User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 28

HB RENDAH PUNCA ANEMIA

hai assalammualaikumHB Rendah Punca Anemia - Haritu nad checkup, nurse baru yang jaga. Masa tu dia nak check hb. Dia cucuk sikit dekat jari nad, dan amik darah tu. Dia tengok.darah nad cair, bila diletak bacaan hanya 11.0 . Betul-betul atas pagar. Nurse cakap hb ok 11 ke atas. Masa mengandung sebelum ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

RAWAT JERAWAT DENGAN HIRUSCAR ANTI ACNE DALAM MASA DUA, HARI

hai assalammualaikumLihat Hasil Hiruscar Anti Acne Spot Gel Pada Jerawat Dalam 2 Hari- Kebanyakan orang, pernah mengalami masalah jerawat di muka. Masalah jerawat yang serius mampu memberikan tekanan perasaan dan mental kepada mereka yang menghadapinya.Lagi sedih bila muka yang teruk berbintik-bintik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

TELUR OH TELUR, KALAU TAKDA MACAM TAK LENGKAP

hai assalammualaikumTelur Digemari Semua Orang - Siapa tak suka makan telur ayam. Semua orang suka kan. Kalau ada yang tak suka tu, berapa kerat jela kan. Tapi pelik la kalau tak suka, swbab telur ayam ni macam-macam boleh dibuatnya. Buat telur dadar, telur rebus, telur setengah masak ( kegemaranku), lauk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 4 weeks ago.

 

BRIM 2017 FASA KETIGA, FASA TERAKHIR DAH MASUK BANK MAYBANK

hai assalammualaikumBRIM 2017 Fasa KetigaBrim 2017 Fasa Ketiga - Seperti kita tau, BRIM masuk berperingkat-peringkat. Fasa pertama pada februari, tapi nad dapat pada March ( BRIM Pertama ), fasa kedua pula nad dapat pada June ( BRIM Kedua ) dan fasa ketiga, iaitu fasa terakhir untuk mereka yang berkeluarga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 4 weeks ago.

 

PERIA TUMIS BERSAMA UDANG

hai assalammualaikumPeria Tumis Bersama Udang - Nad ni bukanla penggemar peria, tapi masa pregant ni, boleh pulak asyik nak makan peria je..haaha. Benda yang pahit ni la yang sedap di makan sekarang. Ada orang suka goreng peria, ada suka buat ulam..tapi nad lebih suka masak tumis. Lepas tu makan dengan ikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.

 

WANGI SELALU DENGAN HARUMAN ENCHANTEUR STUNNING

hai assalammualaikumHaruman Berpanjangan Enchanteur Stunning - Siapa pengguna Enchanteur sini? Kita geng..hehehe. Nad suka dengan Enchanteur, sebab produk dia wangi dan tahan lama. Keluarga nad sendiri menggunakan produk Enchanteur. Harga pun murah dan mudah diperolehi. Best kan bila barang murah, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.

 

MASAM ITU SATU NIKMAT

hai assalammualaikumMangga Jeruk - Siapa tak suka makan mangga oii..tak kisahla mengandung ke tak mengandung ke..bila nampak mangga,, pergh konfirm meleleh air liur. Lagi kalau ada cicah kicap pedas..sedap oo. Nad ni pun mulut asyik nak masam je..tak da masa, tak boleh pulak.Haritu, beli mangga dekat kl...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.

 

SAMBAL GORENG KENTANG WAK AWI RANGUP, SEDAP DAN PEDAS

hai assalammualaikumSambal Goreng Kentang Wak Awi - Bila waktu-waktu mengandung macam ni, memang asyik nak makan je. Pagi makan, tengahari makan, petang makan, malam pun kena makan. Memang mulut asyik nak kunyah je. Tak dapat makanan berat, dapat makanan ringan untuk buat kudapan pun dah ok. Asalkan perut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months ago.

 

HARI BAYI TOLLYJOY 2017: NUTRISI BAGI IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU

hai assalammualaikumHari Bayi Tollyjoy 2017 - Ni kali pertama nad sambut Hari Bayi Bersama Tollyjoy 2017 yang telah diadakan di Kafe Yellow Apron Petaling Jaya. Pertama kali dapat jemputan, memang nad terus setuju nak sertai, sebab bukan sahaja datang-datang majlis, ambil gambar, tapi ada info dan ilmu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and a week ago.

 

PEMBEKAL ITIK DAGING MURAH SEGAR DARI LADANG

hai assalammualaikumItik Daging Murah - Nad ni jarang makan daging itik, aritu mak nad buat rendang itik, sedap weii. Manis daging dia, dahla itik tu gebu-gebu. Daging pun tebal. Memang puas bila makan.Itik Daging Murah Segar Meru KlangItik ni milik abang ipar nad. Dia memang suka berniaga ni, jadi, dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and a week ago.

