User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 17

Mas Cotek Herba Malaysia Yang Ajaib

herba mas cotek khazanah hutan malaysiaPokok Emas CotekataupunMas Cotekmerupakan sejenispokok herbayang digunakan dalam bidang perubatanMelayu. Dalam perubatan Melayu pokok mas cotek ini dibahagikan kepada mas cotek jantan (berdaun kecil) dan betina (berdaun besar) .Mas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
3 months ago.

 

Diet Terbaik Untuk Pesakit Kencing Manis

diet untuk pesakit kencing manisKebanyakan kita beranggapan bahawapesakit kencing manis perlu mengurangkan makanan manisyang dihasilkan daripada gula ringkas. Secara asasnya, makanan yang manis dapat meningkatkan paras gula dalam darah dengan cepat berbanding makanan yang berkanji.Perkara ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
3 months ago.

 

Tanda-Tanda Awal Penyakit Kencing Manis

gejala penyakit kencing manis @ diabetesKencing manisialah pembunuh senyap kerana ada dikalangan penderita penyakit ini hanya menyedari akan kehadiran penyakit ini kepada diri mereka pada peringkat yang sudah kronik.Oleh itu, mengenali tanda-tanda penyakit kencing manis pada peringkat awal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
3 months ago.

 

Jenis-Jenis Penyakit Kencing Manis

jenis-jenis diabetes @kencing manisKencing manis terbahagi kepadaDiabetes bersandar insulin - jenis pertama (Type 1 diabetes),Diabetes bebas insulin - jenis kedua. (Type II diabetes),Diabetes ketika Hamil (Gestational diabetes),Diabetes bentuk lain1. Diabetes bersandar insulin - jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
3 months ago.

 

Penyakit Kencing Manis @ Diabetes

mengenali penyakit kencing manis atau diabetesApakah diabetes mellitus@kencing manis?Penyakit diabetes mellitus @ kencing manis adalah satu keadaan di mana paras glukos (gula) adalah tinggi di dalam darah disebabkan oleh kekurangan atau kurang keberkesanan insulin.Keadaan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
3 months ago.

 

Desig84: set tilam bakul baby

beli barang baby onlineDesign baru datang lagi.. Design kali nie...design bunga rose merah..Bunga rose merahdengan tanah putih mmng menyerlahBg sesiapa yg inginkan kelainan boleh beli design nie...Design nie ala2 english style..mmang nmpak mewah n exclusive..Harga untuk set bakul set...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months ago.

 

Resepi Rendang Ayam Senang

resepi rendang ayam senang dan sedapok hari nie kita belajar buat rendang ayam plak ye..rendang nie sedap makan dengan pulut kuning..lemang...ketupat pun sedap jgak..untuk resepi nie..guna 1 ekor ayam ye..klau uols nak buat untuk 2-3 ekor ayam..gandakan resepi nie ye..[wajib cuba: resepi pulut kuning...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months ago.

 

Resepi Agar-Agar Laici

resepi agar-agar laici senangok hari nie kita belajar buat agar-agar laici ye..senang je nak buat agar-agar laici nie..yang penting sedap..makan sejuk2 time musim panas..memang nikmat..sejuk satu badan...ok tanpa membuang masa..jom kita belajar buat resepi agar-agar laici senang nie..[wajib cuba: resepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and a week ago.

 

Resepi Ayam Panggang Kenny Rogers

resepi ayam panggang ala-ala kenny rogersok hari nie admin nak share resepi ayam bakar lar plak..resepi nie seakan-akan ayam panggang kat kenny rogers tu...sedapa lar kan...nak beli kat kenny rogers mahal kan...so baik uols buat sendiri..lagi jimat..senang je nak buat ayam panggang kenny togers nie,,sambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and a week ago.

 

Checklist barang baby(newborn) yang perlu dibawa ketika bersalin

senarai barang baby@newborn yang perlu dibawa ketika hendak bersalinbagi ibu2 yang bakal melahirkan anak sulung..mesti pening dok fikir nak bawak ape ketika nak bersalin nanti..yuk pasti..bukan ibu je yang pening..bapa jugak pening nak bawak ape kan..tambah2 klau anak sulung..nak buat camne xde...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and a week ago.

