User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 24

SAMBUT BIRTHDAY, HARI JURURAWAT DAN HARI IBU SERENTAK SEMALAM

hai assalammualaikumSemalam banyak pula sambutan ye..hehe. Yang nad tau Hari Ibu ahad ni, tapi ramai dah ucap dekat facebook sebab nak bunga ungu beterbangan di facebook. Semalam juga hari Jururawat sedunia. Bulan 5 pulak memang ramai yang sambut hari lahir dalam keluarga nad, jadi kitaorang sambut sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

PENAPIS AIR JENIS TONG UNTUK SELURUH RUMAH

hai assalammualaikumAkhirnya, pasangla juga penapis air jenis tong besar ni. Penapis ni bukan untuk minum tu, tapi penapis jenis tong besar yang digunakan untuk seluruh rumah. Jadi seluruh air dalam rumah dalam keadaan yang bersih dan tak kotor. Yela, kita mana tau air yang mengalir dekat paip ni macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

PERMATA SAADAH SINGLE TERBARU NORANIZA IDRIS DAN PELANTIKAN SEBAGAI DUTA

hai assalammualaikumDah lama tak nampak Noraniza Idris buat persembahan di kaca TV. Teringat zaman Juara Lagu suatu masa dahulu, persembahan Noraniza Idris la yang paling ditunggu. Disebabkan Noraniza Idris selalu membuat persembahan yang berlainan apabila dia atas pentas. Dan haritu, nad berpeluang melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

BUFFET RAMADHAN DI RESTORAN POT PAN PICC PUTRAJAYA

hai assalammualaikumLebih 300 Hidangan“International Iftar” Sempena Buffet Ramadhan Di Restoran Pot Pan PICC , PutrajayaHah!! bulan puasa dah nak dekat, meh nad nak kongsikan salah satu tempat yang korang boleh berbuka puasa nanti. Bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya ( PICC...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

SHELL OUT SEDAP DI THE RACK BOUTIQUE CAFE SELAYANG

hai assalammualaikumSelalu tengok orang bershell out. Geram je rasa tengoknya. Nad ni dahla penggemar seafood. Shell out ni konsep hidangan makanan laut yang dilambakkan di atas meja yang beralas kertas parchment ini pernah menjadi trending. Dengan hanya membayangkan lambakkan ketam, sotong, udang penuh di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

MAKEUP JADI CANTIK DENGAN KOREAL COSMETIC SMOOTHIE FOUNDATION

hai assalammualaikumDalam banyak-banyak barang makeup, foundation la barang makeup yang wajib ada. Kalau takda foundation, boleh tak tentu arah hidup nad..hahaa. Sebab apa foundation penting?? Sebab foundation merupakan asas utama dalam seni solekan yang menjadikan wajah kita nampak cantik dan sempurna.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

JUMPA GENG UUM KE PESTA BUKU DI PWTC

hai assalammualaikumSelalunya kitaorang berhubung dekat whatsup je. Nasib ada whatsup bolehla berborak, berhubung lagi kan. Takdela terputus selepas habis belajar. Masa nad kawin diaorang datang. Selepas kawin, pun ada jumpa juga, tapi selepas masing-masing dah semakin sibuk, nad pulak dah ada anak, sibuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

POUCH TRAVEL KIT BEG MULTIPOUCH SESUAI DIJADIKAN BEG MAKEUP TRAVEL

hai assalammualaikumDah lama cari beg untuk simpan makeup. Nak beli yang memang khas untuk beg makeup mahal. Jadi pilihla yang murah. Kesnya nak cari beg makeup, sebab nad ni kadang main makeup-makeup dekat bawah bersama anak. Sebelum ni bawak semua makeup dalam plastik je weii..hahaa..Lepas tu, bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

FARIZA DAH BESAR BARU KITA BELA OK!!

hai assalammualaikumDari kecik dia suka betul dengan kucing. Nad tengok Fariza ni jenis suka binatang, terutama kucing. Kalaulah Si Putih masih ada, bolehla jadi kawan Fariza sekarang. Sayangnya Putih entah hilang di mana..sob..sob..Sejak takda putih memang kitaorang dah tak bela kucing. Sebab memikirkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

NANTI KITA DATANG LAGI YE FARIZA!!

hai assalammualaikumHaritu nad ada event dekat Little Kingdom Maju Junction. Dah lama nak bawa Fariza dekat sini, sebab tengok tempat dia menarik untuk budak-budak. Tengok dekat bahagian luar pun dah menyeronokkan. Bukan anak je suka, mak pun suka..hehehe. Tapi masa ni tak dapat main, sebab cover event.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

HIDANGAN SMART MENU DI CHILI'S YANG MENYELERAKAN

hai assalammualaikumJom makan..serangg!!..Hah!!, haritu tak dapat sambut anniversary dekat luar, rasa sedih juga, tapi rezeki datang, jadinya kita sambut dengan makan sedap di tempat yang kitaorang jarang pergi..hehee. Lokasi pilihan makanan kitaorang di Chili's Jaya One Shoping Centre. Kenapa kitaorang nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 2 weeks ago.

