User Profile: mindloading

Show pings in: English | Malay | All

 

mindloading

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 7

13 Best Free Grid Themes for Blogger 2015

Looking for free Grid Style Blogger Templates is not that hard, and is not that easy though. We can find some free grid blogger templates or themes out there, but most of them are not as what we expected. A simple and clean grid style theme looks just nice, but probably it lacks on important features that...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
25th January 2015 5:56am

 

Jangan Cetak Nama Allah Pada Flyer !!

Assalam.. semalam ketika balik ke rumah, lebih kurang dalam pukul 11+ malam, sampai jer depan pintu rumah, aku perasan ada flyer di lantai depan pintu, dan di depan pintu rumah jiran depan (jiran depan kami tu cina). Biasalah orang meniaga bagi-bagi flyer naik dari ground floor sampai tingkat 20 lebih (aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
5th December 2014 2:14am

 

Amal Soleh Yang Ditolak Dibaling Ke Muka

"Tanda yang nampak pada lidah orang yang 'ujub itu ialah ia selalu mengatakan aku begini-begini, aku begini seperti perkataan Iblis (kepada Allah ketika ia tidak mahu sujud kepada Nabi Adam a.s.),Surah Al A 'raf, ayat 12"Aku lebih baik daripadanya (Adam) kerana Engkau menjadikan aku daripada api dan Engkau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
1st December 2014 8:01am

 

5 Best Unlimited Shared Hosting Package 2015 Malaysia

Here are the comparison of Malaysian Web Hosting company that offers the Best Unlimited Shared Hosting 2015 package, just a month to 2015 though. We will focus on the package's offer for Linux Shared Hosting category as the most popular among web publishers. We will make comparison for their standard...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
16th November 2014 1:57pm

 

Zikir Menanam Tanaman Di Syurga

Menanam Pohon KurmaDaripada Jabir r.a., Nabi s.a.w. bersabda,"Sesiapa yang mengucapkan Subhanallah Wabihamdih, maka ditanamkan baginya sebatang pohon kurma di Syurga".Riwayat Tirmidzi, status hadis - Hasan (baik)[video 0:50]Timbangan AmalSurah al-Mu'minun, ayat 102-103"Barang sesiapa yang berat timbangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
7th November 2014 3:50am

 

WhatsApp vs Telegram vs Messenger vs Hangouts vs WeChat vs Line vs Viber

Social Mesenggers ComparisonSocial Messaging Apps atau Instant Messengers - IM, istilah yang biasa digunakan sejak 10 - 15 tahun dulu sebelum era social media mula 'bang² boom'..!! Mungkin anda pernah tertanya² Social Messaging yang mana satu terbaik untuk anda guna pada gajet anda, supaya tak perlulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
25th October 2014 9:51am

 

Budget 2015 Malaysia

Malaysia Budget 2015 "Walau apapun, ingin saya tegaskan dalam bajet ini, Ekonomi Keperluan Rakyat menjadi paksi dan pegangan dalam mendahulukan kepentingan rakyat. Barulah nanti apabila kita mencapai status negara maju, nikmat kekayaan dan kemakmuran sebenar negara akan melimpah ke kaki-kaki halaman serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
12th October 2014 8:13am

 

Kempen RM5 Saham Akhirat

Lima Ringgit untuk sumbangan ikhlas kepada Iqra'.. anda bila lagi..!!? Andai kita tak mampu atau tak sempat nak masuk program Ibadah Korban tahun ni yang mana harga sebahagian lembu dah naik ke +/- RM500 (dan lebih mahal lagi) di negara kita.. maka adalah lebih baik kita usahakan untuk bersedekah amal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
4th October 2014 6:12am

 

Asal Usul Api Dunia Dari Api Neraka

Diriwayatkan api di dunia ini berasal dari Api Neraka yang telah 70 kali lebih dingin dari api Neraka itu sendiri.. iaitu Api Neraka 70 kali lebih panasss dari api dunia.. wallahu'alam.. Jadi bagaimana kisahnya? Cuba kita hayati betapa dasyatnya Api Neraka itu melalui pemahaman kita tentang api yang wujud...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
30th September 2014 4:48am

 

The Golden Age of Islamic Civilization

The Islamic Golden Age is the period in history during which Muslims made significant advances nearly in every field of science known to man. Achievements were made in fields such as medicine, physics, astronomy, chemistry, mathematics, architecture and other existential fields and sciences.The Story of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
29th September 2014 5:01am

 

