User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 39

Sedap Weih Mee Kari Ketam Changkat Jering Ni ...

Anda peminat Mee Kari Ketam tak? Aha, kalau anda berada berdekatan Taiping atau Changkat Jering, bolehlah singgah di restoran yang terletak betul-betul di laluan keluar tol Changkat Jering, jika hala keluar dari tol, ia terletak di sebelah kiri jalan. Saya baru-baru ini berkesempatan sekali lagi merasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Panduan Cara Nak Berniaga di Lazada

Lazada. Ramai yang tahu mengenai platform berjual-beli online ini. Ia satu tempat shopping online antara yang pertama di Asia Tenggara yang mendapat tempat di hati kaki shopping. Sebelum munculnya Shopee, Lazada adalah pilihan utama kaki shopping online termasuklah saya sendiri. Lazada memang dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 3 weeks ago.

 

Menu Khinzir Halal di Korea? Ini Trick Peniaga Jalanan Dapatkan Perhatian Pelancong Muslim

Korea Selatan, memang sebuah negara yang cukup menarik. Negara ini mula menampakkan pengaruh ke atas dunia dengan kemunculannya sebagai negara yang mendahului beberapa bidang teknologi seperti smartphone dan juga automotif.Malah, industri hiburan Korea juga berkembang hingga ke negara Barat. Siapa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
2 months and 4 weeks ago.

 

Cara Mudah dan Cepat Hasilkan Headline Untuk Iklan

Cara mudah nak buat headline untuk kempen promosi, tajuk blog post. Anda nak tahu tak cara mudah nak selesaikan masalah tak ada idea untuk menulis headline yang bagus bagi menarik perhatian orang? Headline ni penting, terutama sekali kalau anda mahu menjual sesuatu atau memperkenalkan bisnes, apatah lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Senarai Nombor Telefon/WhatsApp Dipercayai Scammers Shopee

Kena tipu 'penjual' di Shopee! Siapa pernah kena tipu dengan penipu-penipu (scammers) yang kononnya adalah penjual di laman web shopping online popular seperti Shopee dan Lazada? Aha, saya antara pengguna yang pernah kena tipu hidup-hidup oleh individu yang menyamar sebagai seller di Shopee ni. Pelik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and 4 weeks ago.

 

Cara Buat Permohonan Skim Pinjaman Perumahan Belia BSN

Skim Perumahan Belia Bank Simpanan Nasional (BSN). Ramai kot yang tak tahu berkaitan skim ini. Skim ini adalah merupakan antara usaha kerajaan untuk membantu golongan belia membeli rumah pertama mereka. Ia diwujudkan menerusi Dana Rumah Mampu Milik RM1bilion yang telah diumumkan oleh kerajaan dalam bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Nak Bisnes Diberkati? Ikuti 5 Syarat Berniaga Sebagai Ibadah

Akhir zaman ni, macam-macam peluang berniaga terbentang di depan mata. Berniaga dah tak susah macam dulu. Jika dahulu, nak berniaga, kena cari lokasi, kena sewa kedai, kena daftar lesen perniagaan dan macam-macam lagilah. Nak buat promosi dan iklan pun dah mudah tak macam dulu. Zaman sekarang, anda boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Rujukan Lengkap Dengan Contoh Soalan Temuduga Kerja Kerajaan

Tahniah kepada anda yang tercalon untuk menghadiri temuduga kerja kerajaan dikendalikan oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Anda sememangnya layak setelah lulus dalam peperiksaan online... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Didiklah Anak Sebagai 'Hamba' Supaya Kelak Tidak Derhaka

Didik anak sebagai 'hamba'. Tajuk memang nampak seperti tidak berperikemanusiaan, tapi itulah hakikat mendidik anak zaman sekarang. Tak boleh ikut macam ibu si Tanggang, manjakan anak sampai anak jadi raja dan ibu jadi hamba. Salah didikan cara begini. Kalau mahu anak yang taat, mesti didik anak sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Cara Percepatkan Peluang Tunaikan Haji Tips Membuat Rayuan ke Tanah Suci

