User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 33

Puas Hati Beli Online Karpet Tatami Gebu, Cantik Murah

Tetiba sahaja saya jadi obses dengan karpet Tatami ni. Pantang nampak ada jual online, lepas tu corak cantik, nampak gebu .. saya terus nak tengok. Jika kena dengan harga jualan, saya terus masukkan dalam add-to-cart. Di beberapa laman web shopping online macam Lazada dan juga Shopee, memang banyak penjual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Gunakan Carput Untuk Servis Hantar, Pasang Tukar Bateri Secara Percuma

Anda pernah dengar mengenai Carput tak? Daripada nama jenama Carput ini, anda tentu sudah boleh mengagak bahawa ia pastinya berkaitan kereta atau kenderaan. Jika anda ada masalah dengan kereta atau kenderaan anda di tepi jalan, maka anda boleh hubungi Carput untuk sebarang bantuan. Secara amnya, Carput...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Pembiayaan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Yayasan Bank Rakyat

Pembiayaan Pendidikan Boleh Ubah (PPBU) Yayasan Bank Rakyat adalah merupakan sebuah produk pembiayaan pendidikan yang ditawarkan kepada rakyat Malaysia yang layak dan telah mendapat tawaran bagi meneruskan pengajian ke peringkat institusi pendidikan tinggi (IPT) awam dan swasta. Ia merangkumi Sijil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Jimat Cantik, Hanya Guna Sarung Kerusi/Sofa Elastik Dah Nampak Macam Baharu

Nak tukar sofa atau kerusi meja makan kepada yang baharu? Tunggu dulu! Cuba gunakan sarung kerusi atau sarung sofa, in Sha Allah, kerusi dan sofa yang dah kelihatan kusam dan pudar boleh nampak seakan baharu, cantik dan menarik. Anda tak perlu berbelanja besar untuk dapatkan set sofa atau kerusi meja yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Cuti Kuarantin 5 Penyakit Berjangkit Khas Kakitangan Awam Jaga Anak Di Rumah

Untung menjadi penjawat awam ni, pelbagai kemudahan dan keistimewaan diberikan oleh kerajaan bagi memastikan kebajikan terjaga. Antara yang menarik perhatian saya ialah cuti bergaji maksima 5 hari diberikan kepada ibubapa atau penjaga (penjawat awam) yang anaknya mengidap penyakit berjangkit. Langkah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

Nak Belajar Cara Buat Dropship di Shopee?

Buat bisnes di Shopee memang best. Jika anda seorang peniaga dan usahawan, saya sangat syorkan anda untuk beralih berniaga di platform Shopee ini. Shopee menyediakan platform untuk berjual-beli yang mudah, selain mempunyai jutaan pelanggan tersedia untuk anda. Sebelum ini, saya ada tunjukkan cara-cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Fakta Hangat Menarik Mengenai Madu Lebah Kelulut

Sebelum ini, saya ada kongsikan cerita mengenai Madu Kelulut. Ia adalah cabang daripada banyak jenis madu yang ada, samada dijual secara komersil atau diternak di belakang rumah untuk kegunaan sendiri. Madu Kelulut agak berbeza dengan Madu Lebah. Post kali ini, saya nak kongsikan beberapa fakta hangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Merawat Anak Terkena HFMD

Penyakit Tangan Kaki Mulut atau lebih dikenali sebagai HFMD (Hand, Foot, Mouth Disease) adalah penyakit yang sering menyerang kanak-kanak. Ia penyakit yang mudah berjangkit dan boleh menjadi satu wabak yang serius jika tidak dibendung atau diberikan rawatan sepatutnya. HFMD disebabkan oleh enterovirus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Lubuk Siakap Merah Kg Baru Ayer Tawar, Perak

Kalau anda merupakan kaki pancing dan mencari lubuk memancing terutama ikan Siakap Putih dan Siakap Merah, pastikan anda mencuba di sekitar Sungai Manjung, Setiawan, Perak. Di situ ada banyak chalet serta homestay untuk mereka yang minat memancing. Walaupun chalet dan homestay yang ada tidaklah seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

SKMEI, Jenama Jam Pilihan Saya di Shopee

SKMEI, mungkin ramai tak kenal dengan jenama jam dari Guangzhou China ini. Jenama jam ini dah wujud sejak 2010 lagi. Saya mula tertarik dengan jam ini setelah membeli seutas jam digital (smartwatch) SKMEI beberapa tahun dahulu. Waktu tu, harga jam smartwatch memang agak mahal, jadi saya cari jam alternatif...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Puas Hati Betul Mouse Speaker Gaming Beli Online

