User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 31

HADIAH HARIJADI TURUN TEMURUN DARIPADA NENEK

hai assalammualaikumHadiah Harijadi Rantai Emas Fariza Daripada Nenek - Semalam sambut Harijadi Fariza dekat kampung bersama keluarga. Meriah memang meriah walaupun simple macam tu je. Yela, dah semua adik beradik, anak buah, ipar duai berkumpul. Mana tak riuh. Setiap kali nak sambut birthday, memang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

SAMBUT BIRTHDAY FARIZA DAN ADIK IPAR BERSAMA KELUARGA

hai assalammualaikumSambut Birthday Fariza dan Adik Ipar - Memang nad dah rancang dengan adik nak sambut birthday Fariza dengan suaminya sekali. Fariza punya birthday 23 Oktober, adik ipar punya 30 Oktober. Mula-mula ingat nak buat 23 Oktober, tapi masa tu mr mafia ajak pergi Zoo Negara pula. Jadi rancang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

BEST PULAK MENDOBI DI AQUANANO

hai assalammualaikumPilihan Mendobi di Aquanano - Selalunya nad basuh baju dekat kedai dobi layan diri berdekatan dengan rumah. Ada nak cerita berkenaan cara-cara menggunakan laundry layan diri berdekatan dengan rumah nad. Tapi haritu, mr mafia ajak dobi baju jauh dari rumah sedikit. Bagi nad, semua tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

AKTIVITI HARI MINGGU MEREKA PENUH KECERIAAN

hai assalammualaikumHari Minggu Mereka : Sepahkan Rumah Nenek - Semalam nad balik kampung sebab rumah saudara ada majlis cukur jambul anak dia. Tidurla semalaman dekat kampung. Bukan main seronok Fariza dapat jumpa sepupu dia. Bila dah dapat jumpa, main pun dah tak ingat dunia. Celik mata je, terus main.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

FARIZA TEMAN DADDY MAIN FUTSAL

hai assalammualaikumFariza Main Futsal - Dari sebelum ada anak, sampai Fariza dah ada, memang akan teman mr mafia pergi main futsal. Tapi takdela selalu, bila rasa nad nak pergi, baru Fariza pun pergi. Memang best bawak Fariza teman daddy dia main Futsal, sebab dia enjoy main sekali. Pulak tu, kadang jumpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

KESERONOKAN FARIZA DI ZOO NEGARA SEMPENA BIRTHDAY DIA

hai assalammualaikumFariza Pertama Kali Pergi Zoo Negara - Harini baru nak update pasal bawak anak jalan-jalan pergi Zoo Negara sempena birthday dia...hehee. Ni pun dah rasa lambat sangat updatenya. Tak boleh lambat-lambat, kang lupa keseronokan masa tu..hahaa. Hari Isnin haritu bersamaan 23 Oktober, ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

BUKAN DUTA CUMA PENGGUNA

hai assalammualaikumBukan Duta Produk - Haritu ada seorang kawan blogger bagitau nampak nad dekat Watson. Siap bagi gambar lagi..hehee. Terkejut kita, bila dia bagi gambar tu..hehe. Sebab nad tau, memang muka nad akan dipaparkan dekat produk tu. Tapi tak tau bila. Bila kawan tag, eh dah keluar erk..hehe.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

SELAMAT HARI LAHIR FARIZA

hai assalammualaikumFariza Dua Tahun - Semalam 23 Oktober hari lahir anak sulong kita, siapa lagi kalau bukan Fariza Nafisah. Setiap hari kira umur dia, nak tengok dia membesar..hahaha. Semalam dia dah dua tahun. Ya Allah, macam baru haritu nad lahirkan dia. Bawak dia dalam kandungan selama 9 bulan lebih.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

KFC SPICY SAWADEE CRUNCH PELIK RASANYA

hai assalammualaikumKFC Spicy Sawadee Crunch - Haritu dekat rumah, air takda, jadinya kita makan dekat luar la. Nak masak tak boleh. Kali ni nad yang belanja. Bosan dah makan nasi, kita makan KFC jela. Pergila KFC Desa Pandan.Tak tau pulak KFC ada menu ayam baru. Jarang nampak kat iklan. Nampak pun masa nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

AKHIRNYA DAPAT JUGA BROWNIES DARI FANABAKES

hai assalammualaikumBrownies Dan Nutella Cheese Tart Dari Fanabakes - Sejak kebelakangan ni, kerap juga brownies lalu dekat timeline, tak kiralah facebook, instagram, twitter pun ada. Kita ni dahla memang tekak suka manis-manis masa mengandung. Suka kek yang berunsur coklat. Bila ramai yang post,mulalh kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

