User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 18

Homemade Scrub Muka Badan(DIY)

Buat Sendiri Scrub Muka Dan Badanok .sape kat sini yg nak belajar buat scrub muka..angkat kaki..hihi...senang je nak buat scrub nie..bukan setakat senang..,tapi ambik masa yang singkat je nak siap..lagipun scrub muka dan badan yang yuk nak ajar nie..mengunakkan 100% bahan semulajadi..so natural gtu..x yah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
5 months and 3 weeks ago.

 

Red Pearl Cookies Recipe

Resepi red pearl cookies yang sedap dan ranggupbahan-bahan untuk membuat red pearl cookiesceri merah150g butter1/2 cawan gula perang1 sudu besar minyak sapi1 sudu teh esen vanilla1 biji kuning telur1 sudu teh baking powder1/2 emplex2 sudu besar tepung jagung1+ 1/2 cawan tepung gandum1/2 cawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
5 months and 3 weeks ago.

 

Red Pearl Cookies Recipe

Resepi red pearl cookies yang sedap dan ranggupbahan-bahan untuk membuat red pearl cookiesceri merah150g butter1/2 cawan gula perang1 sudu besar minyak sapi1 sudu teh esen vanilla1 biji kuning telur1 sudu teh baking powder1/2 emplex2 sudu besar tepung jagung1+ 1/2 cawan tepung gandum1/2 cawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
5 months and 3 weeks ago.

 

Resepi Miang Kham Sedap

resepi miang kham yang senang dan sedapsape pernah makan miang kham??hanya orang yang pernah makan miang kham je yang tahu betapa nikmatnya miang kham nie..hihi..rasa dia susah untuk digambarkan..hahaha..yang pasti..bila makan miang kham nie..x leh berhenti tau...nak dengat cerita camne boleh terjebak ngan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
5 months and 4 weeks ago.

 

Resepi Miang Kham Sedap

resepi miang kham yang senang dan sedapsape pernah makan miang kham??hanya orang yang pernah makan miang kham je yang tahu betapa nikmatnya miang kham nie..hihi..rasa dia susah untuk digambarkan..hahaha..yang pasti..bila makan miang kham nie..x leh berhenti tau...nak dengat cerita camne boleh terjebak ngan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
5 months and 4 weeks ago.

 

7 Tabiat Orang Yang Cemerlang

rumusan daripada buku "the seven habit of highly effective people"sape dah pernah baca buku "the seven habit of highly effective people" ??wah bgus dah baca yer..yuk je yg x baca lagi..hihi..yuk nie klau buku2 gni mmang lambat lar baca ckit..hahaklau novel tu ok lg lar...suka lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
5 months and 4 weeks ago.

 

Recepi Pizza Fruit Cheesecake

Resepi pizza cheese kek fruity melelehbahan-bahan untuk membuat pizza cheese kek fruity2 bungkus oreo(buang cream)125g butter(cair)250g cream cheese1/2 cawan susu pekat1+ 1/2 cawan whipping cream(sejuk)1+ 1/2 sudu besar gelatin1/4 cawan air panas[wajib cuba: resepi kek buah madu]cara-cara untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
6 months and 3 weeks ago.

 

Recepi Pizza Fruit Cheesecake

Resepi pizza cheese kek fruity melelehbahan-bahan untuk membuat pizza cheese kek fruity2 bungkus oreo(buang cream)125g butter(cair)250g cream cheese1/2 cawan susu pekat1+ 1/2 cawan whipping cream(sejuk)1+ 1/2 sudu besar gelatin1/4 cawan air panas[wajib cuba: resepi kek buah madu]cara-cara untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mengukur Tekanan Darah Di Rumah

teknik-teknik untuk check tekanan darah(blood pressure) di rumahmesti rmai yang cakap..alah klau dah ada mesin check tekanan darah senang lar..check camtu jelar...perlu ada teknik jgak ke...huhu..eh..klau nak check tekanan darah di rumah perlu ada teknik jgak tau..kau tu bukan doktor kan..so ko ingat senang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
6 months and 3 weeks ago.

 

Masalah Mati Pucuk

Masalah mati pucuk dalam kalangan lelakiapakah mati pujuk??Secara umumnya, lemah tenaga batin atau lebih dikenali sebagai mati pucuk adalah keadaan yang merujuk kepada ciri-ciri kegagalan alat kelamin lelaki untuk menegang atau mengekalkan ketegangan sehingga mencapai kepuasan seks. Dalam istilah perubatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
7 months ago.

