User Profile: azam97rm

Show pings in: English | Malay | All

 

azam97rm

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 12

Jimat dengan minta diskaun

Caranya.. mudah sahaja! Setiap kali anda ingin membeli atau membayar sesuatu yang anda beli! Ringankan mulut untuk bertanya kepada penjual tersebut.. Ada diskaun tak? Hanya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and a week ago.

 

Tips simpan duit hijau

Anda boleh gunakan teknik ini pada duit RM5 (hijau) atau duit RM20 (oren).   Caranya mudah sahaja! Setiap kali anda menerima wang RM5 atau wang

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and a week ago.

 

Jaminan rezeki dengan sedekah

Daripada penulis “Best-Seller” buku “100 Pesanan Rasulullah SAW”, En. Muhd Nasruddin Dasuki. Setelah ditemuramah, buku ini merupakan kesimpulan daripada amalan dan pengalaman peribadi penulis yang

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and a week ago.

 

Tips jimat bil api dan bil air

Baiklah! Sekarang anda cuba check semua plug di rumah anda. Ada tak sebarang peralatan elektrik yang tidak digunakan tetapi plugnya masih tersambung pada soket di

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and a week ago.

 

Nak jimat shopping barang waktu SALE

Ya! Tunggu Offer dan baru beli! Macam biasa dengar. tapi. offer apa yang nak ditunggu? dan barang apa yang nak dibeli? Baiklah.. begini kisahnya. 🙂

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 2 weeks ago.

 

Jangan membazir dengan belanja tanpa sedar

Tahu tak anda boleh jimat duit dengan Hari tanpa duit? Hah! macam mana tu? Begini caranya. Jika anda sedar boleh dikatakan, hampir setiap hari.. anda

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 2 weeks ago.

 

Jimat duit dengan semak semula bayaran bulanan

Ya! Ini adalah langkah pertama dan merupakan langkah yang PALING PANTAS untuk anda perbaiki kedudukan kewangan anda secara SERTA-MERTA! Anda buat tips ini pada bulan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 2 weeks ago.

 

Aplikasi mudah alih untuk PKS

Sumber: Sinar Harian RAMAI usahawan beranggapan memiliki aplikasi mudah alih sendiri adalah mahal sehingga menyebabkan ramai di antaranya tidak berani melaburkan sejumlah wang bagi tujuan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 4 weeks ago.

 

Tingkatkan Sales Dengan Mobile Apps

Sumber: Sinar Harian Mobile Apps atau aplikasi mudah alih digunakan dalam pelbagai platform daripada aplikasi permainan hingga jual beli. Pengarah Eksekutif SME Cloud, Ikram Adi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 4 weeks ago.

 

Bila mohon bantuan Allah bukan bermakna kita lemah

Manusia ni kan ego. Dia merasa dirinya kuat bila boleh buat sesuatu. Apalagi jika dia boleh handle semua dia akan rasa lebih hebat lagi. Semuanya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
5 months and 4 weeks ago.

 

Tak ada jiwa nak menulis ayat power sales?

Biar betik. Maaf, sukar bagi anda nak maju dalam bisnes ini. Tak ada jiwa menulis. Tak ada skill, lagi parah. Bisnes anda bakal melingkup. Dan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months ago.

 

Kerja part time 2017 secara online dilancarkan!

Antara kekangan untuk buat kerja part time ialah masa dan modal. Bayangkan jelah dengan kerja utama sahaja kita dah penat. Belum lagi ditambah dengan pening

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months ago.

 

Trampolining is good for children

Trampolining can influence child’s academic success. The trampoline is one of the most helpful training devices for co-ordination and muscle control. Many authorities recognize that a child’s ability to learn depends on his control of movement. Children’s success in movement depends on his...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months ago.

 

Apa aku buat ni?

Tak tau samada anda biasa buat ni. Adakalanya saya akan tanya diri sendiri soalan ni. Kita semua perlu buat persediaan. Semakin awal kita bersedia lebih

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months ago.

 

How to get my child to read?

In a world that is slowly but surely turning away from books and getting glued to monitors or television screens, the importance of developing a passion for reading cannot be overlooked. Reading is a habit and should be established when the child is relatively young. What can you do to foster this habit?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months and a week ago.

 

Cara jaga enjin Myvi

Tips mudah jaga enjin ialah pastikan cukup mileage tukar minyak hitam tukar oil filter. Ini tips paling basic semua orang kena tau. Kalau tak nak tukar benda ni memang confirm tak pakai lama la enjin korang. Minyak hitam bukan sebarang minyak ya. Paling cikai kena la pakai minyak semi sintetik. Boleh je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months and 2 weeks ago.

 

Cara kumpul duit beli phone

Ada satu cara jimat duit gaji yang paling mudah. Ini basic tapi takde yang sanggup buat. Caranya ialah dengan rekod belanja bulanan. Ambil satu kertas. Tulis satu tajuk besar atas GAJI SAYA = RMXXXX.XX Kemudian dibawahnya tulis senarai duit keluar beli apa. Contoh: Makan = RMXXX.XX Bil api =...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months and 2 weeks ago.

 

Bagaimana nak buat promosi yang targeted terus pada pembeli

Banyak cara promosi orang buat. Duduk kedai tunggu pelanggan datang lebih sesuai bagi pelanggan yang berulang. Pelanggan baru mungkin tak tahu melainkan terserempak atau ada tersebar berita mulut ke mulut atau ada buat iklen flyers bagai Buka booth di tapak ekspo pesta, maksudnya keluar dari kedai dan pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
6 months and 3 weeks ago.

 

Kitaran haid tak teratur?

Kitaran haid teratur adalah disebakan oleh keseimbangan hormon yang terganggu. Secara normal haid datang dan mengeluarkan darah kotor yang ada dalam badan. Oleh yang demikian adalah sangat penting untuk memastikan kitaran hormon dalam badan sentiasa berada dalam keadaan yang normal bagi menjamin kesihatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months and 3 weeks ago.

 

Kebaikan ESP Shaklee

Dalam memilih sesuatu produk untuk diamalkan, kandungan produk perlu dititikberatkan. Kenapa ESP diminat ramai? Semuanya kerana 9 asid amino perlu yang ada dalam ESP. Tahu tak, dalam otot, sel dan tisu manusia iaitu kita terdiri daripada asid amino sebagai komponen kedua terbesar. Saya ulang KEDUA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog Cikgu Mummy
6 months and 3 weeks ago.