User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 12

Video Bagaimana Bentuk Kereta Dari Kotak Jadi Melengkung!!

Anda tahu sejarah awal bagaimana sebuah kereta dari berbentuk kotak menjadi melengkung atau curvy seperti sekarang? Aha, kalau tak tahu, baik anda tonton video yang saya kongsikan dalam blog post kali ini. Sesuatu yang menarik untuk diketahui secara am bagaimana bentuk kereta boleh bertukar menjadi lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Senarai Ranking MRSM 2018 Berdasarkan Result SPM 2017

Ramai yang sudah tahu kedudukan ranking sekolah-sekolah SBP 2018 bersandarkan pencapaian SPM 2017. Bagaimana pula dengan kedudukan atau ranking bagi Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) untuk tahun 2018 berdasarkan keputusan SPM 2017? Jom lihat senarai terkini kedudukan MRSM untuk tahun 2018 ini, dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

7 Tips Elak Instagram Anda Kena Hacked

Sejak ramai dah reti dan pandai gunakan Instagram untuk bisnes dan meningkatkan populariti, ia menjadi antara tempat sesetengah orang untuk tunjuk pandai sebagai seorang penggodam. Antara sasaran penggodam ialah akaun Instagram yang ramai pengikut terutama sekali pemilik akaun dari kalangan selebriti. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Senarai Ranking Sekolah Berasrama Penuh (SBP) 2018 Mengikut Result SPM 2017

Senarai kedudukan Sekolah Berasrama Penuh (SBP) 2018 berdasarkan keputusan SPM 2017. Ramai sudah sedia maklum bahawa keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2017 diumumkan pada 15 Mac 2018. Keputusan SPM 2017 boleh diperoleh mulai jam 10 pagi pada 15 Mac 2018 di sekolah masing-masing. Berdasarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Pengalaman Pertama Guna Booking.com Tempah Apartment Untuk Bercuti

Anda biasa buat tempahan hotel secara online? Dah pernah gunakan Booking.com tak? Tahu tak apakah kelebihan menempah menerusi Booking.com ini? Aha, in Sha Allah .. dalam post ini anda akan dapat tahu satu kelebihan menarik apabila anda buat tempahan online samada hotel, apartment atau homestay menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month ago.

 

Ketam Nipah Masak 3 Rasa

Sedapnya Ketam Nipah Masak 3 Rasa. Baru ni saya pulang dari Pulau Langkawi, singgahlah di sebuah restoran. Ada menu istimewa hidangan Ketam Nipah. Ada 3 jenis masakan diberikan sebagai pilihan, tetapi saya pilih untuk merasa Ketam Nipah Masak 3 Rasa. Ketam Nipah Masak 3 RasaPost kali ini, saya tak nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Stephen Hawking Meninggal Dunia di Usia 76 Tahun

Prof. Stephen Hawking meninggal dunia di usia 76 tahun, begitu menurut jurucakap keluarga beliau; dilaporkan MSN News. Anak-anak Prof. Stephen Hawking, iaitu Lucy, Robert dan Tim berkata di dalam satu kenyataan; "Kami sangat sedih untuk memberitahu bahawa ayah kesayangan kami meninggal dunia hari ini".

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

6 Perkara Penting Urus Bisnes Homestay

Baru-baru ini saya ada berkongsi tentang tips untuk melariskan bisnes homestay, selain berikan sedikit panduan bagaimana nak mulakan bisnes homestay ini sebagai salah satu punca pendapatan. Dalam entri tersebut, saya ada sebut tentang satu ebook yang ditulis oleh seorang jutawan Homestay di Malaysia, iaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Ez Buy Kini Dengan JD.com Mogujie Untuk Lebih Pilihan Bershopping!

Jika anda kaki shopping online, apatah lagi andai anda seorang yang suka berfesyen tentu tahu akan kewujudan lama web Ezbuy.my. Laman web ini menawarkan banyak pilihan produk pada harga yang cukup murah. Bukan setakat untuk fesyen, tetapi juga untuk elektronik, perabot, hiasan dalaman dan banyak lagi. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

9 Foto Pauline Tan - Duta DFKL 2018, Pelakon Kebaya Mek Hwa

Pauline Tan. Tentu ramai yang tidak pernah dengar nama pelakon dan pengacara berbangsa Cina ni. Andai anda peminat drama, mungkin sudah sedar kehadirannya sebagai pelakon dalam drama Kebaya Mek Hwa ditayangkan dalam slot Cerekarama 17 Februari 2018 lalu. Pauline Tan juga adalah pengacara di 8TV. Kebaya Mek...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Pelawak Amir Jual Air Jagung Amirreka, Siap Ada Stokis di Beberapa Negeri

