User Profile: aimanabdullah

Show pings in: English | Malay | All

 

aimanabdullah

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 7

Pengalaman Bercuti Di I-Soho Shah Alam

Pada hujung minggu lalu, aku bersama keluarga sempat meluangkan masa dengan bercuti ke Shah Alam. Kesemua dalam 5 orang ahli. Jadi kami ambil keputusan untuk sewa kondo berdekatan dengan tempat tarikan menarik di Shah Alam iaitu di kondominium I-Soho Shah Alam.Di Shah Alam, jika anda berminat bermalam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara Semak Baki Akaun Maybank

Dalam artikel ini, akan dikongsikan bagaimana anda boleh semak baki akaun Maybank. Di zaman serba canggih ini, kita boleh mengetahui pelbagai cara dengan hanya dihujung jari sahaja. Anda tidak perlu bersusah payah untuk dapatkan maklumat. Begitu juga maklumat berkaitan baki akaun Maybank anda.Dengan adanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Agong Di Masyhor Sebagai Canselor UPNM

Hari ini merupakan hari pembukaan bagi Majlis Konvokesyen Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) ke-10 dan hari ini juga Agong baru di masyhorkan sebagai Cancelor UPNM yang baru. Pemasyhuran Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Sultan Haji Ahmad Shah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via pendidikan4all
3 weeks and 6 days ago.

 

Macam Tu Je Rasa Mushroom Cheese Melt Beef Burger McDonalds?

McDonalds kembali lagi dengan siri menu burger baru dan kali ini memperkenalkan Mushroom Cheese Melt Beef Burger. Menu ini baru sahaja diperkenalkan pada orang ramai bermula awal November 2019 yang lepas. Adakah ianya menepati cita rasa rakyat Malaysia? Aku sudah rasanya, tapi...Kalau pada Oktober lepas,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
3 weeks and 6 days ago.

 

Sedap Ke Menu Baru McDonalds, Mushroom Cheese Melt Beef Burger Ni?

McDonalds telah memperkenalkan menu baru bagi menu burger iaitu Mushroom Cheese Melt Beef Burger. Ianya sebuah burger daging keju cendawan yang baharu. Mereka memberi tahu ianya 100% daging empuk digril dengan cendawan dan sos keju swiss. Pasti puas?Jika pada bulan Oktober yang lepas, burger ikan pedas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Pemain Chelsea Akan Dikenakan Bayaran Denda Jika Lambat Datang Training

Kita biasa lihat dengan mata kasar kita, dimana seorang pemain bola mempunyai kehidupan yang mewah ketika ini baik pemain bola luar negara dan dalam negara. Rata-rata mereka mempunyai kehidupan yang serba cukup dengan mempunyai kelengkapan hidup mewah seperti pakaian berjenama, kereta mewah, rumah agam, dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
4 weeks ago.

 

Youtube Premium Dan Youtube Music Sudah Boleh Dilanggan Di Malaysia

Pada beberapa minggu yang lepas, pihak Youtube telah mengumumkan dimana bagi pengguna Malaysia, kini anda boleh melanggan Youtube Premium dan juga Youtube Music. Ini kerana, ianya telah memasuki pasaran Malaysia sama seperti perkhidmatan penstreaman yang lain. Jadi apa itu Youtube Premium dan Youtube Music...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
4 weeks ago.

 

Malaysia Akan Hilang Daripada Peta Dunia Menjelang Tahun 2050. Biar Betul?

Malaysia akan hilang daripada peta dunia menjelang tahun 2050 mengikut perkongsian yang ditulis daripada Twitter Centre for Governance and Political Studies. Perkongsian ini bukan semata sekadar pandangan tetapi ianya diambil daripada data coastal.climatecentral.org. Sebahagian Malaysia akan tenggelam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via pendidikan4all
4 weeks ago.

 

Sebahagian Malaysia Akan 'Hilang' Daripada Peta Dunia Menjelang Tahun 2050

Bumi kini semakin tua, sudah berapa zaman yang dihadapi oleh bumi sejak penciptaannya. Sehingga kini, ada mengatakan usia bumi lebih daripada 4 juta tahun. Ya, ianya sangat tua. Kini ditambah lagi dengan kekacauan dan kerosakan daripada tangan-tangan manusia yang pastinya akan memberi kesan buruk kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
4 weeks and a day ago.

 

Mee Segera daripada Malaysia Duduki Tangga Ke-2 Dalam Instant Ramen Power Rankings 2019

Mee Segera kebiasaanya dikaitkan dengan makanan murah yang selalu dimakan ketika anda sudah tidak mempunyai duit yang cukup untuk makan ataupun anda mahu berjimat. Jika bagi pelajar pula, mee segera ini sangat sinonim untuk mereka. Bila duit pinjaman PTPTN dah habis, makan maggi la setiap malam katanya.Di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
4 weeks and a day ago.

