User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 40

CHECK UP FARIZA 2 TAHUN 6 BULAN: MASALAH KETINGGIAN

hai assalammualaikumCheck Up Fariza 2 Tahun 6 bulan : Masalah Ketinggian - Selepas 6 bulan, baru Fariza check up semula. Kali ni cuma ambil berat dan tinggi dia sahaja. Kalau dulu, nad risaukan berat dia yang naik tak banyak, tapi kali ni, nad tak risau sangat, sebab tau berat dia pasti bertambah. Selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

ANAK-ANAK BELAJAR, MELALUI PEMERHATIAN SEKELILING

hai assalammualaikumAnak-anak Belajar Melalui Pemerhatian Sekeliling - Sekarang Fariza dah 2 tahun 6 bulan. Ingat lagi masa dia baby dulu, macam-macam perkara berlaku. Yela pertama kali jadi mak. Banyak yang nad belajar sejak jadi mak ni. Membesar depan mata dari dia baby, pandai meniarap, merangkak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

AJAR ANAK BERTUKANG, BENDA BARU BAGI DIA

hai assalammualaikumAjar Anak Benda Baru Dan Menyeronokkan Bagi Si Kecil - Fariza ni suka tengok apa yang mommy dan daddy dia buat. Bagi dia tu seperti permainan, tapi sebenarnya bukan. Tu benda baru yang dia buat. Dan setiap kali dia tengok, taknak dia kacau, kitaorang akan ajak dia buat benda tu bersama.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

MEJA TULIS IKEA UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumMeja Tulis Latt Ikea Untuk Fariza - Akhirnya, daddy belikan Fariza meja untuk dia belajar menulis dan membaca. Sebelum ni, nad pernah ada post, yang Fariza memang suka membaca dan menulis. Kesiannya, dia menulis dekat sofa je, lepas t tertonggeng-tonggeng menulis. Kadang tu baring...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

GOOGLE ADSENSE DAH APPROVED!!

hai assalammualaikumGoogle Adsense Dah Approve - Seronok tengok sorang-sorang kawan Google Adsense diaorang approved. Nad pun rasa tercabar juga, sebab google adsense tak approved lagi waktu tu. Sedih, sebab tengok diaorang dapat jana income dengan Google Adsense. Berapa kali apply, sampai mintak tolong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

KEISTIMEWAAN IFTAR DI BANGI GOLF RESORT

hai assalammualaikumBuffet Ramadhan Di Bangi Golf resortKeitimewaan Berbuka Puasa di Bangi Golf Resort - Nampak tak gambar dekat atas tu, hah!1, tu bukan bubur tau, tapi telur setengah masak yang paling special dekat bangi Golf Resort. Telur ni takda dekat tempat lain, hanya di Bnagi Golf resort pada bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

FARHANAH SEORANG YANG COOL DAN TAK BANYAK KARENAH

hai assalammualaikumFarhanah Tak Banyak Karenah - Nad bersyukur sangat, bila Allah bagi nad anak kedua ni, tak banyak ragam dan cool je. Tak banyak sangat karenah dan selalu menyenangkan nad. Lepas je bersalinkan Farhanah, memang dia ni behave je. Teringat masa lahirkan anak pertama, Fariza, dari hospital,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

BERSIH SENTIASA DENGAN CARRIER JUNIOR WIPES

hai assalammualaikumBersih Sentiasa Dengan Carrier Junior Wipes - Permulaan yang baik ke arah kehidupan yang sihat dan bersih bermula dengan memupuk amalan kebersihan sejak kecil. Amalan yang baik adalah dengan memastikan tangan sentiasa bersih sepanjang masa namun akan ada keadaan dimana air dan sabun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

KERANA LOGHAT UTARA DIA BEST, AKU TENGOK MR GREY

hai assalammualaikumMr Grey - Siapa tengok Mr Grey, ala dramadekat channel astro 104 setiap pukul 10, lakonan Eyra Hazali dan Fendy Bakry. Heroin tu nad kenal la, sebab dulu dia pelakon kanak-kanak. Huishh, bila dia berlakon ni, nampak besar dan matang sekarang. Makin cantik kau. Tapi hero tu nad tak berapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

SEMAK TEMPAT MENGUNDI UNTUK PRU14

hai assalammualaikumSemak Tempat Mengundi PRU14 - Orang lain dah cek tempat mengundi, nad baru nak cek..hahhaa. Nak cek tempat mengundi, boleh ke link pengundi.spr.gov.myNad mestila dekatHaritu dah diumumkan pembubaran parlimen, pada 7 April, lepas tu diumumkan pula tarikh penamaan calon pilihan raya dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

