User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 20

DAH PANDAI MERAJUK DAH

hai assalammualaikumDah Pandai Merajuk DahDah lama dia tunjuk perangai merajuk dia ni sebenarnya. Harini baru dapt cerita. Biasalah, budak, kalau tak dapat apa dia nak, memang merajukla. Merajuk bukan setakat nangis, tapi dia akan baring dekat lantai, menangis dan tolak-tolak badan dia..Kadang tu, baring...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

KEMBAR BUDAK CINA PELAKON KUNGFU

hai assalammualaikumBila dia dapat cermin mata dia, mesti dia akan mula bergaya. Sekali sekala je nak bergaya, bukan selalu pakai cermin mata ni. Kalau pergi bercuti ke, pergi mana-mana ke, baru pakai. Ni la namanya Gaya, Mutu dan Keunggulan..hahahhaa. Ni beli pun untuk suka-suka je. saje nak gayakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

KALAU FARIZA MINAT PHOTOGRAPHER

hai assalammualaikumTiap kali nampak kamera daddynya, mesti dia nak tekan sana sini. Dia akan perhati apa daddy buat. nanti mula la menyibuk nak join sekali. Bila nad perhati, dia memang tak suka ambil gamabr dengan kamera, tapi dia lebih suka diambil gambar dengan kamera dslr siap lampu. Mungkin sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

SHAPEE SASSY NURSING BRA BERI KESELESAAN KETIKA PENYUSUAN

hai assalammualaikumSelalu bercerita pasal baju nursing je kan, hah!!, ni nak cerita salah satu pakaian khas untuk ibu menyusu yang wajib korang ada, iaitu bra nursing atau nursing bra. Sebelum ni, nad tak tau pun nursing bra ni penting, sampaila nad rasa kan sendiri bila ada anak ni, baru tau payahnya bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

IBU BAPA BERPERANAN UNTUK KAWAL ANAK BERMAIN GADGET

hai assalammualaikumBila tengok satu iklan di tv, seorang budak asalnya tanya dekat mak dia satu soalan, tapi mak sibuk, lepas tu dibaginya gadget, lama-kelamaan anak dengan gadget 24 jam tanpa henti. Tengok iklan tu memang menakutkan, sebab anak obses dengan gadget. Gadget ni tak salah pun, sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

KOLEKSI BAJU MENYUSU #SELAMBERSELAK DI BUTIK FEEDMILK CANTIK DAN TRENDY

hai assalammualaikumBaju Menyusu / Nursing Wear FriendlyKalau bab pemilihan baju, mestilah nad pilih jenis nursing friendly. Paham-paham jela, sejak jadi mommy, anak pulak masih menyusu badan. Jadinya kena pilih baju yang memudahkan untuk nad menyusukan anak tanpa segan silu. Kalau sebelum ni nad pilih baju...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

SERVIS CUCI TANGKI DAN PINDAH ALIH BARANG

hai assalammualaikumServis Cuci Tangki Air Dan Pindah Alih BarangDekat rumah bandar ni, masih lagi guna tangkki air warna hitam tu. Dah lama nad suruh mr mafia bersihkan tangki air tu, sebab kadang nampak macam ada Cik T lalu dekat tiang rumah, tak taula dia masuk ke tangki ke tak. Nad tak berapa pasti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

TERPUKAU DENGAN KILAUAN PERMATA SWAROVSKI ZIRCONIA

hai assalammualaikumBarang Kemas Dan WanitaBaru-baru ni, nad pergi ke suatu majlis barang kemas di Hotel Istana Kuala Lumpur. Semua barang kemas yang dipamerkan , dilengkapi dengan permata Swarovski. Tak berkelip mata nad bila tengok. dari jauh dah nampak bersinarnya permata Swarovski Zirconia ni.Mata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

PEMILIHAN BAJU UNTUK IBU MENYUSU

hai assalammualaikumPemilihan Baju Untuk Ibu MenyusuSejak ada anak ni, pemilihan baju amat nad titiberatkan.Kalau dekat rumah, memang tak kisahla pakai baju apa pun, tapi aklau tengah berjalan keluar, mestilah agak sukar nak menyusukan Fariza. Jadinya baju nad pakai, perlulah selesa, longgar dan mudah untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

TNB CHINESE NEW YEAR 2017 : TABLE OF HARMONY

hai assalammualaikumWah, syok cuti nampak korang Chinese New Year ni. Ada pergi bercuti, ada pergi balik kampung. Ada juga yang duduk rumah je, macam nad..hehee. Tapi tu tak membosankan nad pun, sebab aktiviti nad dekat rumah, main dengan Fariza dan memasak untuk keluarga. Dengan memasak la kita boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