 

MOMMA® PREGOLACT™ MILKBOOSTER SUSU PILIHAN IBU HAMIL DAN MENYUSU

hai assalammualaikumAlhamdulillah, sampai sekarang nad masih menyusukan Fariza. Umur Fariza dah 1 tahun 6 bulan, nak dekat hampir dua tahun. Tak disangka nad mampu menyusukan dia sampai harini. Jadi, bila dah menyusukan anak, memang cepat lapar je. Serius, nad asyik nak makan je. Seorang ibu memerlukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

BUFFET RAMADHAN 2017: NIKMATI MAJLIS BERBUKA PUASA DI BANGI GOLF RESORT

hai assalammualaikumBuffet Ramadhan Bangi Golf Resort 2017 - Bulan puasa dah nak dekat, dalam sebulan berpuasa mestilah nak sekali sekala berbuka puasa di luar kan. Nah apa kata, korang pergi berbuka puasa di Bangi Golf Resort nanti. Setiap tahun, nad tak terlepas untuk berbuka puasa di Bangi Golf Resort.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

WAAZU SPRAY SERBAGUNA SESUAI UNTUK SEMUA

hai assalammualaikumPertama kali nampak spray yang serbaguna, yang mempunyai banyak kelebihan dan manfaatnya. Waazu, spray yang digunakan untuk apa sahaja. Tak kira la untuk luka, untuk wanita, untuk kanak-kanak, lelaki, elakkan nyamuk, eh macam-macam la. Untuk haiwan pun boleh. Perghh!!baguskan. Nad dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

SUSAH NAK PIKAT DIA NI

hai assalammualaikumCredit Pic; Mohaz SueSukanya dia bila ada kawan. Bergurau, berlari sana sini. Memang nad perasan, kalau jumpa kawan baya-baya dia, atau budak bukan baya dia pun dia berkawan. Fariza bukan jenis malu orangnya. Walaupun pada mukanya malu-malu jugakla, tapi lepas tu, hah!! hilanglah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

PANDAI DIA BAWA DIRI

hai assalammualaikumMana-mana event mesti bawak si kecik ni. Tak boleh ditinggalkan. Kalau ada daddy dia senang sikit, boleh tolong jagakan. Tapi kadang-kadang si kecik ni tetap cari mommy dia sebab nak susu..hehehhe..Masa photoshoot haritu, dah memang masa dia untuk menyusu. Bagi air kosong pun tak jalan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

MARI MENULIS DAN MEMBACA

hai assalammualaikumMari Menulis Dan MembacaNad mula biasakan Fariza dengan pen dan kertas masa pergi satu event ni. Biasalah nak bagi anak diam, tak bising masa event, mestila kena ada cara dia. Cara nad dengan bagi dia kertas dan pen. Budak memang seronok bila dapat benda baru. Macam tu juga dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

BIHUN SUP ( JUARA SOTO ) PALING SEDAP DI TAMAN CEMPAKA KUALA LUMPUR

hai assalammualaikumMalam tu ajak suami makan dekat luar. Sebab barang dapur dah habis. Lepas tu dia bawak la satu kedai ni dekat je dengan rumah. Bukan kedai makan yang tempat kedai, tapi kedai makan ni dekat rumah. Maksunya ada rumah, lepas tu bahagian parking kereta tu dia buat kedai..Kedai ni dah lama,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

GEBUNYA MIXED CHEESETART KHAISYADELITE NI

hai assalammualaikumHaish tak tertahan rasanya setiap kali cheesetart dia post dekat facebook dan instagram. Gebu-gebu kau. Akhirnya cheesetart dia dalam genggamanku..hehehe. Nad memang suka makan cheesetart yang isinya penuh. Baru puas makan. Lagi best cheesetart macam-macam jenis. Baru tak jemu nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.

 

MAKEUP CANTIK DAN KEBABOM HASIL MUA LINDAUS

hai assalammualaikumTak boleh move on lagi, cantik sangat makeup kita masa photoshoot haritu. Muka nad betul-betul jadi macam doll..hahhaa..kenapa cantik sangat ni. Suka sangat tengok muka kita bertukar cantik bila dapat makeup ni..hahhaa.Setiap hari tengok gambar, kalau boleh nak post selalu dekat media...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and 3 weeks ago.