User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 11

Cara Buat Kedai Online Dengan Harga Serendah RM39 Sebulan

Cara Buat Kedai Online Dengan Harga Serendah RM39 Sebulan | Dengan ekonomi yang tidak berapa stabil sejak beberapa tahun ini. Ramai rakyat Malaysia berusaha mendapatkan sumber pendapatan kedua atau pendapatan sampingan walaupun bekerja secara sepenuh masa dengan kerajaan ataupun swasta. Niat bukan nak kaya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

Rahsia Jana Pendapatan RM1000 Seminggu Dengan Uber

Rahsia Jana Pendapatan RM1000 Seminggu Dengan Uber | Sebagai pekerja sepenuh masa yang menghabiskan masa 8 jam di pejabat, mungkin terlintas difikiran untuk melakukan kerja sampingan bagi menambah pendapatan sampingan diri sendiri dan keluarga. Zaman sekarang ni ada banyak peluang untuk menjana pendapatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

20 Jawatan Kosong Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19

Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong bagi Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA) dalam jawatan Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N19.Calon yang mempunyai ciri-ciri keperibadian berikut, mempunyai keterampilan yang baik, mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Tahun Baru Cina sudah semakin dekat, tinggal seminggu lebih lagi masyarakat Cina diseluruh dunia akan meraihkan tahun baru yang mereka nanti-nantikan mengikut Chinese Calendar. Saya sendiri pun ternanti-nanti perayaan Chinese New Year ni sebabnya boleh bercuti pada hari tersebut. Sambil bercuti nanti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

Pengalaman Bermalam Di Union Yes Retreat Training Centre Lundu, Sarawak

Pada Sabtu yang lepas, saya dan keluarga sempat bersama-sama rakan sepejabat memeriahkan Family Day di Union Yes Retreat Training Centre. Ini adalah aktiviti tahunan Jabatan kami untuk merapatkan hubungan silaturahim sesama pegawai. Banyak aktiviti yang kami jalankan disini yang melibatkan team work...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

27 Jawatan Kosong Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19

27 Jawatan Kosong Pembantu Pertahanan Awam Gred KP19 | Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong untuk Angkatan Pertahanan Awam.Jawatan kosong tersebut adalah..Kelulusan: SPM/SVM/SKMJawatan Kosong: Pembantu Pertahanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

Bisnes Jual Air Tepi Jalan Memang Untung

Bisnes Jual Air Tepi Jalan Memang Untung | Dalam beberapa hari ini, saya terfikir nak buat bisnes jual air tepi jalan juga. Bukan apa, bila beli Coconut Shake di gerai brother ni mesti ada tinggal 3-5 cawan saja yang tinggal."Minta maaf bang, tinggal 2 cawan saja yang tinggal" katanya. Saya nak 3 cawan bro,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Software Grafik Suite Sesuai Untuk Peniaga Tanpa Upah Designer

Tahniah! Anda dihalaman yang betul. Sekiranya anda usahawan atau peniaga ataupun penyedia perkhidmatan editing Design Facebook Cover, Bisnes Card, eCover, dan Header Grafik maka baca artikel ini sehingga habis…baca dulu ya, maklumat ini mungkin boleh mengubah hidup anda!Cuba tanya diri sendiri, jika ada 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

3 Jenis Insuran Kereta Dan Perbezaannya

3 Jenis Insuran Kereta Dan Perbezaannya | Bulan yang lepas, saya terlibat dengan kemalangan jalan raya. Rasa takut untuk keluar simpang masih ada, bukan fobia atau trauma tetapi rasa berhati-hati tu dah berubah menjadi 200%. Ingat ye, jika anda dilanggar kereta dari belakang disebabkan anda keluar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Menang Artikel Terbaik (Saguhati) - Artikel Minyak Herba Asmak

Entahlah, blogger lain yang menang macam tak update pun benda ni. Walau macam mana sekalipun, saya kongsikan juga untuk rujukan saya dimasa akan datang, disamping itu bolehlah menambahkan lagi semangat blogging di thuan 2017 yang dijangka lebih mencabar dari tahun-tahun sebelumnya.November 2016 merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Bisnes Jual Aiskrim Atas Motosikal

