User Profile: sedapmakan

Show pings in: English | Malay | All

 

sedapmakan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 6

Makanan halal Restoran Hamid Hatyai, Thailand

Restoran Hamid di Hatyai, Thailand ni adalahsalah satu alternatif makanan halal yang terdapat di Hatyai ni. Bentuk rupa restoran ni sekali tengok macam restoran nasi kandar, tapi sebenarnya restoran makanan halal ala-thai. Restoran Hamid Hatyai ni terletak di tengah-tengah kesibukan bandar Hatyai.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 months and 2 weeks ago.

 

layan makan char koay teow petang-petang di Bertam Permai, Kepala Batas Pulau Pinang

Area Kepala Batas, Pulau Pinang ni ada2-3 gerai yang main course diorang adalah char koay teow. Kalau korang memang berhajat untuk makan char koay teow, kena cari tempat-tempat macam ni la..Kalau korang pergi ke gerai makan yang biasa, memang ada sesetangahnya ada dalam list menu diorang, tapi tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 months and 3 weeks ago.

 

Pak yeop corner pulut durian, Terong Perak

Tetiba rasa teringin nakmakanpulutdurian. On da way, aku dari lumut ke Changkat Jering, lalu dekat Terong, sebelah kiri jalan ternampak Pak Yeop pulut durian ni, so aku pun singgah la untuk makan pulut durian tu...Tapi nasib malang aku sebab waktu aku sampai pulut durian dah takde...yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 months and 4 weeks ago.

 

Pak Mek mee kari dan nasi ayam, Simpang Empat Hutan Melintang, Perak

Pak Mek Mee Kari dan Nasi AyamAda satu kedai di Simpang Empat Hutan Melintang, Perak yang menyediakan makanan mee kari dan nasi ayam..Memang dua-dua menu ni special menu la kat sini. Menu lain pun ada, tak aku recommend untuk cuba dua tu jer...aku cuba mee kari..Mee kari ni sedap la aku rasa, kira aku boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 months and 4 weeks ago.

 

Restoran Arina Sona Seafood Sungai Besar, Selangor

Salah satualternatiftempat makanmalam di Sungai Besar, Selangor. Restoran Arina Seafood ni dekat dengan traffic light dan surau. Seperti biasa, restoran seafood ala-ala Thai ni menu lebih kurang sama ja...beza sedap dengan tak sedap je...Pandangan depan restoran Arina Sona Seafood Sungai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months ago.

 

Makan mee udang di Bagan Nakhoda Omar (B.N.O), Sabak Bernam Selangor

Bagan Nakhoda Omar (B.N.O) takde kena mengenadengan politik walaupun bunyi cam Noh Omar..hihihi...Rupanya Bagan Nakhoda Omar (B.N.O) salah satu tempat menarik di Sabak Bernam, Selangor. B.N.O sebenarnya ada pantai, tapi pantai yang berselut bukan berpasir. Masa aku datang sini dalam tengahari. Memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months ago.

 

Menikmati permandangan Bandaraya Pulau Pinang (city route) dan kedamaian pantai (beach route)...

Salah satu tarikan percutian di Pulau Pinang adalah PENANG HOP-ON HOP-OFF TOUR BUS. Bas dua tingkat (double decker) yang bahagian tingkat atas dibahagikan kepada tempat berbumbung dan tanpa bumbung. Kalau cuaca tak panas, tak hujan, aku cadangkan duduk la kat bahagian yang tak berbumbung tu, baru la rare...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months ago.

 

Makan malam 'open air' di Restoran Lemboy, Manjung, Perak

Restoran Lemboy di Manjung, Perak ni berkonsepkan 'open air' iaitu makan secara terbuka tanpa bumbung. Maksudnya boleh tengok langit terus macam restoran Bendang Kitchen di Alor Setar, Kedah. Kaunter bayar, dapur dan segala operasi restoran Lemboy ni beroperasi dalam sebuah kontena yang telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months ago.

 

Makan Malam di Tasnim Seafood Sungai Petani, Kedah

Cari punyacariuntukmakan malamkat Sungai Petani ni, akhirnya aku terjumpa dengan Tasnim Seafood ni. So destinasi makan malam aku kat sini la malam ni. Nampak macam sempoi je, so kena try la kan. Standard la ka restoran macam ni, ala-ala thai plak tu, jadi macam-macam menu makanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months ago.

 

Restoran Cikgu Sungai Petani - Nasi campur RM5.90 sepinggan

Sememangnya keunikkanataukelainan yang di lakukan oleh owner restoran akan menjadi tarikan kepada para pelanggan yang datang. Di Restoran Cikgu ni, keunikkan yang di ketengahkan adalah harga tetap RM5.90 untuk sepinggan nasi dengan pilihan pelbagai hidangan beserta air kordial percuma!Restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months ago.

