User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 33

Indonesia | Nak shopping, tau apa yang MURAAAHHH di Bandung?

Kali terakhir aku ke Bandung ialah pada 2015. Trip tersebut banyak membuang masa sebab aku mendarat dan berlepas di Jakarta. Walaupun rasa tak best tahun ini sekali lagi aku buat trip macam tu atas alasan, flight tickets pergi balik Bandung ya rabbi mahal. Pada aku setakat ke Bandung yang dekat tu kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 months and 4 weeks ago.

 

Indonesia | Masjid Raya Padang dijadikan ikon tahan gempa

Masjid Raya Padang dijadikan ikon tahan gempa | Melewati masjid yang satu ini, hati terus teruja untuk melihatnya lebih dekat. Seperti juga dalam pengembaraan solo, aku akan sedaya upaya mencari peluang untuk solat di masjid sesebuah tempat walaupun sekali sahaja.Masjid Raya Padang dikenali juga sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Exco Negeri Sembilan Warga Emas Bakal Tawan Everest!

Bersempena dengan program pendakian YB Bakri Sawir yang telah dilaporkan baru-baru ini, satu majlis penyerahan bendera-bendera serta kelengkapan pendakian telah dianjurkan oleh Malaysia Autism Foundation bertempat di Nilai, Negeri Sembilan. Majlis turut dihadiri oleh Exco Pembangunan Luar Bandar YB Haji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Indonesia | 4 Restoran Halal Popular Di Padang Bukit Tinggi

4 Restoran Halal Popular Di Padang Bukit Tinggi | Assalamualaikum and hi everyone! Kita berjumpa lagi di sini melanjutkan kisah melancong di Sumatera Barat.Restoran yang ai senaraikan ini yang popular di kalangan pelancong Malaysia. Sebenarnya ada lagi yang lain tapi kita senaraikan yang kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Indonesia | Jejak Warisan Ke Istano Basa Pagaruyung (Istana Besar Pagaruyung)

Jejak Warisan Ke Istano Basa Pagaruyung | Melancong ke Padang-Bukit Tinggi bagaikan tidak lengkap tanpa melawat istana yang cantik ini. Ia adalah kediaman raja dan simbol keagungan empayar kerajaan Minangkabau diantara kurun ke 14-19 masehi.Sering disebut Istana Pagaruyung sahaja, istana ini hanyalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months ago.

 

Indonesia | 14 Tempat-tempat menarik di Padang-Bukit Tinggi

Sebelum dibawa island hopping di Mandeh, kami dibawa pusing kota Padang termasuk kota lama. Kami tak turun pun sebab perlu tiba di Dermaga Cerocok dalam masa yang ditetapkan. Orang kata "ambil bau" dulu.Padang seluas 695km persegi. Kawasan pantainya panjang sejauh 43km manakala gugusan bukit bermula dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and a week ago.

 

Indonesia | Island hopping tour di Kawasan Mandeh, Padang

Eh, boleh buat island hopping ke kat Padang? Itulah yang terdetik di hati. Tak pernah dengar pun.Betul, macam tak percaya... padahal Padang mempunyai 43 km panjang pesisir pantai. Selalu yang aku dengar kalau orang pergi Padang-Bukit Tinggi shopping je kerjanya selain melawat Istana Basa Pagaruyung.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Lingga Trip | Menjejak Milky Way di Pulau Batu Belubang

Our Lingga trip bermula di Batam. Kami sampai awal sehari mengikut jadual awal yang diberi. Nak tukar dah tak boleh kerana waktu tu high season, cuti raya Cina. Jadi sempatlah kami berjalan-jalan sekejap.Masa setengah hari yang ada tu kami jalan-jalan di shopping mall kat Batam Centre, gi makan, gi pasar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Lingga Trip | 3 hari 2 malam di Daik, Bunda Tanah Melayu

Pulau Pandan Jauh Ke TengahGunung Daik Bercabang TigaHancur Badan Dikandung TanahBudi Yang Baik Dikenang JugaBetapa indahnya Bahasa Melayu dalam pantun lama yang sering digunakan dalam penutup bicara. Kata-kata penghargaan dan terima kasih diungkapkan dengan sangat lembut dan malar hijau hingga kini. Pantun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Melayu Di Lingga | Menutup Nongsa Neptune Regatta Sail To Lingga 2019 Penuh Tradisi

Nongsa Neptune Regatta 2019 kali keempat telah berlansung selama lapan hari bermula 1 hingga 8 Februari lalu. Bermula dan berakhir di Nongsa Point Marina yang hanya 11km dari Singapura, acara lumba layar ini berlansung sepenuhnya di perairan Indonesia iaitu di kepulauan Riau-Lingga.Neptune Regatta telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
5 months and 3 weeks ago.