Saya pasti ramai antara pemilik akaun atau pendeposit Tabung Haji yang teringin untuk melengkapkan rukun Islam ini. Ada yang telahpun mendaftar dan mendapat makluman tahun untuk pergi menunaikan haji, namun ia terlalu lama untuk ditunggu. Untuk itu, saya nak kongsikan beberapa tips untuk mempercepatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Contoh Surat Rayuan Mohon Pergi Haji

Menunaikan ibadah haji adalah merupakan impian semua umat Islam. Ia satu anugerah dan kelebihan diberikan oleh Allah S.W.T buat mereka yang dapat serta berpeluang menunaikan ibadah haji yang merupakan rukun Islam kelima. Ia menjadi kenangan termanis dalam hidup seorang Muslim menjadi tetamu Allah menunaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months ago.

 

Seksyen A - Daya Penyelesaian Masalah PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29

Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 akan diadakan pada Oktober ini, iaitu pada 25 dan 30hb Oktober 2019. Untuk peperiksaan online kali ini,... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Rahsia Dapat Kerja Awal dan Naik Pangkat Mudah

Kali ini, kami nak kongsikan satu tips terbaik khusus untuk mereka yang baru sahaja bergelar fresh graduate. Pun begitu, tips ini sebenarnya adalah lebih bagus untuk dipraktikkan oleh mereka yang... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Sergah Anak Bantutkan Perkembangan Otak Emosi Mereka

Siapa sini kerap dan suka sergah anak-anak - tak kiralah waktu tengah marah atau tengah tension. Tahukah anda tindakan anda itu hanya akan merencatkan perkembangan otak mereka. Ini adalah perkara yang saya sendiri baru sedar selepas membaca majalah PaMa. Memang biasa kita melihat segelintir ibu bapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Pengalaman Pertama Kali Accident Dilanggar Belakang, Cara Nak Claim Insuran Pihak Ketiga

Jika ada pembaca blog ini yang mengikuti (follow) saya di Facebook, tentu pernah baca mengenai kejadian kereta saya terlibat dengan kemalangan, dilanggar dari belakang oleh sebuah kereta Mazda CX6. Ia satu kejadian yang tak disangka, semuanya bermula apabila emak saya teringin nak makan buah durian. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Semak Rank Blog di Alexa, Berada Bawah 1500

Lama saya tak semak kedudukan trafik blog ini menurut metrik disediakan oleh Alexa. Rupanya dah banyak berlaku perubahan yang positif. Alhamdulillah, trafik yang semakin meningkat sejak beberapa bulan ini, telah membolehkan rank blog ini di Alexa berada pada kedudukan yang agak baik. Alexa. Dulu ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 months ago.

 

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris PSEE Penolong Pegawai Tadbir

Tak tahu nak baca apa untuk peperiksaan online PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29 dijadualkan pada Oktober ini? Tak tahu seksyen apa yang terlibat di dalam peperiksaan online ini? Tak pasti mengenai... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 months ago.

 

Remaja 14 Tahun Maut, Telefon Meletup Ketika Tidur

Dah banyak dilaporkan oleh media massa mengenai insiden dan kejadian melibatkan telefon pintar meletup dan terbakar. Malah, tular beberapa video yang menunjukkan bahaya telefon pintar ini. Anda tentu masih ingat lagi beberapa insiden tak diingini yang pernah terjadi akibat letupan telefon pintar? Walaupun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months ago.

 

90 Peratus Botol Minuman Berjenama Ada Mikroplastik

Hari ini, hampir keseluruhan produk makanan khusunya air menggunakan botol plastik. Walaupun ia kemungkinan suatu yang baik bagi anda mendapatkan makanan yang dibungkus, disimpan, dipanaskan, dilapisi atau dihidangkan dalam plastik, namun malangnya terdapat bukti yang mendedahkan bahawa plastik akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months ago.

 

7 Amazing Attractions in Taiping, 3rd Most Sustainable City in The World

We can’t get enough of Taiping since it recently won 3rd most sustainable city in the world! (technically speaking, with less than 500,000 population, Taiping is still considered a town and not yet a city!) Taiping is an underrated gem for tourists because it contains such a rich history of the country,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 months ago.