User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 34

10 Panduan Tips Belajar Berkesan Serta Teknik Ingatan Efektif Lulus Peperiksaan

Post kali ini adalah untuk ibubapa yang mahu anak mereka berjaya di alam persekolahan. Saya nak kongsikan tips atau teknik belajar berkesan yang saya peroleh daripada sebuah rujukan 'Rahsia Lulus Peperiksaan - 10 Teknik Belajar Berkesan'. Secara khususnya tips ini adalah untuk anak-anak yang masih belajar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

What are the 7 Popular Sympathy Flowers to Send? - Little Flower Hut

A great way to show support and care to a person that is grieving because of the loss of a family member or friend or loved one is a special Flower Delivery of sympathy flowers. The Florist has the largest selections of beautiful and fresh flowers to choose from, if you are thinking of sending your friend...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

Masalah Berniaga di Facebook Cara Atasinya Menerusi Shopee

Jual barang di Facebook. Ia adalah salah satu cara mudah untuk berniaga secara online. Ramai yang dah mula berniaga atau menjual pelbagai barang dan servis di Facebook. Mudah mudah ... tetapi .. ehem .. ada gak kekurangannya. Siapa ada masalah berniaga di Facebook? Hmm ... saya fikir mesti ramai yang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 4 weeks ago.

 

24,5921 Pageviews Untuk Jun 2019

Jumlah hits atau pageviews (PV) blog ini bagi bulan Jun 2019 meningkat menjadi 245,921 PV berbanding bulan sebelumnya yang telah mencatatkan sebanyak 221,853. Trafik bulan sebelumnya, saya ada cerita lebih lanjut dalam post ini - Alhamdulillah, trafik untuk bulan Jun menampakkan penambahbaikan yang saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Puas Hati Beli Online Karpet Tatami Gebu, Cantik Murah

Tetiba sahaja saya jadi obses dengan karpet Tatami ni. Pantang nampak ada jual online, lepas tu corak cantik, nampak gebu .. saya terus nak tengok. Jika kena dengan harga jualan, saya terus masukkan dalam add-to-cart. Di beberapa laman web shopping online macam Lazada dan juga Shopee, memang banyak penjual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Gunakan Carput Untuk Servis Hantar, Pasang Tukar Bateri Secara Percuma

Anda pernah dengar mengenai Carput tak? Daripada nama jenama Carput ini, anda tentu sudah boleh mengagak bahawa ia pastinya berkaitan kereta atau kenderaan. Jika anda ada masalah dengan kereta atau kenderaan anda di tepi jalan, maka anda boleh hubungi Carput untuk sebarang bantuan. Secara amnya, Carput...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Pembiayaan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Yayasan Bank Rakyat

Pembiayaan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Yayasan Bank Rakyat adalah merupakan sebuah produk pembiayaan pendidikan yang ditawarkan kepada rakyat Malaysia yang layak dan telah mendapat tawaran bagi meneruskan pengajian ke peringkat institusi pendidikan tinggi (IPT) awam dan swasta. Ia merangkumi Sijil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Jimat Cantik, Hanya Guna Sarung Kerusi/Sofa Elastik Dah Nampak Macam Baharu

Nak tukar sofa atau kerusi meja makan kepada yang baharu? Tunggu dulu! Cuba gunakan sarung kerusi atau sarung sofa, in Sha Allah, kerusi dan sofa yang dah kelihatan kusam dan pudar boleh nampak seakan baharu, cantik dan menarik. Anda tak perlu berbelanja besar untuk dapatkan set sofa atau kerusi meja yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cuti Kuarantin 5 Penyakit Berjangkit Khas Kakitangan Awam Jaga Anak Di Rumah

Untung menjadi penjawat awam ni, pelbagai kemudahan dan keistimewaan diberikan oleh kerajaan bagi memastikan kebajikan terjaga. Antara yang menarik perhatian saya ialah cuti bergaji maksima 5 hari diberikan kepada ibubapa atau penjaga (penjawat awam) yang anaknya mengidap penyakit berjangkit. Langkah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Nak Belajar Cara Buat Dropship di Shopee?