Serius ni, jual air memang untung banyak. Malah, kalau kena caranya, anda boleh dapat menjana pendapatan sehingga RM3,000 hingga RM4,000 sebulan. Nak-nak lagi kalau jual air balang yang kosnya rendah di bulan Ramadan. Fuh .. memang masyuk. Bisnes jual air ni memang mudah. Kalau terlintas di fikiran, nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Promosi Menarik Pakej Percutian Sempena Matta Fair 2018

Siapa kaki travel dan suka melancong? Aha .. tak kiralah melancong dalam negara ke atau keluar negara. Inilah masanya untuk anda grab segala tawaran menarik yang ada dalam Matta Fair 2018 yang bakal berlaku pada 16 hingga 18 Mac 2018 di PWTC, Kuala Lumpur. Promosi dan Tawaran Menarik Matta Fair 2018Saya...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

12 Tips Panduan Cegah Kulit Kering

Tips Untuk Cegah Kulit Menjadi Kering. Ada masalah dengan kelembapan kulit anda? Boleh cuba tips ini. Saya pun sering alami masalah serupa. Kulit kering akan menjadikan kita nampak macam manusia bersisik, dan tidak bermaya. Jadi bagaimana cara mudah untuk merawat dan mencegah kulit seperti ini? 12 Panduan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Sup Ikan Merah, Ikan Merah Goreng dan Masak Lemak Jantung

Antara hidangan menu tengahari yang best, Sup Ikan Merah, Ikan Merah Goreng dan Jantung Pisang Masak Lemak. Fuh .... ada lauk dan ada sayur. Kira makanan seimbang la kan? Ekekekekekee... Menu Mudah - Sup Ikan Merah, Ikan Merah Goreng dan Masak Lemak JantungNi antara hidangan yang pernah saya masak untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Dah Update Lazada App? Ada diskaun 15%

Anda kaki shopping online di Lazada? Ok, jika ya .. maka cepat-cepat update atau muat-turun aplikasi Lazada (Lazada app) untuk menikmati diskaun sebanyak 15% menerusi kod baucer yang disediakan. Kod diskaun baucer Lazada ini hanya boleh digunakan untuk pembelian menerusi aplikasi Lazada sahaja. Jadi, jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Tips Memilih Cara Guna Sunblock Yang Betul Dari Dr. Erna Nadia

Anda seorang yang mementingkan kecantikan dan kesihatan kulit tak? Aha, bagi kebanyakan wanita yang menjaga kecantikan dan kesihatan kulit, sunblock atau krim perlindungan cahaya matahari adalah suatu kemestian yang perlu disapu setiap hari. Apatah lagi kalau banyak terlibat dengan kerja di luar. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

7 Tips Agar Anak Suka Membaca Al-Quran

Tentu seronok kan kalau anak-anak suka membaca Al Quran. Saya sebagai bapa kepada 4 orang anak memang nak sangat lihat anak-anak menjadikan Al Quran itu bacaan setiap hari. Bukan mudah nak mendidik anak untuk senang dan suka membaca Al Quran. Dalam didik anak untuk suka baca Quran ni, kena dilakukan secara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Resepi Mudah Kambing Black Pepper

Resepi Mudah Masak Kambing Black Pepper. Anak-anak saya suka juga makan menu kambing ni di rumah. Kalau kat luar, jarang mereka order menu berasaskan kambing. Mereka tahu, harga menu kambing memang mahal. Jadi, apabila anak saya nak makan kambing, saya selalunya yang akan masak menu ni, paling simple dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

Top 10 Individu Jutawan Terkaya Malaysia 2018

Senarai top jutawan atau billionaires 2018 sudah dikeluarkan oleh majalah Forbes. Dalam senarai 'Forbes Billionnaires List 2018' tersebut, seramai 14 individu dari Malaysia telah disenaraikan antara terkaya di dunia. Buat kesekian kalinya, Tan Sri Robert Kuok disenaraikan sebagai individu paling kaya di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.

 

15 Gambar Aen Syahera, Jutawan Kosmetik Dari Kelantan

Gambar Jutawan Kosmetik dan Pengasas Syahera Beauty. Kenal dengan wanita dalam gambar di atas? Beliau adalah Aen Syahera, pengasas produk kosmetik Syahera Beauty berasal dari Kelantan. Gambar Aen Syahera pernah tular dan menjadi bualan apabila dikaitkan bercinta dengan seorang pelakon popular. Gambar Aen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
1 month and a week ago.