User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 38

Vivo NEX 3, Telefon Pertama 5G di Malaysia

Vivo NEX3 - Telefon Pertama 5G di Malaysia. Kali ni anda mesti teruja dengan penampilan peranti baharu daripada Vivo. Vivo telah melancarkan peranti mereka yang pertama menyokong teknologi 5G di Malaysia. Wow! Ia memang satu langkah yang ke hadapan daripada jenama lain.Peranti yang dimaksudkan ialah telefon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
3 weeks and 6 days ago.

 

Jumlah Trafik Blog Bulan September 2019 Meningkat

Statistik bulan September 2019. Alhamdulillah, berganjak lagi ke satu bulan di tahun 2019. Cepat benar masa berlalu kan? Rasanya baru sahaja saya kongsikan mengenai statistik trafik blog ini untuk bulan Ogos 2019, sekarang dah sampai ke pertengahan bulan Oktober. Biasanya, saya akan ambil nilai pageviews...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks ago.

 

Perubahan Baharu Blogger.com Untuk Kelebihan Mesra Mobile

Siapa sini menggunakan blogspot atau blogger.com untuk berblog macam saya? Aha .. anda sedar tak yang sesuatu yang baharu sedang dilaksanakan oleh pihak Google Blogger? Jika anda perasan, ada satu notifikasi di sudut bawah dalam dashboard blogspot anda, yang menyatakan yang blogger.com akan ada sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks ago.

 

Jana Income Online Affiliate Involve Asia - Terima Komisen Kali Ke 4

Bayaran keempat dari progam affiliate Involve Asia. Alhamdulillah, saya telah pun dapat manfaat daripada mempromosikan produk-produk dan jenama dalam program affiliate percuma Involve Asia ni. Ini merupakan pembayaran kali keempat yang saya terima sejak mendaftar dalam program ini, dan kali kedua untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Rujukan PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29

Cari rujukan dan contoh soalan untuk peperiksaan online kemasukan perkhidmatan awam (PSEE) Penolong Pegawai Tadbir gred N29? Anda berada di laman yang betul dan tepat. Pihak kami dengan kerjasama Tim Infokerjaya telah sediakan satu pakej rujukan umum untuk calon-calon yang dipanggil mengambil peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 weeks and a day ago.

 

Servis Menjawab Exam Online PSEE - Satu Kesalahan AMORAL

Servis menjawab soalan PSEE. Jangan mudah terpedaya dengan janji dan perkhidmatan seperti ini. Sebagai calon yang bertanggungjawab, anda patut bersyukur dan rasa bertuah kerana dipilih untuk menjadi calon dalam peperiksaan online kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE).Seorang bakal penjawat awam sepatutnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
4 weeks and a day ago.

 

Petua Elak Kucing Berak Kencing Merata Tempat Tinggalkan Bau Busuk

Rumah saya kerap menjadi tempat pertapaan kucing-kucing jalanan. Rumah saya jadi tempat mereka mendapatkan makanan, tempat tidur dan beranak-pinak. Beberapa kali juga, haiwan yang menjadi kesayangan Nabi Muhammad S.A.W ini masuk tanpa kebenaran ke dalam rumah. Tidur di atas tilam, kencing merata dan mencuri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

ASUS ROG Phone II Pra-Tempahan Bermula 14 Oktober

Khas untuk peminat smartphone game online. Ramai juga yang menanti kehadiran sebuah smartphone berkuasa untuk bermain game di smartphone. Yeahh .. penantian anda bakal berakhir. Kaki gamers di Malaysia pasti teruja dengan berita ini. Smartphone gaming, ASUS ROG Phone II yang lama dinantikan bakal dijual di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

23 Soalan Ujian Psikometrik

Anda mencari contoh soalan untuk Ujian Psikometrik yang bakal anda duduki bulan ini? Anda ingin tahu bagaimana soalan Psikometrik ditanya dalam peperiksaan PSEE? Anda ingin buat latih-tubi sebelum Ujian Psikometrik sebenar?Anda berada di blog yang betul. Kami menyediakan beberapa contoh soalan-soalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

35 Contoh Soalan Psikometrik Peperiksaan Kemasukan Perkhidmatan Awam

Contoh soalan Ujian Psikometrik. Sejak saya memperkenalkan rujukan dan panduan berkaitan kemasukan kerja kerajaan, ramai yang bertanyakan mengenai contoh-contoh soalan Ujian Psikometrik yang merupakan ujian wajib lulus untuk sesetengah jawatan kemasukan Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian Psikometrik asalnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

