User Profile: segalabenda

Show pings in: English | Malay | All

 

segalabenda

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 5

Tips elak jadi mangsa rogol

The post Tips elak jadi mangsa rogol appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
10 months and a week ago.

 

Peralatan blogging saya

The post Peralatan blogging saya appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
25th January 2017 5:39pm

 

Tips menjadi seorang forex trader yang berjaya

The post Tips menjadi seorang forex trader yang berjaya appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
18th January 2017 11:47pm

 

Cara mengurangkan belanjawan untuk tahun 2017

The post Cara mengurangkan belanjawan untuk tahun 2017 appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
14th January 2017 8:28am

 

Hari Jadi anak kembar saya

The post Hari Jadi anak kembar saya appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
9th January 2017 2:05pm

 

Buat duit dengan blog tanpa modal

The post Buat duit dengan blog tanpa modal appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
5th January 2017 11:20pm

 

Tarian zapin negeri Johor

The post Tarian zapin negeri Johor appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
2nd January 2017 9:30pm

 

Azam baru tahun 2017

The post Azam baru tahun 2017 appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
30th December 2016 3:08am

 

Buat duit tanpa modal dengan menjual produk fizikal

The post Buat duit tanpa modal dengan menjual produk fizikal appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
25th December 2016 12:16am

 

Jenis-jenis lens dslr yang ada dipasaran

The post Jenis-jenis lens dslr yang ada dipasaran appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
23rd December 2016 4:35am

 

Blog bertukar wajah dengan theme baru

The post Blog bertukar wajah dengan theme baru appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
22nd December 2016 2:04am

 

Cara menurunkan kolestrol disebabkan pemakanan tidak sihat

The post Cara menurunkan kolestrol disebabkan pemakanan tidak sihat appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
7th December 2016 1:41am

 

Pembedahan membuang sebaceous cyst

Pembedahan membuang sebaceous cyst Ok kali ni aku nak kongsikan pulak pengalaman pembedahan membuang sebaceous cyst kat belakang badan. Sebelum ni, entri terakhir aku adalah berkaitan sebaceous cyst yang sakit. Lepas lebih seminggu aku menahan sakit, akhirnya pembedahan dijalankan untuk membuang terus cyst...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
1st December 2016 10:06pm

 

Apa itu Sebaceous Cyst, risiko dan kaedah rawatan.

Apa itu Sebaceous cyst? Korang pernah tak dengar benda ni? Namanya sebaceous cyst. Dikatakan sebaceous cyst ni terjadi akibat pengumpulan lemak. Kalau korang nak tau lebih lanjut boleh baca di sini. Sekarang ni aku ada satu bijik sebaceous cyst kat belakang badan. Saiz dalam 7 cm diameter. Ketebalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
19th November 2016 3:38pm

 

Makan Harta Anak Yatim

Makan Harta Anak Yatim Baru-baru ni kita dikejutkan dengan berita tuduhan terhadap adik kepada mangsa Lebuhraya Duke yang menggunakan duit sumbangan orang ramai kepada anak-anak arwah untuk keperluan diri sendiri. Dikatakan kesemua sumbangan dari public berjumlah lingkungan RM300k tetapi hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
20th October 2016 8:23pm

 

Risiko pelaburan emas

Risiko Pelaburan Emas Sebelum ni hamba ada publish satu post berkaitan dengan strategi dan teknik mengumpul emas, tapi kali ni hamba nak sentuh pula berkaitan dengan risiko pelaburan emas. Semua pelaburan di dunia ini pasti ada risiko untuk mengalami kerugian. Namun risiko kerugian itu boleh diminimakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
23rd August 2016 9:22pm

 

Safety Harness untuk keselamatan anak

Safety Harness untuk keselamatan anak Semenjak dua menjak ni, banyak sungguh kes kehilangan anak terutama bawah umur 10 tahun. Di facebook, di dada akhbar dan banyak jugak yang keluar di berita televisyen. Kebanyakannya hilang sebab keluar rumah sorang diri, pergi ke kedai, balik sekolah dan yang lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
21st August 2016 11:45am

 

Cakap Tak Serupa Bikin

Cakap tak serupa bikin Kali ni hamba nak kongsikan satu cerita yang boleh bikin panas. Melibatkan diri sendiri dan berkaitan pulak dengan Internet Marketer yang menjualkan produk di luar sana. Sebenarnya hamba ni taklah beza dengan orang lain iaitu membeli sesuatu produk mengikut keperluan semasa. Hamba ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
14th August 2016 8:23pm

 

Pokemon Go difatwakan haram oleh mufti

Pokemon Go Di Fatwakan Haram Dah lama hamba tak mengupdate blog suci murni ni sehinggalah penuh dengan sawang (comment spam) yang jumlah nya cecah angka seribu. letih la jugak menekan butang spam untuk delete komen-komen tu semua. Dekat 2 bulan tak update sampailah lupa password nak login, nasiblah ada save...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
8th August 2016 8:12pm

 

Smartphone satu keperluan

Sebelum Smartphone satu keperluan Zaman hamba mula-mula belajar kat UiTM dulu lebih  kurang tahun 2000-2003 mula panas dengan telefon bimbit 3210 nokia. Banyak lagi pengeluar-pengeluar brand telefon bimbit masa tu seperti sagem, vodafone,  alcatel, motorola dan beberapa yang lain. Zaman tu iphone tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
22nd May 2016 1:04am