User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 39

5 Symbols of Everyday Life in Bali for Tourist To Know

Since 1960 Bali had grown to be the most famous international destination. The mere mention of Bali invokes the image of its varied landscape of lush rice terraces and barren volcanic hillsides, rugged coastlines and sandy beaches, making it one of the world’s best known paradises on earthThe small...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months and a week ago.

 

Rujukan Khas Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29 Oktober

Terlibat dengan peperiksaan online PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29 pada 25 atau 31 Oktober ini? Anda dah ada rujukan exam tak untuk buat persediaan sebelum peperiksaan online sebenar? Jika belum,... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Dilemma Beli Rumah atau Beli Kereta Dahulu? Panduan Untuk Mereka Baru Bekerjaya

Nak beli rumah dulu atau kereta dulu, mana satu yang lebih berbaloi? Memang menjadi dilemma bagi kebanyakkan orang terutama sekali untuk mereka yang baru hendak memulakan kerjaya. Perkara normal yang memang biasa berlaku.Sama ada nak membeli rumah atau kereta? Persoalan ini berlaku kerana merasakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months and a week ago.

 

Madihah Peroleh Income 4 Angka Sebulan Ketika Masih Belajar di IPT

Berniaga. Dalam hangat diperkatakan soal kekurangan peluang kerja untuk para lepasan ijazah dan graduan, mengapa tidak memilih untuk menjalankan bisnes atau perniagaan sendiri? Zaman sekarang, zaman... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Pengalaman Mengandung Bayi Songsang - Akhirnya Lahir Secara Normal

Pengalaman bersalin setiap ibu pastinya ada macam-macam. Kalau tiada masalah, in Sha Allah, anak yang dikandung akan dilahirkan secara normal. Memang satu anugerah dan rezeki buat ibu yang dapat bersalin normal. Tapi ada juga yang sepanjang kehamilan tak ada masalah, tetapi bila tiba waktu untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months and a week ago.

 

7 Kelebihan dan Manfaat Air Halia Untuk Wanita

Halia memang banyak manfaatnya. Ada sebab kenapa ia menjadi bahan penting dalam banyak resepi masakan di dunia ini. Malah, halia ada dijadikan halwa dan juga jeruk, selain minuman untuk kesihatan.Sebenarnya, halia sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan wanita. Cara paling mudah untuk mendapat manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months and a week ago.

 

Guna Istilah PM Tepi - Boleh Didenda RM100K

Istilah PM TEPI amat popular bagi peniaga online. Rata-rata yang berniaga online terutama menerusi platform Facebook akan mengguna-pakai istilah ini yang asalnya adalah PM HARGA (private message harga). Tak kira samada anda seorang penjual atau pembeli, istilah PM TEPI sudah menjadi satu amalan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months and a week ago.

 

Vivo NEX 3, Telefon Pertama 5G di Malaysia

Vivo NEX3 - Telefon Pertama 5G di Malaysia. Kali ni anda mesti teruja dengan penampilan peranti baharu daripada Vivo. Vivo telah melancarkan peranti mereka yang pertama menyokong teknologi 5G di Malaysia. Wow! Ia memang satu langkah yang ke hadapan daripada jenama lain.Peranti yang dimaksudkan ialah telefon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months and a week ago.

 

Jumlah Trafik Blog Bulan September 2019 Meningkat

Statistik bulan September 2019. Alhamdulillah, berganjak lagi ke satu bulan di tahun 2019. Cepat benar masa berlalu kan? Rasanya baru sahaja saya kongsikan mengenai statistik trafik blog ini untuk bulan Ogos 2019, sekarang dah sampai ke pertengahan bulan Oktober. Biasanya, saya akan ambil nilai pageviews...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Perubahan Baharu Blogger.com Untuk Kelebihan Mesra Mobile

Siapa sini menggunakan blogspot atau blogger.com untuk berblog macam saya? Aha .. anda sedar tak yang sesuatu yang baharu sedang dilaksanakan oleh pihak Google Blogger? Jika anda perasan, ada satu notifikasi di sudut bawah dalam dashboard blogspot anda, yang menyatakan yang blogger.com akan ada sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Jana Income Online Affiliate Involve Asia - Terima Komisen Kali Ke 4

