User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 17

Stress! Buat kesilapan yang sama berulang kali

Stress! Buat kesilapan yang sama berulang kali | Assalamualaikum salam sejahtera. Lama dah tak menulis kat sini. Semuanya sebab fokus pada membangunkan blog baru. Yang tujuannya tak lain tak bukan, memberikan pendapatan sampingan dan mungkin 1 hari nanti, memberikan pendapatan utama kepada pemiliknya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Petanda akhir zaman semakin dekat?

Petanda akhir zaman semakin dekat? | Assalamualaikum salam sejahtera. Baru-baru ni Mrejoy ada tengok 1 video dekat youtube mengenai cerita seorang ustaz tentang di antara tanda-tanda akhir zaman yang semakin jelas. Yang sebenarnya, petanda-petanda kecil tu memang dah ada dekat sekeliling kita ni, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 3 weeks ago.

 

Alhamdulilah, selepas berbelas email, akhirnya..

Alhamdulilah, selepas berbelas email, akhirnya.. | Assalamualaikum salam sejahtera. Semoga semua berada di dalam keadaan sihat walafiat hendaknya. Seronok betul Mrejoy pagi ni. Yelah, selepas dapat tah berapa banyak email “prank” dari google, akhirnya hari ini mrejoy dapat email yang betul. Email...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months ago.

 

TASNEEM NATUREL : Penyelesaian masalah batuk, selsema, kembung dan ketidakselesaan anak-anak.

TASNEEM NATUREL : Penyelesaian masalah batuk, selsema, kembung dan ketidakselesaan anak-anak| Assalamualaikum salam sejahtera. Sekarang ni dah masuk musim hujan dekat area Melaka ni. Bila kerap hujan, cuaca akan berubah menjadi sejuk dari pagi bawa ke malam. Mrejoy ada 3 orang anak. Yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months ago.

 

Harga durian musang king melonjak pada RM800 1KG??

Harga durian musang king melonjak pada RM800 1KG?? | Assalamualaikum salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan Mrejoy semua? Harapnya sihat sejahtera hendaknya. Terkejut juga bila baca surat khabar pagi ni, bila ternampak artikel bertajuk harga durian musang king melonjak pada RM800 1kg! Mahal sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

“Job hopping” : Bagus atau tidak?

“Job hopping” : Bagus atau tidak? | Assalamualaikum salam sejahtera. Pernah dengar mengenai Job hopping atau dalam bahasa mudahnya, mereka yang gemar bertukar-tukar kerjaya. Memulakan Kerjaya dalam sesebuah syarikat dalam tempoh tertentu, katakan setahun atau kurang daripada itu kemudian bertukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

Jual 2 orang anak pada warga asing, ibu kena penjara 75 tahun!

Jual 2 orang anak pada warga asing, ibu kena penjara 75 tahun! | Assalamualaikum selamat petang. Kalau korang ada baca post Mrejoy yang bertajuk Ibu Jual 2 orang anak pada warga Bangladesh hanya kerana mahukan wang, ha, ini adalah cerita sambungannya. Ibu (tak layak sebenarnya guna istilah ni) telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

Senarai 12 lagu yang layak ke Anugerah Juara lagu ke 32 (AJL32)

Senarai 12 lagu yang layak ke Anugerah Juara lagu ke 32 (AJL32) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semalam, mrejoy berkesempatan nak tengok Muzik-muzik separuh akhir. Walaupun waktu tu tengah sibuk dengan laman sosial, tapi telinga ni dok dengar je sebab nak tahu lagu mana yang layak ke Anugerah Juara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and a week ago.

 

Setakat mana usaha anda untuk menjadi jutawan/manusia yang berjaya

Setakat mana usaha anda untuk menjadi jutawan/manusia yang berjaya | Assalamualaikum salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan semua? Harapnya sihat sejahteralah semuanya. Sekarang ni dah masuk musim hujan kan, jadi kena lebihkan perhatian kepada kesihatan diri dan juga keluarga. Oklah, hari ini nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 2 weeks ago.

 

Kali ni nekad dah nak..

Kali ni nekad dah nak.. | Assalamualaikum salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan semua. Harap sihat sejahteralah hendaknya ya. Hari ni sajalah Mrejoy nak sembang-sembang kosong memandangkan mood nak menulis tu tak kunjung tiba. Asyik buka tutup blog je kerjanya ni. Bila tengok blog rakan-rakan lain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 2 weeks ago.

