User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 11

12 Fakta Mengenai Buah Durian Tips Menikmatinya Dengan Betul

Musim durian dah nak sampai ke penghujungnya, namun masih ramai lagi yang mencari Raja Buah ini. Jika sebelum ini, saya dah kongsi mengenai tips untuk memilih buah durian yang bagus, elok dan berbaloi untuk dibeli/dimakan, kali ini saya nak kongsikan sedikit info atau fakta mengenai buah ini yang menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 6 days ago.

 

Filem Munafik 2 Dijangka Lebih Seram

Filem terbaru Munafik 2, 'buah tangan' terbaru dari pengarah muda Syamsul Yusof bakal menemui peminat filem di pawagam pada 30 Ogos 2018. Video trailer filem Munafik 2 telahpun dimuat-naik ke laman YouTube dan menerima tontonan yang tinggi oleh netizen. Filem Munafik 2 Lebih Seram Filem Munafik 2 dijangka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks ago.

 

Hint Nak Lulus Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Penolong Pegawai Tadbir N29

Anda terima panggilan dari SPA untuk peperiksaan REQT jawatan Pegawai Tadbir dan Penolong Pegawai Tadbir Sarawak? Dah buat persediaan? Dah tengok contoh-contoh soalan exam ini tak? Nak hint untuk lulus peperiksaan Pegawai Tadbir N41 dan Penolong Pegawai Tadbir N29 tak? Ok. Ada rujukan khas untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and a day ago.

 

Beli 'Pampers' PetPet Murah, Online Jer Senang

Murah murah murah. Kalau nak beli 'pampers' jenama PetPet, belilah secara online sebab harga PetPet jauh lebih murah dibandingkan dengan di kedai-kedai atau pasaraya. Isteri saya baru je borong lampin pakai buang jenama PetPet ni di laman web shopping online popular di Malaysia ... aha mana lagi kalau bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Filem Munafik 2 Dijangka Lebih Seram

Filem terbaru Munafik 2, 'buah tangan' terbaru dari pengarah muda Syamsul Yusof bakal menemui peminat filem di pawagam pada 30 Ogos 2018. Video trailer filem Munafik 2 telahpun dimuat-naik ke laman YouTube dan menerima tontonan yang tinggi oleh netizen. Filem Munafik 2 Lebih Seram Filem Munafik 2 dijangka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and a day ago.

 

Rujukan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Penolong Pegawai Tadbir N29 Sarawak

Tak tahu apa nak prepare untuk peperiksaan REQT Sarawak bagi jawatan Pegawai Tadbir N41 dan Penolong Pegawai Tadbir N29? Jika anda merupakan calon untuk peperiksaan bagi dua jawatan ini, anda berada di laman yang betul. Kami ada sediakan rujukan khas untuk peperiksaan Pegawai Tadbir negeri Sarawak ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 2 days ago.

 

Contoh Soalan Psikometrik Exam SPA

Contoh Soalan Psikometrik Exam SPA. Ramai lepasan graduan yang memohon kerja kerajaan menerusi portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Antara kriteria pemilihan ke jawatan kerja kerajaan adalah mesti lulus ujian atau peperiksaan Psikometrik. Peperiksaan Psikometri adalah ujian mengenai bidang pengajian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

Nota Dasar Kerajaan Untuk Exam Pegawai Tadbir

Dah bersedia dengan nota-nota untuk peperiksaan jawatan Pegawai Tadbir? Antara bahagian penting untuk peperiksaan ini adalah berkaitan pengetahuan am yang ada kaitan dengan jawatan Pegawai Tadbir.Umumnya soalan pengetahuan am ini adalah berkaitan dengan isu semasa yang berlaku dalam negara dan luar negara.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 2 days ago.

 

12 Fakta Mengenai Buah Durian Tips Menikmatinya Dengan Betul

Musim durian dah nak sampai ke penghujungnya, namun masih ramai lagi yang mencari Raja Buah ini. Jika sebelum ini, saya dah kongsi mengenai tips untuk memilih buah durian yang bagus, elok dan berbaloi untuk dibeli/dimakan, kali ini saya nak kongsikan sedikit info atau fakta mengenai buah ini yang menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

Fakta Hangat Mengenai Yarsagumba, Digelar Viagra Himalaya

Yarsagumba - Anda pernah dengar nama herba ini tak?Yarsagumba ataupun nama saintifiknya Ophiocordyceps sinensis sedang heboh diperkatakan sekarang. Ini adalah kerana, setiap tahun pada bulan Mei dan Jun, ribuan orang akan mencari herba ini yang banyak terdapat di daerah Dolpa di Nepal Barat. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

