rambut Yang Betul Bagi Wanita dan Lelaki

Tidak kira sama ada anda lelaki, atau wanita yang bertudung atau tidak, penjagaan rambut yang betul adalah sangat penting untuk memastikan rambut dan kulit kepala anda sentiasa sihat. Tabiat tidak menjaga rambut dengan baik boleh mendatangkan masalah yang lain seperti masalah kelumumur, masalah keguguran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months ago.

 

Cara Buat Panggung Wayang Sendiri Di Rumah Dengan Mudah

Alangkah seronoknya jika mempunyai panggung wayang sendiri di rumah. Mesti ramai yang fikir jika nak buat panggung wayang sendiri di rumah mesti memerlukan kos yang tinggi. Sebenarnya kita boleh menyediakan mini panggung wayang sendiri di rumah dengan kos yang cukup berpatutan. Kos yang diperlukan hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months ago.

 

Cara Daftar Dan Menggunakan Astro On The Go

Saluran berbayar Astro bukanlah sesuatu yang asing di Malaysia. Kebanyakan daripada rakyat Malaysia memang ada melanggan Astro. Termasuklah saya. Tetapi saya hanya melanggan saluran-saluran dalam pakej asas di Astro.Selain daripada saluran berbayar, Astro juga dalam beberapa tahun lepas ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months ago.

 

Beli Prepaid Reload RM30 dengan Harga RM28.95. Ini Caranya.

Prepaid Reload adalah keperluan setiap orang. Nak tak nak kita perlu membeli prepaid relaod bagi yang menggunakan perkhidmatan prepaid. Katakan yang dalam sebulan kita membeli prepaid reload sebanyak RM30 (dengan tempoh sah 30 hari), jadi dalam setahun, kita perlu membelanjakan sebanyak RM360 untuk membeli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
3 months ago.

 

5 Buku Kewangan Untuk Kesedaran Kewangan. Buku ke 3 Paling Saya Suka

Masih ramai yang kurang pengetahuan dan kesedaran tentang pengurusan kewangan. Ini mungkin disebabkan subjek kewangan bukanlah subjek yang dipelajari di sekolah. Tetapi kini ia bukanlah satu alasan. Ini kerana terdapat ratusan buku panduan pengurusan kewangan yang boleh dibeli dan dibaca untuk menambah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
3 months ago.

 

10 Tips Jimat Elektrik Di Rumah Untuk Mengelakkan Bil Melambung. No.10 WAJIB Amalkan.

Tips Jimat Elektrik. Tenaga Elektrik adalah satu keperluan untuk setiap rumah. Dengan elektriklah perkara-perkara lain dapat dilakukan seperti memasak, menjahit dan lain-lain lagi. Walau bagaimanapun, ramai juga yang mengambil ringan tentang kepentingan menjimatkan penggunaan tenaga elektrik.Kali ni saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
3 months and a week ago.

 

Gaji Kecil Tapi Cukup Untuk Sebulan. Ini Pengalaman Hidup Saya..

Alangkah indahnya jika Gaji Kecil Tapi Cukup Untuk Sebulan. Tidak kira berapa pun gaji kita, jika tidak diuruskan dengan baik, pasti tidak akan cukup. Ini adalah situasi biasa dalam keadaan ekonomi sekarang. Baru tengah bulan gaji dah kering..huhu..Perkara ni memang kerap berlaku pada kebanyakan orang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
3 months and a week ago.

 

Track Perbelanjaan Dengan Whatsapp? Lelaki Ini Kongsikan Caranya

Whatsapp biasanya digunakan untuk berkomunikasi. Tetapi dengan cara yang kreatif, ia boleh digunakan untuk merekod setiap perbelanjaan kita. Jika sudah berpasangan, kita boleh rekod berbelanjaan bersama.Saya kongsikan bagaimana Tuan Nik Mohd Fahmi memberikan satu idea yang kreatif untuk menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
3 months and a week ago.

 

Gunakan 5 Tips Ini Untuk Jimat Menggunakan Penghawa Dingin.

5 Tips Jimat Menggunakan Penghawa Dingin. Tiada yang lebih nikmat dari duduk di dalam bilik dengan penghawa dingin semasa cuaca panas terik. Hati yang panas pun boleh berubah menjadi sejuk. Tetapi malangnya jika kita gunakan tanpa berwaspada, kita akan pening semula semasa tiba bil elektrik.Tetapi jika anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
3 months and a week ago.

 

Amalkan 10 Tips Ini Jika Nak Jimat Bayar Bil Air. Tips No.7 Paling 'Rare'

Cara Jimat Air. Air bersih adalah salah satu keperluan harian kita. Nak tak nak kita sememangnya akan menggunakan air setiap hari. Walau bagaimanapun, ini bukan bermakna kita boleh menggunakan sesuka hati kerana anda sendiri yang akan menanggung padahnya sekiranya tidak pandai menjimatkan air.Untuk orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
3 months and a week ago.

 

Cara Menjana Pendapatan Tambahan Dengan Shopback

Cara Menjana Pendapatan Tambahan Dengan Shopback. Dalam dunia internet sekarang, macam-macam cara boleh bantu kita buat duit. Ada yang menggunakan blog, ada yang buat perniagaan online di Facebook dan Instagram dan lain-lain. Tujuannya sama iaitu untuk menjana pendapatan tambahan untuk menampung kos sara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Menyediakan Tabung Kecemasan Untuk Perkara Yang Tidak Dijangka

Tabung atau simpanan kecemasan adalah tabungan yang sedia dikeluarkan pada bila-bila masa apabila berlalku sesuatu yang tidak disangka seperti bencana alam, kerosakan, kemalangan dan lain-lain. Ianya berbeza dengan simpanan untuk perkara-perkara yang berjadual seperti cukai jalan kenderaan, penyelenggaraan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Buat Kek Batik Paling Mudah Dan Sedap!

Cara Buat Kek Batik. Kek Batik adalah antara kek yang paling mudah untuk disediakan. Malah semasa zaman belajar dulu pun saya dan kawan-kawan dah buat kek batik ni. Apa yang menyebabkan kek batik ini mudah disediakan adalah kerana bahan dan langkah untuk menyediaknnya adalah mudah. Walau bagaimanapun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Asas Membela Ikan Hiasan Di Rumah

Cara Asas Membela Ikan Hiasan Di Rumah. Saya tak pernah bela ikan hiasan di rumah sebelum ini. Tetapi baru-baru ini saya ada beli set akuarium untuk anak-anak saya. Sebelum membeli tu banyak ilmu yang saya korek daripada pekedai tempat menjual akuarium dan ikan hiasan tu. Ini adalah untuk memastikan saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 months and 3 weeks ago.

 

Membeli LEBIH JIMAT Dengan Aplikasi Lazada

Siapa yang suka membeli secara online, Lazada Malaysia adalah antara ecommerce terbaik di Malaysia. Pelbagai barangan dijual dengan harga yang berpatutan dan ada juga yang dijual lebih murah daripada harga pasaran. Jika anda tidak pernah membeli di Lazada, saya cadangkan anda lihat video di bawah untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Cara Jimat Duit
4 months ago.

 

Cara Menjual Barang di Lazada Malaysia

Cara Menjual Barang di Lazada Malaysia. Jika anda perhatikan, barang-barang yang dijual di Lazada bukan hanya dibekalkan oleh Lazada, tetapi ada juga pihak ke tiga yang menjual di Lazada. Ini menunjukkan bahawa 'orang luar' juga boleh mengambil peluang untuk berniaga bersama Lazada.Sebelum ini saya ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 months ago.