User Profile: zulyakub

Show pings in: English | Malay | All

 

zulyakub

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 3

Didedikasikan Kepada Dia

DIDEDIKASIKAN KEPADA DIA  Tuhan anugerahi dia dengan kekuatan Tuhan peliharalah dia aku sayang dia. Tuhan peliharalah dia selamatkan dia kasihani dia muliakan dia sayangi dia. Tuhan aku reda dengan ketentuan-Mu jodoh, ajal maut di tangan-Mu aku reda dengan ketetapan-Mu kerana  semuanya itu hak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
3 months and 3 weeks ago.

 

Free 20GB Hotspot dari Unifi Mobile

RM0 unifi: Great news! Your 20GB LTE hotspot has been refreshed! Enjoy your mobile internet experience! Tiba-tiba dapat message seperti di atas. Terima kasih Unifi Mobile. Sebelum ni hanya dalam 10gb hoptspot untuk satu line. Saya guna 2 line dari unifi mobile dalam satu akaun. Dapatlah guna 40gb untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
3 months and 3 weeks ago.

 

Kau Datang Tanpa Diundang

KAU DATANG TANPA DIUNDANG  Bulan lalu kau datang minggu lalu kau datang kelmarin dulu kau datang kelmarin kau datang dinihari kau datang subuh tadi kau datang sekarang kau datang kau datang tanpa diundang aku rimas aku jengkel aku risau aku kecewa aku sedih aku letih ... aku bersyukur atas kedatanganmu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
3 months and 3 weeks ago.

 

Keranda Di hadapanku

KERANDA DI HADAPANKU  Minggu lalu kulihat keranda di hadapanku kelmarin dulu kulihat keranda itu di kananku  kelmarin kulihat keranda itu dikiriku. Hari ini suara riuh rendah di kiri dan kananku, ada cerita politik, ekonomi,  sastera, dan 1001 macam cerita, dan ada yang menangis,  ada yang diam, ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
3 months and 3 weeks ago.

 

Semuanya Bikin Keliru

SEMUANYA BIKIN KELIRU  Biar beda asal tidak sengketa biar marah asal tidak menghina dia bukan Firaun,  cuma dia tetap dia kamu tetap kamu mereka tetap mereka tak perlu sengketa. Aku bukan siapa-siapa aku sekadar berfikir dulu itulah cara dia sampai bila pun itulah cara dia aku cari emas, jauhar, ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
3 months and 3 weeks ago.

 

Aku Dilahirkan Bukan Jadi Guru

AKU DILAHIRKAN BUKAN JADI GURU Aku dilahirkan bukan jadi guru tetapi dididik-ajar jadi guru pasti aku tidak sebaik guru yang dilahirkan memang guru sejak azali. Idea biasa sahaja aku mengajar aku cuba ajar pelajar didik murid didik guru jadi guru berjayakah aku. ? aku tidak tahu berjaya atau tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
3 months and 3 weeks ago.

 

Sekarang Aku Kenal Malaikat

SEKARANG AKU KENAL MALAIKAT Dulu aku tidak kenal nombor sifar dulu aku tidak kenal nombor 1,  2,   dan 3 sekarang aku kenal nombor sifar hingga sembilan puluh sembilan sekarang aku kenal seratus aku kenal seribu aku kenal sepuluh ribu aku kenal ratus ribu aku kenal satu juta aku kenal ratus juta aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
3 months and 3 weeks ago.

 

ID mySIKAP JPJ Permudahkan Urusan Secara Online

Hak Milik Jabatan Pengangkutan Jalan Bagi memudahkan urusan pihak JPJ memperkenalkan sistem secara online yang boleh digunakan oleh orang awam. Di bawah ini syarat pendaftaran ID mysikap dan jenis-jenis transaksi yang boleh dilakukan secara online. Pendaftaran MySikap / Memohon ID mySIKAP 1. Pergi ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
6 months and a week ago.

 

Guna Kenderaan Tinted Malaysia Di Luar Negara

Penggunaan cermin gelap atau disebut sebagai tinted kereta oleh sesetengah orang sewajarnya mengikut garis panduan yang ditetapkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Malaysia. Pada post kali ini saya ingin membincangkan perkara berkaitan dengan Kaedah 5, Kaedah-Kaedah Kenderaan Motor (Larangan Mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
7 months and 2 weeks ago.

 

Pelaksanaan Sistem Mata Demerit 2017

Sistem Mata Demerit dilaksanakan bagi memastikan pemegang lesen memandu mematuhi lalulintas daripada melakukan kesalahan jalan raya semasa memandu. Ini bagi mengelak pemandu melakukan kesalahan berulang. Mata demerit ini mengikut kesalahan yang dilakukan atau kesalahan-kesalahan yang telah dikompuan. Dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
8 months and 4 weeks ago.