Hukum Melukis Gambar Makhluk

Assalam, saya tertarik dengan suatu Hadis yang dibacakan oleh seorang imam selepas solat Asar di Masjid Al-Imam Ash-Shafie tak lama dulu. Saya tak ingat keseluruhan Hadis tersebut, melainkan intipatinya adalah berkaitan Laknat Allah terhadap beberapa golongan manusia (wa'iyazubillah).. dan salah satu dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
25th September 2014 3:26am

 

Happy #MalaysiaDay 2014 Doodle 4 Google

Malaysia Day Doodle 4 Google 2014 Winner -Lee Yee RunGoogle Malaysia celebrates Malaysia Day with Doodle 4 Google competition for kids from 7 - 17 years old.. and above is the winner artwork. Listed below are among the selected finalist of student's artworks..Category 7 - 9 years oldWinner - Google...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
16th September 2014 8:25am

 

iPhone 6 Baru Apple Ketinggalan Zaman

Dear iPhone 6 users: Welcome To 2012!Android dah lama guna spec yang sama.. mari baca apa komen mereka di → Enjoy your "new" device![credit source]lol..#AndroidWinp/s: bagaimanapon ini adalah 'antara model' iFon generasi ke-6 yg dikeluarkan cik Epal, model lain spek lain.. harap maklum..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
12th September 2014 7:35am

 

Kisah Yakjuj Makjuj

"Mengetahui tanda-tanda Hari Kiamat adalah lebih memberikan galakan kepada kita sebagai orang yang beriman sebelum hari itu terjadi kita sudah bersedia". Habib Ali Zainal Abidin [video 6:03]Berikut adalah kisah sambungan dari kisah 3 Fitnah Dajjal 3 Perlingungan Dari Fitnah Dajjal pada post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
12th September 2014 6:24am

 

Kami Nak Melawat Masjid Anda Tapi Mereka Tak Benarkan Kami Masuk

Ini adalah program lawatan ke rumah-rumah ibadah agama lain yang terdapat di Malaysia anjuran Interactive Dakwah Training (IDT)di bawah pimpinan (ustaz) Bro Lim Jooi Oi, bekas penganut kristian yang telah menjadi Muslim dan aktif berdakwah melalui PERKIM dan IDT.Foto di atas adalah lawatan ke salah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
11th May 2014 3:57am

 

3 Fitnah Dajjal 3 Perlindungan Dari Fitnah Dajjal

Maksud DajjalPemanupulasi, putarbelit, penipu.Melakukan penipuan yang hingga sesuatu itu kelihatan bersifat sebaliknya (tidak benar) untuk memperdaya orang lain.Memanipulasi perkara baik menjadi kelihatan buruk dan sebaliknya yang buruk dimanipulasi menjadi kelihatan baik.Memutarbelit sesuatu yang benar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
7th May 2014 6:05am

 

Selamat Datang Barack Obama, Foto Selfie

President U.S. Barack Obama disambut dengan ucapan 'Selamat Datang' (agaknye), diakan tahu cakap Melayu..♫ Senyumm.. tak perlu kata apa² ♪ ☻Perbarisan RAMD bergerak menyambut ketibaan Presiden Barack Obama keluar dari pesawat rasmi Presiden U.S. Air Force One sebaik tiba di lapangan terbang Tentera...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
27th April 2014 11:12pm

 

2 Billion Pahala Sekali Doa

"Demi masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar". [Al Quran, Surah Al Asr, 103:1-3]Pesan seorang guru (ustaz) yang pernah mengajar kami di sebuah majlis ilmu (kuliah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
9th April 2014 8:32am

 

Islam Adalah Agama Masa Hadapan (Jewish Rabbi)

Pendita Yahudi (Rabbi) ini mengakui Islam adalah agama (yang akan terus berkembang) masa hadapan. Menurut analisanya, agama Yahudi telah gagal, Kristian juga telah gagal, bahkan beliau melabelkan Israel negaranya itu sendiri sebagai punca kejahatan (origin of evil) dan beliau mengakui Israel bakal akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
30th March 2014 12:35pm

 

Hidayah Dakwah Remaja Cina Seusia 15 Tahun

Desakan Dakwah - Seorang remaja yang menerima Hidayah Allah, memeluk Islam seawal usia 15 tahun tanpa pengetahuan keluarga dan rakan seasrama. Ikuti kisahnya melalui video Hidayah Diusia Muda bagaimana :Beliau nekad memeluk Islam Keadaan orang (Melayu) Islam yang lebih teruk dari yang disangkakan Untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
28th March 2014 1:50am