User Profile: mindloading

Show pings in: English | Malay | All

 

mindloading

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 7

Produk Sabun Pencuci Halal

Beberapa bulan lepas dalam Kuliah Maghrib Ustaz Shahul Hamid (ust ni dari Penang) di satu masjid di daerah Gombak, Selangor, ustaz Shahul kerap pesan pasal pentingnya (bukan sahaja bab makanan) menggunakan produk kebersihan yang HALAL. Beliau sering kata mengingatkan tentang produk² cucian yang hampir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
26th July 2016 4:28am

 

Borang Permohonan Nikah Online

Permintaan untuk berkahwin sentiasa hangat walau dalam apa keadaan ekonomi sekali pun. Kalau ekonomi tak bagus, biasanya permintaan terhadap perkara yang membabitkan belanja akan ikut terjejas seperti contohnya pasaran jualan kereta akan terjejas teruk seperti mana teruknya prestasi ekonomi sesebuah negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
21st July 2016 5:51pm

 

Servis Pindah Blogspot Ke WordPress

Assalamu'alaikum WBT.. Sebelum ni ada yang bertanya cara² nak upgrade blog dari free Blogspot ke selfhosted WordPress (berbayar), iaitu nak pindahkan segala isi kandungan blog dari Blogspot ke WordPress. Maka di sini saya nak sediakan servis khusus untuk mereka yang mahu pindah /migrateBlogspot...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
29th February 2016 4:50am

 

Jutawan Senyap Ke Neraka !!

Anda mungkin pernah dengar Ulama' mengatakan bahawa "setiap pelaburan yang menjanjikan keuntungan secara tetap adalah Riba".. mungkin anda pernah dengar dari majlis ilmu Dr Zaharuddin di TV atau di Youtube, atau membacanya di website beliau. Setiap PELABURAN yang menjanjikan keUNTUNGan secara TETAP adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
19th February 2016 2:45am

 

Download 25 Kisah Para Nabi 3 Kitab Ulama [eBook]

Assalam.. Selawat dan Salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W, sempena sambutan Maulidur Rasul. Walaupun ada khilaf tentang tarikh kelahiran baginda, tak mengapa kita melahirkan rasa Syukur Alhamdulillah kepada Allah S.W.T atas anugerahNya kepada kita seorang Rasul yang menjadi petunjuk dan penyampai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
25th December 2015 5:29am

 

Size Cover Photo Facebook Profile Picture, DIY

Nak DIY atau nak designfacebook coversendiri, apakah size cover photo yang sesuai, apakah size profile picture yang betul, berapakah jarak posisi dari kiri bawah yang tepat untuk profile foto dan lain² persoalan yang mungkin anda tertanya² selama ni.. jadi lepas ni boleh laa design cover...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
8th November 2015 1:14am

 

Perginya Ustaz Alam Barzakh, Ustaz Irwan Shah

Assalamu'alaikum warahmatullah.. Nama Ustaz Irwan Shah Hassan Basri mungkin agak kurang dikenali, berbanding ustaz2 terkenal sama ada di radio, tv atau facebook.. namun ustaz ini yang lebih dikenali sebagai Ustaz Alam Barzakh atau disesetengah masjid yang menjadi antara tempat kuliah beliau, dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
5th November 2015 7:04pm

 

10 YouTuber Mendapat Bayaran Tertinggi 2015

Nissan GTR 2015 ini pernah dihadiahkan oleh syarikat Nissan sendiri kepada salah seorang YouTuber di bawah kerana videonya berjaya menarik minat Nissan untuk kempen iklannya #withDad.Tahukah anda mereka ini tanpa disangka²telah menjadi jutawan setelah mendapat habuan dari YouTube kerana...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
17th October 2015 4:16am

 

15 Best Free Grid WordPress Themes 2015 - 2016

One of my job is developing website and my passion with wordpress makes me always likes to experimenting new fresh themes and share it either via twitter or blog post here. And these are some of the good if not Best Free Grid Wordpress Themes 2015 - 2016. Most of these themes with Bootstrap features and all...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
11th October 2015 4:14am

 

Doa Mohon Rezeki Dari Langit

Doa Nabi Isa AS. Mohon Rezeki Allah.Di antara para nabi² yang pernah Allah turunkan rezeki terus dari langit ialah Nabi Musa A.S. ketika baginda berjaya membawa para pengikutnya Bani Israel bebas dari cengkaman Fir'aun, masuk ke negeri Palestin. Ketika kaum Bani Israel meminta Nabi Musa A.S. untuk memohon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
27th September 2015 3:00am

 

