User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 35

2019, 62 tahun Malaysia ku MERDEKA!

Kita ulangi dan INGATI semula RUKUN NEGARA:Kepercayaan kepada TuhanKesetiaan kepada Raja dan negaraKeluhuran perlembagaanKedaulatan undang-undangKesopanan dan kesusilaanBanyak pula isu panas kebelakangan ini. Marilah kita mensyukuri betapa bertuahnya hidup di bawah langit Malaysia. Selalulah ingat, di mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

3 Lokasi insta worthy di Marang, Terengganu

3 Lokasi "insta worthy" di Marang, Terengganu | We follow what's in trend now, mencari lokasi menarik untuk bergambar 😍Terengganu is one of the two states yang ulang pergi banyak kali pun tak jemu. At least buat masa ini. Negeri bertuah in ada kesemuanya: budaya hidup Melayu yang masih kuat, nelayan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Jadual hari kelepasan am persekutuan dan negeri tahun 2020

Jadual hari cuti tahun 2020 dah keluar, rancanglah apa apa yang patut eh. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

It's not far, we can walk

Hahahahhha.... aku le tu 😂😂"Wei... jauh lagi ko? Melecet dah poho den ni ha!" hahahahhaha...padan muka! 😈😈😈 © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Dapatkan diskaun tempahan OYO rooms di sini !

Just a short notes.I nak bagi referral code to book OYO rooms (hotel) so that you'll get RM100 OYO money bila mendaftar.Senang jer... download apps OYO kemudian sign-up. Masukkan kod di bawah unuk mendapatkan kredit RM100 yang boleh digunakan ketika membuat tempahan bilik. Senang kan? Senang giler.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

Betong International Airport akan dibuka!

Betong International Airport akan dibuka! Lapangan terbang baharu di selatan Thailand dijangka akan siap sekitar Jun tahun hadapan.Kepada yang belum tahu, bandar Betong adalah hampir dengan Pengkalan Hulu (Kroh) di Perak dan Baling, Kedah. Dedulu sebelum pandai terbang ke tempat lain aku dan husband...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 2 weeks ago.

 

JANGAN USIK 3 perkara ini

JANGAN USIK 3 perkara | Sultan Kedah sudah bersuara! Baginda MENGINGATKAN:JANGAN usik institusi dirajaJANGAN pertikaikan kedudukan istimewa orang MelayuJANGAN usik Islam sebagai agama rasmiFoto Sinar HarianKebelakangan ini bukan main rancak lagi mempertikaikan itu ini. Sejauh bertahun kebelakangan ini kecoh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
7 months and 2 weeks ago.

 

Makam Hang Tuah bukan di Tanjung Kling?

Makam Hang Tuah bukan di Tanjung Kling? | Seingat aku sewaktu rombongan sekolah di tingkatan dua dulu kami pernah melawat perigi Hang Tuah. Lama sangat dah. What a wonderful experience dapat ikut rombongan sekolah bersama kawan-kawan. That's why aku izinkan je anak-anak ikut program sekolah jika kami mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 3 weeks ago.

 

Apa yang menarik dengan Muzium Kapal Selam Melaka?

Apa yang menarik dengan Muzium Kapal Selam Melaka? | Actually selepas urusan anak di Ayer Keroh we don't know where to go to. Nak ke tempat bersejarah tu kami dah pergi tahun lepas dengan orang yang sama. Nak naik river cruise our youngest takde, tak bolehlah gitu... kesian dia. So after we had our...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and 4 weeks ago.

 

30 Julai Hari Pertabalan Yang Dipertuan Agong ke-16

Semalam ialah hari bersejarah bagi Malaysia, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah selamat ditabalkan secara rasmi sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 dalam suasana penuh istiadat gilang-gemilang, lambang kemegahan sistem raja berperlembagaan yang menjadi amalan di negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months ago.

 

Persediaan menghadiri hari konvokesyen

Persediaan menghadiri hari konvokesyen | Assalamualaikum and hi everyone! Lama tak menulis di sini. Banyak je idea tapi cuba untuk menulis yang bermanfaat je walaupun menggarit-garit tangan den nak menulis memacam 😀Tahniah kepada para graduan yang telah berjaya mengharungi cabaran dalam menggapai impian.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
8 months ago.