 

ANAK BUAH YANG KE 14

hai assalammualaikumAnak Buah Ke 14 - Huish, tu dia bertambah keluarga Johari dan Latipah. Makin lama makin ramai..hahaha. Makin ramai maki riuh. Makin tinggi la suara nenek bila cucu balik kampung..hahaa. Tinggi suara bising, biasalh budak-budak, jumpa geng, adalah benda nak dibuatnya. Nenek yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and a week ago.

 

SPICY KOREAN BURGER MCDONALDS HANGAT!!!

hai assalammualaikumSpicy Korean Burger Mcdonalds - Nad suka cara Mcdonalds keluarkan iklan, sebab apa yang ditunjuk dekat iklan sama macam kita beli. Sebab tu setiap kali Mcdonalds buat iklan makanan baru mereka, memang nad tertarik nak cuba. Bila tengok ramai kwan yang post, kita pun lagi teringin nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 2 weeks ago.

 

KEGATALAN MISS V KETIKA HAMIL

hai assalammualaikumCara Hilangkan Gatal Miss V Ketika Hamil - Perubahan perempuan yang hamil ni macam-macam, bukan setakat ada alahan malah kegatalan di Miss V atau kemaluan memang memeritkan. Untuk mengandung kali ni, nad alami kegatalan di bahagian kemaluan. Memang tak selesa dan perit sangat. Rasa rimas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 2 weeks ago.

 

HILANG MABUK, BERADA DI ZON SELESA SEKARANG

hai assalammualaikumHilang Alahan, Berada Di Zon Selesa - Alhamdulillah, sekarang berada dalam keadaan selesa, boleh masak, boleh masuk dapur, boleh kemas-kemas sikit, dan paling penting update boleh hari-hari..hahhaa. Kalau tak sebelum ni, baring je, malas, penat dan, tak boleh berdiri lama, masuk dapur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 2 weeks ago.

 

ELEKTRIK MATI MOMMY TAK KERUAN

hai assalammualaikumMalam semalam tengah tidur nyenyak, lepas tu tersedar. Fariza macam biasa, akan nangis bila nak nak susu. Nad bangun-bangun tengok gelap je rumah. Rupanya elektrik takda. Bila elektrik takda, mulalah panas sebab kipas mati. Sudahnya, nad yang tak dapat tidur. Jadi berjagala, untuk jaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 2 weeks ago.

 

TEMPAHAN BAJU SEDONDON AURELIUS HANDMADE

hai assalammualaikumDari Fariza lahir, sampaila harini,memang suka sedondon baju dengan anak. Puas jugakla cari baju yang memang nak sama dengan anak, dari segi design, bentuk dan corak tapi susah nak cari dekat kedai. Ada mungkin ada, tapi tak menetapi citarasa pulak. Itu biasala kan. Nak lagi mudah, kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 2 weeks ago.

 

BEG SHUNSHINE DOOMS DARI MIZZUE MALAYSIA, NAMPAK STYLE DAN ELEGANT BILA DIPAKAI

hai assalammualaikumSiapa tak suka pakai beg tangan. Orang perempuan mesti nak bergaya dengan beg tangan. Sebelum ada anak, bolehla bergaya dengan beg tangan yang comel-comel. Sejak ada anak, barang anak lagi banyak dari barang sendiri. Jadi, nad akan pilih beg tangan yang mempunyai ruang yang besar untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 2 weeks ago.

 

TERKEJUT TIBA-TIBA FACEBOOK KENA LOCKED SEMENTARA

hai assalammualaikumFacebook Kena Locked Sementara - Sejak beberapa minggu, nad memang jarang bukan facebook. Tiba-tiba semalam nak buka facebook, yela, nak tengok apa yang terbaru dekat facebook dan nak post something dekat facebook. Dah lama kan tak buka facebook, rasa lain macam bila tak buka.Jadi malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

HAPPY BIRTHDAY ALTHEA KOREA YANG KEDUA

hai assalammualaikumHappy Birthday Althea Korea - Happy Birthday To Althea Korea yang kedua. Tahniah kepada Althea sebab dah dua tahun dalam industri kecantikan shoping online. Nad suka sangat shoping dekat Althea, bukan sahaja dapat box yang comel, malah harganya yang murah dan dari Korea. Kebanyakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.

 

SEGAR TEKAK MINUM ABC

hai assalammualaikumSegar Tekak Minum ABC - Bila dekat kampung ni, kau nak apa cakap je. Semuanya ada. Naik moto, carilah dekat tepi jalan, mesti jumpa. Kalau malas keluar, pesan je dekat sesiapa yang rajin nak keluar, tolong belikan..hahaha.Haritu, tiba-tiba tekak nak minum ABC, air batu campur. Dah la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 months and 4 weeks ago.