User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 38

Semakan Syarat Kelayakan Program Subsidi Petrol (PSP)

Kerajaan Malaysia akan melaksanakan Program Subsidi Petrol (PSP) bermula 1 Januari 2020. Menerusi program ini, hanya mereka yang layak sahaja akan menerima subsidi petrol dalam bentuk wang tunai yang dikreditkan ke akaun penerima setiap 4 bulan sekali. Mereka yang layak untuk menerima subsidi petrol...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Pakej Rujukan Khas Exam Pembantu Tadbir N19

Pakej rujukan khas Peperiksaan Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) Pembantu Tadbir gred N19 (Perkeranian/Operasi). Anda adalah calon peperiksaan online Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19 untuk sesi Oktober 2019?Jika ya, tahniah daripada kami kerana anda merupakan ribuan calon yang telah berjaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Contoh-Contoh Soalan Seksyen Penyelesaian Masalah PSEE Pembantu Tadbir N19

Dah lakukan persiapan lengkap untuk hadapi peperiksaan online PSEE bagi jawatan Pembantu Tadbir gred N19 (Perkeranian/Operasi) untuk sesi Oktober 2019? Jika anda adalah calon, kami nak ingatkan bahawa format soalan peperiksaan untuk sesi ini ada sedikit perubahan.Maka, jika anda mencari rujukan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Senang Rupanya Nak Buat Corndog Viral Tu ...

Anak-anak saya beberapa kali minta isteri saya untuk buatkan resepi Corndog yang viral tu. Kata mereka Corndog tu sedap sebab ada cheese meleleh. Lagipun, anak-anak saya memang suka makan sosej dan juga cheese ni. Atas sebab itu, isteri saya pun berusahalah cari resepi untuk buat Corndog. Rupanya, walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Cara Tips Mudah Untuk Tingkatkan Capaian Wifi Unifi Di Rumah

Bagaimana nak tingkatkan capaian atau signal Unifi Wifi di dalam rumah? Saya baru sahaja bertukar pakej internet daripada 8GB Streamyx menjadi 100Mbps Unifi. Alhamdulillah, saya dapat tawaran penukaran pakej Turbo 100Mbps secara percuma ini setelah agak lama juga menunggu untuk sampai ke kawasan saya. Saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Pembantu Tadbir N19

Panggilan untuk hadiri peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam (PSEE) untuk jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19 telah diumumkan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Jawatan ini adalah antara jawatan popular yang dipohon oleh ramai calon lepasan SPM dan Sijil Kemahiran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Borong Online Produk Unilever Murah-Murah ..

Pantang keluar iklan promosi barang kat Shopee ni. Mesti saya akan terbeli .. lagi-lagi bila komisen jual produk affiliate dah masuk akaun. Iklan Shopee tu tau je saya ada duit sikit, mulalah menjerat menggunakan kempen promosi beli barang harga murah. Baru-baru ini, saya memang dalam bajet untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Info dan Maklumat Perjawatan Pembantu Tadbir Gred N19

Maklumat dan info perjawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) gred N19. Antara jawatan popular yang dipohon menerusi laman web SPA8i adalah jawatan Pembantu Tadbir gred N19. Dulu, jawatan ini lebih popular dikenali sebagai kerani pejabat kerajaan.Sebelum Merdeka, Pembantu Tadbir merupakan jawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Cara Elakkan Gigi Berkarat Kerana Minum Kopi

Tips elakkan gigi berkarat kerana minum kopi!! Ok. Saya penggemar kopi. Saya biasanya akan ambil minuman berkafein ini pada waktu pagi dan juga malam. Kopi pekat hitam kurang gula adalah kegemaran saya. Dulu, saya suka minum kopi segera tiga dalam satu, tetapi setelah masalah diabetes saya nampaknya makin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

15 Contoh Soalan PSEE Latihan Separa Perubatan (Taraf Diploma)

Masih lagi tak ada contoh-contoh soalan untuk rujukan peperiksaan online kemasukan Latihan Separa Perubatan (taraf diploma)? Jika anda adalah salah seorang calon yang dipanggil exam online Separa Perubatan Oktober ini, pastikan anda buat persediaan awal dengan lakukan latih-tubi soalan-soalan exam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and a week ago.