Bayaran keempat dari progam affiliate Involve Asia. Alhamdulillah, saya telah pun dapat manfaat daripada mempromosikan produk-produk dan jenama dalam program affiliate percuma Involve Asia ni. Ini merupakan pembayaran kali keempat yang saya terima sejak mendaftar dalam program ini, dan kali kedua untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

Rujukan PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29

Cari rujukan dan contoh soalan untuk peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam (PSEE) Penolong Pegawai Tadbir gred N29? Anda berada di laman yang betul dan tepat. Pihak kami dengan kerjasama Tim Infokerjaya telah sediakan satu pakej rujukan umum untuk calon-calon yang dipanggil mengambil peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Servis Menjawab Exam Online PSEE - Satu Kesalahan AMORAL

Servis menjawab soalan PSEE. Jangan mudah terpedaya dengan janji dan perkhidmatan seperti ini. Sebagai calon yang bertanggungjawab, anda patut bersyukur dan rasa bertuah kerana dipilih untuk menjadi calon dalam peperiksaan online kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE).Seorang bakal penjawat awam sepatutnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and a week ago.

 

Petua Elak Kucing Berak Kencing Merata Tempat Tinggalkan Bau Busuk

Rumah saya kerap menjadi tempat pertapaan kucing-kucing jalanan. Rumah saya jadi tempat mereka mendapatkan makanan, tempat tidur dan beranak-pinak. Beberapa kali juga, haiwan yang menjadi kesayangan Nabi Muhammad S.A.W ini masuk tanpa kebenaran ke dalam rumah. Tidur di atas tilam, kencing merata dan mencuri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and a week ago.

 

ASUS ROG Phone II Pra-Tempahan Bermula 14 Oktober

Khas untuk peminat smartphone game online. Ramai juga yang menanti kehadiran sebuah smartphone berkuasa untuk bermain game di smartphone. Yeahh .. penantian anda bakal berakhir. Kaki gamers di Malaysia pasti teruja dengan berita ini. Smartphone gaming, ASUS ROG Phone II yang lama dinantikan bakal dijual di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

23 Soalan Ujian Psikometrik

Anda mencari contoh soalan untuk Ujian Psikometrik yang bakal anda duduki bulan ini? Anda ingin tahu bagaimana soalan Psikometrik ditanya dalam peperiksaan PSEE? Anda ingin buat latih-tubi sebelum Ujian Psikometrik sebenar?Anda berada di blog yang betul. Kami menyediakan beberapa contoh soalan-soalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

35 Contoh Soalan Psikometrik Peperiksaan Kemasukan Perkhidmatan Awam

Contoh soalan Ujian Psikometrik. Sejak saya memperkenalkan rujukan dan panduan berkaitan kemasukan kerja kerajaan, ramai yang bertanyakan mengenai contoh-contoh soalan Ujian Psikometrik yang merupakan ujian wajib lulus untuk sesetengah jawatan kemasukan Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik asalnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months and 2 weeks ago.

 

10 Contoh Soalan Seksyen Daya Penyelesaian Masalah PSEE

Salah satu komponen yang biasa ditanya dalam Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) adalah Seksyen Daya Penyelesaian Masalah. Soalan dalam seksyen ini biasanya merupakan soalan-soalan matematik asas sesuai dengan jawatan yang dipohon.Soalan seksyen ini ada waktunya ditanya dalam bentuk soalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Pembangunan Masyarakat S29

Ada yang terlibat dengan peperiksaan online Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat gred S29? Menerusi laman web rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), satu peperiksaan online untuk jawatan ini akan diadakan pada 18 Oktober 2019, bersamaan hari Jumaat.Kepada anda yang dipanggil untuk menjalani...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.

 

Seleksi 30 Soalan Asas Temuduga Kerja Kerajaan

Anda dipilih untuk hadiri temuduga kerja kerajaan bulan ini? Tahniah kami ucapkan. Anda sememangnya antara calon yang hebat dan berkelayakkan kerana berjaya sampai ke peringkat ini. Temuduga adalah proses terakhir sebelum anda benar-benar dipilih sebagai seorang penjawat awam.Pihak Suruhanjaya Perkhidmatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months and 2 weeks ago.