 

Buat Masker Untuk Kulit Putih Bebas Jerawat-DIY

masket untuk kulit putih,halus dan bebas jerawat (homemade)ok hari nie yuk nak share masker homemade atau DIY..dengan kata lain..uols boleh buat sendiri kat umah nnti..bahan-bahan pun simple je..bahan yang digunakan memang dah ada kat dapur..klau buat masker sendiri nie..jimat lar ckit..nak beli masker kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
7 months ago.

 

Resepi Puding Susu

Resepi puding susu yang sedap dan senangsalam semua....sihat ke??nak belajar resepi apa aire nie??resepi puding?..ok..yuk ada resepi yang sesuai untuk anda semua..tesepi nie senang je...bahan-bahan pun mudah didapati...sebelum nie kita ada belajar buat resepi puding triffle kan..dah cuba ke??klau belum cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
7 months ago.

 

Resepi Puding Susu

Resepi puding susu yang sedap dan senangsalam semua....sihat ke??nak belajar resepi apa aire nie??resepi puding?..ok..yuk ada resepi yang sesuai untuk anda semua..tesepi nie senang je...bahan-bahan pun mudah didapati...sebelum nie kita ada belajar buat resepi puding triffle kan..dah cuba ke??klau belum cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
7 months ago.

 

Minum Air Kelapa Sambil Makan Ubat-Ubatan,Boleh Ke?

Kesan ambik ubat sambil minum air kelapa..Ramai yang bertanya, betul ke minum air kelapa bersama-sama ubat-ubatan akan mengurangkan keberkesanan sesuatu ubat? Soalan ini nampak mudah namun ia sebenarnya bermaksud interaksi antara ubat dengan minuman.Interaksi boleh memberi kesan sama ada meningkatkan kesan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
7 months ago.

 

Nutella Brownies Cookies Recipe

resepi biskut nutela brownies sedapbahan-bahan untuk membuat biskut nutella brownies100g butter250g dark compound chocolate2 sudu besar nutella2 biji telur1/2 cawan gula perang1 sudu teh esen vanillachocolate chipsalmond flakesayakkan:150g tepung gandum1 sudu teh baking powder1/2 sudu besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
7 months ago.

 

Nutella Brownies Cookies Recipe

resepi biskut nutela brownies sedapbahan-bahan untuk membuat biskut nutella brownies100g butter250g dark compound chocolate2 sudu besar nutella2 biji telur1/2 cawan gula perang1 sudu teh esen vanillachocolate chipsalmond flakesayakkan:150g tepung gandum1 sudu teh baking powder1/2 sudu besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
7 months ago.

 

Resepi Ayam Goreng Berempah

ayam goreng berempah,ranggup dan sedapok..tengah buat ape tu uols...klau bosan mari kita belajar resepi ayam goreng berempah..resepi ayam goreng berempah nie senang je..bahan-bahan pun simple je..resepi nie di ambil daripada pengusaha catering tau..so..konfirm-konfirm lar ayam goreng berempah nie sedap lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
7 months and a week ago.

 

Resepi Ayam Goreng Berempah

ayam goreng berempah,ranggup dan sedapok..tengah buat ape tu uols...klau bosan mari kita belajar resepi ayam goreng berempah..resepi ayam goreng berempah nie senang je..bahan-bahan pun simple je..resepi nie di ambil daripada pengusaha catering tau..so..konfirm-konfirm lar ayam goreng berempah nie sedap lar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
7 months and a week ago.

 

Ringkasan Kisah 25 Rasul

Cerita Pendek Tentang 25 Orang Rasulyuk nak tnya ckit..kat cni berapa orang ingat semua kisah 25 orang rasul??klau ada yang ingat..anda memang hebat..sbb yuk pun x igt..hihi..klau rasul2 yang selalu disebit spt nabi muhammad.nabi musa.nabi ibrahim tu ingat lar..klau sruh cerita pasal nabi illyas,nabi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
7 months and a week ago.

 

Resepi Kuih Keria Gula Melaka

resepi kuih keria gula melaka yang montok dan gebuarie tu kan..viral kuih keria antarabangsa tu,,huh..beratur orang nak gi beli kuih keria antarabangsa tu..urm...uols xyah lar dok beratur..wat penat je..baik uols buat sendiri kuih keria gula melaka..senang je nak buat kuih keria gula melaka nie..lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
7 months and a week ago.