User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 19

Promosi 'Raya Deals' Menarik Casio 'Prayer Compass Watch'

Walaweihhh .. ada promosi menarik jam tangan Casio la sempena hari raya. Siapa sini peminat jam tangan jenama Casio terutama dari G-Shock, Baby-G, Edifice, dan Protek? Kenapa tak check promosi online Casio yang tengah hangat sekarang ni .. hoho .. ada potongan dari 15% hingga 60%. Promosi Raya Jam Tangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Kesian Wife, Silap Terima Beg Dorothy Perkins Beli Online di Facebook

Jenama dah betul, Dorothy Perkins; tetapi rupanya ia jenis beg tangan yang salah diterima. Aduh .. kesian wife saya. Sebelum ini, saya dah cerita yang wife saya ada beli sebuah beg 'tote' jenama Harrods dari U.K ... selain beg tersebut, satu lagi beg tangan yang wife saya pesan ialah dari jenama Dorothy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Syoknya Pokok Tin Dah Berbuah, Tanam Dalam Pasu Jerr

Siapa sini ada tanam pokok Tin? Cubalah tanam atau pergi cari anak pokok Tin untuk dijaga. Buah pokok Tin banyak khasiat, dan ia antara tumbuhan yang disebut di dalam Al Quran. Tak rugi tanam pokok Tin ni. Saya ada sepokok di rumah saya. Ada kawan isteri saya berikan. Alhamdulillah, pokok Tin dah naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

20 Gambar Cantik Bella Dally Sebagai Inspirasi Fesyen Bertudung

Gambar pelakon bertudung cantik Bella Dally. Namanya semakin dikenali selepas berpisah dengan suaminya yang juga pelakon Nizam Othman pada akhir tahun 2017. Sayang sekali jodoh mereka tidak panjang. Saya nampak mereka pasangan yang nampak secocok dan serasi. Tapi itulah, ketentuan Tuhan. Perihal jodoh ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Cara Semak Kadar Tol Lebuhraya Malaysia Tanpa Guna App

Setiap kali musim perayaan, mesti ramai yang akan menggunakan lebuhraya untuk pulang bercuti di kampung. Untuk info terdapat hampir 30 konsesi lebuhraya di Malaysia, yang kebanyakkannya tu berada di Lembah Klang. Antara lebuhraya utama yang digunakan ramai pengguna jalanraya terutama di musim perayaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Bantu Remaja Keciciran Menerusi 'Kempen Peluang Kedua' Projek Iqra'

Jom Taja Kempen Peluang Kedua Projek Iqra'. Mungkin ramai yang tidak sedar bahawa terdapat golongan dalam kalangan belia dan remaja yang tercicir dalam kehidupan mereka. Golongan ini biasanya terdiri daripada remaja yang tamat atau berhenti sekolah lebih awal atas sebab-sebab tertentu. Bantu Remaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Resepi Nasi Goreng Kampung Viral dari Yatie Kitchen

Saya seorang yang memang sukakan Nasi Goreng Kampung. Dek kerana suka, saya juga boleh dikatakan pandai jugalah membuat dan memasak Nasi Goreng Kampung ni. Dah macam-macam cara saya masak Nasi Goreng Kampung ni, tapi apa yang dikongsikan oleh Yatie Kitchen ni, saya belum pernah cuba lagi. Kalau ikutkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

7 Cara Elak Biskut Raya Mudah Menjadi Lemau

Cara Nak Pastikan Biskut Tidak Mudah Jadi Lemau. Ada yang dah mula membuat biskut raya ke? Awal-awal buat biskut raya ni bagus juga .. sebab nanti, di akhir ramadan boleh tumpukan untuk beribadah dan mencari malam 1000 bulan. Cuma kadangkala bila dah buat biskut awal-awal ni, kita risau ia akan jadi lemau.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

3 Tanda Malam Lailatul Qadar Telah Berlaku

Apabila tiba 10 malam terakhir bulan Ramadan, maka berlumba-lumbalah ramai umat Islam untuk beribadah lebih hebat daripada kebiasaan. Tujuannya adalah satu, iaitu untuk mendapat keberkatan dan kelebihan yang ada pada malam yang disebutkan sebagai Malam Lailatul Qadar (Al-Qadr). Ada banyak pendapat ulama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

#HidupTanpaKepuraan - Video Raya 2018 Bank MBSB

Hidup ini tak perlu berpura-pura. Kenalah hidup dengan jujur dan penuh ikhlas, terutama sekali bila dibandingkan dengan kehidupan di dunia alam maya. Ramai yang nampak bagus sangat bila kongsi kisah di media sosial, tetapi hakikatnya semuanya itu untuk menunjuk dan berpura-pura. Ada je insan-insan sebegini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Filem Pendek Raya 2018 Hot FM - Mana Angah?