Hari tu saya ada tunjuk dan kongsi cerita pasal beli komputer gaming kat Shopee. Sampai ke saat ini, saya rasa sangat puas hati dapat beli pc gaming yang gunakan pemproses AMD Ryzen 5 tu. Specs pc gaming saya beli secara custom built tu taklah tinggi sangat, tapi masih boleh main game PUBG, Mobile Legend...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Buat Pemulangan Barang Dapatkan Refund Shopee

Shopee dah menjadi antara tempat shopping online popular sekarang. Bukan setakat tempat untuk membeli-belah secara dalam talian, tetapi juga tempat untuk menjual produk secara online. Adanya Shopee, ia telah memberikan peluang berbisnes secara mudah buat orang ramai. Bagus kan Shopee ni? Saya memang suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 2 weeks ago.

 

Bersantai Petang di Restoran Ombak Damai Nikmati Hidangan Dalam Tempurung

Restoran Ombak Damai. Restoran ini pernah viral kerana menyajikan menu unik di dalam bekas tempurung kelapa. Dek kerana inilah menyebabkan isteri saya mengajak satu famili untuk bersantai petang di Ombak Damai yang terletak di Gertak Sanggul, Pulau Pinang. Antara menu viral Restoran Ombak Damai ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Pengalaman Bapa 4 Anak Ditarbiyah Cikgu, Kongsi Tips Didik Anak Jadi Cemerlang

Kisah ini jadi viral, kisah seorang bapa kena tarbiyah (nasihat) oleh seorang guru bernama Cikgu Seri Devi semasa Report Card Day di sebuah sekolah rendah. Perkongsian oleh Izman Pauzi telah menjadi viral dan mendapat pelbagai reaksi terutama dari ibubapa zaman sekarang. Untuk makluman anda, Izman Pauzi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

13+ Foto Kebahagiaan Pasangan Fizo Omar Mawar Karim

Fuh... ini antara berita hangat minggu lepas yang dok diperkatakan ramai. Saya tak nak cerita sisi tidak sedap didengar pada pasangan suami isteri Fizo Omar, seorang pelakon dengan Mawar Karim, anak kepada pengasas tudung jenama Fareeda. Saya nak kongsikan gambar-gambar menunjukkan kehidupan bahagia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

10 Tempat Tarikan Semulajadi Menarik di Western Australia, Jom Cuti Dengan Promo Traveloka

Traveloka buat promo best lagi. Kali ini, anda berpeluang untuk terbang ke Barat Australia dan menikmati percutian di 10 tempat tarikan semulajadi yang ada di Barat Australia (Western Australia). Bahagian barat Australia memang banyak tempat menarik untuk dikunjungi. Buat yang tak arif soal geografi Barat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Langkah Penting Menjalankan Bisnes Bundle Secara Online

Bundle bukan pakaian tidak bermutu, cuma kualitinya berkurang sedikit. Saya dan famili antara peminat pakaian bundle. Kami tak kesah memakai pakaian kategori pakaian bundle ini, apatah lagi bila ianya pakaian yang agak sukar ditemui di kedai dan pasaraya pakaian. Saya anggap selagi pakaian itu cantik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Tawaran Menarik Lazada - Xiaomi Mi 9T Hanya RM1099

Sejak awal pertengahan tahun 2019 ini, nampaknya banyak syarikat telefon terutama daripada China yang mengeluarkan smartphone flagship terbaru dengan ciri terkini. Antara yang menarik perhatian saya ialah jenama Xiaomi. Saya pernah merasai pengalaman menggunakan peranti smartphone Xiaomi ini. Ia satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Pengalaman Pertama Kali Beli PC Custom Build Kat Shopee

Saya memang dah lama pasang impian nak dapatkan sebuah komputer desktop baharu menggantikan komputer lama yang dah berusia lebih 10 tahun. Walaupun komputer lama dah banyak berjasa, namun sampai masa, ia perlu diganti untuk penuhi keperluan semasa. Sebenarnya, saya dah beberapa kali upgrade komputer lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months ago.

 

Kerang Rebus Kuah Kacang - Menu Unik Bulan Ramadan

Salah satu keistimewaan bulan Ramadan di daerah Kerian, khasnya sekitar Parit Buntar adalah kewujudan menu unik Kerang Rebus dicicah dengan Kuah Kacang. Jika kebiasaannya kita makan kerang rebus bercicah kuah asam bersama cili api, tetapi lain pula bila tiba bulan Ramadan di sini. Setiap tahun, hanya dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 months and a week ago.