 

Restoran anamuda di Arau Perlis

Kebetulan masa akuround-round kat perlis, sampai di Arau, perut rasa lapar nak makan nasi plak. Masa tu dalam pukul 1 lebih tengahari. Kiranya nak cari makan tengahari la. At last aku ternampak restoran anamuda ni, restoran berasaskan masakan thai. Dah masuk duduk, ingatkan ada nasi campur, rupanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months ago.

 

Makan tengahari di Restoran Selera Kampung, Bertam Kepala Batas Pulau Pinang

Restoran Selera Kampung ni menjadi tumpuan untuk makan tengahari bagi pekerja-pekerja kerajaan ataupun swasta pada waktu tengahari. Kalau korang datang pukul satu, agak ramai la juga orang datang. Sesuai dengan kawasan terletaknya Restoran Selera Kampung ni, yang di kelilingi oleh opis-opis dan sebagainya.

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and a week ago.

 

Makan tengahari di restoran ikan bawal Sungai Petani Kedah

Restoran ikanbawal ni, akupun takpasti alamat yang betul-betul tu macam mana. Kalau ikutkan alamat di google map, 236F, Gong Silong Tikam Batu, Kmapung Kepla Bukit, 08000 Sungai Petani Kedah. Tapi kalau nak senang guna je gps koordinat yang aku sertakan dalam posting ni, InsyaAllah akan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and a week ago.

 

Keunikan western food (makanan barat) di Big Mouth Republic, Sungai Petani Kedah

Jika darihighway, nakke Big Mouth Republic ni, kenaexit tolSungai Petani Selatan. Keluar je highway terus ambil simpang ke kiri dan kemudian ke kanan. Big Mouth Republic ni agak tersorok sikit. Kena masuk ke dalam sikit baru boleh jumpa. Specialnya kat Big Mouth Republic ni adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and 2 weeks ago.

 

Bangkok Station - makanan ala Thai di Bandar Perda Pulau Pinang

Walaupun nama 'Bangkok Station', bukanbermakna nak kena pergi Bangkok, Thailand. Bangkok Station ni adalah restoran yang menyediakan makanan atau masakan ala Thai yang terletak di Malaysia!!! Terletak di Bandar Perda, Pulau Pinang.restoran Bangkok Station, Bandar Perda Pulau PinangPandangan bahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and 2 weeks ago.

 

Santai-santai makan Omaq Char Koay Teow di Parit Buntar, Perak

Jika korangberada bi ParitBuntar, Perak dan nak makan char koay teow, boleh cari kedai makan Omaq Char Koay Teow yang betul-betul bertentangan dengan menara jam Parit Buntar. Senang nak cari kalau refer dengan menara jam ni. Char koay teow kat Omaq Char Koay Teow ni sedap gak. Standard macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and 2 weeks ago.

 

Western food (makanan barat) di DEBOB berkonsep butik kafe di Bandar Perda Pulau Pinang

Sekali sekalamakanwestern food memang sedap. Selalu makan nasi je hari-hari kan sebab dah jadi makanan rutin harian rakyat Malaysia..Ni aku nak story pasal restoran DEBOB yang berkonsepkan butik kafe yang menyediakan makanan barat (western food). Kat mana DEBOB ni? DEBOB ni terletak di Bandar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and 2 weeks ago.

 

Makan tengahari di Restoran Sejati Gemilang, Bandar Perda Pulau Pinang

Restoran Sejati Gemilang ni pun menjadi tumpuan orang ramai waktu makan tengahari. Biasanya pick time antara pukul 12 hingga 2 petang, waktu di mana kebanyakan orang yang kerja kerajaan dan swasta keluar mencari makanan. Aku kalau datang kat sini, mesti cari ayam bakar. Ayam bakar kat sini sedap bagi aku.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and 2 weeks ago.

 

Makan malam di Idrus Ikan Bakar, Batu Uban Pulau Pinang

Salah satupilihan untuk makanmalam, korang boleh try makan di Idrus ikan bakar ni yang terletak di Batu Ubun Pulau Pinang. Kalau dari Jambatan Pulau Pinang, lepas keluar jambatan, korang kena alert dalam 300-400m ada satu lorong untuk masuk ke Idrus ikan bakar ni. Sebenarnya Idrus ikan bakar ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and 3 weeks ago.

 

Makan di restoran roti canai Jalan Argyll (Argyll road roti canai) George Town Pulau Pinang

Restoran ni uniksikitsebabmakanan utama diorang adalah roti canai. Pelbagai menu roti canai yang ada di sini untuk kita bersarapan pagi. Kalau nak mencuba roti canai kat sini, kena datang waktu pagi a.k,a waktu bersarapan kerana waktu lain kedai dah tutup. Operasi sama macam satu lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
4 months and 3 weeks ago.