Anda dah tonton filem pendek Raya 2018 daripada Hot FM tak? Best siut filem pendek ni, ia kisah bertajuk "Mana Angah?". Baru je keluar di YouTube pada 31 Mei 2018... dah capai views sampai 100,000 lebih waktu saya pertama kali tonton filem pendek raya Hot FM ni. Filem Pendek Raya 2018 Hot FM - "Mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Cara Check Kereta Honda atau Nissan Kena Ganti Airbag

Isu beg udara pada kenderaan penumpang jenama Honda kembali diperkatakan. Apatah lagi apabila terdapat kes kemalangan yang mengakibatkan kematian disebabkan kegagalan fungsi beg udara ini. Atas sebab ini, pihak kerajaan Malaysia telah mengambil langkah drastik untuk melarang mana-mana kenderaan yang tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Inilah Ratu Kerengga, Muncul Depan Rumah

Jenuh saya fikirkan semut apakah yang bersaiz besar muncul di depan rumah saya tempoh hari. Setelah membuat pencarian, akhirnya saya dah temui jawapan ... rupanya, semut besar berpunggong kehijauan itu adalah merupakan Ratu Kerengga, juga dikenali sebagai Weaver Ant (Queen). Sepengalaman sayalah, warna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Harga Saga Bawah RM30 Ribu Promosi Raya Proton 2018

Sempena dengan musim perayaan ini, PROTON menawarkan kepada pelanggan-pelanggannya tawaran terhebat bagi model Saga dengan harga terbaik dalam tempoh 10 tahun. Di samping itu, terdapat juga penjimatan istimewa ditawarkan untuk model-model Proton lain. Harga Proton Saga Bawah RM30K Duit Raya Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Permohonan Online Bantuan Pendaftaran Pelajar ke IPT/Politeknik Kerajaan Negeri P. Pinang

Berita baik untuk para ibu bapa yang ada anak-anak yang telah mendapat tempat atau ingin menyambung pelajaran ke peringkat Institusi Pengajian Tinggi dan Politeknik, khususnya untuk penduduk Pulau Pinang. Anda kini boleh mendapatkan bantuan kewangan daripada Kerajaan Negeri Pulau Pinang sebanyak RM1,000...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

Wife Shopping Beli Online Beg 'Tote' Harrods Dari U.K Untuk Hari Raya

Wah .. wah .. wah.. diam-diam isteri saya dah beli sebuah beg 'tote' jenama Harrods secara online di FB. Aha, barang beli dari U.K tu. Tak tahulah berapa harga, tapi saya tahu wife saya bukan jenis yang suka berbelanja mewah. Sekarang ni memang dah mudah nak beli barang-barang dari oversea ni. Boleh beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

'Kuih Habuk Mak' - Filem Pendek Raya 2018 Traveloka

Makin banyak dah iklan Raya 2018 muncul di sana-sini, lebih-lebih lagi di internet ni. Malah, dah ada beberapa iklan Raya terkini yang ditayangkan di kaca TV. Antara iklan raya terawal muncul ialah 'Kuih Habuk Mak', sebuah filem pendek Raya 2018 daripada Traveloka. Kuih Habuk Mak - Filem Pendek Raya 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

5 Perkara Patut Elak Bila Ajar Anak Membaca Guna Kaedah Fonetik

Tentu seronok melihat anak-anak kecil seawal usia 4-5 tahun dah boleh membaca, atau melihat gelagat mereka sedang membaca. Saya sendiri seada boleh mahu melihat anak-anak boleh membaca dengan baik. Tetapi, tidak boleh sangat memaksa mereka untuk mengenal huruf dan membaca di usia yang terlalu awal, kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

Pemangkin Untuk Berjaya Dalam Hidup

Pemangkin untuk berjaya. Apakah yang menjadikan pemangkin atau katalis diri anda untuk beranjak dari satu yang tiada apa-apa kepada seseorang yang berjaya? Saya kerap tanya pada diri, apakah yang mendorong diri untuk lebih berjaya dari semalam, dan lebih berjaya esok hari berbanding hari ini? Ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

Resepi Onde-Onde atau Buah Melaka

Onde-onde atau kuih Buah Melaka adalah antara kuih-muih tradisional yang memang menjadi kegemaran kami sekeluarga. Kuih ini sangat mudah didapati di tempat saya. Ia antara kuih yang sebenarnya tak susah pun nak membuatnya. Resepi Onde-Onde atau Buah MelakaCara membuat atau resepi Onde-Onde atau Buah Melaka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 6 days ago.