User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 16

Family Takaful (Takaful Keluarga)

Family takafulWhat is family takaful?Family takaful provides you with both a protection policy and long-term savings for your peace of mind. You or your beneficiary will be provided with financial benefits if you suffer a tragedy. At the same time, you will enjoy an investment return because part of your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 month ago.

 

Vitamin C Memutihkan Kulit...Betul Ke??

vitamin C memutihkan kulit...fakta@ mitos??Kami melihat kebelakangan ini rata-rata kaum wanita cuba menggunakan pelbagai cara untuk membuatkan kulit kelihatan lebih putih. Fenomena ini menjadi semakin membimbangkan apabila menjelang musim perayaan.Disebabkan keinginan yang tinggi untuk berhias...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month ago.

 

Resepi Nasi Dagang Kelantan

resepi nasi dagang kelantan senang dan sedapurm..sedap nyer nasi dagang..rasa lemak2..nasi dagang kelantan sedap..lagi pun nasi dagang kelantan unik sikit..sbb beras dia warna coklat2 ckit..so mmang lain dari yang lain lar..ramai orang ingat ssah nak buat nasi dagang..tapi senang je sbnarnya...klau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month ago.

 

Resepi Biskut Kacang Hijau @ Green Peas Cookies Recipe

Resepi biskut kacang hijau yang sedap dan senangbahan-bahan untuk biskut kacang hijau 2 cawan tepung gandum1 cawan gula perang2 cawan tepung green peasminyak masak secukupnya1 sudu kecil baking powder1 sudu besar minyak sapi1 kuning telur1 sudu besar buttersedikit esen vanillacara-cara untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month ago.

 

Child Education Policy (Pelan Pendidikan Anak)

child education policyWhat is child education policy?The child education policy is alife insuranceproduct specially designed as a savings tool to provide an amount of money when your child reaches the age for entry into college (18 years and above). The funds can be used to pay for your child's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 month ago.

 

Suntikan Dexamethasone Bagi Ibu Hamil

info tentang suntikan Dexamethasone bagi ibu mengandungKenapa Ibu Hamil Perlu Mengambil Suntikan Dexamethasone?Tiga kali mengandung,kandungan twin dan triplet dua kali terpaksa mengambil suntikan kortikosteroid (I/M dexamethasone) atau nama ringkasnya dexa untuk mematangkan paru-paru bayi di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month ago.

 

Life Insurance (Insurans Hayat)

Life insuranceWhat is life insurane?Buying life insurance for you and your loved ones helps provide some financial security in times of hardship. The money from your policy will be paid to your loved ones when you pass away or to you should you suffer a total and permanent disability or loss.Can I get...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 month and a week ago.

 

Petua Merawat Ulser Secara Semulajadi

cara-cara merawat ulser mengunakkan bahan semulajadiULSER di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.Walaupun ulser boleh diubati dan tidak berlarutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and a week ago.

 

Petua Merebus Telur

tips@ cara merebus telur supaya senang dikupas dan tidak melekatsape cakap merebus telur senang..hihi....susah tau..tambah-tambah yang baru menjejakkan kaki kat dapur..kenapa susah merebus telur??rebus telur je pun..susah..sebab kadang-kadang..telur x masak..terus jadi telur masak separuh..pastu bila rebus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and a week ago.

 

Sultan Muhammad Al-Fateh

sultan muhammad al-fateh dan kisah penaklukan kota Constantinoplesape kat cni knal dengan sultan al-fateh??angkat tangan..hihi..klau yang x kenal xpe..nnti boleh baca article yang yuk share nie..al-fateh nie hebat orangnya,,one of my idol..al-fateh merupakan icon belia yang hebat,,dia berjaya menakluk kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and a week ago.

 

Investment-Linked Insurance (Insurans Berkaitan Pelaburan)

investment-linked insuranceWhat is investment-linked insurance?An investment-linked insurance plan is alife insurancethat combines investment and protection. Your premiums provide not only a life insurance cover, but part of the premiums will also be invested in specific investment funds of your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 month and a week ago.

 

Resepi Kek Buah Madu @ Honey Fruit Cake

resepi kek buah madu moist@ honey fruit cake recipehari nie kita belajar buat kek buah ye..resepi kek buah nie lain ckit sbb dia less sweet..so bg sesiapa yang x suka manis2..boleh try guna resepi nie..resepi nie kukus je tau..klau xde ove xpe...sbb uols boleh je kukus..dah sediakan pen dan kertas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and a week ago.

 

Retirement Annuity @ Anuiti Persaraan

Retirement AnnuityWhat is retirement annuity?A retirement annuity is a contract by which an insurance company agrees to provide you with a stream of income during your retirement years. Generally, a retiree may need about 60% of his/her last drawn salary to maintain his/her existing standard of living...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi Halwa Cermai

resepi halwa cermai sedap dan senangsape kat cni peminat cermai...angkat tangan..hihi..cermai nie kalau makan degan colek mmang sedap kan..tapi..xkan nak makan colek tiap2 hari kan..nnti sakit perut..sbb tu lah buah cermai selalu luruh je,,,xde orang nak makan..nak makan gtu je...masam..nak biarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and 2 weeks ago.

 

Movie Review: Incendies

review filem canada,Incendiesok...hari nie kita review movie daripada canada plak ye..eventhough cter nie dari canada but dia cakap french ye..urm..yuk plik jgak lar..kenapa canada cakap french??sbnarnya dekat canada..official language dia french and eglish..hihi..yuk baru tahu...ke uols tahu awal2 lg??..ok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and 2 weeks ago.

 

Perlindungan dan Pengecualian Penyakit Dalam Takaful Kesihatan Perubatan

penyakit yang dilindungi dan dikecualikan dalam takaful kesihatan dan perubatanapa yang anda perlu ingat dalam takaful kesihatan perubatan pembayaran manfaar bergantung kepada jenis plan anda.apa yang anda perlu lakukan ialah dengan merujuk kepada sijil takaful mengenai maklumat lanjut dan manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi Kek Coklat Moist Gebu

resepi kek coklat gebu dan senangok hari nie kita belajar buat kek coklat plak ye..resepi nie senang je...n yang palig best sedap..bagi sesiapa yang selalu fail buat kek coklat tu..nnti bleh try guna resepi kek coklat moist dan gebu nie..ape yang best tentang resepi kek coklat nie..ialah..kita boleh guna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and 2 weeks ago.

 

Umur Berapa Bayi Tumbuh Gigi??

usia berapa bayi tumbuh gigigigi..oh gigi...gigi merupakan salah satu nikmat dari allah kan..klau xde gigi camne nak makan..klau yang dah tua...sanggup buat gigi palsu kan..tapi..soalan yang sering bermain di benak fikiran ibubapa yang baru melahirakan anak ialah..umur berapa bayi tumbuh gigi ye??bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 month and 2 weeks ago.

 

Insurans Hayat

info tentang insurans hayatanda perlu membeli insurans hayat untuk diri sendiri atau untuk orang tersayang,hal ini kerana insurans hayat dapat membantu anda dari segi kewangan ketika anda mengalami kesusahan.waris anda juga berhak menerima sejumlah wang daripada polisi anda jika anda meninggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 month and 2 weeks ago.

 

Resepi Kek Marble Keladi

resepi kek marble keladi moist dan gebuok hari nie kita belajar buat kek marble plak..kek marble nie perisa keladi..so mmang sedap lar..bagi yang minat dengan perisa keladi kena cuba resepi kek marble keladi nie..resepi kek marble nie mmang moist lar..klau uols try sekali memang lepas nie akan rasa nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 month and 3 weeks ago.