 

Projek Demo Teknologi 5G di Malaysia Bermula Oktober

Malaysia bakal menyaksikan demonstrasi bagi kes-kes kegunaan 5G bermula Oktober 2019 ini dengan anggaran pelaburan berjumlah RM116 juta daripada lapan (8) syarikat, sejajar dengan aspirasi Kerajaan untuk mempercepatkan pelaksanaan 5G untuk perniagaan merentasi pelbagai industri seperti pelancongan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Beli Sejadah Gebu Sebagai Hadiah Untuk Emak

Sekarang ni, macam-macam benda boleh beli secara online, hatta benda yang agak rare dan sukar nak dicari. Ada permintaan, maka adalah penawaran. Dek kerana inilah, industri bisnes online dan platform jual-beli online tumbuh merata .. ada yang jenis marketplace bebas, dan ada yang jenis marketplace bertumpu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Tips dan Panduan Persediaan Untuk Menunaikan Haji atau Umrah

Anda merancang untuk pergi menunaikan umrah tahun ini? Alhamdulillah dan tahniah kerana anda terpilih. Bukan semua orang mempunyai kemampuan untuk pergi menunaikan umrah. Menunaikan ibadah haji adalah merupakan rukun Islam kelima. Ia merupakan ibadah yang wajib bagi setiap umat Islam yang mampu dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Rujukan Peperiksaan Online Terkini Latihan Separa Perubatan

Ada sesiapa mencari contoh soalan untuk Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) Latihan Separa Perubatan? Cari rujukans sesuai untuk persediaan awal exam tu? Nak tips dan panduan untuk lulus peperiksaan PSEE Separa Perubatan tahun ini? Ok. Anda bertuah kerana terpilih untuk menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Seller GM Klang Pun Jual di Shopee

Shopee ni memang dah jadi sebahagian lifestyle rakyat Malaysia yang memang suka bershopping online. Sebab itulah, banyak seller online yang ada di Shopee adalah daripada seller-seller yang memang dah ada kedai dan premis. Mereka nampak kecenderungan orang untuk beli-belah secara online sudah semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Latihan Separa Perubatan

Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) Latihan Separa Perubatan. Anda terpilih untuk PSEE 2019? Jika ya. Tahniah kami ucapkan kepada anda. Di sebalik ribuan calon lain yang memohon kemasukan jawatan yang sama, anda salah seorang calon yang layak ke peringkat peperiksaan online PSEE...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and 2 weeks ago.

 

Tips 10, 40 dan 50 Menguruskan Wang Gaji

Post kali ini, saya nak kongsikan tips berkaitan pengurusan kewangan. Saya dapat tips ni dari AkademiWang. Tips ini adalah berkaitan cara kita menguruskan wang gaji kita. Saya pasti ramai yang ada masalah nak uruskan wang gaji setiap bulan .. kan? Apatah lagi bila nak gunakan wang gaji tu untuk simpanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Penerangan

Dalam post ini kita berikan rujukan contoh soalan exam khusus untuk beberapa jawatan pilihan. Untuk semua calon yang bakal menduduki Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) sesi September ini kami ucapkan salam sukses.Tahniah kerana dipanggil dan dipilih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month and 2 weeks ago.

 

Statistik Trafik Bulan Ogos - Capai Target 300K PV

Statistik blog. Saya agak lewat kali ini untuk berkongsi info berkaitan statistik blog ini. Mungkin sebab agak sibuk menguruskan hal-hal yang berlaku dalam kehidupan seharian kot .. atau memang agak malas nak berdepan dengan dunia blog Malaysia .. huhu. Sejak dua menjak ini, saya memang agak lesu untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Sehari Je Siap Baju Custom Printing Printcious!!

Hari tu saya ada kongsi mengenai servis disediakan oleh Printcious. Servis reka atau design t-shirt sendiri hanya menerusi laman web. Saya memang order beberapa pasang t-shirt selain mug dari Printcious. Yang bestnya ialah, t-shirt dan mug yang saya pesan tu, selepas siap design sendiri .. hanya ambil masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.