BARU TUKAR KAD PENGENALAN BARU

hai assalammualaikumTukar Kad Pengenalan Baru - Dah ada anak dua, baru nak tukar kad pengenalan baru..hahhaa. Masa nak ambil mykid anak, nad pun buat sekali kad pengenalan baru untuk nad. Ala kad pengenalan baru yang ada dua gambar tu. Dah alang-alang kan. Takdela banyak kos ulang alik nak buat kan.Kad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

OH BEGINI RASANYA VIETNAMESE SPRING ROLL

hai assalammualaikumVietnamese Spring Roll - Dari masa mengandung teringin nak makan. Tengok orang post, nampak macam sedap je. Vietnamese Springg Roll makanan dari Vietnam. Siapa pernah pergi Vietnam, tau la makanan ni. Sebab mudah dibuat, jadinya orang kita pun buat dan jual sampai la terviral.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

CANTIK - CANTIK CADAR KATIL IKEA

hai assalammualaikumCadar Ikea Menarik Semuanya - Haritu cuaca panas betul, jadinya ajak mr mafia pergi cari tempat beraircond..heheh. Tempat yang dituju mestila ikea Cheras, sebab dah dekat dengan rumah. Sebenarnya nak cari barang juga, almari adik Farhanah dengan mejabeg tulis Fariza. Nad pun ada nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months ago.

 

BENTAN!! TAKUTNYAA

hai assalammualaikumBentan selepas BerpantangBentan - Nad tak tau macam mana sebenarnya kena bentan ni. Nad tau pasal bentan pun masa mengandung la kan. Kalau tak, tak tau pasal bentan ni semua. Orang cakap, lepas bersalin, kena pantang betul-betul, kalau tak kena bentan nanti. Katanya, bentan ni kalau kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

BHAIYA ROTI LALU JE, FARIZA PUNYA WAJAH...

hai assalammualaikumBhaiya Roti Lalu - Bhaiya Roti motor lalu depan rumah,mesti terus keluar runah cepat-cepat, cakap " berhenti, berhenti "..pahamla bhaiya tu yang kitaorang nak beli. Tu la perangai kecik-kecik dulu, sekarang, anak-anak buah dan turun ke anak.Sekarang, bila bhaiya roti motor tu datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

BULI MEMBULI

hai assalammualaikumBuli Membuli - Selalu dengar dekat sekolah kes buli ni. Memang sakit hati bila baca atau tengok. Tapi kes buli ni berlaku dekat rumah mak. Buli membuli antara sepupu..haahha. Bila ada tak puas hati, kenala, tak kisah kena tolak, kena tendang, kena cubit. Bila sorang dah buli orang tu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018

hai assalammualaikumJualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 - Bulan puasa bulan depan, lepas tu raya. Sekarang semua persiapan kena buat awal, lagi-lagi baju raya. Kalau boleh taknak kelam kabut. Taknak bersesak-sesak beli akhir-akhir Ramadhan. Biar cepat, semua senang. Takyah fikir dah. Fikir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

VICKS BABY BALSAM LEGAKAN BATUK FARIZA

hai assalammualaikumVicks Baby Balsam - Pertama kali nad nampak vicks untuk kanak-kanak lol..kesian kan daku, baru tau pasal vicks ni. Tau pun sebab nampak dekat, facebook. Selalu guna vicks tutup hijau tu, untuk orang dewasa, memang berangin la. Sedap dipakai masa batuk dan selsema. Nad kadang pakaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

BERJANGKIT-JANGKIT DAH

hai assalammualaikumBerjangkit Selsema Dan Batuk - Dekat kampung kalau seorang dah sakit, akan jangkit dekat orang lain. Macam anak buah, dia muntah, lepas dia elok, kena dekat Fariza pulak. Fariza bukan setakat muntah tapi cirit birit pulak. Lepas tu nad pula kena cirit birit. Lemau terus badan bila cirit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.

 

CARA AKU URUSKAN KERJA RUMAH DAN ANAK

hai assalammualaikumRutin Kerja Rumah Lebih Fleksibel Walaupun Anak Dua - Hah, dah tiga hari dekat kl ni, dah kembali kepada rutin sebagai seorang isteri dan mak ni oii. Dah tiga hari juga dah buat macam-macam ni. Sebelum balik, risau juga, macam mana la situasi kita ni nanti bila balik, mampu ke uruskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 months and a week ago.