 

Passport Malaysia ke-12 PALING BERKUASA di dunia

Passport Malaysia ke-12 PALING BERKUASA di dunia | Walaupun agak terlewat tapi nak share jugak berita hebat ini yang disiarkan oleh The Star.Secara rasminya passport Malaysia ke-4 paling berkuasa di Asia (bukan ASEAN) dan ke-12 di dunia daripada 199 negara. Jagalah 'nyawa' kita tu bebaik ya, sangat tinggi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and a week ago.

 

Cara mudah membeli tiket KidZania Kuala Lumpur

Setiap kali cuti sekolah atau cuti panjang seperti minggu depan, mesti kita mak pak ni jenuh berfikir macam mana nak isi waktu lapang anak-anak yang tengah bercuti tu. Mati kutu jugalah kekadang. Tak kan nak biar bebudak tu melangut di rumah je kan? Kesian... Tambahan lagi kalau mak pun kerja, masa yang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

Sambutan Chap Goh Mei IJM Land di Seremban 2

Sambutan Chap Goh Mei IJM Land di Seremban 2 | Pemaju perumahan terkenal IJM Land akan mengadakan sambutan perayaan Chap Goh Mei kali keenam di Seremban 2 tidak lama lagi."Reunion in S2 with Joys Anew" menjadi tema sambutan yang bakal diadakan pada Sabtu 16 Februari 2019 yang bertujuan untuk mengeratkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 2 weeks ago.

 

5 Lokasi snorkeling terbaik di Pulau Belitung

5 Lokasi snorkeling terbaik di Pulau Belitung | Halluuu....ohmaii i still cannot move on from Belitung trip. Keindahan alam yang masih tidak terusik, pantainya yang halus memutih dengan air laut yang jernih, pulau ini bagaikan syurga dunia.Belitung dikelilingi oleh lebih daripada 100 pulau-pulau kecil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 months and 4 weeks ago.

 

Indonesia | Itinenary 4 hari 3 malam di Pulau Belitung

Indonesia | Itinenary 4h 3m di Pulau Belitung | Bermimpilah kerna Tuhan akan memeluk mimpi-mimpimu - Andrea Herata. Ya aku bermimpi mahu ke Indonesia lagi, ke tempat baru, setelah dua tahun tidak ke sana. Aku rindu. Bangat!Tak sangka I end the year 2018 with two trips, one to Krabi and another, Belitung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Hotel Review | Sofitel Kuala Lumpur, Damansara

Tahun lalu cuti hujung tahun yang panjang hanya kami isi dengan membuat lawatan ke beberapa destinasi di Kuala Lumpur. Sebenarnya banyak tempat menarik di bandaraya KL yang orang KL pun tak habis pergi, yang tak tahu pun ada.Jadi bagi memenuhi hasrat Geng Bas Sekolah maka kami pun bercuti 3 hari dua malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Than Bok Khorani National Park, Krabi | Destinasi eko-pelancongan di selatan Thailand

Destinasi eko-pelancongan di selatan Thailand | Than Bok Khorani National Park ialah sebuah hutan hujan di lembah diantara gunung. Keluasan keseluruhannya melebihi 100km yang terbahagi kepada beberapa bahagian kebanyakannya di Ao Luek, Bor Thor and Laem Sak, sekitar 46km dari bandar Krabi. Ia merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months ago.

 

Tha Pom Klong Song Nam Nature Trail | The unseen nature trail in Krabi

Tha Pom Klong Song Nam Nature Trail | The unseen nature trail in Krabi | On our last day in Krabi kami naik bot ke sungai belajar cara menangkap ikan secara tradisional. Actually cara untuk mengenalpasti lubuk ikan daripada nelayan tempatan.Caranya ialah dengan meletakkan pendayung di atas telinga, kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Kenangan di Ao Nang Krabi 2018 | Tempat baru, tarikan terbaharu

Assalamualaikum and hi... kita berjumpa lagi di tahun baru 2019. Dah belek gambar di Thailand Biennale Krabi 2018? Baru sebahagian arca je tu.. tu pun dah berpeluh ketiak berjalan dari satu tempat ke satu tempat.Meh nak cerita sikit fasal trip Disember lepas.Flight aku 7.15 pagi dari KLIA2. Oleh sebab bas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
7 months and a week ago.

 

Bila artis antarabangsa meluah idea di Thailand Biennale Krabi 2018

Bila artis antarabangsa meluah idea di Thailand Biennale Krabi 2018 | Dalam usaha untuk mengekalkan Thailand sebagai sebuah negara yang menarik untuk dilawati, Krabi telah dipilih sebagai lokasi pameran antarabangsa seni kontemporari Thailand Biennale Krabi 2018 yang diadakan buat pertama kali.Office of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
8 months ago.