User Profile: zulyakub

Show pings in: English | Malay | All

 

zulyakub

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 3

Program MyPrihatin JPJ bakal diperluaskan

Baru-baru ini satu program MyPrihatin JPJ bakal diperluaskan. Tujuan program Myprihatin JPJ bakal diperluaskan di seluruh Malaysia bagi membantu mengurangkan beban golongan kurang mampu memilik lesen motosikal. Dengan adanya lesen motosikal ini dapat membantu mereka mendapatkan pekerjaan.  ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
22nd April 2017 8:00am

 

Cara Tukar Milik Kenderaan

Pada post kali ini saya akan share cara tukar milik kenderaan di JPJ.  Pertama perkara perlu diutamakan adalah  1) Geran Pendaftaran Kenderaan atau terbaru Sijil Pemilikan Kenderaan(VOC) 2) Kad Pengenalan Owner Lama dan  Pembeli  3) Sijil Pemeriksaan Tukar Milik B5 - Keputusan Puspakom bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
21st April 2017 8:00am

 

Always Yes 4G Lite Internet

Alwayss Yes 4G Lite Internet Selain dari hotlink mobile RM50 aku guna juga Yes 4G internet. Bulanan RM72.10 sebulan termasuk GST dengan 10gb. Kontrak penggunaan dalam 2 tahun dengan  free huddle 4g yes. Sebab aku guna yes 4g ni sebab di kawan rumah aku, telco lain maxis, celcom dan digi hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
20th April 2017 8:00am

 

Plan Hotlink Fast

Ni plan internet yang aku pakai. 5GB RM50 sebulan. Kira ok la sebab dapat free call 100 min. Yang terbaru dorang buat lagi free 1GB setiap hari tapi aku kena tunggu la untuk claim nanti bila renew balik 25hb April 2017 ni.  Sebelum ni dapat 4gb free youtube. Maxis telah tukar pulak kepada 1Gb untuk satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
19th April 2017 8:00am

 

cari duit Internet

Post kali ni aku nak share apa yang aku buat dari internet iaitu cari duit internet yang aku buat selama ini. Ada beberapa cara cari duit internet salah satunya melalui advertising dalam blog kita. Contohnya adsense. Aku pun baru berjinak-jinak dengan adsense ni. Maklum la ilmu tu memang kureng skit. Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
18th April 2017 8:00am