User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 14

Masalah gangguan bekalan air di alor gajah, Melaka

Masalah gangguan bekalan air di alor gajah, Melaka | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Rasa-rasanya kerap juga alor gajah ni mengalami masalah bekalan air yang tiba-tiba tiada! Tahu-tahu, bukak paip takda air. Waktu balik kerja semalam, aku guna air paip dekat luar rumah untuk cuci laman. Ok je air nya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

Malacca di hapuskan!

Malacca di hapuskan!| Agak viral juga berita mengenai penggunaan nama Malacca bakal di hapuskan kerana kerajaan negeri Melaka telah mengeluarkan kenyataan bahawa, selepas ini samada penggunakan di dalam bahasa melayu atau bahasa inggeris haruslah menggunakan ejaan Melaka dan tidak akan ada lagi ejaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

Resepi air soda herbs mudah sedap.

Sumber : asapdapur.comResepi air soda herbs mudah sedap! | Sedar tak sedar, kita dah nak puasa kan? Hujung bulan ni je, dah tak lama je lagi. Dan sudah pastinya, pelbagai resepi minuman dan makanan yang akan muncul. Macam-macam nama. Dan kali ini, aku nak kongsikan dengan korang semua, Resepi air soda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

Kena marah dengan penghuni sarang semut api

Kena marah dengan penghuni sarang semut api | Kadang-kadang, boleh jadi tak percaya dengan perkara-perkara mistik ni, tapi kita kenalah terima hakikat bahawa, kita berkongsi kehidupan di dunia ini dengan makhluk yang lain. Cerita mrejoy kali ini macam ni, rumah yang aku duduk sekarang, ada tanah sikit kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

Pengalaman melihat kemalangan depan mata!

Pengalaman melihat kemalangan depan mata! | Semalam, anak kedua Mrejoy tak sihat. Deman dan selsema. Jadi kenalah bawa ke klinik untuk pemeriksaan. Dalam perjalanan nak balik ke rumah tu, minyak kereta pulak habis! Aduh! Yang Sebenarnya, meter minyak kereta aku tu rosak! Isi lah berapa banyak pun minyak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

Cara mudah buat scroll bar pada arkib blog.

Cara mudah buat scroll bar pada arkib blog | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ok, hari ini aku nak kongsikan dengan korang semua, cara paling mudah nak buat scroll bar pada arkib blog korang. Arkib blog tu apa? Ha, kalau korang perasan, dekat bahagian tepi blog korang tu, akan ada yang panjang-panjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

Pemilik WhatsApp group boleh dipenjara!

Pemilik WhatsApp group boleh dipenjara! | Agak viral juga berita mengenai admin whatsapp group boleh dipenjara ni. Semuanya selepas 1 penulisan di berita harian yang menyatakan bahawa mana-mana admin whatsapp group yang gagal membendung penyebaran maklumat palsu boleh dikenakan tindakan undang-undang dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Segmen Mencari Bloglist by Mya.

Jom join segmen ini dengan klik pada banner di atas.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com.

Jom join segmen ni dengan klik pada banner di atas ya!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Bagaimana menjadikan produk anda sangat laris di pasaran!

Bagaimana menjadikan produk anda sangat laris di pasaran! | Setiap jutawan tahu dan sedar bahawa, untuk membina kekayaan, mereka perlu membina nilai terlebih dahulu. Steve jobs contohnya, memiliki 2 syarikat yang bernilai berbilion dolar. Ketika mengasaskan Apple dan Pixar, dia meningkatkan nilai produknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Katanya ada pihak yang suruh.

Katanya ada pihak yang suruh | Rasanya semua dah tahu cerita mengenai Raja Bomoh malaysia yang sudahpun mengaku, segala macam perbuatan dia selama ini, samada menggunakan teropong buluh ataupun buah kelapa itu hanyalah lakonan semata-mata. Yang sebenarnya terlalu banyak persoalan yang timbul selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Naik turun minyak kini fenomena biasa!

Naik turun minyak kini fenomena biasa! | Kalau sebelum ni, kita akan terkesan selama sebulan samada minyak naik atau minyak turun, tapi sekarang ni kita akan terkesan selama seminggu! Kalau sebelum ni, katakan minyak turun 20sen, jadi selama sebulanlah kita rasa minyak turun tu. Tapi sekarang, lebih banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Seronoknya buat duit dengan Lynk.my.

Seronoknya buat duit dengan Lynk.my | Alhamdulilah. Hari ini aku nak kongsikan 1 cabang buat duit dengan blog. Rasanya kalau disebut lynk.my ni ramai yang dah tahu. Tapi tak apalah, aku beritahu pada mereka yang belum tahu ya. Tapi, sebelum aku cerita lanjut, aku nak juga beritahu, lynk.my ini tidak sesuai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Berapa nilai diri kita dalam kerjaya sekarang

Berapa nilai diri kita dalam kerjaya sekarang | Selepas beberapa keadaan yang aku lalui, sekarang aku nampak macam-macam benda terutamanya nilai diri kita di dalam sesuatu kerjaya tu. Maksud aku, kalau kita sekarang ni makan gaji, kita kena tahu, berapa nilai diri kita dalam syarikat tu. Aku dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Dah tak sempat nak update blog!

Dah tak sempat nak update blog! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk terus membuat kebaikan di bumi Allah ini. Dah baca cerita mengenai Orang miskin pun tak terlepas dari hasad dengki manusia ? sesungguhnya, ianya pasti adalah ujian daripada yang maha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Doa menghancurkan memusnahkan sihir pemisah suami isteri (rumahtangga)

Doa menghancurkan memusnahkan sihir pemisah suami isteri (rumahtangga) | Assalamualaikum salam sejahtera. Hari ini aku nak kongsikan cara perubatan islam iaitu dengan cara berdoa kepada Allah. Ianya bertujuan untuk memusnahkan sihir yang dihantar bagi tujuan memusnahkan atau memisahkan hubungan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Orang miskin pun tak terlepas dari hasad dengki manusia!

Orang miskin pun tak terlepas dari hasad dengki manusia! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Lama juga aku tidak menulis di atas kesibukan kerja baru ni. Terlalu banyak yang melanda kehidupan aku dalam tahun 2017 ni. Dan ianya seperti tidak menampakkan akan berhenti. Bertalu-talu masalah yang menimpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Apakah yang dimaksudkan dengan lifestyle blogger

Apakah yang dimaksudkan dengan lifestyle blogger | ahha! Petang-petang macam ni, MrEjoy nak menulis pasal kategori blogger pulak. Biasa tak orang tanya kita atau mungkin kita sendiri confuse, kita ni blogger dalam kategori yang mana? Ada banyak sebenarnya kategori blogger ni antaranya travel blogger, food...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and a week ago.

 

Ice cream Sandwich Vanilla Chocolate walls memang sedap!

Ice cream Sandwich Vanilla Chocolate walls memang sedap! | Ceritanya semalam nak belanja anak-anak aku makan aiskrim. Biasanya aku akan belikan mereka aiskrim dalam cup tu. Supaya baju mereka tak kotor kalau makan. Kemudian mesti perisa vanilla. Sebab vanilla kan bagus untuk sejukkan tekak. Eh? Yeker?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and a week ago.

 

Jangan sombong dengan kuasa yang ada.

Jangan sombong dengan kuasa yang ada | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk terus menulis. Ok, hari baik, penghulu segala hari ni, aku nak luahkan sedikit rasa hati, yang mungkin sama dengan cerita atau pengalaman korang. Rasanya korang pun dah boleh agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and a week ago.