User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 29

Motivasi | Kepercayaan itu mahal harganya

Kemaafan diberi jika berlaku kesilapan tetapi bukan jika kepercayaan/amanah dimusnahkan. Jadi dalam hidup buatlah kesilapan tetapi bukan pecah amanah.Kerana... memaafkan mudah tetapi melupakan dan memberi kepercayaan kembali adakalanya mustahil.Jadi bila orang dah percaya kat kita, kita prove lah kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Gunung Banyak, Indonesia | Merangkak di Omah Kayu hahahha.... dan selfie di Taman Langit

Gunung Banyak, Indonesia | Merangkak di Omah Kayu hahahha.... dan selfie di Taman Langit | Tanpa ke Gunung Bromo lawatan ke Surabaya dianggap tidak lengkap. Bila dah sampai Gunung Bromo sebaiknya sambunglah pula ke Batu kerana lokasi tarikan pelancongan lebih banyak di sana. Suhu sejuk pula tu.Kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Peminat barangan preloved (bundle), Jalan Jalan Japan akan dibuka di Seremban!

Peminat barangan preloved (bundle), Jalan Jalan Japan akan dibuka di Seremban! One man trash, other men treasure. Unwanted things seseorang mungkin menjadi barangan berharga orang lain. Biasa terjadi begini kan? Ada je orang berminat dengan barang yang kita nak buang.Berdasarkan pemerhatianramainya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Kadar bayaran zakat fitrah 2018 mengikut negeri

Kadar bayaran zakat fitrah 2018 mengikut negeri. | Assalamualaikum. Hari ini hari kelima umat Islam berpuasa. Seperti biasa di bulan Ramadhan bukan sahaja wajib berpuasa bila cukup syaratnya malah wajib mengeluarkan zakat fitrah bagi setiap umat Islam yang memenuhi syarat yang ditetapkan Allah.Dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Perkhidmatan Keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara

Perkhidmatan keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara untuk penyelenggaraan dari 25 Jun hingga 2 Julai 2018. Sila cari port lain untuk lawatan cuti sekolah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 4 weeks ago.

 

Perangai pengikut taksub

Perangai pengikut taksub | Pilihanraya Umum Malaysia ke-14 (PRU14) baru seminggu berlalu. Disebabkan ia telah menempa sejarah kerana berjaya menumbangkan pemerintahan Barisan Nasional selama 60 tahun sudah pastinya ia masih hangat diperkatakan.Ramai yang puas hati kerana dapat menurunkan Dato Seri Najib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months ago.

 

Senarai Menteri Baru Malaysia Pasca PRU 14 2018

Senarai Menteri Baru Malaysia Pasca PRU 14 2018 | Still in PRU mood, yang mencipta sejarah Barisan Nasional bertukar menjadi pembangkang selepas mengetuai politik Malaysia selama 60 tahun.Pakatan Harapan yang sepakat melantik Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri kali kedua di usia 92 tahun, telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Happy mother's day!

đź’–Happy mother's day! đź’–Kepada anak-anakku,Tidak kan ada manusia lain yang akan menyayangimu sepertiku.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

PRU 14 2018 | Peringatan sebelum keluar mengundi

Nasihat pd sahabat...Selepas mengundi pada 9 Mei nanti, sila balik ke rumah dan pastikan kamu berada bersama dengan keluarga tersayang kamu ketika pengumuman keputusan PRU 14 dibuat. Ingat! kemenangan atau kekalahan, itu milik ahli politik. Kehidupan mereka akan berubah, bukan kehidupan kamu. Apa yang milik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

PRU14 2018 | Mengundilah, KEMBALIKAN KEGEMILANGAN Malaysia

Zaman dah berubah. Ini bukan zaman makcik pakcik yang pencen lagi. Ini zaman anak muda terpaksa mengharungi kepayahan hidup yang lebih payah dari dulu.Tahun 1990an dulu boleh job hoping. Yang ada degree start dengan gaji RM1600-1800 . Berdasarkan komen kawan-kawan sekarang ini dengan taraf pendidikan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Thailand | The unconventional White Temple @ Wat Rong Khun in Chiang Rai. Unik!