 

Resepi Kuih Talam Berlauk

resepi talam berlaku yang senang dan sedapbiasa kita dengar resepi kuih talam keladi je kan..so arie nie kita belajar buat kuih talam berlauk plak lar..klau nak tahu sedap ke tak..kena lar cuba..ok salin resepi kuih talam berlauk nie..\resepi talam keladi berlaukBahan-bahan untuk membuat kuih talam keladi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Biskut Kelapa

resepi biskut kelapa ranggupok hari nie kita belajar buar biskur kelapa lar plak ye,,biskut kelapa nie biskut lagend..biskut nie sama lagend dengan biskut jem strawberry..hahaklau time raya2 bikut kelapa dengan biskut jem strawberry nie..wajib ada kat rumah...budak2 sekarang mana kenal dah dengan biskut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 2 weeks ago.

 

Promosi Set Tilam Baby (design mickey biru)

promosi barangan baby,set tilamPromosi kali nie..set tilam shj..Sbb pilihan raya...kita buat promosi set tilam warna biru gtuWarna biru muda yg lembut...n siap ada gmbar full mickey lg..mmang mgancam lar kan..Design nie boleh utk baby boy @ baby girl..Set tilam nie special ckit sbb yuk alas dgn fiber..so...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 2 weeks ago.

 

Resepi German Cookies

resepi biskut german yang sedap dan senangok hari nie kita belajar buat german cookies..nanti boleh lar tambah koleksi biskut raya..klau nak buat business dengan jual german cookies nie pun boleh..rasa biskut german nie sedap sangat sbb uols akan rasa lemak dan cair dalam mulut..huhu..german cookies nie x...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Biskut Mazola Gebu

resepi biskut kacang mazolaok hari nie kita belajar biskut evergreen..iaitu biskut mazolabiskut nie..memang femes lar..sbb sedap dan bau dia wangi..ingat klau nak wangi kena guna minyak mazola atau mnyak jagungnak guna minyak masak pun boleh...tapi biskut nnti jd x wangi lar kan,,dah nama resepi pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 months and 3 weeks ago.

 

Design 83: Set Tilam Bakul Baby (reben)

barangan baby,set tilam dan bakul bersarungDesign baru uols...Design kali nie..tema ala-ala safari gtu.. Warna dia yg sgt striking..Mmng ceria lar..Warna tema utk design kali nie..hijau..So sape2 yg tema baby dia warna hijau..baik cpt2 grab design nie..Ssah tau yuk nak buat design warna hijau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Agar-Agar Bunga Gula Merah

resepi puding bunga gula merahok jom kita belajar buat agar-agar gula merah pulak hari nie..nak guna nissan pun boleh jgak..tukar dengan gula merah..kita bukan nak belajar agar-agar santan gula merah..[wajib cuba: resepi agar-agar santan pandan]tapi hari nie kita belajar buat agar-agar bunga gula...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
4 months and 2 weeks ago.

 

Misteri Rumah Agam Peninggalan Moyang-Part 3

sambungan cerita misteri rumah agam peninggalan moyang part 2dah sedia ke nak baca sambungan kisah mus nie..huhu..tapi sebelum tu..bagi yang baru saja nak follow kisah nie..baik uols baca dulu yang nie..misteri rumah agam peninggalan moyang-part 1misteri rumah agam peninggalan moyang-part 2klau uols x baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
4 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Biskut Arab Suji Senang

resepi biskut arab suji gebuok hari nie kita belajar salah satu biskut raya yang senang sangat.budak2 pun boleh buat biskut arab suji nie..biskut arab nie salah satu biskut kegemaran admin time kecik2 dulusebalang tu kejap je habis...admin suka biskut arab suji nie sbb dia wangi dan ada bau susu..sedap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
4 months and 2 weeks ago.

 

Resepi Muffin Coklat Cappuccino@ Muffin Cappuccino Chocolate recipe

resepi cupcakes coklat cappuccino moisthari nie kita belajar resepi muffin coklat cappuccino yang moist dan lembab gtu..xde lar uols makan muffin coklat terlekat kat tekak kan..tanpa membuang masa..jom kita tengok resepi coklat cappuccino mufffinbahan-bahan untuk membuat muffin coklat cappuccino1 biji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
4 months and 3 weeks ago.