 

Melaka | Asyiknya si penggubah bunga

Melaka | Asyiknya si penggubah bunga | Setiap daerah atau tempat tertentu selalunya ada sesuatu yang menarik untuk dilihat. Barangkali jika kita tinggal di sana kita tidak tahu pun kewujudannya atau menganggapnya biasa sehingga orang luar mempopularkannya.Melaka, dengan status UNESCO World Heritage Site,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months ago.

 

Logo baru Visit Malaysia 2020

Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad telah melancarkan logo baru Visit Malaysia 2020 di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) pada Isnin 22 Julai.Logo Visit Malaysia 2020 ini menggambarkan kepelbagaian dalam budaya, sejarah, flora dan fauna Malaysia. Setiap satu bentuk merupakan simbol yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months and a week ago.

 

Bali | Kolam Suci di Pura Tirta Empul @ Tampak Siring

Kolam Suci di Pura Tirta Empul @ Tampak Siring | Bali ialah salah satu pulau dari beribu pulau yang membentuk Indonesia. Pulau-pulau kecil seperti Nusa Penida, Nusa Lembongan dan Nusa Ceningan juga sebahagian wilayah Bali yang sering dimasukkan dalam pakej lawatan ke sana.Denpasar bandarnya manakala Kuta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months and 2 weeks ago.

 

15 Pesta Kebudayaan Perayaan Popular Di Dunia

15 Pesta Kebudayaan Perayaan Popular Di Dunia | Mesti kita pernah terfikir mengapa tuhan menciptakan manusia kepada pelbagai bangsa, keturunan, warna kulit, warna mata, dan ketinggian yang berbeza, kan? Pasti terlintas bagaimana punca yang satu dari Nabi Adam boleh melahirkan kepelbagaian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months and 3 weeks ago.

 

Bagaimana untuk ke Changi Airport dari Kuala Lumpur (Terminal Bersepadu Selatan)?

Bagaimana untuk ke Changi Airport dari Kuala Lumpur (Terminal Bersepadu Selatan)? | Ada kengkawan traveler tegar duit kepok kepok selalu hunting tiket murah ke luar negara. Bagusnya mereka ni selalu juga share tiket murah yang mereka dapat which inspire others to do so.Tapi kan, tiket murah tu departure...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months ago.

 

Kaki hiking, mari lihat senarai gunung di Malaysia

Senarai ini gunung untuk didaki dari fb Han's Shikiya.Ada seorang kawan tu, Adela, masa 2017 dia kata tahun 2018 dia nak panjat 100 gunung. Sewaktu bertemu si kecil molek tu di Matic Q4 lastyear aku tanyalah dah berapa gunung dia daki?Dengan muka takde perasaan, "baru 70 jer....". Umangaii 70! Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 2 weeks ago.

 

Our humble Eidul Fitri 1440H

Assalamualaikum. Salam 7 Syawal.Masih dalam raya mood. Kami balik dari kampung pada Jumaat jam 11 malam. Rasanya cukuplah masa di kampung tu kerana saudara dekat semua kami dah ziarah melainkan yang tiada di rumah. Yang jauh sikit kalau ada kesempatan kami akan ziarah juga di lain masa, insyaAllah.Ramadan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 2 weeks ago.

 

PLUS pasti takkan lepaskan peluang

PLUS pasti takkan lepaskan peluang.Selamat hari raya semua...!! © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 3 weeks ago.

 

Peringatan untuk pelancong Malaysia | Jangan jadi syaitooonnnn...

Peringatan untuk pelancong Malaysia | Jangan jadi syaitooonnnn | Ternampak status ini di satu travel group. OMG behave please, Malaysians!These few years banyak terdengar bad review tentang Malaysian tourists. Ramai yang overstay- masuk United Kingdom, Australia, South Korea kemudian lesap tak pulang.Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
9 months and 4 weeks ago.