Tinggal di kawasan perumahan bandar memang banyak cabaran. Start enjin kereta saja dah guna duit, nak guna tandas pun perlu bayar, nak beli sayur pun parking kereta kena bayar. Orang kata, duit bukan segalanya tetapi segala-galanya memerlukan duit. Oleh itu, mengimbas kembali saranan kerajaan Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Baju T-Shirt Hasil Tebus Mata Ganjaran Valued Opinions

Dua bulan menyertai Valued Opinions ni, akhirnya berjaya juga menebus mata ganjaran sebanyak RM30. Semua ganjaran ini adalah hasil daripada menjawab soalan-soalan survey atau kajian. Walaupun banyak email yang terlepas untuk menjawab soalan survey namun berjaya juga mencecah RM30.Nilai RM30 ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Terima Komisen Affiliate Klikjer Disember 2016

Tahun 2016 telah melabuhkan tirainya, kini tahun 2017 menjelma, saya menjangkakan cabaran dunia blogging semakin banyak, kekangan masa dan sasaran kerja pada tahun 2017 ini memang lebih mencabar daripada tahun-tahun sebelumnya..Komisen kali ini merupakan komisen ke-5 bagi program affiliate klikjer.com...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

1867 Kekosongan Latihan Separa Perubatan Lulusan SPM Januari 2017

Dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia akan menjalankan urusan pengisian jawatan kososng untuk Kementerian Kesihatan Malaysia. Oleh itu, calon yang berminat menceburi bidang perubatan dialu-alukan memohon jawatan ini kerana temuduga akan dijalankan dalam bulan Januari 2017 jika anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Semakan PLKN 2017 Secara Online

Semakan PLKN 2017 Secara Online | Inisiatif kerajaan Malaysia untuk memastikan kesejahteraan dan kemakmuran semua rakyatnya. Satu rogram yang dirangka khas demi untuk menigkatkan jati diri, memantapkan disiplin, dan berkeperibadian unggul bermula selepas sahaja pelajar menamatkan Sijil Pelajaran Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Buat Tuntutan Insuran Kereta Akibat Kemalangan

Cara Buat Tuntutan Insuran Kereta Akibat Kemalangan | Mungkin sudah ramai yang tahu cara untuk claim Medical Card dan Insuran Perjalanan. Ramai juga yang renew insuran kereta mereka samada Polisi Insuran Comprehensive ataupun Third Party tetapi masalahnya bila berlaku kemalangan mereka kelam-kabut dan tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 4 weeks ago.

 

Komisen Ketiga Involveasia Disember 2016

Komisen Ketiga Involveasia Disember 2016 | Tahun 2016 telahpun melabuhkan sayapnya semalam. Hari ini pula menjelma lembaran baru tahun 2017, ramai yang mempunyai azam baru tahun 2017 namun bagi saya azam tahun lepas masih diteruskan. Anak lelaki semakin membesar dan perlukan kawan bermain di rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 4 weeks ago.

 

151 Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan Januari 2017

Dimaklumkan bahawa, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong pada bulan Januari 2017 bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan. Pelbagai jawatan kosong untuk calon yang mempunyai kelayakan atau lulusan SPM/SVM/SKM dan PMR/SRP/PT3. Calon yang berminat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 4 weeks ago.

 

42 Jenis Karenah Suami Dan Cara Menanganinya

42 Jenis Karenah Suami Dan Cara Menanganinya | Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu pada masa sekarang ini, pastinya tekanan kehidupan bertambah. Lebih-lebih lagi mereka yang sudah berumahtangga, dulu masa bujang semuanya mencukupi namun bila dah berkeluarga semuanya berkali-kali ganda keperluan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 4 weeks ago.

 

Terima Komisen Kedua Affiliate Tim Infokerjaya

Terima Komisen Kedua Affiliate Tim Infokerjaya | Selepas komisen pertama Affiliate Infokerjaya ini, kini datang lagi komisen yang seterusnya. Bagi blogger newbie dalam bidang affiliate, saya rasa agak malu nak tunjuk komisen yang tak seberapa. RM30 je pun, bayar bil air sebulan punya lepaslah kot haha..Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and a week ago.