Top 6 Laman Web Shopping Online Popular di Malaysia

Saya dan isteri memang kaki shopping online. Kalau ada promosi best, jualan dengan diskaun besar-besaran, atau ada kempen online yang tawarkan potongan harga istimewa, memang kami akan usyar-usyar - ibarat macam window-shopping secara onlinelah. Ada banyak laman web shopping online yang popular di Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

TaoBao Lubuk Usahawan Dropship

Kalau anda nak berniaga dropship, cubalah dapatkan produk dari laman web TaoBao. Laman web TaoBao adalah laman web dari China, yang menjual pelbagai jenis produk dan barangan dengan harga borong. Ia merupakan lubuk mendapatkan produk dengan harga murah untuk usahawan dropship. Tao Bao - Laman Web Shopping...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 2 days ago.

 

19 Blog Baru Untuk Diterjah

Senarai blog baru perlukan sokongan. Hari tu saya ada tanya menerusi FB personal saya, "Siapa ehh baru tulis blog? Kalau baru dua tahun, meh tinggalkan link blog korang di bawah.".. maka ramailah juga yang sudi tinggalkan link di ruangan komen status berkenaan. Saya memang dah niat untuk senaraikan blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Kereta Sewa Kota Bharu - Murah, Selesa, Selamat

Cari kereta sewa area Pengkalan Chepa dan Kota Bharu? Mengapa tidak gunakan servis kereta sewa di Kota Bharu disediakan oleh AG Car Rental Kota Bharu? Ok. Syarikat ini bukan sekadar berikan servis sewa kereta pandu sendiri tetapi juga turut menyediakan servis Chauffeur, atau pemandu.. inilah salah satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Pegawai Tadbir N41 Negeri Sarawak

Jika anda memilih untuk memohon jawatan Pegawai Tadbir gred N41 bagi negeri Sarawak, berikut adalah beberapa info penting mengenai jawatan ini yang perlu anda tahu. Ia sangat penting sebagai pengetahuan asas mengenai jawatan Pegawai Tadbir N41 ini.Antara perkara wajib perlu tahu mengenai jawatan Pegawai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 4 days ago.

 

Gaji Pegawai Tadbir Gred N41

Anda nak memohon jawatan sebagai Pegawai Tadbir gred N41? Sebelum anda memohon, atau hadir ke ujian serta peperiksaan berkaitan jawatan Pegawai Tadbir, anda perlu tahu maklumat dan info berkaitan jawatan Pegawai Tadbir ini, terutama berkaitan gaji Pegawai Tadbir gred N41.Jawatan Pegawai Tadbir gred N41...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 4 days ago.

 

Rujukan Exam Pegawai Tadbir MPSP

Dipanggil peperiksaan untuk jawatan Pegawai Tadbir MPSP? Cepat-cepat. Ramai yang telah ambil peluang mendapatkan rujukan exam ini. Anda? Exam tak lama lagi. Anda perlukan rujukan untuk lakukan persediaan. Jangan tunggu saat akhir.Rujukan Untuk Exam Pegawai Tadbir MPSP Anda perlu masa untuk studi. Jangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
3 weeks and 4 days ago.

 

Frame Gambar Pixajoy Dah Terima, Bestnya ...

Yeay, photoframe dari Pixajoy dah sampai. Memang best .. memang best. Alhamdulillah, tak sia-sia isteri saya melayan Pixajoy ni, dapatlah abadikan kenangan semasa Hari Raya tempoh hari dalam frame gambar. Jika sebelum ini, isteri saya suka gunakan Photobook untuk cetak gambar-gambar yang kami ambil, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Senarai Biodata Peserta Da'i 6 (2018) TV3

Da'i musim keenam sudah menemui penonton di TV3, setiap hari Jumat, jam 9 malam. Hari ini merupakan episode pertama program Da'i Pendakwah Nusantara ke udara (20 Julai 2018). Seramai 10 peserta baru akan berentap dalam Da'i 6 2018 ini. Saya sempat menonton program ini yang merupakan antara program realiti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Top 5 Best Things To Do in Malaysia That Are Free

Best Things To Do in Malaysia That Are Free. What do you do if you’re running low on cash, but you’ve got a thirst for exploration? Look for free things to do, of course! Many popular attractions will cost you a pretty penny, but Malaysia’s chock full of fun, exciting activities for you to do that...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.