 

Jenis Akaun Hosted dan Non Hosted Adsense

Hari ini saya akan membincangkan Jenis Akaun Hosted dan Non Hosted Adsense. Akaun adsense terbahagi kepada dua iaitu Hosted akaun dan Non Hosted Akaun. Terdapat sedikit perbezaan antara dua jenis akaun ini. Mari lihat secara umum perbezaan kedua-dua akaun ini. Hosted akaun Pendaftaran akaun jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
5th July 2017 9:35am

 

Mengapa Perlu Sertai Google Adsense

Dalam post kali ini saya akan bincangkan mengapa perlu sertai Google Adsense. Kebanyakan blogger meletakkan iklan-iklan dalam blog mereka. Tidak terkecuali yang menggunakan iklan dari Google Adsense. Sebelum saya sertai Google Adsense, saya pernah menyertai AdNetwork Malaysia yang lain untuk cari duit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
31st May 2017 9:26pm

 

3 Tips asas Google Adsense

3 Tips asas Google Adsense Golongan yang digelar blogger tentu biasa dengan Google Adsense. Dari sinilah ramai blogger bertindak untuk memahami cara buat duit google adsense yang menghasilkan wang secara pasif. Bila mengunjungi blog tentu kita pernah terlihat iklan paparan daripada Google.Tapi persoalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
10th May 2017 11:58pm

 

Cara Terbaharu Renew Roadtax

Masih ramai lagi yang tidak mengetahui terdapat perubahan untuk renew roadtax atau cukai jalan di JPJ atau di pejabat pos. Pada masa sekarang, seseorang perlu mengemukakan kad pengenalan atau passport untuk membaharui roadtax/ cukai jalan atau bahasa undang-undang Lesen Kenderaan Motor. Untuk membaharui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
8th May 2017 9:31am

 

Tips renew roadtax mati lebih satu tahun

Post kali ini aku nak bincangkan tentang tips renew roadtax mati lebih satu tahun atau dalam bahasa yang digunakan  Lesen Kenderaan Motor (LKM) atau cukai jalan tamat tempoh lebih satu tahun. Perkara ini sebenarnya serius kerana apabila kita guna kenderaan yang roadtax tamat tempoh lebih satu tahun pihak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
6th May 2017 3:10pm

 

JPJ perkenal program Myprihatin

Baru-baru ini JPJ telah membuat satu program inisiatif bantu golongan miskin bandar di mana JPJ perkenal program Myprihatin. Sasaran adalah penduduk bandar berpendapatan isirumah bulanan kurang RM3,900 (B40) untuk miliki lesen motosikal B2 dengan kadar RM100 sahaja berbanding kadar biasa RM360. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
28th April 2017 4:27pm

 

Google Adsense telah approve

Nampaknya untuk blog aku ni, google adsense telah  approve  telah approvekan request.  Jadi bolehlah aku letakkan iklan-iklan dari google adsense pas ni. Dah beberapa kali cuba request.  Pada  26/04/2017 request telah diluluskan. Paparan pun dah boleh load dari google. Banner yang atas tu Panduan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
27th April 2017 9:22am

 

14 kamera aes di semenanjung 2017

Setakat ini, JPJ telah memasang 14 kamera AES atau nama baharu bagi alat ni AWAS (Automated Awareness Safety System)  di Semenanjung Malaysia, dan akan menambah pemasangan kamera ini dari semasa ke semasa. Lokasi kamera berkenaan yang bertujuan mengesan had laju:- 1) Kilometer (KM) 375.9 Lebuhraya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
25th April 2017 12:14pm

 

Tukar Milik Kenderaan Selain Secara Sukarela (Ditarik Bank)

Post kali ini berkaitan dengan tukar milik kenderaan ditarik bank. Maksudnya bank buat lelong kenderaan pastu ada individu yang menang tender. Jadi kena ikut prosedur yang ditetapkan oleh pihak JPJ sebelum boleh pindah milik kepada owner baru. Pihak bank akan menyediakan dokumen seperti Surat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
24th April 2017 12:00am

 

cara tukar nama geran kereta motor owner meninggal dunia

Pada kali ini, post ini berkaitan dengan Tukar Milik Kenderaan Selain Pindahmilik Secara Sukarela atau bahasa pasar digunakan cara tukar nama geran kereta owner meninggal dunia. Tukar milik ini dibuat bertujuan menyerahkan kenderaan pemilik yang telah meninggal dunia kepada wairs yang berhak mengikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulyakub zulyakub via Blog peribadi Zul Yakub
23rd April 2017 12:00am