 

Facebook dah semakin strict!

Facebook dah semakin strict! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mungkin ramai yang perasan yang facebook sekarang semakin strict. Lebih-lebih lagi pada peniaga online dan juga blogger. Tak boleh post banyak-banyak lagi pada group facebook kalau tidak kena block atau paling teruk kena banned terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara padam mesej yang tersalah hantar di Whatsapp

Cara padam mesej yang tersalah hantar di WhatsApp | Assalamualaikum salam sejahtera. Ok, ini pastinya 1 perkhabaran gembira buat mereka yang kerap sangat tersalah hantar mesej dalam whatsapp atau dalam group yang mereka join. Kadang tu, bukan sebab kita sendiri yang tersalah hantar. Tapi mungkin juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Ibu Jual 2 orang anak pada warga Bangladesh hanya kerana mahukan wang!

Ibu Jual 2 orang anak pada warga Bangladesh hanya kerana mahukan wang! | Assalamualaikum salam sejahtera. Rasa marah membuak-buak dalam hati ketika ini bilamana baca berita seorang ibu yang melacurkan 2 orang anaknya kepada 3 orang Bangladesh hanya kerana mahukan wang! Ibu ini selayaknya tidak boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Apa perlu buat bila blogspot kena deceptive site ahead?

Apa perlu buat bila blogspot kena deceptive site ahead? | Assalamualaikum salam sejahtera. Alhamdulilah, hari ini ada kelapangan masa sedikit untuk menulis. Yang sebenarnya semalam Mrejoy nak menulis dekat sini, tapi bila buka blog je, terus dapat warning blog deceptive site ahead! Warhhh! Apa tu?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months and 3 weeks ago.

 

Punca cuaca panas melampau yang kini melanda malaysia

Punca cuaca panas melampau yang kini melanda malaysia | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dalam beberapa hari ini, pasti ramai yang boleh rasa cuaca panas yang lain daripada yang lain bahangnya. Kata orang, kalau sidai baju, dah boleh kering beberapa trip dah. Fenomena cuaca panas melampau ni pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months ago.

 

TAC Cimb click bermasalah?

TAC Cimb click bermasalah? | Assalamulaikum salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis lagi hari ini. Ok, Ada sesiapa tak hari ini yang menggunakan sistem perbankan online? Rasanya ramai juga yang gunakan termasuklah Mrejoy. Pagi tadi Mrejoy ada kerja sikit. Nak transfer...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months ago.

 

Kisah seram yang berlaku di Hotel Amber Court Genting Highland.

Kisah seram yang berlaku di Hotel Amber Court Genting Highland | Assalamualaikum salam sejahtera. Hari ini Mrejoy nak cerita pasal kisah seram pulak. Bukan apa, 2-3 menjak ni, cerita pasal cerita seram di Amber court, genting highland, bermain di wall facebook Mrejoy. Ini mungkin berkaitan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and a week ago.

 

Sinopsis filem tombiruo 2017

Sinopsis filem tombiruo 2017 | Assalamualaikum salam sejahtera. Nampaknya ramai penonton yang memberikan 5 bintang kepada file mini. Mungkin kerana hero filem ini sedang meletop dengan tayangan drama Titian cinta agaknya? Atau mungkin benar, filem ini merupakan salah satu filem yang terbaik 2017? Buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and a week ago.

 

Flakka : Dadah yang menukarkan manusia menjadi Zombie!

Flakka : Dadah yang menukarkan manusia menjadi Zombie! | Assalamualaikum salam sejahtera. Baru-baru ni Mrejoy ada tengok 1 video dekat laman sosial facebook. Tajuk memang seram! Manusia bertukar menjadi zombie dekat luar negara! Bila tengok video tu, mrejoy terus jadi takut! Dah kenapa sampai jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and a week ago.

 

Harga rasmi iphone X Malaysia.

Harga rasmi iphone X Malaysia | Pastinya peminat-peminat iPhone di malaysia menantikan harga iPhone X Malaysia selepas pengumuman harga iPhone 8 dan 8 Plus bermula RM3649 hingga RM4899. Harga yang diumumkan ini juga sebenarnya menimbulkan pelbagai reaksi pengguna kerana dikatakan terlalu mahal. Dan seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and a week ago.