 

Permohonan Kemasukan Kolej Vokasional Dan Sekolah Menengah Teknik Ambilan Januari 2020 Kini Dibuka

Bagi ambilan Januari 2020, kini anda sudah boleh membuat permohonan kemasukan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik. Jika anda berminat untuk memasuki ke arah pembelajaran teknik dan vokasional, inilah tempatnya. Sekolah Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik hanya menerima pelajar bermula tingkatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via pendidikan4all
4 weeks and a day ago.

 

Malaysia Akan 'Hilang' Daripada Peta Dunia Menjelang 2050

Dunia kini sudah semakin tua. Banyak kejadian alam telah berlaku dengan luar biasa dan kerap terjadi seperti letusan gunung berapi, gempa bumi, pemanasan global yang semakin buruk, tsunami, kenaikkan air laut dan sebagainya. Inilah akibat daripada tangan manusia sendiri yang mengakibatkan kerosakan pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
4 weeks and a day ago.

 

Senarai Bloglist aimanabdullah.com

Pada awal November yang lepas, aku telah adakan segmen pencarian bloglist AIMANABDULLAH.COM bagi mencari senarai bloglist yang akan diisi dibahagian bloglist widget di blog ini.Aku ingin ucapkan terima kasih kepada semua blogger yang sudi sertai segmen yang tidak seberapa ni. Terima kasih juga sudi support...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
4 weeks and a day ago.

 

Kelebihan Telegram Yang Ramai Tak Tahu Berbanding Aplikasi Lain

Jika tanya rata-rata pengguna telefon pintar antara aplikasi permesejan yang digunakan adalah Whatsapp, jarang kita dengan jawapan pertama adalah Telegram. Sebab apa? Mereka tidak tahu akan kelebihan Telegram yang tiada pada aplikasi permesejan yang lain. Statistik juga menunjukkan pengguna Whatsapp di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via hellokerja.com
4 weeks and a day ago.

 

Perkongsian aimanabdullah.com, template dan domain yang digunakan

Ada yang menghantar pertanyaan kepada aku, yang tanyakan tentang blog aku berkaitan template dan domain apa yang digunakan. Jaranglah dapat pujian berkaitan blog ni. haha Jadi entry ni aku kongsikan sedikit berkaitan apa template yang aku gunakan dan syarikat mana aku daftar domain sendiri ini.Baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
1 month ago.

 

Kesan Daripada Tukar Template Blogger

Apa akan terjadi bila tukar template blog terutanya yang menggunakan blogger atau blogspot sebagai medium? Mengikut pengalaman aku sendiri, terdapat beberapa kesan yang aku peroleh selepas melakukan pertukaran template blogger sebelum ini.Baca seterusnya »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
1 month ago.

 

Cara Buat Disclaimer dan Privacy Policy Dengan Mudah Dan Pantas

Jika anda baru bermula untuk membina sebuah blogger atau website, pasti anda pernah melawat mana-mana blog sebagai contoh dan inspirasi untuk membina sendiri laman blog anda. Terdapat banyak ciri-ciri yang perlu disiapkan antaranya adalah page yang menyediakan maklumat blog seperti about, contact,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
1 month ago.

 

‘Melissa Betul-Betul Wujud Rupanya’. Nama Yang Muncul Di Dalam Kertas 2 Bahasa Inggeris, SPM...

6 November 2019 telah selesai peperiksaan mata pelajaran English bagi Kertas 1 dan Kertas 2 bagi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2019. Tetapi ianya ternyata hanya selesai di dewan peperiksaan sahaja. Ini kerana persoalan daripada kertas English tersebut terus heboh diperkatakan di media sosial...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via pendidikan4all
1 month ago.

 

Cara Tingkatkan Kualiti Sesebuah Gambar Dengan Hanya Menggunakan Aplikasi WeChat

Tutorial kali ni, aku nak tunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh mengubah gambar anda kepada gambar yang lebih baik seakan-akan High Definition (HD) gitu. Sebenarnya cari ini dapat mengembalikan kualiti gambar yang lama iaitu kebiasaanya gambar tidak sekata yang dipenuhi noise.Gambar yang dipenuhi noise...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
1 month ago.

 

Segmen Pencarian Bloglist AIMANABDULLAH.COM

Sudah ingin masuk penghujung tahun 2019. Jadi nak la juga update bloglist, jadi aku nak adalah segmen pencarian bloglistaimanabdullah.com. Caranya amat mudah sekali.TatacaraCara untuk sertai segmen ini mudah sahaja. Anda boleh ikuti caranya seperti :Follow blog aimanabdullah.comLike page aiman channel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah
1 month ago.