The unconventional White Temple @ Wat Rong Khun in Chiang Rai | Hello.... sepertimana yang dah diketahui, aku telah menyambung trip Chiang Mai ke Chiang Rai. Dah dekat sangat takkan nak buang peluang melawat bandar lain di utara Thailand ni.Pagi itu sangat dingin kerana mengalami musim sejuk di utara Thai.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Hotel Review | Bayu Lestari Island Resort- resort terbaharu di Mersing, Johor

Bayu Lestari Island Resort- resort terbaharu di Mersing, Johor | I know ramai yang nak bercuti dalam Malaysia since nilai ringgit jatuh and want to save cost nak buat passport dan visa. Nak yang mudah diakses, senang nak bawa staf reramai atau anak berderet. So I nak suggest, pilihlah salah satu pulau di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Open to the new shades of Amazing Thailand

Semalam Tourism Authority of Thailand (TAT) Malaysia Office telah melancarkan kempen terbaru "Open to the new shades of Amazing Thailand".Kempen yang diketuai oleh Gabenor TAT Mr. Yuthasak Supasorn, menggalakkan pelancong untuk meneroka lokasi baru untuk mendapatkan pengalaman baru. Dalam ucapanMr.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Jelajah Negeri Sembilan | Bila ai pun baru tahu banyak tempat menarik di Seremban-Jelebu-Serting

Jelajah Negeri Sembilan | Bila ai pun baru tahu banyak tempat menarik di Seremban-Jelebu-Serting | Negeri Sembilan ialah negeri di Semenanjung Malaysia yang bersempadan dengan Selangor di utara, Pahang di timur dan Melaka serta Johor di Selatan. Negerinya tidak terlalu besar tetapi mendapat limpahan ekonomi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

Motivasi | Jangan bimbangkan kegagalan

Kata Jack Ma, pengasas Ali Baba, sewaktu umur di bawah 25 cubalah pelbagai perkara. Jangan takut gagal.Bila jatuh, bangun.Jatuh lagi, bangun!Buatlah apa apa yang anda inginkan di waktu muda, sewaktu minat membara. Bila dah umur macam hakak ni banyak sangat benda yang nak difikir.To parents out there,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

Pulau Tinggi | Tempat bertandang hidupan marin

Pulau Tinggi | Tempat bertandang hidupan marin | Dari Pulau Besar kami ke Pulau Tinggi juga di Mersing, menyambung keasyikan mandi-manda air laut yang jernih seperti keluar dari paip. Pure bliss.Bayangkanlah mendarat saja di jeti nampak air jernih kebiruan sambil ikan berenang di bawah jeti. Cantik! Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

20th Century Fox World Studio Store kini dibuka di Resorts World Genting

21 April tarikh bersejarah bagi bagi 20th Century Fox World diatas pembukaan 20th Century Fox Studio Store yang pertama di Malaysia di Sky Avenue, Resorts World Genting.Kedai ini menjual pelbagai barangan istimewa dan edisi terhad dari filem popular keluaran 20th Century Fox yang terkenal dengan karakter...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Nak makan seafood sedap dan murah di Koh Samui? Sila cari di Hua Thanon Fishing Village

Nak makan seafood sedap dan murah di Koh Samui? Sila cari di Hua Thanon Fishing Village | Satu komuniti harmoni di perkampungan nelayan di selatan Koh Samui menjadi tempat untuk melihat Koh Samui yang asli, tidak terjejas dek pembangunan berlebihan. Ianya hanya sepelaungan dari Hin Ta Hin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months and a week ago.

 

Old Phuket Town yang Instagramable!

Old Phuket yang Instagramable! | Aku purposely nak bermalam di bandar Phuket pada hari terakhir di sana sebab nak melihat apa yang menarik di pasar malam. Ya aku suka ke pasar malam dan pasar pagi di negara orang untuk melihat budaya dan cara hidup mereka selain makanan yang dijual.Banyak yang menarik di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months and a week ago.

 

'Bengkek' di Phi Phi Island

'Bengkek' di Phi Phi Island | Nak sambung cerita Phuket yang tertangguh. Ok, selepas je check-in di Memory Hotel kami pun keluar survey pelbagai tour package dan dapat harga THB1200 per person untuk one day tour ke Phi Phi Island. Rasa macam dah dapat best price dah tu.Sebenarnya jarak Ao Nang (Krabi) ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months and 2 weeks ago.