User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 10

Komisen Ketiga Involveasia Disember 2016

Komisen Ketiga Involveasia Disember 2016 | Tahun 2016 telahpun melabuhkan sayapnya semalam. Hari ini pula menjelma lembaran baru tahun 2017, ramai yang mempunyai azam baru tahun 2017 namun bagi saya azam tahun lepas masih diteruskan. Anak lelaki semakin membesar dan perlukan kawan bermain di rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

151 Jawatan Kosong Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan Januari 2017

Dimaklumkan bahawa, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong pada bulan Januari 2017 bagi Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sembilan. Pelbagai jawatan kosong untuk calon yang mempunyai kelayakan atau lulusan SPM/SVM/SKM dan PMR/SRP/PT3. Calon yang berminat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

42 Jenis Karenah Suami Dan Cara Menanganinya

42 Jenis Karenah Suami Dan Cara Menanganinya | Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu pada masa sekarang ini, pastinya tekanan kehidupan bertambah. Lebih-lebih lagi mereka yang sudah berumahtangga, dulu masa bujang semuanya mencukupi namun bila dah berkeluarga semuanya berkali-kali ganda keperluan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

Terima Komisen Kedua Affiliate Tim Infokerjaya

Terima Komisen Kedua Affiliate Tim Infokerjaya | Selepas komisen pertama Affiliate Infokerjaya ini, kini datang lagi komisen yang seterusnya. Bagi blogger newbie dalam bidang affiliate, saya rasa agak malu nak tunjuk komisen yang tak seberapa. RM30 je pun, bayar bil air sebulan punya lepaslah kot haha..Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

Tarikh Akhir Penukaran Kad ATM/DEBIT Bank Di Malaysia

Tarikh Akhir Penukaran Kad ATM/DEBIT Bank Di Malaysia | Dengan bercirikan keselamatan terbaru kad ATM atau DEBIT. Bank-bank di Malaysia mengarahkan penukaran kad tersebut sebelum akhir tahun 2016 ini. Ia bertujuan untuk menaiktaraf ciri keselamatan sedia ada dengan sistem keselamatan pin untuk urusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and a week ago.

 

24 Jawatan Kosong Pembantu Pendaftaran Gred KP19 Disember 2016

Jawatan Kosong Pembantu Pendaftaran Gred KP19 | Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia sedang mencari individu untuk menyertai perkhidmatan awam yang mempunyai ciri-ciri seperti berketrampilan, boleh bekerja secara berpasukan, bakat kepimpinan, mempunyai jati diri yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Cara Borong Barang Murah Dari China

Cara Borong Barang Murah Dari China | Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu, Perdana Menteri Malaysia pada ucapan pembentangan Bajet 2017 lalu menyarankan rakyat Malaysia agar menyertai Uber dan baru-baru ini mengiktiraf Usahawan Internet supaya lebih berdaya saing dan menghargai usaha mereka.Rakyat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Kursus Penternakan Kambing Dan Potensi Keuntungan

Kursus Penternakan Kambing Dan Potensi Keuntungan| Penternakan kambing bukan lagi tanda tanya pada masa sekarang ini. Selalu kita bertandang ke restoran, hidangan masakan daging kambing pastinya ada. Jika anda ke restoran Mamak, hidangan wajib adalah daging kambing. So, penternakan kambing memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

10 Idea Perniagaan Modal Rendah Dengan Keuntungan Lumayan

10 Idea Perniagaan Modal Rendah Dengan Keuntungan Lumayan| Banyak peluang perniagaan terbentang luas diluar sana. Perniagaan modal rendah dan mempunyai pulangan keuntungan lumayan ini boleh saja dimulakan oleh..Seorang mahasiswaPelajar sekolah (dengan bantuan mak ayah)Mereka yang dibuang kerjaLepasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Panduan Penting Temuduga SPA

Panduan Penting Temuduga SPA | Tahun 2017 nanti dijangkakan akan banyak lagi temuduga dan peperiksaan online yang akan dijalankan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Sungguhpun begitu, ramai juga graduan yang akan menamatkan pengajian, ini bermakna persaingan semakin bertambah.Berkhidmat dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Keputusan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29

Keputusan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 | Tahniah dan syabas! buat anda yang telah berjaya dipanggil menduduki peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29 yang lepas. Bagi yang tak sempat menduduki peperiksaan online tu, jangan risau kerana tahun 2017 mungkin akan ada lagi peperiksaan online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 2 weeks ago.