Buat bisnes di Shopee memang best. Jika anda seorang peniaga dan usahawan, saya sangat syorkan anda untuk beralih berniaga di platform Shopee ini. Shopee menyediakan platform untuk berjual-beli yang mudah, selain mempunyai jutaan pelanggan tersedia untuk anda. Sebelum ini, saya ada tunjukkan cara-cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Fakta Hangat Menarik Mengenai Madu Lebah Kelulut

Sebelum ini, saya ada kongsikan cerita mengenai Madu Kelulut. Ia adalah cabang daripada banyak jenis madu yang ada, samada dijual secara komersil atau diternak di belakang rumah untuk kegunaan sendiri. Madu Kelulut agak berbeza dengan Madu Lebah. Post kali ini, saya nak kongsikan beberapa fakta hangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Cara Merawat Anak Terkena HFMD

Penyakit Tangan Kaki Mulut atau lebih dikenali sebagai HFMD (Hand, Foot, Mouth Disease) adalah penyakit yang sering menyerang kanak-kanak. Ia penyakit yang mudah berjangkit dan boleh menjadi satu wabak yang serius jika tidak dibendung atau diberikan rawatan sepatutnya. HFMD disebabkan oleh enterovirus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Lubuk Siakap Merah Kg Baru Ayer Tawar, Perak

Kalau anda merupakan kaki pancing dan mencari lubuk memancing terutama ikan Siakap Putih dan Siakap Merah, pastikan anda mencuba di sekitar Sungai Manjung, Setiawan, Perak. Di situ ada banyak chalet serta homestay untuk mereka yang minat memancing. Walaupun chalet dan homestay yang ada tidaklah seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

SKMEI, Jenama Jam Pilihan Saya di Shopee

SKMEI, mungkin ramai tak kenal dengan jenama jam dari Guangzhou China ini. Jenama jam ini dah wujud sejak 2010 lagi. Saya mula tertarik dengan jam ini setelah membeli seutas jam digital (smartwatch) SKMEI beberapa tahun dahulu. Waktu tu, harga jam smartwatch memang agak mahal, jadi saya cari jam alternatif...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Puas Hati Betul Mouse Speaker Gaming Beli Online

Hari tu saya ada tunjuk dan kongsi cerita pasal beli komputer gaming kat Shopee. Sampai ke saat ini, saya rasa sangat puas hati dapat beli pc gaming yang gunakan pemproses AMD Ryzen 5 tu. Specs pc gaming saya beli secara custom built tu taklah tinggi sangat, tapi masih boleh main game PUBG, Mobile Legend...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Cara Buat Pemulangan Barang Dapatkan Refund Shopee

Shopee dah menjadi antara tempat shopping online popular sekarang. Bukan setakat tempat untuk membeli-belah secara dalam talian, tetapi juga tempat untuk menjual produk secara online. Adanya Shopee, ia telah memberikan peluang berbisnes secara mudah buat orang ramai. Bagus kan Shopee ni? Saya memang suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Bersantai Petang di Restoran Ombak Damai Nikmati Hidangan Dalam Tempurung

Restoran Ombak Damai. Restoran ini pernah viral kerana menyajikan menu unik di dalam bekas tempurung kelapa. Dek kerana inilah menyebabkan isteri saya mengajak satu famili untuk bersantai petang di Ombak Damai yang terletak di Gertak Sanggul, Pulau Pinang. Antara menu viral Restoran Ombak Damai ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.

 

Pengalaman Bapa 4 Anak Ditarbiyah Cikgu, Kongsi Tips Didik Anak Jadi Cemerlang

Kisah ini jadi viral, kisah seorang bapa kena tarbiyah (nasihat) oleh seorang guru bernama Cikgu Seri Devi semasa Report Card Day di sebuah sekolah rendah. Perkongsian oleh Izman Pauzi telah menjadi viral dan mendapat pelbagai reaksi terutama dari ibubapa zaman sekarang. Untuk makluman anda, Izman Pauzi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

Adsense 109 - Patuhi Ciri Better Ad Standards

Saya terima notifikasi daripada Google Adsense menyebut mengenai Better Ad Standards yang digunapakai pada pelayar Google Crome mulai 9 Julai 2019. Ramai juga yang tidak tahu menahu berkaitan fungsi atau terma Better Ad Standards ini, terutama sekali rakan blogger yang menggunakan platform Adsense serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.

 

13+ Foto Kebahagiaan Pasangan Fizo Omar Mawar Karim

Fuh... ini antara berita hangat minggu lepas yang dok diperkatakan ramai. Saya tak nak cerita sisi tidak sedap didengar pada pasangan suami isteri Fizo Omar, seorang pelakon dengan Mawar Karim, anak kepada pengasas tudung jenama Fareeda. Saya nak kongsikan gambar-gambar menunjukkan kehidupan bahagia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 2 weeks ago.