9 Kesilapan Dalam Pelaksanaan Ibadah Qurban

Kesalahan atau kesilapan yang sering berlaku atau akibat kejahilan pihak² tertentu sama ada dari pihak pengurusan atau urusetia qurban, mahu pon kesilapan di pihak peserta qurban (orang yang berqurban).Akibat dari kesilapan kita sendiri, akhirnya ibadah qurbanjadilah seperti upacara sambutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
11th September 2015 4:40am

 

Cara Solat Rasulullah SAW

Assalamu'alaikum.. Salam Ramadan al Mubarak..Sempena Ramadan yang diberkati ni, mari kita sama² belajar dan memperbetulkan solat kita. Kita perhatikan bagaimana keadaan Solat kita dibandingkan cara solat Rasulullah SAW..Kerana ini adalah perintah Nabi SAW sendiri melalui sabdanya:"Solatlah Sebagaimana Kamu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
10th July 2015 3:24am

 

Hadis-Hadis Palsu Lemah Tentang Ramadan

Dari Abu Hurairah R.A, Nabi S.A.W bersabda.."Barang siapa berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan mengharap pahala, nescaya akan diberikan keampunan kepadanya atas dosa-dosanya yang telah lalu".[HR Al-Bukhari Muslim]Dalam kita menjalani ibadah Ramadan, sering kita diperdengarkan tentang beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
24th June 2015 12:08am

 

Kisah Pelik Dibilik Pembedahan Al Hafidz

Kisah benar ini adalah sebuah kisah luar biasa mengenai seorang pesakit di negara Mesir yang dimasukkan ke hospital untuk menjalani pembedahan. Dijangkakan pembedahannya itu tidaklah merbahaya sebagaimana kebiasaan pesakit yang akan dibedah. Namun apa yang menarik dalam kisah kali ini adalah pesakit yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
23rd May 2015 7:59am

 

Bukti Nabi Muhammad SAW DiSebut Dalam Bible

Dan (ingatlah juga peristiwa) ketika Nabi Isa ibni Maryam berkata: "Wahai Bani Israil, sesungguhnya aku ini Pesuruh Allah kepada kamu, mengesahkan kebenaran Kitab yang diturunkan sebelumku, iaitu Kitab Taurat, dan memberikan berita gembira dengan kedatangan seorang Rasul yang akan datang kemudian daripadaku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
4th May 2015 11:36pm

 

Kisah Anak Nakal Yang 'Disumpah' Ibunya..

Suatu kisah benar yang pernah berlaku di suatu daerah suatu ketika dulu hampir 50 tahun (kalau dikira umurnya sekarang). Kisah benar ni seperti yang diceritakan dari berbagai sumber yang boleh dipercayai, dari ustaz melalui kuliah agama di TV atau Radio (tak ingat ustaz mana), serta dari sumber maklumat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
23rd April 2015 12:42am

 

Pengedar Dadah Yang Menemui Hidayah Islam Dalam Penjara [Video]

Kisah seorang pengedar dadah, Martin Garnet yang ditangkap di Airport Bankok pada tahun 1993, lepas Amerika mengesyaki dia adalah orang yang disyaki mengeksport dadah jenis heroin ke Amerika untuk pasaran penjara di sana. Dipercayai dadah tu dibawa dari Thailand tempat dia menjalankan operasi aktiviti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
11th April 2015 3:20am

 

'Buku Manual Cara Mereka Memurtadkan Orang Islam'

Buku The Call of The Minaret, karya Kenneth Cragg adalah sebuah buku yang dihasilkan untuk tujuan dakyah kristianisasi ke atas orang Islam. Kenneth Cragg ni adalah seorang 'Anglican Bishop of the Al Quds (Jerussalam)'. Buku ini yang sebenarnya dah lama diterbitkan, adalah suatu manual (cara-cara bagaimana)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
3rd April 2015 12:36am

 

Mimpi Ngeri Kerana Cuba Lari Dari Zakat

Sebelum kisah ini terus hilang dari ingatan saya, sukalah saya nak berkongsi suatu kisah benar melalui Kuliah Maghrib beberapa hari lepas. Kisah ini telah diceritakan di suatu kuliah Maghrib di sebuah Masjid di Selangor oleh Ustaz Hamizul Abd Hamid (ustaz zakat, penulis buku-buku berkaitan zakat, juga ahli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
13th March 2015 1:28am

 

Nak Unlock Protected PDF File ?

Kadang² bila kita download satu² PDF document, macam eBook, Tutorial, atau maklumat lain dalam format PDF, bila kita dah download dan nak open saja ianya dah dilocked (security enable). Tak boleh buka, kene masukkan password..!!Kenapa mereka password protect..? Sebab bermakna document tu penting /...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
27th January 2015 6:28am