SERI SOAP TOMATO SABUN MERAWAT KULIT MUKA DAN BADAN

hai assalammualaikumSeri Soap Tomato - Tomato ni banyak khasiatnya. Tak kira untuk kecantikan dalaman dan luaran. Buah tomato bukan sahaja boleh dimakan, malah boleh dibuat untuk kecantikan. Kalau nak cantik, bahan daripada semulajadi adalah yang terbaik. Macam tomato, nak cantik boleh dimakan, boleh dibuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

MENGANDUNG DAN MENYUSUKAN ANAK

hai assalammualaikumMengandung Dan Menyusukan Anak Dalam Satu Masa - Masa mengandungkan Fariza, memang nekad nak susukan dia dengan susu badan. Alhamdulillah, impian tu tercapai sampaila sekarang usianya nak masuk dua tahun. Masa tu dah bersyukur sangat, sebab tak sangka, susu badan akan ada dan banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

JALAN-JALAN TASIK AMPANG

hai assalammualaikumJalan-Jalan Tasik Ampang - Jarang bawak Fariza jalan-jalan. Bila ada masa terluang, bukan main suka lagi dia. Haritu mr mafia tak sibuk dan takda aktiviti. Jadinya dia ajak la pergi keluar. Ingat pergi mana, rupanya pergi ke Tasik Ampang. Lama dah ajak mr madia jalan-jalan sini bawak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

BILA SUAMI DAPAT RASA TENDANGAN BABY

hai assalammualaikumBila Suami Dapat Rasa Tendangan Baby - Bagi isteri, ibu yang mengandung ni, pengalaman merasai tendangan anak dalam perut memang sesuatu yang sangat istimewa. Yela, ada yang bernyawa di dalam perut tengah berguling-guling sampai geli dibuatnya. Bagi ibu yang mengandung, mungkin perasaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

JANGAN MANJAKAN DAN GARANG SANGAT DENGAN ANAK

hai assalammualaikumJangan Terlalu Manjakan Dan Terlalu Garang Dengan Anak - Sebelum ni, takda anak, nad tengok ibu bapa layankan anak ada yang dimanjakan sangat dan ada yang terlalu garang sangat. Terjadi depan mata juga setiap hari..hahaha. Kalau sebelum ni, nad dah fikir, kalau ada anak,taknak buat macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

MAKANAN SUPLEMEN: PILIH DENGAN BIJAK

hai assalammualaikumMakanan Suplemen : Pilih Dengan Bijak - Disebabkan nak amalkan gaya hidup sihat hari ini terutama daripada aspek pemakanan sihat, ramai yang bergantung kepada makanan tambahan seperti pelbagai jenis pil vitamin atau tablet suplemen.Banyak produk suplement yang dijual di pasaran. Namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

TERAPI AL-QURAN ALAM MENYEMBUHKAN PENYAKIT

hai assalammualaikumTerapi Al-Quran - Alquran adalah kitab suci kaum muslimin. Seperti kita tau, Al-Quran adalah perkataan Allah swt yang diberikan kepada nabi besar Muhammad saw sebagai mukjizat beliau, alquran diturunkan dari Allah melalui perantara malaikat-Nya, Jibril. Dengan membaca Al-Quran insyallah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

PENAMBAHAN BERAT BADAN KETIKA HAMIL

hai assalammualaikumPenambahan Berat Badan Ketika Hamil - Kalau tak mengandung memang takkannya nak merasa naik berat badan..hahhaa. Masa sebelum lahirkan Fariza, berat nad 38kg. Lepas tu, mengandungkan Fariza, dapatla merasa naik 1 kg setiap bulan, tapi yang pasti bukan berat kita naik, sebab ada baby...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

CHICKEN CHEESY BITES PIZZA HUT SO YUMMY DAN CRUNCHY

hai assalammualaikumChicken Cheesy Bites Pizza Hut - Entry sebelum ni, nad ada cerita nad pergi ke Mytown jalan berdua dengan Fariza sementara tunggu daddy habis kerja. Sambil cuci mata, pergi ikea nak deco rumah. Lepas tu jalan Mytown lagi membuang masa..hahaha. Lama juga, la kitaorang ronda-ronda dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

KEPUASAN SEORANG SURIRUMAH

hai assalammualaikumKepuasan Seorang Suri Rumah - Ye awak, saya ni seorang surirumah. Surirumah ni bukan calang-calang orang tau. Kerja surirumah lagi banyak dari kerja dekat pejabat tu. Tak berhenti dari pagi sampai la ke malam. Kalau takda anak, lepas tu jadi surirumah,adalah juga masa berehatnya, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.