User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 39

Contoh Surat Rayuan Mohon Pergi Haji

Menunaikan ibadah haji adalah merupakan impian semua umat Islam. Ia satu anugerah dan kelebihan diberikan oleh Allah S.W.T buat mereka yang dapat serta berpeluang menunaikan ibadah haji yang merupakan rukun Islam kelima. Ia menjadi kenangan termanis dalam hidup seorang Muslim menjadi tetamu Allah menunaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

Seksyen A - Daya Penyelesaian Masalah PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29

Peperiksaan Online Kemasukan Perkhidmatan Awam (PSEE) untuk jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29 akan diadakan pada Oktober ini, iaitu pada 25 dan 30hb Oktober 2019. Untuk peperiksaan online kali ini,... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Rahsia Dapat Kerja Awal dan Naik Pangkat Mudah

Kali ini, kami nak kongsikan satu tips terbaik khusus untuk mereka yang baru sahaja bergelar fresh graduate. Pun begitu, tips ini sebenarnya adalah lebih bagus untuk dipraktikkan oleh mereka yang... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Sergah Anak Bantutkan Perkembangan Otak Emosi Mereka

Siapa sini kerap dan suka sergah anak-anak - tak kiralah waktu tengah marah atau tengah tension. Tahukah anda tindakan anda itu hanya akan merencatkan perkembangan otak mereka. Ini adalah perkara yang saya sendiri baru sedar selepas membaca majalah PaMa. Memang biasa kita melihat segelintir ibu bapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Pengalaman Pertama Kali Accident Dilanggar Belakang, Cara Nak Claim Insuran Pihak Ketiga

Jika ada pembaca blog ini yang mengikuti (follow) saya di Facebook, tentu pernah baca mengenai kejadian kereta saya terlibat dengan kemalangan, dilanggar dari belakang oleh sebuah kereta Mazda CX6. Ia satu kejadian yang tak disangka, semuanya bermula apabila emak saya teringin nak makan buah durian. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Semak Rank Blog di Alexa, Berada Bawah 1500

Lama saya tak semak kedudukan trafik blog ini menurut metrik disediakan oleh Alexa. Rupanya dah banyak berlaku perubahan yang positif. Alhamdulillah, trafik yang semakin meningkat sejak beberapa bulan ini, telah membolehkan rank blog ini di Alexa berada pada kedudukan yang agak baik. Alexa. Dulu ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Contoh Soalan Kefahaman Bahasa Inggeris PSEE Penolong Pegawai Tadbir

Tak tahu nak baca apa untuk peperiksaan online PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29 dijadualkan pada Oktober ini? Tak tahu seksyen apa yang terlibat di dalam peperiksaan online ini? Tak pasti mengenai... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Remaja 14 Tahun Maut, Telefon Meletup Ketika Tidur

Dah banyak dilaporkan oleh media massa mengenai insiden dan kejadian melibatkan telefon pintar meletup dan terbakar. Malah, tular beberapa video yang menunjukkan bahaya telefon pintar ini. Anda tentu masih ingat lagi beberapa insiden tak diingini yang pernah terjadi akibat letupan telefon pintar? Walaupun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

90 Peratus Botol Minuman Berjenama Ada Mikroplastik

Hari ini, hampir keseluruhan produk makanan khusunya air menggunakan botol plastik. Walaupun ia kemungkinan suatu yang baik bagi anda mendapatkan makanan yang dibungkus, disimpan, dipanaskan, dilapisi atau dihidangkan dalam plastik, namun malangnya terdapat bukti yang mendedahkan bahawa plastik akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

7 Amazing Attractions in Taiping, 3rd Most Sustainable City in The World

We can’t get enough of Taiping since it recently won 3rd most sustainable city in the world! (technically speaking, with less than 500,000 population, Taiping is still considered a town and not yet a city!) Taiping is an underrated gem for tourists because it contains such a rich history of the country,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

5 Symbols of Everyday Life in Bali for Tourist To Know

Since 1960 Bali had grown to be the most famous international destination. The mere mention of Bali invokes the image of its varied landscape of lush rice terraces and barren volcanic hillsides, rugged coastlines and sandy beaches, making it one of the world’s best known paradises on earthThe small...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

