User Profile: yeaslmn

Show pings in: English | Malay | All

 

yeaslmn

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 2

Laman Seni, Seksyen 7, Shah Alam #LorongBelakang

Assalamualaikum semua.Hari ni nak share gambar-gambar lama beberapa tahun dulu, yang diambil di Laman Seni, Seksyen 7, Shah Alam. Atau lebih dikenali sebagai #LorongBelakang atau Laman Seni 7. Rasminya, laman seni ini telah dibuka pada 22 Jun 2014. Dirasmikan oleh YAB Menteri Besar Selangor ketika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 4 days ago.

 

Yang Ada Hanyalah Takdir Tuhan

Ada satu ketika, kita rasa mahu saja menghentikan masa. Kerna kita, tak mahu mendengar, apa yang perlu kita dengar. Kerna kita, tak mahu melihat, apa yang perlu kita lihat. Dan kerna kita, tak mahu menerima, apa yang perlu kita terima. Namun, dalam kehidupan, tidak wujudnya kebetulan. Yang ada, hanyalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 5 days ago.

 

Mereka Yang Berani Gagal

Assalamualaikum semua.Apakah erti kegagalan bagi anda?Apakah yang akan anda buat jika anda mengalami kegagalan?'Apakah yang akan anda buat jikalau anda tahu bahawa anda tidak mungkin gagal?'-Dr. Robert Schuller-Kegagalan itu bukanlah bererti anda seorang yang gagal.Ia hanyalah bererti anda masih belum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 6 days ago.

 

Cabaran Pasangan Yang Baru Berkahwin

Assalamualaikum.Hari ni nak tanya pendapat semua mengenai,Cabaran Pasangan Yang Baru BerkahwinAku belum lalui lagi sebab kahwin pun belum. Haha.Yang dah berkahwin, macam mana? Banyak cabaran tak?Tapi itu semualah kadang-kadang yang mengeratkan lagi hubungan rumah tangga kan?Sebelum memasuki gerbang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks ago.

 

Food Hunting |The Nom Cafe @ Mesamall, Nilai

Assalamualaikum semua.Monday blues ke semuanya hari ni? Hehe.Sekarang tiap-tiap hari boleh dikatakan hujankan.Pagi, petang, tak pun tengah malam, mesti hujankan.So, bila hujan-hujan tu perut pun berkeroncong.Kadang-kadang tu macam-macam lagu keluar. Lol.Jadi, hari ni, aku nak update entri 'food hunting'.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks and a day ago.

 

Tempat Menarik di Penang | Bukit Bendera

Assalamualaikum. Selamat berhujung minggu semua.Seronoknya hari cuti ni kan. Kalau boleh nak cuti setiap hari.Tapi kita ni manusia. Lumrah manusia tak pernah puas dengan apa yg ada. Hehe.Bila cuti lama sangat bosan pula. Bila dah sekolah or kerja, nak cuti balik.By the way, aku memang tengah cuti lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana

Assalamualaikum semua.Hari ni nak join satu Giveaway by Ana Suhana.By the way, ini Giveaway pertama yg aku join.‘Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana’Wah! Siapa yg taknak jadi cantik kan? Hehe.Lagi-lagi seorang wanita. Haha.Eh, lelaki pun ada juga nak cantik. Lol!Sebab apa nak join?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Food Hunting | Restoran Eid Authentic Korean Cuisine

Assalamualaikum. Salam Jumaat semua.Siapa pernah makan dekat Restoran Eid Authentic Korean Cuisine?It's a restaurant with real authentic halal Korean dishes by Korean Muslims in Malaysia.Ada 2 cawangan setakat ini di Malaysia, Bangi and Seremban.So, I was having my lunch there just now with my maksu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Tempat Menarik di Teluk Intan, Perak | Menara Condong

Menara Condong, Teluk Intan, Perak.Ke kanan ke kiri.Melihat bangunan ini.Condong ke tepi.Aku pening sendiri.Unik tidak terperi.Berdiri dan menoleh lagi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Tempat Menarik di Perlis | Gua Kelam

Gua Kelam, Perlis.Kelam.Aku terdiam.Seram.Aku pitam.Macam-macam.Semoga boleh hadam.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Bercuti di Lexis Hotel, PD

Lexis Hotel, Port Dickson, Negeri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Tempat Menarik di Putrajaya

Tasik Empangan, PutrajayaAstaka Morocco (Moroccan Pavilion)Taman Botani, PutrajayaUkiran kayu.Binaan bangunan padu.Bergabung bersatu.Menjadi tanda mercu.Keunikan dan makna yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Taman Botani Negara, Shah Alam (Bukit Cherakah)

Bukit CherakahTaman Botani Negara, Shah Alam, SelangorHijau penyejuk mata.Terapi minda dan jiwa.Alam luas terpesona.Moga diizinkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Murex Water Sport, Monkey Bay, PD

Murex Water SportMonkey Bay, Port Dickson, Negeri SembilanSaat indah itu.Datangnya tidak setiap waktu.Moga setiap detik itu.Kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

Hiking di Bukit Batu Putih, Tanjuang Tuan, PD

Bukit Batu Putih, Tanjung Tuan, Port Dickson, Negeri SembilanPagi hembusan bayu.Satu demi satu.Hayunan langkahku.Untuk sampai ke situ.Dan sesampai sudah di batu.Aku kian terpaku.Kerana indahnya ciptaan Tuhanku.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month and a week ago.

 

Dewasa Mengajar Kita Erti Ketabahan

Menjadi dewasa itu tidak semudah yang disangka.Kadang suka kadang duka.Jangan putus asa mengejar cita.Kelak pasti akan berjaya.Walau tidak semudah kata.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month and a week ago.

 

Mukaddimah | Salam Perkenalan

Sewaktu zaman purba kala.Senyuman melirik tanda gembira.Hai semua.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month and a week ago.