User Profile: yeaslmn

Show pings in: English | Malay | All

 

yeaslmn

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 5

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 3 days ago.

 

Tempat Menarik di Selangor | Eco Ardence Labs, Setia Alam

Assalamualaikum semua.Dah lama berhajat nak ke Eco Ardence Labs, Setia Alam. Akhirnya semalam tertunai juga hajat nak ke sana. Tempat menarik di Selangor, Eco Ardence Labs, Setia Alam. Memang menarik tempatnya dan banyak replika kedai dan dinding-dinding yang 'insta worthy'. Terdapat gambar 3d, gambar 2d,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 3 days ago.

 

Nikmat - A. Samad Said

Segala yang dihasrat tapi tak didapat adalah nikmat yang paling padat. Nikmat - A. Samat Said

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 3 days ago.

 

8 Juta Special Bloglist Sayidah Napisah!

Assalamualaikum semua. Jom join! 8 Juta Special Bloglist Sayidah Napisah! (Click banner to join) Tarikh tutup penyertaan: 26 Januari 2019

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 4 days ago.

 

Sabar Dalam Menanggung Kesakitan

Assalamualaikum semua. Sebahagian orang menemui ajal lantaran penyakit yang menimpa dirinya. Allah jadikan penyakit sebagai rahmat untuk hambaNya yang mukmin. Penyakit dapat menghapus kesalahan dan mengangkat darjat mereka supaya berjumpa Allah dalam keadaan suci dan diampuni. Kesabaran yang sebenar adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 5 days ago.

 

Ranking Alexa Blog YEASLMN

Assalamualaikum semua. Selalu blogwalking dan singgah blog rakan2 blogger, ada yang rajin update mengenai ranking Alexa. Masa blogging dulu2 rajin juga buat benda ni. Check ranking blog dalam Malaysia dan global rank. Jadi hari ni nak try jugalah check ranking blog YEASLMN setakat hari ni. Ranking ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 6 days ago.

 

Menu: Masak Kari Ikan Tongkol dan Kerabu Mangga

Assalamualaikum semua. Dah lunch ke belum? Mestilah dah kan. Dah pukul 3 petang dah pun. Ke ada yang belum lunch lagi tu. Menu apa lunch tadi? Masak ke beli nasi bungkus? Dekat rumah ni semua dah lunch. Hehe. Hari ini masak-memasak kami, ada 2 menu utama. Chef nya hari ini, aku dan kakak. Hihi. Menu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 6 days ago.

 

Atasi Ketakutan Ketika Berucap | Teknik Pengucapan Awam

Assalamualaikum semua. Bagaimana mengatasi masalah ketakutan ketika berucap terutama semasa pengucapan awam atau public speaking? Berikut dikongsikan tips, teknik dan info untuk menangani ketakutan ketika berucap di khalayak ramai. Pengucapan Awam – Bagaimana Mengatasi Masalah Ketakutan Ketika Berucap ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks ago.

 

Salam Jumaat: Inspiration #2

Salam Jumaat A drop of good deed can become an ocean if you do it constantly.#muslimpro #dailyinspiration

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and a day ago.

 

Kisah Pengalaman Tahun Baru 1 Januari 2019

Assalamualaikum semua. Semoga semua sihat-sihat sahaja hendaknya. Baru sahaja kita melangkah ke tahun baru 2019 dan diam tak diam dah 3 hari dah pun kita di dalam tahun baru, nafas baru juga lembaran baru. Apa kisah semua orang di tahun baru? Mesti semua sibuk dengan sesi persekolahan dan anak-anak yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and a day ago.

 

TGLB Blog List Jan-Jun 2019

Assalamualaikum semua. Jom join! TGLB Blog List Jan-Jun 2019 Tarikh tutup penyertaan: 31 Januari 2019 Limited to 25 blogs only!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 2 days ago.

 

Bloglist Exchange Segment by Abam Kie

Assalamualaikum semua. Jom join! Bloglist Exchange Segment by Abam Kie Tarikh tutup penyertaan: 31 Januari 2019

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 2 days ago.

 

Masalah Ekzema Disebabkan Produk Kosmetik

Assalamualaikum semua. Sedikit perkongsian mengenai masalah ekzema disebabkan produk kosmetik. Berhati-hati ketika membeli dan memakai barang kosmetik. Kadang-kadang terdapat bahan-bahan terlarang yang dicampurkan di dalamnya yang sangat bahaya untuk kesihatan kulit dan tubuh badan. Masalah Ekzema...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 3 days ago.

 

Senarai Bloglist YEASLMN 2019

Assalamualaikum semua. Entri pertama dalam tahun 2019. Alhamdulillah. Selamat tahun baru 2019 semua! Pertama sekali, terima kasih diucapkan kepada penyertaan 36 orang yang sudi join: Segmen Bloglist YEASLMN #2019 (Januari - Disember). Terima kasih kerana sudi support segmen ini ya semua! Dengan kehadiran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

Menjelang Tahun 2019

Menjelang Tahun 2019 Buat keluargaku kalianlah yang terpenting dalam hidupku. Buat yang kusayangi aku mohon maaf atas sikap dan tindak tandukku yang melukai hatimu. Buat kawan-kawanku maafkan aku yang pernah khilaf dan salah padamu. Untuk sahabatku jangan lupakan aku bila suatu saat nanti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

Light And Motion Putrajaya - LAMPU 2018

Assalamualaikum semua. 6 tahun berturut-turut, Perbadanan Putrajaya telah menganjurkan Light And Motion Putrajaya (LAMPU) Festival, acara tahunan dan antarabangsa yang ditunggu-tunggu berlangsung di sana. Tidak asing lagi dengan tema lampu-lampu, acara signaturenya adalah pancaran lampu atau grand...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

Makan di GeDabucks Foodstation lagi

Assalamualaikum semua. Tadi tak tahu nak makan apa dinner malam ni. Lepas tu alang-alang kakak ada balik rumah ni, terus dia ajak makan luar. Tapi kali ni outing girls sahaja. Kakak, ibu dan aku. Acah-acah nak outing gegirl lah konon. Hehe. Kali ketiga repeat, makan di GeDabucks Foodstation di Seremban.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

Menjadi Seorang Blogger...

Assalamualaikum semua. Menjelang berakhirnya tahun 2018 ini, aku dengan tidak sengaja, sekali lagi, memegang title seorang ‘blogger’. Mungkin paling tepatnya lagi buat masa sekarang ini,  title seorang  ‘blogger sendu’. Permulaan menjadi seorang blogger itu memang lumrahnya begini. Tidak semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

Jodoh Yang Sudah Tertulis dan Menjadi RahsiaNya

Assalamualaikum semua. Bercerita perihal jodoh. Jodoh itu sebenarnya sudah tertulis untuk kita di atas sana. Semuanya di bawah aturanNya. Jika berdoa mendapat yang baik jodohnya dan persiap diri kita untuk menjadi yang terbaik, maka baiklah ia. Jika tidak, maka sebaliknya pula yang akan kita ketemu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks ago.

 

Hadiah Top Commentator Pemberian Cikgu Etuza

Assalamualaikum semua. Beberapa hari yg lalu tercalon sebagai top commentator atau pengkomen terunggul di blog Cikgu Etuza iaitu https://madey09.blogspot.com. Boleh baca entri mengenai pengkomen terunggul di SINI. Alhamdulillah. Hadiah pemberian Cikgu Etuza telah selamat sampai di rumah. Jauh datangnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks ago.