10 Contoh Soalan Seksyen Daya Penyelesaian Masalah PSEE

Salah satu komponen yang biasa ditanya dalam Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) adalah Seksyen Daya Penyelesaian Masalah. Soalan dalam seksyen ini biasanya merupakan soalan-soalan matematik asas sesuai dengan jawatan yang dipohon.Soalan seksyen ini ada waktunya ditanya dalam bentuk soalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Rujukan Contoh Soalan PSEE Pembangunan Masyarakat S29

Ada yang terlibat dengan peperiksaan online Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat gred S29? Menerusi laman web rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), satu peperiksaan online untuk jawatan ini akan diadakan pada 18 Oktober 2019, bersamaan hari Jumaat.Kepada anda yang dipanggil untuk menjalani...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Seleksi 30 Soalan Asas Temuduga Kerja Kerajaan

Anda dipilih untuk hadiri temuduga kerja kerajaan bulan ini? Tahniah kami ucapkan. Anda sememangnya antara calon yang hebat dan berkelayakkan kerana berjaya sampai ke peringkat ini. Temuduga adalah proses terakhir sebelum anda benar-benar dipilih sebagai seorang penjawat awam.Pihak Suruhanjaya Perkhidmatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Syok Ni Shopping Shopee 10-10, Boleh Beli Realme 5 Pro

Bermula tengah malam ini, iaitu tepat jam 00:00 am 10 Oktober 2019, akan berlangsungnya jualan yang sangat syok di Shopee. Mana taknya, buat kaki shopping online macam saya, ada tawaran harga sangat murah serendah RM10 untuk produk elektronik berjenama. Memang syok habis macam ni kalau dapat rebut tawaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Pemilik iPhone 11 Pertama di Malaysia

Apple iPhone 11 telah pun dilancarkan dan kini ia dijual dan boleh didapati di kebanyakkan online shopping mall, termasuklah Shopee. Ramai peminat telefon premium ini teruja dengan kehadiran Apple iPhone 11 ini. Apple Malaysia juga telah mula menjual telefon pintar terbaru mereka ini, iaitu iPhone 11, ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Utusan Melayu Sah Tutup 9 Oktober 2019

Berita yang rasanya telah ramai yang tahu. Ya, hari ini adalah hari terakhir Utusan Melayu (M) Berhad menjalankan operasi perniagaannya. Ia berikutan kegagalan syarikat tersebut untuk menjana keuntungan, selain kegagalan untuk membayar hutang syarikat serta gaji pekerjanya. Tahap kewangan syarikat Utusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Contoh Soalan PSEE Bahasa Inggeris

Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) 2019. Format peperiksaan online untuk kemasukan ke perkhidmatan awam melibatkan beberapa pecahan seksyen. Pecahan seksyen peperiksaan ini tidak sama mengikut permohonan jawatan.Berdasarkan daripada pengalaman kami, secara amnya dan kebanyakkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 month ago.

 

Cara Mudah Panggang Ayam - Hanya Guna Air Fryer

Ayam Panggang - Menu masakan paling sempoi dan sedap dimakan dengan nasi panas. Yeahhh .. siapa yang tak suka ayam panggang kan? Anak-anak kecil pun suka makan ayam panggang. Dan menu masakan ayam panggang adalah antara yang paling mudah nak dibuat. Menu macam ni boleh dimasak dengan pelbagai cara. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month ago.

 

Panduan Rujukan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Panduan Rujukan Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Wah, nampaknya bulan ini penuh untuk panggilan temuduga pelbagai jawatan di dalam kerajaan. Saya dah semak di laman Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), ada beberapa panggilan temuduga untuk calon-calon yang berjaya lepasi tahap pertama, iaitu peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.

 

9 Perkara Perlu Diketahui Untuk Ambil Anak Angkat

Setiap pasangan yang berkahwin pasti menginginkan zuriat sendiri. Namun begitu, bukan semua pasangan berkahwin itu akan dianugerahkan dengan anak sebaik sahaja mendirikan rumahtangga. Ada pasangan yang sudah lama bernikah, namun masih belum ada rezeki dikurniakan Allah untuk menimang cahayamata sendiri. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 month and a week ago.