MANFAAT BUAT AKTIVITI BERLARI

hai assalammualaikumSebut pasal berlari, mesti korang fikir penat, otot sakit, buang masa. Kalau korang nak tau, berlari merupakan salah satu aktiviti yang mudah dan boleh dilakukan pada bila-bila masa sahaja. Aktiviti berlari seeloknya dilakukan pada waktu pagi, tapi kalau tak sempat tu, balik dari kerja,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

CARA MERAWAT PENYAKIT KULIT EKZEMA DAN PSORIASIS PADA BAYI

hai assalammualaikumSebelum ni, tak pernah pun ambil tahu dan tak pernah dengar pun berkenaan penyakit ekzema dan psoriasis. Biasalah, tak pernah terjadi dekat diri, keluarga dan anak buah. Bila ada anak ni, barula nak tau penyakit ni semua. Sebab, semuanya dengar dari kaum ibu dan bapa di perbualan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

KERABU MANGGA TERBAIK DI MEK TANJUNG SEAFOOD UKAY PERDANA

hai assalammualaikumHaritu, sehari nad dengan Fariza temankan mr mafia uruskan dia punya kerja. Urusan dari pagi sampai la ke petang. Bila dah petang, terasa lapar pulak. Masa tu ingat nak makan dekat-dekat kawasan rumah je, tapi mr mafia ada hal pulak dekat Ukay Perdana, Dia cadangkan, makan satu kedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 4 weeks ago.

 

BACA BUKU PERPUSTAKAAN NEGARA MALAYSIA SECARA ONLINE

hai assalammualaikumBaca Buku Perpustakaan Negara Secara OnlineNad dapat info ni daripada group whatsup saudara. Korang yang suka baca buku, hah ni ada berita gembira. Kalau korang nak tau Perpustakaan Negara Malaysia telah melancarkan satu site di mana sesiapa sahaja boleh membaca buku secara online di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 4 weeks ago.

 

BUAT PAGAR UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumFariza ni jenis suka ikut je mommynya pergi mana, kalau ke dapur, dapur la dia, kalau pergi bilik mandi, bilik mandila dia cari. Haishh..macam tak senang je nak buat kerja. Kalau siapa yang berkawan dengan nad dekat facebook dengan baca blog, mesti koranga da baca cerita ekstrem yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 4 weeks ago.

 

CANTIKNYA LIPSTIK CADEAU PURE FLOWER EXTRACT LIP GLOW NI

hai assalammualaikum" Cantiknya lipstik Cadeau Pure Flower Extract Lip Glow ni"..itulah kata pertama bila lipstik ni sampai di tangan. Kali pertama nampak lipstik yang unik dan cantik ni. Selalunya lipstik kita nampak, cuma warna sahaja, tapi kali ni, lipstik yang nad dapat berlainan sekali. Masa dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.

 

SINGGAH SEBENTAR DI AEON SHAH ALAM

hai assalammualaikumHaritu masa nak balik ke Kuala Lumpur, nad ajak mr mafia singgah ke Aeon Shah Alam. Ni pertama kali nad jejak Aeon Shah Alam. Nak tengok apa yang menarik dekat Aeon Shah Alam ni. Dah alang-alang kan, mr mafia pun ok je, sebab dia pun tak pernah datang sini. Jadinya sebelum balik Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.

 

SUKA BETUL DENGAN LAGU AIMAN TINO

hai assalammualaikumAsal dengar lagu Aiman Tino, Ku Rela Dibenci, dekat televisyen, mesti dia akan berhenti buat sesuatu, lepas tu bangun mengadap tv, lepas tu joget, tak pun dia akan kaku sekejap..hahaa. Tu la perangai Fariza bila dengan lagu Aiman Tino. Suak betul dia dengan lagu Ku Rela Dibenci tu. Mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.

 

LES' COPAQUE PRODUCTION MENERIMA GOLD SILVER PLAY BUTTON DARI YOUTUBE

hai assalammualaikumTahniah dan Syabas nad ucapkan kepada Les' Copaque Production kerana menerima Gold Silver Play Button dari YouTube untuk pencapaian jumlah subscriber seramai 1 Juta (Gold) dan 100, 000 (Silver) di YouTube Channel Les' Copaque !Les' Copaque Production baru saja menerima Gold ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.

 

CHINESE NEW YEAR MEGASALES @ www.nile.com.my

hai assalammualaikumMacam baru haritu sambut 2017,baru je masuk tahun baru, tup-tup dah nak masuk bulan 2. Bulan dua, bulan mereka yang berbangsa cina nak sambut Tahun Baru Cina. Benda paling best bila sambut ni ialah dapat angpow..hehee..Harapla tahun ni, tahun bertuah nad. Nak join giveaway yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.