Rujukan Khas Exam Online Penolong Pegawai Tadbir N29 Oktober

Terlibat dengan peperiksaan online PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29 pada 25 atau 31 Oktober ini? Anda dah ada rujukan exam tak untuk buat persediaan sebelum peperiksaan online sebenar? Jika belum,... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Dilemma Beli Rumah atau Beli Kereta Dahulu? Panduan Untuk Mereka Baru Bekerjaya

Nak beli rumah dulu atau kereta dulu, mana satu yang lebih berbaloi? Memang menjadi dilemma bagi kebanyakkan orang terutama sekali untuk mereka yang baru hendak memulakan kerjaya. Perkara normal yang memang biasa berlaku.Sama ada nak membeli rumah atau kereta? Persoalan ini berlaku kerana merasakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

Madihah Peroleh Income 4 Angka Sebulan Ketika Masih Belajar di IPT

Berniaga. Dalam hangat diperkatakan soal kekurangan peluang kerja untuk para lepasan ijazah dan graduan, mengapa tidak memilih untuk menjalankan bisnes atau perniagaan sendiri? Zaman sekarang, zaman... Dapatkan info penuh pelbagai tips di https://www.ikerjayagraduan.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
5 months and a week ago.

 

Pengalaman Mengandung Bayi Songsang - Akhirnya Lahir Secara Normal

Pengalaman bersalin setiap ibu pastinya ada macam-macam. Kalau tiada masalah, in Sha Allah, anak yang dikandung akan dilahirkan secara normal. Memang satu anugerah dan rezeki buat ibu yang dapat bersalin normal. Tapi ada juga yang sepanjang kehamilan tak ada masalah, tetapi bila tiba waktu untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

7 Kelebihan dan Manfaat Air Halia Untuk Wanita

Halia memang banyak manfaatnya. Ada sebab kenapa ia menjadi bahan penting dalam banyak resepi masakan di dunia ini. Malah, halia ada dijadikan halwa dan juga jeruk, selain minuman untuk kesihatan.Sebenarnya, halia sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan wanita. Cara paling mudah untuk mendapat manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

Guna Istilah PM Tepi - Boleh Didenda RM100K

Istilah PM TEPI amat popular bagi peniaga online. Rata-rata yang berniaga online terutama menerusi platform Facebook akan mengguna-pakai istilah ini yang asalnya adalah PM HARGA (private message harga). Tak kira samada anda seorang penjual atau pembeli, istilah PM TEPI sudah menjadi satu amalan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

Vivo NEX 3, Telefon Pertama 5G di Malaysia

Vivo NEX3 - Telefon Pertama 5G di Malaysia. Kali ni anda mesti teruja dengan penampilan peranti baharu daripada Vivo. Vivo telah melancarkan peranti mereka yang pertama menyokong teknologi 5G di Malaysia. Wow! Ia memang satu langkah yang ke hadapan daripada jenama lain.Peranti yang dimaksudkan ialah telefon...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
5 months and a week ago.

 

Jumlah Trafik Blog Bulan September 2019 Meningkat

Statistik bulan September 2019. Alhamdulillah, berganjak lagi ke satu bulan di tahun 2019. Cepat benar masa berlalu kan? Rasanya baru sahaja saya kongsikan mengenai statistik trafik blog ini untuk bulan Ogos 2019, sekarang dah sampai ke pertengahan bulan Oktober. Biasanya, saya akan ambil nilai pageviews...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.

 

Perubahan Baharu Blogger.com Untuk Kelebihan Mesra Mobile

Siapa sini menggunakan blogspot atau blogger.com untuk berblog macam saya? Aha .. anda sedar tak yang sesuatu yang baharu sedang dilaksanakan oleh pihak Google Blogger? Jika anda perasan, ada satu notifikasi di sudut bawah dalam dashboard blogspot anda, yang menyatakan yang blogger.com akan ada sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 months and a week ago.