 

Jadual Peperiksaan MUET 2017

Jadual Peperiksaan Dan Pendaftaran MUET 2017 | Dimaklumkan bahawa Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) telah mengeluarkan Jadual atau Kalendar MUET bagi tahun 2017. Bagi anda yang berada di Tingkatan 6, mengambil MUET adalah wajib jika anda mahu meneruskan pelajaran di Universiti atau IPTA/IPTS.Jadual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Sabah Disember 2016

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Sabah Disember 2016 | Sukacita dimaklumkan kepada seluruh warga negeri Sabah. Permohonan untuk mengisi kekosongan jawatan di kerajaan negeri Sabah akan dijalankan pada bulan Disember 2016 ini. Kerajaan Negeri Sabah mempelawa individu yang berkelayakan mengisi jawatan kosong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Terima Komisen Affiliate Klikjer November 2016

Terima Komisen Affiliate Klikjer November 2016 | Sejak menyertai program affiliate ebook klikjer bulan Jun lepas, saya telah mendapat komisen hampir setiap bulan iaitu Julai, Ogos, September, dan November. Malangnya, bulan Oktober saya tidak berjaya mendapatkan sebarang jualan ebook.Namun, bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Semak Dan Kemaskini Permohonan BR1M 2017

Cara Kemaskini Permohonan BR1M 2017 | Pada perbentangan Bajet 2017 lalu, Perdana Menteri Malaysia Dato' Seri Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak telah mengumumkan kenaikan pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia ( BR1M ) seperti dalam jadual dibawah ini.Bagi anda yang layak, tahniah!Bagi anda yang tak layak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

8 Tempat Mesti Pergi Di Korea Selatan Jika Menang Percutian Percuma Dari Traveloka

8 Tempat Mesti Pergi Di Korea Selatan | Percutian merupakan satu terapi utama kepada tekanan kerja dan masalah seharian kita. Semua orang perlukan ketenangan dan keceriaan untuk kelihatan sentiasa 'awet muda', hehe..ramai orang yang kelihatan bahagia ni, rahsianya adalah 'happiness'..budak 3 tahun dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Cara Tingkatkan Follower Dan Letupkan Jualan di Instagram

Cara Tingkatkan Follower Dan Letupkan Jualan di Instagram | Dua (2) minggu yang lepas, saya sempat bersembang dengan seorang rakan yang menyediakan perkhidmatan Photo Booth (Photography). Katanya, ada job nak buat di Kuching, Sarawak so partner dia seorang lagi siap datang dari KL untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 3 weeks ago.

 

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Pada Bayi Mujarab

Minyak Herba Asmak Penawar Asma Pada Bayi Mujarab| Ibubapa yang sentiasa mengambil berat tentang kesihatan anak mereka pastinya tidak akan cepat berputus asa mendapatkan produk terbaik atau ubat-ubatan terbaik dipasaran. Maklumlah, masa sekarang ni terlalu banyak produk yang dijual samada dikedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months and 4 weeks ago.

 

Keputusan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik(PTD) Gred M41 2016

Keputusan Peperiksaan PTD M41 Tahun 2016 | Tahniah! kerana telah melepasi peringkat pertama untuk diserap dalam perkhidmatan awam Malaysia. Exam PTD M41 yang telah berlangsung 23 November 2016 lepas melibatkan seramai 45,555 calon telah berjaya menduduki peperiksaan untuk jawatan ini dengan jayanya.Jumlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.

 

Permohonan Kemasukan INSTEP-PETRONAS Sesi Januari 2017

Permohonan Kemasukan Ke Institut Teknologi Petronas (INSTEP)| Sukacita dimaklumkan bahawa pengambilan untuk menyertai keluarga Oil Gas Petronas di Institut Teknologi Petronas (INSTEP) yang berlokasi di Dungun, Kuala Terengganu, Malaysia akan dijalankan pada bulan November 2016 ini.Sumber |...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months ago.